Korzystając z wolnej chwili pokręciłem się po kodzie, poprawiłem kilka bugów i dodałem pewien ciekawy, może nawet bardzo ciekawy ficzer. Jednym słowem kolejna beta na dniach, chyba że będę miał jeszcze trochę czasu, to w tej betce zmieści się jeszcze kilka innych bugfixów. No, to tyle żeby was trochę ożywić
Lukas77
14.07.2004 - 02:59
no więc stawiam że nowy ficzer to... ladies and genitalias!!! Opisy pod kontaktami
a poważnie to nie mogę się doczekać 114-tki...
No to gromkie brawa
... czekamy...
.nomis
14.07.2004 - 12:05
alberht
14.07.2004 - 12:21
czekamy z niecierpliwością - jak ja lubię, gdy update mówi mi, że mogę coś nowego pobrać z centralki konnekta czy kplugins
_menic_
14.07.2004 - 15:53
QUOTE(alberht)
czekamy z niecierpliwością - jak ja lubię, gdy update mówi mi, że mogę coś nowego pobrać z centralki konnekta czy kplugins
Uwielbiam ten widok 8)
alberht
14.07.2004 - 16:04
QUOTE(_menic_)
QUOTE(alberht)
Uwielbiam ten widok 8)
tak, ten moment kiedy widzisz, że COŚ jest nowego, klikasz ikonkę w tray widzisz - NOWY KONNEKT, wersja 0.6.20.114 na razie beta, to niewazne, wazne ze jest, nie ma nawet sensu czytać changeloga, lepiej zobaczyć jak działa - pobierz, sciaga sie, prosi o restart - restart, i jest NOWIUTKI KONNEKCIK, teraz trzeba obadać, co nowego hao wypuścił, po dokładniejszych oględzinach warto przeczytać changeloga, a potem to już tylko czekać na v 0.7, teraz nie będę mógł spać przez v .114
Przemekc1
14.07.2004 - 22:17
Może umili nam to czas oczekiwania na 0.7. Chociaż i tak nie bedzie tutaj wielu zmian... to itak nie moge się doczekać!!
QUOTE(hao)
[...] i dodałem pewien ciekawy, może nawet bardzo ciekawy ficzer. Jednym słowem kolejna beta na dniach, [...]
hmm.. włączyła mi sie myśląca :idea: co to może być.... :?:
czekam z niecierpliwością :twisted:
Tadaa! W najbliższych dniach znowu nie będę miał czasu przysiąść, więc wypuszczam ile zrobiłem, ale to jeszcze nie koniec bugfixów
http://www.konnekt.info/open.php?inc=changelog&beta=1
alberht
15.07.2004 - 00:32
już zassałem, a po przeczytaniu changeloga jestem pod wrażenim - hao moge powiedzieć tylko jedno BRAWO, no i oczywiście czekamy na v 0.7
I błędzik na sam poczatek:
CODE
Wystąpił wyjątek krytyczny
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x0041CC20 in the main Thread.
Ex parameters: [0x00] [0x00]
inIM: 30010(0x0 , 0x0)(30B) [kStatus->kJabber]
Stack trace:
.0001CC20 [konnekt_0.6.20.114]
FFF23232
Nastąpi zamknięcie programu!
EDIT: Oczywiście, że można kstatusa wyłączyć, ale warto sprawdzić dlaczewgo tak się dzieje....
I gdzie ja te opisy widzę :roll:
alberht
15.07.2004 - 00:36
panowie - zassałem, napiasałem, a potem spojrzałem - tutaj są opisy na liście !!!! obok kontaktu !! wow !! hao !! be my master
gratuluję jeszcze raz /możneby je jakoś pod kontaktem usadowić ??/
.nomis
15.07.2004 - 00:37
W ogóle się nie uruchamia
Wystąpił wyjątek krytyczny
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x0041CC20 in the main Thread.
Ex parameters: [0x00] [0x00]
alberht
15.07.2004 - 00:40
panowie, może o jest okrutne, ale mi śmiga bez najmniejszego problemu /odpukać! odpluć!/ mówiłem już, że hao jest wielki? ciekawe co będzie w v0.7...
.nomis
15.07.2004 - 00:43
Faktycznie,wywaliłem kStatus i jest OK
. OPISY OBOK KONTAKTÓW!! Jesteś BOSKI, Hao!! Ale ja i tak już to wyłączam, przyzwyczaiłem się do TIPów
A i jeszcze jedno - mi się dwutlenek nie chciał ściągnąć, a jak u was?
alberht
15.07.2004 - 00:45
wszystko ładnie poszło, bez najmniejszych problemów...
.nomis
15.07.2004 - 00:48
U mnie też OK, wszystko łądnie się ściągnęło.
alberht
15.07.2004 - 00:51
ciekawe czy... czy jest możliwość, żeby opisy znajdowały się pod kontaktami /pewnie nie ma :// probowałem już znaczników złamania linii, tych kwadracików...
Oprócz kStatus musiałem jeszcze wyłączyć kBirth.
Opisy PO PRAWEJ???????? Mam nadzieję, że to tylko tymczasowe rozwiązanie...
Teraz zaskoczyło...
Czy jest teraz wśród żywych ktoś, kto jest zarejestrowany na wiadomosc.info, żeby dodać informację? Mielibyśmy o parunastu uzytkowników więcej jutro :roll:
.nomis
15.07.2004 - 00:57
Opisy POD faktycznie byłyby wygodniejsze... Ale te obok jednak zostawiłem, takie szare, nie rzucają się w oczy i moge się do nich juz przyzwyczajać powoli
.nomis - masz listę kontaktów rozciągniętą na pół ekranu (w poziomie)??
.nomis
15.07.2004 - 00:59
Nie miałem, ale właśnie rozciągnąłem. Dokładnie na pół
! Drugą połowę ekranu zajmuje okno rozmowy
alberht
15.07.2004 - 01:01
dokładnie, dlatego właśnie kombinowałem jak je przenieść do następnej linii, ale to chyba niemożliwe /obym sie mylił!!/
Najgorzej wyglądają opisy wieloliniowe w jabberze, z gg nie ma problemu.
alberht
15.07.2004 - 01:05
te kwadraty w zasadzie mi nie przeszkadzają, choć mogłyby być zamianiane na spacje, a do tego pod kontaktem i zawijane, to już byłby wypas jak dla mnie
zakrn - popraw podpis na forum
Jak bedzie cos wiadomo na temat, jak zrzucic to troche nizej to dajcie znac
troche nizej
... i w lewo ...
Kurcze szybko się uwinołeś już 3 min. po moim poście pojawiła się aktualizacja..
Tak patrze na Changeloga to od początku wydania Konnekta jest to najdłuższa lista zmian... Bravo hao bravo! :wink:
albercht - już poprawione :roll:
alberht
15.07.2004 - 01:10
QUOTE(lhs)
troche nizej
... i w lewo ...
święte słowa lhs - na dół i w lewo, a do tego zawijane
czas spać, bo jutro /dziś;p/ będe niewyspany i nie będe mół się w pełni cieszyć nowym konnektem
dobranoc
QUOTE(Zakrn)
QUOTE(Zakrn)
Only --
Athlon XP 2200+ ^ Win 2003 ^ K.0.6.18.115
ale żeś mi smaku narobił - juz sie chciałem kłaść spać, a jeszcze musiałem sprawdzić centralkę
nie wyprzedzajmy faktów, hehe
.nomis
15.07.2004 - 01:14
Nie, no bardzo mi się podobają te opisy
! Faktycznie, lepiej byłoby jakby były pod kontaktami. Dla mnie nie ważna z której strony, aby tylko pod, a nie obok.
alberht
15.07.2004 - 01:16
QUOTE(.nomis)
Nie, no bardzo mi się podobają te opisy
! Faktycznie, lepiej byłoby jakby były pod kontaktami. Dla mnie nie ważna z której strony, aby tylko pod, a nie obok.
mogą być z prawej, ale tak żeby wchodziły ładnie pod kontakt, mam na myśli to, żeby można było zwęzić ciut bardziej okno, aha i może ukrywanie opisu dla wybranych kontaktów /np pogda/
Ale przynajmniej TIP działa wreszcie tak, jak powinien!!
alberht
15.07.2004 - 01:19
QUOTE(lhs)
Ale przynajmniej TIP działa wreszcie tak, jak powinien!!
z tego wszystkiego zapomniałem o nim, ale rzeczywiście działa bardzo dobrze, o niebo lepiej niż kiedyś
albercht - czego Ty wymagasz od moich rąk o 1:30 nad ranem? :twisted:
---A mi się podoba ta opcja wyświetlania kontaktów, które nie należądo żadnej grupy...
duch-x
15.07.2004 - 01:20
a ja mam takie male pytanie a propo tipu:
jesli mam tip zadokowany, to jak moge go ew. rozciagnac w pionie?
dziwnie na nim wyglada uciety w polowie opis (w polowie pionu, nei zdania
)
ps. probowalem dodac do opisu obok kontaktow linuxowy enter, ale widoczny jest jako kwadrat i nei wyswietla opisow pod
moze sa jakies inen sposoby?
QUOTE(Zakrn)
K.0.6.18.114
alberht
15.07.2004 - 01:22
QUOTE(Zakrn)
albercht - czego Ty wymagasz od moich rąk o 1:30 nad ranem? :twisted:
nie wymagam nic od Twoich rąk /a umiesz wtyczki pisać ??
/ ale martwię się o swoje serce i poziom adrenaliny - dwie bety w ciągu godziny potrafią wiele zdziałać...
btw alber
ht
Sija - nie zwróciłem uwagi - brawo za spostrzegawczość
Dobra, poddaję się! :cry:
.nomis
15.07.2004 - 01:22
Opisy POD kontaktami, zawijane proszę
Aha, rzeczywiście! Nie zjada opisów! Normalnie, Hao, tylko coś mi na konto przypłynie to od razu ci przelewam
QUOTE(Zakrn)
Konnekt - wersja NAJNOWSZA
UMARŁEM
:D:D
duch-x
15.07.2004 - 01:28
i jeszcze jedno pytanie: w ormatowaniu pol - odatkowe informacje w tipie, gdy chce sam wybrac co ma sie pojawiac jest ok, wybieram gdzie i co potrzebuje
i jest super! ale czy jest mozliwosc dodania tych znaczkow smsa, czy zegarka kolo opisu? aha, i jeszcze cczy jest gdzies spis tychze zmiennych?
duch-x, wyeksportuj sobie jeden kontaxt expimp-em i pooglądaj nazwy pól - to są wszystkie zmienne.
.nomis - coś nie pasuje? :twisted: :wink:
Ikonek ustawiac nie mozna... Nie musze chyba mowic, ze tylko do czasu 0.7
.nomis
15.07.2004 - 01:48
QUOTE(Zakrn)
.nomis - coś nie pasuje?
A wręcz przeciwnie
QUOTE(hao)
Ikonek ustawiac nie mozna... Nie musze chyba mowic, ze tylko do czasu 0.7
Tak... "Tylko"...
I jeszcze Olew.k wywala Konnekta przy próbie zadokowania/"oddokowania" TIPa...
Macie już POD nazwą, chociaż ja osobiście wole wariant obok
Dodatkowo opis "POD" może zawierać KILKA LINIJEK np. z wypisanymi różnymi użytecznymi informacjami
duch-x
15.07.2004 - 02:58
brawo hao!
jak to mawial pewien swiety.. "potrafisz nas zaskoczyc"
i to jeszcze tak szybko po pierwszych komentarzach.. mrrr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.