QUOTE(Suchy @ 20.11.2006 - 17:41)
A, i dlaczego można wpisać tylko 10 znaków?
SOA#1, nie powinno tak być.
QUOTE(.misiek @ 20.11.2006 - 18:37)
A moze byc opszyns ze po nacisnieciu enter rozpoczyna rozmowe, a po nacisnieciu np F3 szuka nastepnej podobnej wartosci? :]
Jak klikam na ikonke przy domyslnym ustawieniu w opcjach zeby wyskakiwalo szybkie wyszukiwanie to i tak sie pyta o to co chce wybrac [okienko/fast] :/
Ad 1. F3 można ustawić sobie przez k.Lawę. Zajrzyj do "Dodatkowych akcji k.Lawy".
Ad 2. A masz włączone strzałki toolbara? :>
QUOTE(KoSiarzPL @ 20.11.2006 - 19:07)
Mam szybkie wybieranie i gdy udeżę w enter to ma się coś dziać, nie wiem co, najlepiej coś zdefiniowanego przez użytkownika. Dobrze by było dodać obsługę ctrl+enter co by wywoływało inną akcję (np rozwijało by się menu kontekstowe kontaktu). Po naciśnięciu esc, zaznaczony kontakt nie dostaje focusu co jest poważnym błędem.
Dodatkowo w swojej wersji myślałem nad obsługą skrótó f1, f2, f3, ... które by przełączały kryterium wyszukiwania.
Nad czym ja jeszcze u siebie myślałem. Aha, nie zmieniają ci się ikonki kryteriów wyszukiwań, przez co nie wiem po czym obecnie wyszukuję.
Ad1. Dobry pomysł, zrobi się.
Ad2. F1, F2, F3… są klawiszami funkcyjnymi, nie ma co pod nie podpinać takich banalnych akcji.
Ad3. Nie mają się zmieniać, ale jeśli znajdziesz w-miarę-intuicyjne ikonki dla każdej z tych opcji to chętnie zrobię.
QUOTE(dampis @ 20.11.2006 - 19:29)
sluzy do tego, ze jak masz pozycje wtyczki ustawioną w menu wtyczek, a z menu kontekstowego masz zaznaczone "strzalki" to zaleznie od tego co ustawisz w konfiguracji w tyczki w domyslnej akcji to bedzie się wlaczalo po nacisnięciu na ikonke szukacza, czyli jak w konfiguracji ustawisz "okenko wyszukiwania" to po kliknięciu na szukacza automatycznie sie ono otworzy.
Dokładnie tak.