Olórin
12.09.2005 - 08:24
centralce kplugins beta
nie ma takiej centralki...
KubaWinter
10.11.2005 - 21:42
Witam!
Czy konieczne jest pojawianie się co chwila okienek "dosowych" przy używaniu programtv.exe? Bardzo mi ta wtyczka odpowiada, jednak wyskakujące rytmicznie okienka są denerwujące. Da się coś z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc!
--
Pozdrawiam, Kuba
keeveek
11.11.2005 - 14:43
mój checky nie ma configa :| znaczy, w opcjach wtyczek w ogóle jej nie ma, więc nie moge dodac skryptów aktywnych :| czy znajdę gdzieś wątek który pokaże mi dokładnie jak dodać nowy skrypt aby checky go poprawnie wykonywał?
Olórin
11.11.2005 - 14:51
keeveek
11.11.2005 - 15:57
teraz nie mam pojęcia co zrobić aby działały ikony np w prognozie pogody dla wp.pl albo fazy ksieżyca. mam włączone wtyczki kStyle oraz Favicon
Hamster71
14.11.2005 - 16:10
Witam. Przepraszam, że dalej pogłębiam ten temat, ale nigdzie nie mogłem znaleźć pomocy. Mam sprawę odnośnie Programu TV. Mam zainstalowanego Web serva, ściągnięta wtyczkę checky, robie tak jak jest wszytsko napisane na i wpisuje "F:\Program Files\WebServ\php\php.exe" "programtv.exe -f="[%p-%k] %n" -k="tvn"
wyskakuje błąd:
Could not open input file: programtv.exe -f="[%p-%k]
Co jest źle ?
Pozdrawiam
Olórin
14.11.2005 - 16:33
Programytv.exe to nie skrypt do php, lecz samodzielna aplikacja. PHP do jego działania jest nie potrzebne.
keeveek
14.11.2005 - 17:27
co więcej - interpreter PHP
nie może
wykonać programu *.exe
QUOTE(Hamster71 @ 14.11.2005 - 17:14)
"F:\Program Files\WebServ\php\php.exe" "programtv.exe -f="[%p-%k] %n" -k="tvn"
Ale oczywiście nikt nie napisał jak ma być poprawnie. Wpisujesz np.:
CODE
F:\Program Files\Konnekt\Checky\programtv.exe -f="[%p-%k] %n" -k="tvn"
Zakładając, że programtv.exe jest w F:\Program Files\Konnekt\Checky\
Devilish
22.01.2006 - 22:53
Nie wiem dlaczego, ale czego bym nie wpisal w Checky, to jest zle...
katalog php - c:\php\php.exe do skryptu pogody c:\program files\konnekt\checky\pogoda.php
czy zle zainstalowalem php czy co? bo juz nie wiem co zrobic..
Ta druga ścieżka zawiera spację - więc weź ją całą w cudzysłów.
może
c:\php\php-cgi.exe ?
Devilish
22.01.2006 - 23:08
wpisalem: c:\php\php.exe "c:\program files\konnekt\checky\pogoda.php"
i nadal zle.
Nadal źle - czyli co się dzieje?
Devilish
22.01.2006 - 23:13
Wpisalem php-cgi.exe ale i tak jest cos zle, Fatal error ble ble [adres do pogoda.php] in line 9 .
QUOTE(Devilish @ 22.01.2006 - 23:17)
Fatal error ble ble
No idea blah blaaaaah.
Devilish
22.01.2006 - 23:18
Dobra, juz cos załapało, ale nie pokazuje mi ani temperatury, ani wiatru, ani niczego :x
Chyba nikt mnie nie słucha...
QUOTE(zimaq @ 22.01.2006 - 23:10)
może
c:\php\php-cgi.exe ?
Devilish
23.01.2006 - 20:39
Oj slucha slucha. zadzialalo, jak napisalem tak, jak podpowiedziales.
Lwiczek
12.02.2006 - 13:46
Czy jest możliwość wyłączenia pojawiania się dodatkowego okna przy ręcznym odświeżaniu danego skryptu? Jest to deko irytujące a zrezygnowałem z automatyki bo każdorazowe wywoływanie interpretera pochłaniało zasoby, które potem były zwalniane w sumie, niemniej powodowało to niemiłe chwilowe przymulenie... domyślam się że to nie wina samego checkiego ale jak już coś to interpretera php i trzeba by go wywołać z jakimś parametrem...
Bardzo proszę nie wyłączać tego okienka - dla mnie to podstawowe narzędzie developersko/debuggerskie przy pisaniu skryptów, poza tym wersja kNotify przystosowana do tabletki nie reaguje w żaden sposób na wtyczkę Checky (skolima - robisz coś z tym jeszcze, czy jesteś kolejnym developerem, który Konnekta olał?)...
Lwiczek
12.02.2006 - 17:44
Nie chodziło mi o permanentne wyłączenie okna - po prostu szukam opcji/przełącznika/jakiegokolwiek innego sposobu opcjonalnego wyłączenia tego okna... Cóż - nie wszyscy są developerami wtyczek/skryptow, ergo - nie potrzebują go...
.misiek
12.02.2006 - 18:48
@Lwiczeklooknij tutaj:
http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=5031Coś tam kiedyś kombinowali z wyłączaniem tego okienka
saCOOL
12.02.2006 - 19:01
Już było to pisane, chciałem się do tego dołączyć
otóż:
Czy dałoby się zrobić jakiś mały przycisk do chwilowego wyłączenia działania checkiego? Tak, żeby po wyłączeniu nie sprawdzał żadnych skryptów. Wiem że można wyłączyć checkiego, ale to uciążliwe jest, no i restart Konnekt'a jest wymagany.. Tak ciężko jest zrobić taki przycisk na toolbarku?
..
arct!c
12.02.2006 - 20:19
Też mnie to bardzo irytuje, a w szczególności z wersją HTTP:// ale... no właśnie ponoć za niedługo ma być możliwość 'stopowania' checky'ego (nareszcie).
KOSMOS
16.02.2006 - 16:08
Czt dałoby rade zrobić możliwość gdzie mają się wyśfietlać "kontakty Checky" tak jak to jest zrobione w "FaworKi"?
Czy możecie dodać do Checky opcje aby przy starcie Konnekta sprawdzała dany skrypt ?
alexander
14.04.2006 - 12:00
Chłopaki - muszę przylamić ...
- Jestem "new" tej wtyczki więć i zielony ... Więc musze pobrać ją ... pograłem paczke php ... ok - dodaje kontakt checky i daje więcej tego kontaktu i następnie w okienku polecenie się zawieszam ... nie wiem jak zadawać komendy - w checky już jest kilka skryptów tylko nie wiem jak je uruchomić - pobrałem z kpluings program.exe - również nie wiem jak go uruchomić - w poleceniu wpisywlaem ścieżke do tych skryptów - ale to chyba nie na tym polega ... tak dawałem " C:\Program Files\Konnekt\checky\programtv.exe " co musze zrobić aby odpalić ją ?
riddle
14.04.2006 - 12:36
Keleos
23.05.2006 - 17:18
Ja bardzo przeprasza, jestem początkujący w sprawach konnekta..ale ja w sumie niewiele rozumie z tego informatycznego bełkotu.. Udało mi się odpalić jakiś skrypcik PHP co wyświetla date i godzine (WoW), i jakąś pogode.. ale programu Tv już np nie... ale nie w tym sęk...chodzi mi o to..że co chwila widze: "Zrobiłem nowy skrypt X" i odpowiedź "Wow świetna robota", "Wszystko działa i jest cudownie" etc.. ale skąd ten skrypt wzięliście..? w aktualizacjach tego nie ma.. a udostępniać tych plików także niewiele udostępniacie.. może ja coś przeoczyłem.. proszę o jakieś informacje.. trochę się w tym pogubiłem. (z wtyczkami jest ten sam problem ale to chyba nie w tym dziale..)
KoSiarzPL
23.05.2006 - 19:33
Skrypty możesz pobrać z działu "Dodatki > checky".
1. Po zainstalowaniu php, umieszczasz taki skrypt w katalogu "konnekt / checky"
2. Dodajesz kontakt do swojej listy, i ustawiasz jego sieć na "checky"
3. Podajesz w oknie "kontakt > wiecej > checky" scieżkę do php.exe i scieżkę do skryptu. Lub jeśli ten skrypt nie jest tak naprawde skryptem php lecz programem exe to podajesz sciezke do tego programu.
djstrong
8.06.2006 - 16:00
przydalaby sie we wtyczce opcja, ktora zmeinia moj status (np. z gg)
Jak zrobić żeby chcecky był zaliczany do dostępnych w sprzątaczce?
Jak zainstalowac: w ktory folder wrzucic tego rozpakowanego zipa?
WRON3k
16.03.2009 - 14:05
plik checky.dll wrzuć do folderu plugins
ok, zaistalowane.
moglbys mi powiedziec, jak tym ustrojstwem sprawdzac poczte na gmailu?
WRON3k
17.03.2009 - 21:43
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.