Lukas77
30.03.2003 - 08:32
No i robi sie pięknie i kolorowo
A możnaby było dorzucić pod linijką statusu status opisowy osoby (możnaby z opcją do włączenia/wyłączenia) i myślę że byłoby
git.
---
No a teraz Jakubek zrobi w 15 minut e-moty
Co to dla niego, prawda?
ferrarius
30.03.2003 - 09:06
Lepiej by bylo, azeby powstala wtyczka umozliwiajaca przesylanie plikow, bo z tego powodu musze czesto jeszcze wlaczac strare gg
Przesylanie plikow czeso sie jednak przydaje
))
QUOTE(Lukas77)
No i robi sie pięknie i kolorowo
A możnaby było dorzucić pod linijką statusu status opisowy osoby (możnaby z opcją do włączenia/wyłączenia) i myślę że byłoby
git.
---
No a teraz Jakubek zrobi w 15 minut e-moty
Co to dla niego, prawda?
Z tym opisem to troche juz by bylo przekombinowane - jakby mi wywalalo z opisami ludzi, to by chyba z lekka ekran zajelo caly
a co do emotow - no tak nie za zbytnio, ale ja tam mysle, ze lepiej zeby sie jakubek zajol przeksztalceniem do konca kBota do stanu uzytkowania.
bez emotow zyc moge, bez kBota coraz trudniej
[wlasnie stwierdzilem, ze czerstwa mi wyszla ta skorka w nocy i jak znajde dzisiaj troche czasu i weny tworczej, to walne ladniejsza - cos pod ciemne skiny]
Olórin
30.03.2003 - 09:52
emoty...nieeeee, lepiej niech jakubek dokonczy kbota
moze byc to przesyłanie plików....czasami lepiej niewidzieć tych prymitywnych(to chyba dobre określenie) ikonek........
a jak bedą to i tak będzie musiał byc zapis kompatybilny z gg(<nazwa emotka>) chociaz niewiem czy lepszy niebyłby w " [ "(nietrzeba używać shifta:) albo nazwa po " ' " bez tagu zakanczającego
Drugi skin mojej roboty - zrobiony do stylu Beacon.
Mam nadzieje, ze sie spodoba i sie jakos tez bedzie komponowal z innymi stylami (ciemnymi).
[ DOWNLOAD ]-- update
Zmienilem kolorek czcionki na bialy, zeby byl bardziej widoczny. [chociaz ja jestem dziwny i uzywam czarnych
]
Ludwik
30.03.2003 - 10:58
Może ktoś by pozbierał te wszystkie skórki i zrobił ładny mimi-katalog ze screenami?
Bo na razie o tej wtyczce mało kto wie :]
dokladnie! juz pisalem: "czemu k.status'a nie ma jeszcze na stronie K???"
---------------------------
www.rap4u.prv.pl
KOSMOS
30.03.2003 - 11:59
Ja proponuje o nadawanie nazw swoim skórką, bo to raczej nie jest dobre "Moja KONNEKT.bmp/ini".
Moja propozycja to "nazwa skurki wersja" czyli np "Community v1.bmp/ini".
W tedy napewno nie pokryje nam to się z inna skórką i wiadomo czy to aktualna, bo były chyba poprawki skinów.
a ja pomyslale, ze nazwanie skina od swojej ksywy jest dosc dobre (jak ktos ma nie czesto uzywana ksywe).
PS. hehe - boje sie ukazanie sie kBota - taka malusi wtyczka jak kStatus, a tyle ruchu wokol niej... to co bedzie z kBotem.
tylko ja mam taka jedna prosbe do osob piszacych skrypty. zeby nie bylo jak ze skryptami pod sms, ze ktorys z was (bez urazy - doceniam prace), wydawal skrypt co 20 minut do sciagania itd.
lepiej poczekac kilka godzin czy cos i wydac cos pozniej z wieksza iloscia usprawnien itd. zanim umiescicie cos to sie zastanowcie, czy dziala, czy nie mozna czegos dodac itd., bo potem watek bedzie wygladal jak tasiemiec.
a mam nadzieje, ze hao naskrobie do czasu wydania kBota cos do mozliwosci udostepniania dodatkow do konnekta, jak wlasnie skiny, skrypty i co tam jeszcze bedzie mozna.
Tutaj ponownie dochodzimy do sprawy, o
ktorej juz kiedys pisalem. Otoz kazdy zarejestrowany uzytkownik powinien miec konto z mozliwoscia wrzucania efektow swojej "tworczosci". Wczesniej chodzilo o skrypty, teraz dochodza jeszcze skorki dla K.Statusa. Hao, Torn - co Wy na to?
PS. Napisane przed przeczytaniem posta shw
Takie coś jest przewidziane na kWeb2. Od kiedy zrobiliśmy przejściową wersję (to co jest teraz) w temacie 2 wersji nic sie nie ruszylo...
Matzec
30.03.2003 - 16:43
Zrobilem skórkę dla ThemeXP :)
Do pobrania
tutaj.
ferrarius
30.03.2003 - 18:35
I jeszcze cos do Jakubka. Czy istnialaby mozliwosc dodania do konfiguracji wtyczki mozliwosci ustawiania odleglosci ikonki statusu od tekstu :?:
Matzec
30.03.2003 - 18:41
Właśnie, też o tym myślałem. Bardzo by się taka opcja przydała...
Co do K.Statusu na stronie Konnekta, to moim zdaniem wtyczka powinna "dostać" oddzielną stronę, tak jak kLAN i GGicons, na której byłyby do ściągnięcia (oprócz samej wtyczki) stworzone przez nas skórki. Przydałaby się też instrukcja jak tworzyć własne skiny, w formie obrazka torn'a, ew. z krótkim komentarzem.
czasami lepiej niewidzieć tych prymitywnych(to chyba dobre określenie) ikonek........
Czyli nie tylko ja nie będę używał emotikonek w formie obrazków, jak już będą w K? Heh, nawet na forum sobie wyłączyłem obrazki emotikonek. ;P
Olórin
30.03.2003 - 19:30
ja brak emotków w K traktuje jako zaletę
chociaz te z gg3d 3.2 były fajne
no ale te z gg 5.0 to są poprostu prymitywne, w szczególności te typu
w sprawie systemu na od skórek do kstatus można by zrobić kategorie forów np. "Nasza twórczość" i tam fora "Skrypty", "Skórki KStatus", itp...
i tworzyć tematy (1 na skórke/autora[to jest do omówienia]
no i odrazu jest system do komentowania
z tego co mi wiadomo do postów można załączać pliki co ułatwiło by zrobienie odpowiedniego sysytemu
co wy na to ??
ferrarius
30.03.2003 - 19:44
To jest bardzo dobry pomysl. Tylko trzeba dac Hao troche czasu. Wtyczka K. Status pojawila sie kilka dni temu i musze przyznac, ze spotkala sie ze sporym zainteresowaniem. Mam nadzieje, ze Hao w miare szybko zrobi oddzielny dzial dotyczacy tej wtyczki i skorek do niej.
QUOTE(Matzec)
Właśnie, też o tym myślałem. Bardzo by się taka opcja przydała...
Co do K.Statusu na stronie Konnekta, to moim zdaniem wtyczka powinna \"dostać\" oddzielną stronę, tak jak kLAN i GGicons, na której byłyby do ściągnięcia (oprócz samej wtyczki) stworzone przez nas skórki. Przydałaby się też instrukcja jak tworzyć własne skiny, w formie obrazka torn'a, ew. z krótkim komentarzem.
co do odlegosci - popieram
co do instrukcji - nie popieram - zrobi sie wysyp skorek robionych przez totalnych amatorow (tak jak ze skinami do winampa itp.). Ten kto bedzie chcial ten sie nauczy - obazek torn'a wystarczy!
ok to mamy kolejna wersje
K.Status.
co nowego:
- dodana przezroczystosc wg kanalu alpha (PNG) (tylko win2k i XP)
- inny sposob obslugi przezroczystosci w win2k i XP przy uzyciu koloru maski... Layered Window
- nazwa pliku graficznego nie musi byc taka sama jak pliku ini (ustawiana w pliku ini)
- mozliwe inne typy plikow... takie jak PNG JPG BMP
- wyrownywanie tekstu (lewa, srodek, prawa)
- pozycja ikonki (lewa, prawa)
- brak ikonki (opcja)
- odstep miedzy ikonka a tekstem
- odstep miedzy liniami tekstu
- w konfiguracji nie pokazywany juz obrazek skorki - zamiast tego przycisk testowania (podglad) - opcja mocno przydatna dla tworcow skorek - nie trzeba zmieniac statusu zeby zobaczyc efekty :]
zapraszam do testowania i czekam na uwagi
w zipie sa tez przykladowe skorki... kilka z nich to przyklady uzywania pliku INI (one nie wygladaja)... kilka to skorki pobrane z forum... i kilka moich...
misiu98
31.03.2003 - 05:49
Wszystko pięknie, ale... dlaczego nie ma najnowszej wersji wtyczki w dziale 'download' na stronie K?
a co ty myslisz ze hao siedz po nocach i czeka tylko na listy o nowych wersjach zreszta jak co roz wychodza nowe wersjie to nie ma sensu wszystko wrzucac na strone tylko poczekac az sie sytułacja bardziej unormuje
Matzec
31.03.2003 - 15:00
Odkąd zainstalowałem nową wersję wtyczki, Konnekt zawiesił się już z 5 razy... wcześniej to się nie zdarzało.
Konnekt zawiesza się, gdy kliknę na chmurkę, w przypadku gdy okno K jest niewidoczne. Nie jest tak zawsze, raz się zawiesi, innym razem nie.
ferrarius
31.03.2003 - 15:04
Niczego takiego nie zauwazylem, bawie sie ta wtyczka od dobrych kilku godzin
nom... bug jest, bo u mnie tez nie da sie rozmawiac z wlaczona najnowsza wersja wtyczki
. na razie musze jechac na poprzedniej...
---------------------------
www.rap4u.prv.pl
Rhodium Transparent:
Co myślicie o tym skinie?
PS: U mnie też się czasem wiesza K z nową wersją k.statusa...
foxtwo
31.03.2003 - 17:04
Czasem kiedy wyswietla sie status zacina mi sie caly konekt... mushe wtedy poczekac ash ktos znowu zmieni status i wszystko znowu jest OK... :?
Ps: Win XP... nie wiem co jest 5, ale chyba tak nie powinno sie dziac... 8)
SandmmaN
31.03.2003 - 17:36
QUOTE(torn)
Rhodium Transparent:
(...)
Co myślicie o tym skinie?
Moim zdaniem pierwszorzedna robota
= WELL DONE!
Z kolei jezeli chodzi o problemy zwiazane z update'em k.Statusu to mam wrazenie ze moj K teraz gorzej sie laczy
(ale moze to tylko zludzenie i zbieg okolicznosci).
heh - wlasnie ten blad wystapil i mi.
ql sia patrzy - testowalem Trans_Beacona az tu scina. Menedzer procesow, konnekt, a tam zasysa mi 98% CPU
i tak kilka razy [gosciu cos do mnie pisal] - dopiero za ktoryms razem jak szybko kliknelem na to, zeby odebral wiadomosc, to zaskoczylo.
ps. wam tez K zajmuje tak duzo pamieci?
A, no i przy 16-bitowej głębi kolorów nie działają skiny z alphą. Przy 32-bitach jest OK, nie wiem jak z 24-bitami.
teoretycznie przy 24 juz powinno dzialac, ale sprawdzic nie mam jak.
jak wczesniej nic sie nie walilo przez te klika godzin nowej wersji, tak przed chwila ze 3 razy sie zwiesil...
chyba od kiedy ustawilem sobie skina z polprzezroczystoscia..
ferrarius
31.03.2003 - 19:43
Wiem, ze to nie na temat, ale mam pytanie: Skad mozna sciagnac skorke "Rhodium" do winxp??? Zauwazylem, ze wiele osob ja uzywa i spodobala mi sie:)
piotr.ek
31.03.2003 - 19:51
QUOTE(shw)
...a tam zasysa mi 98% CPU... [...] ps. wam tez K zajmuje tak duzo pamieci?
Nie wiem, jak z pamiecia, ale u mnie (win98se) proc jest zajety w 100%. Tak pokazuje monitor systemu, przy czym zajecie procesora spada do ok 10% przy przewijaniu listy kontaktow
(nie rozumiem zwiazku, a juz tym bardziej takiego efektu) Po wylaczeniu wtyczki wszystko wraca do normy. Ma ktos przedostatnia wersje? Jakby co, to prosze o linka siakiegos...
prosze ;]
k.status---------------------------
www.rap4u.prv.pl
QUOTE(ferrarius)
Wiem, ze to nie na temat, ale mam pytanie: Skad mozna sciagnac skorke \"Rhodium\" do winxp???
Szukaj nazwy "stylexp" na naszym Forum.
PS. Do skorki Rhodium polecam ekran logowania p.t. "Biohazard" - zajebiscie sie komponuje kolorystycznie =]
no dzieki wam wielkie! i wlasnie do tego sa betatesterzy :]
a oto porawka:
K.Statusa co bylo nie tak?
problem z odrysowaniem okna... okienko wciaz dostawalo komunikat WM_PAINT... bo go nie obslugiwalem gdy bylo Layered Window (zle zrozumialem dokumentacje)... ale juz poprawione...
a przy okazji kilka malenkich poprawek tez (nieszkodliwych)
zapraszam do testowania i czekam na komentarze...
QUOTE(jakubek)
no dzieki wam wielkie! i wlasnie do tego sa betatesterzy :]
proud to be one of them
QUOTE(jakubek)
a co bylo nie tak?
problem z odrysowaniem okna... okienko wciaz dostawalo komunikat WM_PAINT... bo go nie obslugiwalem gdy bylo Layered Window (zle zrozumialem dokumentacje)... ale juz poprawione...
a przy okazji kilka malenkich poprawek tez (nieszkodliwych)
i wlasnie do tego sa programisci :]
:wink:
foxtwo
31.03.2003 - 21:36
jak na razie jest ql... jush praiwe 1H chodzi mi K. bez zadnego zaciecia...
Shine:
W sumie nie pasuje do żadnego thame'a :]
piotr.ek
31.03.2003 - 22:56
A mi K z wlaczonym K.Statusem ciagle zzera 100% proca. I ciagle zuzycie spada podczas przewijania listy... Czemu?? Nie, zeby mi to jakos wyraznie system zwalnialo, ale... :?
Przyszło mi jeszcze do głowy, że można by dodać do .ini przy type=tile wielkość tile'a, np tilexsize=5 powodowało by że rozciągnięcie po osi X było by wielokrotnością liczby 5...
update: ok, wystarczy parametr żeby tile był powielany całkowitą ilość razy...
piotr.ek
31.03.2003 - 23:11
Z kolei ja bym sie cieszyl, gdyby okienko o nadejsciu nowej wiadomosci nie znikalo, poki jej nie przeczytamy (i zeby klikniecie na to okienko otwieralo okno rozmowy - wtedy bylby juz wypas calkowity
)
alberht
1.04.2003 - 07:15
dokładnie to miałem na mysli, była by to kolejna wtyczka, która upodobniała by konnekta do standardowego gg, która jak wiem jest bardzo lubiana przez wielu użytkowników, a najlepiej gdyby to czy chcemy żeby znikała czy nie było do ustawienia w opcjach
kiedy wyjdzie KBot to KStatus sam nic niebędzie wyświetlał, tip pokazywany będzie tylko na polecenie skryptu KBota(lub innej wtyczki:) no i wtedy oskryptujemy to tak jak będziemy chcieli :]
dokladnie, wiec trzeba cierpliwie czekac, az jakubek 'przeniesie' kBota na LuaPlus [dobrze pamietam?] i wtedy to bedzie dopiero zabawa
longart
16.04.2003 - 14:02
WoW, nie bylo mnie ok. 3 tygodni i tyle sie zmienilo, tyle nowych wersji... gratulacje dla jakubka...
pozdro
piotr.ek
16.04.2003 - 21:44
QUOTE(longart)
WoW, nie bylo mnie ok. 3 tygodni i tyle sie zmienilo, tyle nowych wersji... gratulacje dla jakubka...
No, trzeba przyznac, ze K.Status w krotkim czasie niesamowicie poszedl do przodu
Ale skoro prace nad K jakby wstrzymane, to moze Kuba postaral by sie w wolnym czasie o wersje K.Statusu, ktora nie zjadalaby 100% mocy procesora? Moze jestem przewrazliwiony, ale przy moim p200@225mhz takie obrazki przyprawiaja mnie o palpitacje :shock:
Aha, wersja mojej wtyczki: 0.2.8.0 (system: win98se)
Ps. a jakby sie dalo jeszcze sprawic, zeby okienko o nowej wiadomosci nie znikalo, poki jej nie odczytam, a klikniecie na to okienko ja otwieralo... wiem, wiem - K.Bot i kolejne wersje K, ale czuje, ze jeszcze sporo wody w Odrze poplynie, nim je zobaczymy... Moze wiec daloby sie cos zrobic w tzw. miedzyczasie?
QUOTE(piotr.ek)
Ale skoro prace nad K jakby wstrzymane, to moze Kuba postaral by sie w wolnym czasie o wersje K.Statusu, ktora nie zjadalaby 100% mocy procesora? Moze jestem przewrazliwiony, ale przy moim p200@225mhz takie obrazki przyprawiaja mnie o palpitacje icon_eek.gif
Aha, wersja mojej wtyczki: 0.2.8.0 (system: win98se)
objawy: zjada 100% procka
lekarstwo: win 2k lub xp lub skorki do K.Status bez przezroczystosci
opis: w windows 2000 i XP do wyswietlania obrazkow przezroczystych wykozystywany jest mechanizm Layered Window (wbudowany w sys), natomiast w innych windowsach przezroczystosc (ksztalt okna) jest przeliczany z koloru bitmapy... i proces ten wymaga obliczen... dlatego podczas wysuwania/wsuwania okienka K.Status uzycie proca sie zwieksza...
pod win 98/Me zalecam uzywanie skorek bez przezroczystosci... lub przesiadke na win z serii 2k
piotr.ek
16.04.2003 - 23:20
QUOTE(jakubek)
pod win 98/Me zalecam uzywanie skorek bez przezroczystosci... lub przesiadke na win z serii 2k
Problem w tym, ze nie uzywam skina z przezroczystoscia (bodajze Rhodium2 mam ustawiony), a proca zzera nawet, jak zadne okienko nie jest pokazywane
Ot - non-stop zajmuje 100%... Z kolei win2k odpada, bo 32mb ramu to juz na nt4 bylo malo
Rhodium2 tez ma przezroczystosc - gorny prawy rog, to obciecie, przeciez to tez jest przezroczystosc.
sprawdz cos co nie ma nic w przezroczystosci - cos na maxa kwadratowego (moj beacon w 1 wersji nie mial przezroczystosci) i zobacz czy zzera 100% proca.
piotr.ek
17.04.2003 - 14:14
QUOTE(shw)
Rhodium2 tez ma przezroczystosc - gorny prawy rog, to obciecie, przeciez to tez jest przezroczystosc.
Fakt - na to nie zwrocilem uwagi :oops:
QUOTE(shw)
sprawdz cos co nie ma nic w przezroczystosci - cos na maxa kwadratowego (moj beacon w 1 wersji nie mial przezroczystosci) i zobacz czy zzera 100% proca.
Nie pomaga nawet calkowite wylaczenie skinowania (ustwienie 'brak')... Wystarczy tylko, ze wtyczka jest wlaczona, niekoniecznie uzywana.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.