juz trwaja prace nad skryptem do ustawiania away'a [uprzedzam, zeby prace nad takim skryptem sie nie zdublowaly]
wlacza sie go poleceniem /away w oknie rozmowy: skrypt powiadamia wszystkie osoby z ktorymi aktualnie rozmawiamy i automagicznie odpowiada osobom ktore maja aktualnie otwarte okienka konwersacji, o tym, ze jestesmy away...
ew. dojdzie wysylanie sms'ow... :]]]
Taki skrypt już jest(brb), więc to chyba ty dublujesz pracę
jesli chcesz wiedziec, skrypt brb ma 1 f-cje: polega ona na wyslaniu tesktu BRB do okienka, a to nie jest rownoznaczne z ustawianiem awaya... wiec moze zanim sie wypowiesz czytaj skrypty i posty dokladnie...
wersja 0.1 juz w katalogu [pojawi sie po zatwierdzeniu przez moderatora]
to jest troche nie bezpiecznie jesli wpiszesz własnie /away[opis] a masz właczonego okno rozmowy np w klan do siebei samego. wtedyto sie zapetla i nie da sie wyłaczyc. pozostaje tylko reset.
nie dało by sie z tym cos zrobic ??
mam troche smieszne pytanie - a po co trzymasz otwarte okno rozmowy w klanie do siebie?
zreszta od kiedy w klanie mozna opisy dawac...
Tak czy siak jest to błąd który powinieneś poprawić... ja np. w oknie "do siebie" wpisuje komendy, żeby do kogoś nie poleciały przypadkiem...
foxtwo
16.05.2003 - 23:36
ekhem... tak poza tematem to ja nie moge pisac ani widziec na liscie kontaktow dostepnych mojego numerka - jest on caly czas niedostepny nawet gdy jestem online... :?
Ludwik
16.05.2003 - 23:40
QUOTE(foxtwo)
ekhem... tak poza tematem to ja nie moge pisac ani widziec na liscie kontaktow dostepnych mojego numerka - jest on caly czas niedostepny nawet gdy jestem online... :?
Była na ten temat kiedyś dłuuga dyskusja. Serwer gadu-gadu nie wysyła podobnych informacji.
:arrow: ja podobnie jak hao w klanie klanie wysyłam do siebie wiadomosci i spradzam jaki jest tego rezultat
:arrow: a co do dostepnosci mego numeru to dziwne bo np w zwykłym gadu-gadu dziaął to poprawnie i widac swoj numer bez problemu. a przydało by sie rozwiazac ten problem bo dzieki temu widac swoj rzeczywisty status bez pomocy innych numero, bo nie zawsze to co w trayu lub w oknie statusow jest prawda. czesto mi sie dzdaza ze mam ustawiny inny status niz ten co jest napisany w konnekcie. a dzieki temu ze mogł bym widziec siebei \samego dostepnego bym widział jaki mam
ale sie zamotałem
przydało by sie gdzies jakies informowanie ze jest właczony away. w prawdzie jest informacja o włączeniu i wyłączeniu ale przewaznie w moim przypadku wyglada to tak ze zapominam o0 wszystkim.
załwazyłem ze away nie odpowiada do osoby ktora do mnie pisze jesli u mnie jest zamkniete okno z ta osoba
a co do dostepnosci mego numeru to dziwne bo np w zwykłym gadu-gadu dziaął to poprawnie i widac swoj numer bez problemu. a przydało by sie rozwiazac ten problem bo dzieki temu widac swoj rzeczywisty status bez pomocy innych numero, bo nie zawsze to co w trayu lub w oknie statusow jest prawda. czesto mi sie dzdaza ze mam ustawiny inny status niz ten co jest napisany w konnekcie. a dzieki temu ze mogł bym widziec siebei \samego dostepnego bym widział jaki mam ale sie zamotałem
Błagam! To NIE JEST problem Konnekta. Ile razy mam o tym pisać??? Skoro NIE dostaje informacji od serwera, to nie wyświetla statusu... Koniec, kropka...
haoś a moglbys np. zrobic, ze jak kontakt ma taki sam id (w przypadku gg numer) co ten, z ktorym sie laczy to pokazuje status ktory aktualnie mamy?
przydaloby mi sie to do mojego skrypciku - mialbym z jedna kwestia mniej problemow.
QUOTE(Flind)
[..] załwazyłem ze away nie odpowiada do osoby ktora do mnie pisze jesli u mnie jest zamkniete okno z ta osoba
wiem, probowalem cos z tym zrobic, ale jest problem, poniewaz nie da sie wysylac wiad. do osob z ktorymi nie mamy otwartych okienek wiadomosci, wiec wiad. dochodza dopiero po otwarciu i jesli ten uzytkownik napisal do nas powiedzmy 10 msg'ow to skrypt robi niezlego flood'a, po otwarciu okienka...
QUOTE(Flind)
to jest troche nie bezpiecznie jesli wpiszesz własnie /away[opis] a masz właczonego okno rozmowy np w klan do siebei samego. wtedyto sie zapetla i nie da sie wyłaczyc. pozostaje tylko reset.
nie dało by sie z tym cos zrobic ??
poprawione, teraz away dziala tylko dla sieci
GG :]
Ludwik
17.05.2003 - 11:21
QUOTE(shw)
haoś a moglbys np. zrobic, ze jak kontakt ma taki sam id (w przypadku gg numer) co ten, z ktorym sie laczy to pokazuje status ktory aktualnie mamy?
Mam deja 'vu
Dyskusja o której pisałem wyżej (niestaty nie mogę jej znaleźć) obejmowała wszystkie te pomysły. Kadu napisał, że jest to nie po drodze architekturze Konnekta i żwe na pewno tego nie będzie.
v 0.2 juz w katalogu, teraz nie mozna wlaczac away'a jak sie jest niedostepnym + drobne poprawki
Ludwik
18.05.2003 - 10:07
QUOTE(Ludwik)
Kadu napisał, że jest to nie po drodze architekturze Konnekta i żwe na pewno tego nie będzie.
Kufa, bredzę :shock:
Rozdwojenie jaźni i tyle. Miało być oczywiście "Hao napisał..."
SandmmaN
18.05.2003 - 15:51
QUOTE(Flind)
przydało by sie gdzies jakies informowanie ze jest właczony away. w prawdzie jest informacja o włączeniu i wyłączeniu ale przewaznie w moim przypadku wyglada to tak ze zapominam o0 wszystkim.
załwazyłem ze away nie odpowiada do osoby ktora do mnie pisze jesli u mnie jest zamkniete okno z ta osoba
Flind, w chwili obecnej mozna to rozwiazac tak: zaznacz sobie w konfugiracji K'ya Interfejs > Wiadomosci > "Automatycznie otwierac okno wiadomosci".
Przy takim ustawieniu jak masz wlaczony ./away to jak ktos do Ciebie cos napisze a nie masz z nim aktywnego okna rozmowy, to przy drugim msg'u do Ciebie dostanie on powiadomienie od skryptu.
Przy okazji mam mala prosbe do
Hao:
Moglbys tak zrobic zeby byla opcja przy tej "Automatycznie otwierac okno wiadomosci" umozliwiajaca wrzucanie samoczynnie otwartych okien jako zminimalizowanych do paska zadan? Bylbym strasznie wdzieczny - uzytek bylby nie tylko przy wykorzystaniu skryptu ./away
I mala prosba do
BazylisZ'a:
Moglbys dodac gdzies opcje do ustawiania co ile wiadomosci otrzymanych od rozmowcy skrypt ponawialby monit o nieobecnosci?
BTW-Swietna robota
Pzdr.
(edited)
A i jeszcze jedno mi przyszlo do glowy:
1) bylaby mozliwosc aby dodac jakis parametr do komendy ./away, aby powrot odbywal sie z poprzednim stanem opisowym (tym gdy bylismy dostepni) bez potrzeby podawania go ponownie po komendzie ./away? W wypadku "wymyslnych" opisow uciazliwym staje sie wpisywanie ich od nowa :/
2) czy jest aktualnie mozliwosc powrotu z ./away do statusu innego niz Dostepny? (eg. ZW* > /away > ZW /away > Dostepny) <- tak jest w tej chwili, a chodzi mi oto zeby po powrocie nadal byc na statusie ZW. Wiem ze to malo logiczne ale czesto jestem notorycznie na statusie ZW mimo ze siedze przy komputerze
*ZW = Zaraz Wracam
QUOTE(SandmmaN)
[..] Moglbys dodac gdzies opcje do ustawiania co ile wiadomosci otrzymanych od rozmowcy skrypt ponawialby monit o nieobecnosci?
trwaja nad tym prace ;]
QUOTE(SandmmaN)
[..] 1) bylaby mozliwosc aby dodac jakis parametr do komendy ./away, aby powrot odbywal sie z poprzednim stanem opisowym (tym gdy bylismy dostepni) bez potrzeby podawania go ponownie po komendzie ./away? W wypadku \"wymyslnych\" opisow uciazliwym staje sie wpisywanie ich od nowa :/
jak wyjdzie nowa wersja
K.Bot'a bedzie do zrobienia
QUOTE(SandmmaN)
2) czy jest aktualnie mozliwosc powrotu z ./away do statusu innego niz Dostepny? (eg. ZW* > /away > ZW /away > Dostepny) <- tak jest w tej chwili, a chodzi mi oto zeby po powrocie nadal byc na statusie ZW. Wiem ze to malo logiczne ale czesto jestem notorycznie na statusie ZW mimo ze siedze przy komputerze
*ZW = Zaraz Wracam
na razie nie ma takiej opcji bo to faktycznie malo logiczne, ale moze zrobie ;]
btw, w nowej wersji [0.3] szykuje sie niespodzianka [bardzo przydatna], ale na razie nie zdradze jaka ;]
SandmmaN
18.05.2003 - 22:08
QUOTE(BazylisZ)
btw, w nowej wersji [0.3] szykuje sie niespodzianka [bardzo przydatna], ale na razie nie zdradze jaka ;]
Widze ze przejmujesz maniere Hao - zapowiadania niespodzianek podsycajac atmosfere oczekiwania
Jak na mnie to dziala wiec czekam na niespodziewajke w wersji [0.3] a przy okazji mozesz tez dac skrypta
v 0.3 juz w katalogu :]]
zmiany w stosunku do v 0.2:
- drobne poprawki
- funkcja "automagicznej sekretarki" [po wlaczeniu away'a, kazda wiad. napisana do Ciebie jest zapamietywana, i jesli znajdujesz sie np. na wakacjach or sth. wystarczy, ze z dowolnego nr GG napiszesz do siebie >away.log haslo_ustawiane w away.lua i dostajesz liste wyslanych do Ciebie wiad. [z data, godzina, nazwa usera i numerem GG usera], jesli chcesz sprawdzic wiad. z innego konnetk' z zaladowanym away'em mozesz tez wpisac /away.log haslo_ustawiane w away.lua
Olórin
19.05.2003 - 08:38
takie pytanko czy przewidziałeś ze gg niemoze miec wiadomości większych niż 2000 znaków?
QUOTE(Olórin)
takie pytanko czy przewidziałeś ze gg niemoze miec wiadomości większych niż 2000 znaków?
faktycznie, o tym mi sie zapomnialo ;P
na razie jest v.
0.3.5 ktora posiada jeszcze funkcje czyszczenia logu [>away.log [haslo] clear] + drobne poprawki [jak zawsze] + info o komendach itp. w pliku
juz w katalogu [po "ocenzurowaniu"] ;]
---
v
0.4 bedzie juz wyswietlala logi >
2000 znakow, cierpliwosci ;]
u mnie niestety nie dizła >away.log *****
zawsze pokazuje brak wiadomości mimo że są nieprzeczytane i mruka w trayu.
Czy to zależy od statusu?? (Większość czasu jestem ukryty).
log jest tylk z okresu jak miałes właczonego away i jesli wąlsnie wtedy przyszły wiadomosci to mozesz sobie sprawdzic z innego kompa
działa wypas sprawa.
Czy skrypt away może obejmować równieź tryb ukryty z moźliwością wyłączenia komunikatów???
QUOTE(Bora)
u mnie niestety nie dizła >away.log *****
zawsze pokazuje brak wiadomości mimo że są nieprzeczytane i mruka w trayu.
Czy to zależy od statusu?? (Większość czasu jestem ukryty).
niestety
K.Bot nie obsluguje wysylania wiad. do zamknietych okienek, wiec tymczasowym rozwiazaniem problemu moze byc wlaczenie opcji "Automatycznie otwieraj okno wiadomosci" [ustawienia -> interfejs -> wiadomosci]
QUOTE(Bora)
działa wypas sprawa.
Czy skrypt away może obejmować równieź tryb ukryty z moźliwością wyłączenia komunikatów???
bedzie w v
0.4 :]
fajnie gdyby hasło uzywane w away nie było osobnym hasłem tylko odnosiło sie do tego całego "mechanizmu" z terminal.lua
w zwiazku z tym, ze v 0.3.5 nie ukazala sie w katalogu [problemy techniczne...] opublikuje dopiero v 0.4 ktora bedzie juz dzielila log jesli jesli jest > 2000 znakow...
...juz niedlugo :]
v
0.4 juz gotowa
zmiany:
- jak zawsze poprawki
- zmiana hasła poprzez funkcje
/away.pass, a nie w pliku [domyslne haslo to:
ViewLogsNow]
- opis skryptu w naglowku pliku
- nowa funkcja
/away.silent, dzięki której uzytkownicy nie beda dostawali zadnych powiadomien o przejsciu/przebywaniu w trybie away
- wysylajac dzieli log, na krotsze wiad.
teraz pytanie do uzytkownikow skryptu:
czy wersje
0.4 wrzucic do katalogu, czy wypuscic od razu
0.5 z wodotryskami? ;P
QUOTE(BazylisZ)
czy wersje 0.4 wrzucic do katalogu, czy wypuscic od razu 0.5 z wodotryskami? ;P
Daj wersje 0.4
Olórin
26.05.2003 - 07:36
ja bawie się z przerabianiem(wrzucam jedno polecenie) twojego skryptu żeby wysyłał sms'a na żądanie(korzystając z bramki sms->gg na www.gg.w-pl.com
) popieram wypuszczenie nowej wersji przed 0.5
chyba że już ją skończyłeś
ide na kompromis, wrzucam wersje
0.4.5 zmiany:
- dodany trigger [przycisk] w menu
K.Bot'a, informujacy o aktualnym statusie away'a [on | off]
- poprawki
- ustawianie hasla odbywa sie przez komende +
QUOTE(BazylisZ)
- zmiana hasła poprzez funkcje /away.pass, a nie w pliku [domyslne haslo to: ViewLogsNow]
- opis skryptu w naglowku pliku
- nowa funkcja /away.silent, dzięki której uzytkownicy nie beda dostawali zadnych powiadomien o przejsciu/przebywaniu w trybie away
- wysylajac dzieli log, na krotsze wiad.
Jakos nie widze nowej wersji
niestety, z niewiadomych przyczyn [Hao: blad w skrypcie or sth.] nie moge wrzucic nowej wersji... :/
Na czym polega ten błąd???
QUOTE(hao)
Na czym polega ten błąd???
powiem Ci jak bede wrzucal v
0.5, ktora juz jest gotowa i przechodzi ostatnie testy...
longart
30.05.2003 - 12:49
BazylisZ, ja czekam z niecierpliwoscia
pozdro
btw, w miedzyczasie wrzucam do katalogu poprawiona wersje skryptu status notify.lua
poprawki:
- jezeli osoba nie figuruje na naszej liscie kontaktow, zamiast jej nick'a [tym wypadku nic sie nie pokazuje] pokazuje nr GG [albo innej sieci]
Matzec
30.05.2003 - 22:33
btw, w miedzyczasie wrzucam do katalogu poprawiona wersje skryptu status notify.lua
http://www.stamina.eu.org/konnekt/kweb/ope...dirID=103#dl_93http://www.stamina.eu.org/forum/viewtopic.php?t=761Chyba, że mówisz o tej małej poprawce w skrypcie przerobionym przeze mnie... nie rób konkurencji :)
QUOTE(Matzec)
Chyba, że mówisz o tej małej poprawce w skrypcie przerobionym przeze mnie... nie rób konkurencji
nie robie konkurencji tylko wrzucam poprawiona wersje skryptu z nieuwzgledniomi przez Ciebie poprawkami, jesli chcesz to porownaj zrodla ;]
Hao:
Błąd!
Musisz podać unikalny tytuł!
to sie pojawia, kiedy edytuje wpis na stronie
http://www.stamina.eu.org/konnekt/kweb/admin.php?action=f_download_edit&id=60&force_mod=1, a pozniej zatwierdzam, zmieniajac tylko opis skryptu i wrzucajac nowy plik
jak
Hao poprawi blad, to wrzuce v
0.5, bo juz jest gotowa i przetestowana :]
No to zmień tytuł (np. dodając numer wersji) i po sprawie!
wrzucone do katalogu :]]
zmiany:
- poprawiony duzy bug z wyswietlaniem czasu przychodzacych wiad.
- uporzadkowana struktura kodu
- dodany trigger, ktory informuje nas o statusie away'a [w glownym menu K.Bot'a]
- dodana funkcja /away.status, ktora robi to samo co trigger
- zmienione troche wysylanie komunikatow o niedostepnosci uzytkownika
- poprawione male bledy
Opis wszystkich funckji, w naglowku pliku.
Domyslne haslo przy pierwszym uruchomieniu skryptu to: ViewLogsNow
beherith
31.05.2003 - 13:14
W katalogu nadal widze tylko 0.3
EDIT: Spox niewziolem tego pod uwage,czekam z niecierpliwoscia.
skoro juz jestesmy przy triggerze....
W awayu denerwuje mnie to ze.... za kazdym razem kiedy wlaczam /wylaczam away musze komus "podarowac" msg o tym (otworzyc okienko do kogos)
Nie daloby sie zrobic wlaczania Awaya jakos w menu ? np tak "ptaszek" (thick) do on/off+pole textowe obok do away reason....
QUOTE(Yacho)
skoro juz jestesmy przy triggerze....
W awayu denerwuje mnie to ze.... za kazdym razem kiedy wlaczam /wylaczam away musze komus \"podarowac\" msg o tym (otworzyc okienko do kogos)
Nie daloby sie zrobic wlaczania Awaya jakos w menu ? np tak \"ptaszek\" (thick) do on/off+pole textowe obok do away reason....
niestety obecna wersja
K.Bot'a nie ma funkcji ktora wysyla wiad. do osob z zamknietymi okienkami, a jesli chodzi o "ptaszka", to tez nie da rady :/ [moze w nast. wersji
K.Bot'a cos sie zmieni]
jedyny sposob, zeby caly skrypt byl uzyteczny to wlaczenie funkcji "
automatycznie otwieraj okno wiadomosci" [ustawienia -> interfejs -> wiadomosci]...
wszystko zalezy od nast. wersji
K.Bot'a... a moze nowy Konnekt cos zmieni? we'll see...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.