joshua: i nie bedzie (na pewno nie w taki sposob w jaki bylo). poza tym masz chyba oczy ktore mozesz skierowac na licznik, nieprawdaz ?
korzystam tylko ze zmiany opisu w toolbarze pod kontaktami, dlatego tam mi tej opcji brakuje
teraz musze sobie radzić i liczyć ręcznie LOL
Popieram, ja również używam tylko zmiany opisu na toolbarze
keeveek
5.03.2006 - 17:41
mogę zaproponować [kiedy już zapisywanie opisow do historii będzie działać] by była osobna historia opisów tlena , gg, jabbera [do pliku tekstowego z sekcjami, coś w tym stylu] ? bo jak wiadomo gg ma straszne ograniczenie długości opisów i nie każdy da sie wykorzystać.. i jakiś przycisk szybko czyszczący pole z opisem
[do pliku tekstowego z sekcjami, coś w tym stylu]
Nikt normalny nie będzie poraz kolejny implementował list MRU, zwłaszcza że Sija stworzył już całkiem przyjemną klasę do ich obsługi...
osobna historia opisów tlena , gg, jabbera
Jeżeli jako opcja, to czemu nie?
niu werszyn.
- osobna historia opisow dla kazdej sieci (opcja)
- zmiana koloru czcionki po przekroczeniu limitu
keeveek
6.03.2006 - 17:40
jesteś kochany
opisy ślicznie się zapamiętują, dla każdej sieci osobno
Andrzej1307
6.03.2006 - 18:09
mi dalej nic sie nie zapamietuje - a jedyna zmiana ktora widze to pogrubienie licznika znakow
keeveek
6.03.2006 - 18:20
mi pomogło wyczyszczenie listy opisów, ustawienie ich dla wszystkich sieci, przestawienie suwaka na 80 i wyłączenie wszelakich toolbarów
zostawiłem tylko menu tray i na pasku sieci
Andrzej1307
6.03.2006 - 18:25
ja nie zmieniam opisu z toolbaru
wyczyscilem liste ale i tak sie nie zapamietuje
Lwiczek
6.03.2006 - 18:49
Do znudzenia: rozroznienie dla ktorych sieci ma byc zmieniany status/opis ;] i jeszcze fajnie by bylo gydyby mozna bylo recznie ustalic ktory status kZmieniacza odpowiada danemu w wybranej sieci [na przyklad dla GG ustawiloby sie dla wszystkich poza dostepnym na niewidoczny i bylby spokoj ...]
bez kitu, zapamietywanie nie dziala choc kombinuje jak moge....i u kumpla tez
w wersji 0.4.0.0 dziala.....
Abraxas
6.03.2006 - 19:35
Dzięki Sija za kolorowanie. Jest tylko jeden babol, przynajmniej u mnie. Kiedy przekroczę limit znaków po czym zaczynam klepać backspace zostaje nadal podświetlenie nie licząć 12 ostatnich znaków, po ponownym przekroczeniu limitu te 12 zostaje jak było a końcówka robi się czerwona i robi się wesoło, kolorowo
keeveek
7.03.2006 - 07:20
Jeżeli masz 1 historie opisow to tyczy sie wszystkich, jak masz niezależną historie dla każdej z sieci - dla każdej jest 80. Tak mi się przynajmniej wydaje
.misiek
7.03.2006 - 16:03
Ja się przyczepię do postu
@Lwiczka, +1 dla zmiany osobnego statusu i opisu
To kolorowanie nie bardzo ... Jeśli ktoś ma inny niż domyślny kolor okna w win [nie biały] to w miejscu gdzie jest opis jest pod nim białe pole :\
Prezentacja:
Super wtyczka
Wszystko działa ładnie i pięknie ale mam jeden maleńki błąd. Po wciśnięcie Entera wygląda jakby dodawał 2 znaki przejścia do nowej linii (te kwadraciki), ale opis wygląda jak by miał tylko 1. Niestety chodzi o to że zabiera 1 znak z długości opisu
da się to jakoś zmienić ?
dulek000
9.03.2006 - 07:08
To nie jest normalne? W windowsie znak nowej linii to "\r\n", czyli dwa znaki.
keeveek
9.03.2006 - 07:45
ale zamiast tego wtyczka mogłaby wstawiać ten prostokącik który jest jednym znakiem :]
dulek000
9.03.2006 - 08:34
Same "\r", lub "\n" nie działa.
Andrzej1307
9.03.2006 - 09:10
dulek000 - mi sie wydaje (troche sie uczylem C++) ze samo "/n" przechodzi do nowej linii
ale moze tu jest inaczej...
Unix: "\n"
Mac: "\r"
Windows: "\r\n"
QUOTE(dulek000 @ 9.03.2006 - 07:12)
To nie jest normalne? W windowsie znak nowej linii to "\r\n", czyli dwa znaki.
Tak ale w gg znak przejścia do nowej linii to ten prostokącik, więc wtyczka mogła by zamieniać ciąg znaków \r\n na ten właśnie jeden prostokącik
jak już zasugerował keeveek
Andrzej1307
9.03.2006 - 10:19
ale skoro windows "twierdzi" ze potrzebuje dwoch kwadracikow to pewnie nic nie da sie z tym zrobic... jak juz Olórin powiedzial w windowsie jest to "\r\n"
\r\n - znaki formatowania umownie przyjete sobie tam
nie wiem o co chodzi ze windows przyjmuje tak inny tak??
jesli program interpretuje ze znakiem nowej linii i powrotem karetki jest jakis sobie znak to tak jest
prosty przyklad mozna sobie uzyc formatowania wpisujac znak
\n i tekst w notatniku zostanie rozpoznany jako czarny kwadracik natomiast WordPad juz sobie rozpozna go jako znak nowej linii ... wiec nie wiem o co chodzi
\r - chr 13
\n - chr 10
jakos tak
riddle
11.03.2006 - 03:34
@.misiek: i tu by się przydała jakaś zmienna konnektowa która wstawia wyróżniający się tekst oparty na kolorach systemowego theme - najwyżej odwrócony, żeby walił po oczach jak czerwony teraz (to się też tyczy okna konfiguracji i czerwonego na sztywno).
keeveek
15.03.2006 - 12:37
ktoś umie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego, skoro mam ustawione 80 opisów to zapamiętuje mi maksymalnie 30?
.nomis
16.03.2006 - 21:17
a mi wciąż wywala przy próbie zmiany opisu enterem...
CODE
Wystąpił wyjątek krytyczny
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x7C3417FB in the main Thread.
Information: can't read 0
inIM: 30032(0x0 , 0x0)(30B) [kZmieniacz->MetaK]
Stack trace:
.000017FB strlen+0x00000026 [MSVCR71_7.10.3052.4]
84A8B4A8
Nastąpi zamknięcie programu!
-----------
## [dwuTleneK] lT| !H! | Keepalive sent
## [dwuTleneK] lT| !H! | sending to server:' '
## [kZmieniacz] [kZmieniacz::actionProc()]: anBase->act.id = 30352, anBase->act.cnt = 0, an->code = 10
## [kZmieniacz] [kZmieniacz::actionProc()]: anBase->act.id = 30352, anBase->act.cnt = 0, an->code = 11
## [kZmieniacz] [kZmieniacz::actionProc()]: anBase->act.id = 30017, anBase->act.cnt = 0, an->code = 1
## [kZmieniacz] [Status<14391944>::changeStatus().item]: net = 116, status = 66
## [kZmieniacz] [kZmieniacz::actionProc()]: anBase->act.id = 30352, anBase->act.cnt = 0, an->code = 10
## [kZmieniacz] [kZmieniacz::actionProc()]: anBase->act.id = 30352, anBase->act.cnt = 0, an->code = 11
## [kZmieniacz] [kZmieniacz::actionProc()]: anBase->act.id = 30352, anBase->act.cnt = 0, an->code = 1
## [tabletKa] Tabs::SubclassProc - WM_SETTEXT: "Hubi: // Desperate Housewives //"
## [tabletKa] Tabs::SubclassProc - WM_SETTEXT: "Kamil *NIE PISAĆ*: sam..."
Locking...
Lock applied
Critical Structured Exception caught. Preping more info...
Access Violation
--------------------
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x7C3417FB in the main Thread.
Stack trace:
84A8B4A8
## [CORE] Aborting...
- nie wiem czy to dobry fragment
ar2oor
16.03.2006 - 21:37
wyłącz zmienianie statusu do metaKontaktu
.nomis
16.03.2006 - 22:05
Fakt
Dzieki wielkie
.misiek
18.03.2006 - 23:15
Nie chcę trollować, ale tym białym tłem to da się w jakiś sposób zająć?
I jakieś
info czy da się choć zrobić wybieranie zmiana status/opis na danej sieci a nie oba na raz, czy jest to trudnie i narazie sie nikomu nie chce za to brać
pytajcie Olórina, w koncu to jego wtyczka ;>
Andrzej1307
19.03.2006 - 08:22
Sija - a moglbys cos poradzic na to zapamietywanie opisow? w ogole nie zapamietuje...
John Cooper
19.03.2006 - 08:30
Ja jakoś nie mam problemów z wtyczką !
Tylko niekiedy zamiast połączyć mnie z siecią bez opisu łączy z opisem...
Daje niewidoczny a za chwile łączy mnie niewidoczny/opis...
Troche to dla mnie dziwne ale da sie z tym jakoś żyć
John Cooper: a cos wiecej ?
.misiek
19.03.2006 - 09:26
QUOTE(Sija @ 19.03.2006 - 00:21)
pytajcie Olórina, w koncu to jego wtyczka ;>
QUOTE(.misiek @ 7.03.2006 - 16:07)
Ale to białe to Twoja sprawka
John Cooper
19.03.2006 - 10:02
QUOTE(Sija @ 19.03.2006 - 09:15)
John Cooper: a cos wiecej ?
Nie wiem czy to błąd, ale troche mnie to zawsze dziwi...
Uruchamiam konnekta na pasku sieci mam sieć "wszystkie" podaj kilikam ukryty, i uruchamia mi sie z jakimś opisiem, który mam zapamiętany...
Mi wszystko dziala pięknie szybko nawet opisy zapamietuje;] Jeszcze tylko zeby zmienialo opis w sieci actio to miodzio by było;]
John Cooper: wrrr... to nie blad tylko zachowanie Konnekta, zawsze tak bylo.
John Cooper
19.03.2006 - 12:10
No trudno jakoś to przeżyje...
Choć wolałbym żeby było inaczej...
joshua
19.03.2006 - 14:11
a czy dałoby się wprowadzić opcję, aby przy posiadaniu jednej sieci np. tylko jabber'a pokazywał, że zmiana opisu nastąpiła tylko w tej sieci - bez informacji, ze opis został zmieniony w całym kZmieniacz'u? poprostu aby okienko o tym mówiące było mniejsze o tę informację.
nie zapisuje opisów, od czasu pobrania bety z centralki nie działa tak jak trzeba.
podobno w tej wtyczce zmienia opis w actio? Sciagnełęm ją z powyższego linku i ciągle nie mogę wybrać sieci actio dlaczego?
a po co wam opis w sieci actio skoro z tego co mi wiadomo actio nie wspiera żadnych opisów :> ?
arct!c
20.03.2006 - 18:16
Chodzi raczej o status. A z actio jest tak samo jak z k.lan... w nowym kzmieniaczu nie ma możliwości zmuszenia tych sieci do współpracy.
Szkoda... nic pomęcze sie dopóki nie zostanie to naprawione
sn0wman
28.03.2006 - 20:55
wersja wtyczki 1.4.0.8
1)opisy są zapamiętywane ale po uruchomieniu programu zawsze muszę ustawiać od nowa opis bo jest pusty
2)sory że mało konkretnie ale mam problemy z ustawianiem opisu, nie wiem nagle się to stało. zmieniłem opis, dałem ustaw na wszystkich a tu nic. jeszcze raz. nic. zmieniłem opis jednej sieci - tlena (ikonką sieci) - podziałało na tlenie. to samo próbowałem na gg bez rezultatu, dopiero jak poskakałem po różnych pozycjach listboxa i wybraniu paru, mogłem ustawić inny opis. jeszcze to obadam i napiszę co i jak ale czy ktoś może potwierdzić u siebie podobne zachowanie ?
[EDIT]
po zmianie opisu listboxem i przywaleniu entera program się zawiesza.
wyczyściłem okienko -> enter, rezultat:
Stack trace:
84A89078
[EDIT2]
jak nie mogę ustawić przyciskiem dla wszystkich, tzn pisze w edicie że mam opis AAA a tak naprawdęjest BBB, to po weiściu do ustawienia opisu dla jednej sieci mam tak, że w listbox mam zaznaczony opis AAA (czyli ten który powinien być), a w memo jest BBB, czyli faktyczny.
[EDIT3]
po wyłączeniu MetaK'a enter działa i zmienia opis. ale wybranie opisu normalnie listbox'em a potem przyciskiem nie działa, zmienia się tylko status a opis pozostaje ten sam.
ja mam takie coś że jak jestem niedostępny wpisze opis w listboxie i wcisnę enter to ustawia wszystkie sieci na dostępny ustawia ten opis, ale nie zmienia ikony statusu kZmieniacz.
nie wiem czy to błąd czy tylko u mnie tak się robi
sn0wman
31.03.2006 - 15:05
ja jak tak zrobię to mi się zmienia tylko gg, na ukryty (zamiast żeby zostało na niedost.), ikonka kZmieniacza owszem pozostaje bez zmian.
sn0wman
1.04.2006 - 16:35
no dobra, skąd można ściągnąć poprzednią wersje ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.