KoSiarzPL
20.11.2006 - 22:12
Jesli mam szybkie wyszukiwanie to klikając strzałkę do góry lub do dołu powinno przechodzić mi do następnego lub odpowiednio poprzedniego znalezionego kontaktu a nie przechodzić mi do poprzednije literki. Bo chyba nie przewidujesz kilkuwierszowego wyszukiwania.
SOA#1, nie powinno tak być.
Już wiem o co chodzi, limit nie jest do 10 znaków a do szerokości okienka. Rozszerzyłem okno K (przez co analogicznie rozszerzyło się okienko wyszukiwania) i można było wpisać więcej znaków. Jakby co to gdy się wpisuje więcej znaków niż przewiduje to szerokość okienka to one i tak się nie wpisują, nie są widoczne po rozszerzeniu. O ile ten problem nie jest spowodowany moim konfigiem i występuje u wszystkich to rozwiązaniem byłoby zrobienie tak jak to jest w okienkach formularzy elektronicznych na stronach internetowych gdzie gdy jest za dużo tekstu po prostu "jeździ się kursorem po okienku" (przykład: szukajka na forum). Mam nadzieję że wiadomo o co chodzi.
saCOOL
20.11.2006 - 22:48
A ja bym chciał zapytać, czy nie dało by się zrobić z tego obecnego paska na liście kontaktów, tolbarka na oknie K. Wiem że chodziło o możliwość łatwego włączenia i wyłączenia go, ale gdyby ktoś chciał mieć to na stałe? Na tę chwile, dzieją się z nim różne rzeczy, podczas pojawiania się i znikania poziomych i pionowych pasków przewijania..
dulek000
20.11.2006 - 23:05
KoSiarzPL: Można ustawić skróty klawiaturowe k.Lawy, myślę, że wystarczy.
Suchy: Jasne, rozumiem, nie zauważyłem tego wcześniej, poprawi się.
^Mattie&
21.11.2006 - 19:13
Ech, nie rozumiem całej tej idelogii, nowych wtyczek, które są dostępne tylko i wyłączenie na Centralce. To kit, bo tylko testerzy mają tam dostęp. Może ktoś zapodać odnośnego linka do tej wtyczki ?
Jacy testerzy, przecież do centralek ma dostęp więcej ludzi, niż do forum...
Lwiczek
21.11.2006 - 20:32
A ja właśnie ubolewam, że nie wszytkie wtyczki dostępne są na centralkach - tak można przeoczyć informację na forum o nowej wersji...
dulek000
21.11.2006 - 21:54
Po pierwsze to jest niesamowita wygoda dla developera - interfejs KWeb jest dość przyjemny, a dodawanie jednej wtyczki w wielu miejscach to spory problem.
Wtyczka jest na razie na centralce beta, bo nie chcę wydawać bubla ogółowi. Dopracuję i normalni userzy dostaną w pełni funkcjonalny mini-kombajn wyszukujący.
Poza tym pro-userzy z forum Konnekta są doskonałymi testerami.
^Mattie&
22.11.2006 - 00:55
Moduł Centralka w budowie!!! Zapisz się do naszego newslettera aby otrzymywać informacje o zmianach w serwisie.
Czarodziejską różdżką ściągnę sobie tą wtyczkę ? Ta Centralka w budowie jest chyba już od dłuższego czasu, zapisałem do newsletter, ale jakoś mi to mówi, że nic to nie da. Jakieś pomysły ?
dulek000
22.11.2006 - 07:43
Jasne. Odpalić wtyczkę kUpdate…
KoSiarzPL
22.11.2006 - 12:26
Proponuję najpierw zwiększyć "poziom zaawansowania" a następnie i w zakłądce "aktualizacje" dodać centralkę beta
OT:
TO SKANDAL ISZ POZIOM ZAAWAMSOWANIA MOZNA PODNIEŚĆ PRZESóWAJONC SUWAK NA PASKU W OPCYJACH NATOMIAST PRAWDZIWY POZIOM ZAAWAMSOWANIA ZALEZNY OD KONKRETNEGO CZŁOWIEKA POZOSTAJE BEZ ZMIAN
EOT
dulek000
22.11.2006 - 20:10
Beta 0.9.3.1 poszła na centralkę. Jak nie będzie już błędów to wrzucę ją na centralkę kPlugins.
KoSiarzPL
22.11.2006 - 20:38
Wpisuję coś w szybkie wyszukiwanie i klikam enter
- jeśli mam wybraną akcję "okno rozmowy" owszem okno rozmowy się pokazuje ale nie pasek szybkiego wyszukiwania nie znika
- jeśli mam "zamknij pasek szybkiego wyszukiwania" ok pasek znika ale faktycznie zaznaczonym kontaktem jest ten z przed wyszukiwania. Czyli jeśli mam na liście zaznaczony kontakt A, następnie wyszukam B, udeżę w enter i ponownie udeżę w enter to dostaję rozmowę z kontaktem A.
dulek000
22.11.2006 - 21:32
Ad1. Zapomniałem o tym, już poprawione, wersja 0.9.3.2 zaraz znajdzie się na centralce.
Ad2. Niestety, wygląda na to, że K sam prowadzi listę zaznaczonych kontaktów i w tym wypadku zwykłe ustawienie LVIS_SELECTED|LVIS_FOCUSED nie pomaga.
KoSiarzPL
22.11.2006 - 22:26
Kurcze, bez sensu. Musi być jakiś sposób
^Mattie&
23.11.2006 - 00:01
QUOTE(KoSiarzPL @ 22.11.2006 - 12:30)
Proponuję najpierw zwiększyć "poziom zaawansowania" a następnie i w zakłądce "aktualizacje" dodać centralkę beta
pfff...
no jaki ten świat wydał się teraz kolorowy
keeveek
23.11.2006 - 05:47
a mnie szybkie wyszukiwanie nie działa. Jeśli w okienku wpiszę tylko jeden znak, to zaznaczy mi jakiś tam kontakt na liście. Jeśli jednak wpiszę cokolwiek więcej, zaznaczenie znika.
dodatkowy przykład: Gdy mam ustawione szukanie według opisu, z opcją "zawiera", to gdy mam kontakty Myself i Homyck to po wpisaniu "m" podświetla mi się Myself, a po wpisaniu "my" homyck. po wpisaniu jakiejkolwiek litery potem, zaznaczenie znika. (mam wyłączone sprawdzianie wielkości liter)
Wareczek
23.11.2006 - 10:19
QUOTE(saCOOL @ 20.11.2006 - 22:52)
A ja bym chciał zapytać, czy nie dało by się zrobić z tego obecnego paska na liście kontaktów, tolbarka na oknie K. Wiem że chodziło o możliwość łatwego włączenia i wyłączenia go, ale gdyby ktoś chciał mieć to na stałe? Na tę chwile, dzieją się z nim różne rzeczy, podczas pojawiania się i znikania poziomych i pionowych pasków przewijania..
Popieram możliwość blokady Szybkiego wyszukiwania na liście kontaktów. Jeszcze bardziej ułatwiłoby to pracę z wtyczką
dulek000
23.11.2006 - 14:32
keeveek: Pobaw się ustawieniem czułości na wielkość znaków (Sposób->Uwzględniaj wielkość liter).
keeveek
23.11.2006 - 18:26
o dziwo nie zauważyłem już problemów.
Propozycje: przy szybkim wyszukiwaniu jakiś mały krzyżyk czy cokolwiek zamykające
- domyślna opcja w szybkim szukaniu to "wyświetl jako" (chyba najczęstsze kryterium?)
dulek000
23.11.2006 - 22:08
Ad1. Użyj po prostu klawisza escape.
Ad2. Nie ma sensu ustalać domyślnych zaznaczeń, jeśli naprawdę najczęściej używasz "wyświetl jako" to będzie ono zazwyczaj ostatnio użytym.
Wareczek
24.11.2006 - 01:40
Jemu chodzi o to jak wtyczka zachowuje się od razu po zainstalowaniu jej. Szuka po opisie, a później ludzie piszą, że im nie działa...
przdało by sie by przy szybkim wyszukiwaniu przeskakiwało między grupami (jeżeli w danej grupie nie ma konkretnej osoby)
Swietna wtyczka, zwlaszcza szybkie wyszukiwanie, popieram pomysl z przeskakiwaniem miedzy grupami
^Mattie&
24.11.2006 - 17:18
mi jakoś nie wyszukuje nic, nie reaguje na naciśnięcie "szukaj"
mcczester
25.11.2006 - 12:59
QUOTE(KoSiarzPL @ 20.11.2006 - 22:16)
Jesli mam szybkie wyszukiwanie to klikając strzałkę do góry lub do dołu powinno przechodzić mi do następnego lub odpowiednio poprzedniego znalezionego kontaktu a nie przechodzić mi do poprzednije literki. Bo chyba nie przewidujesz kilkuwierszowego wyszukiwania.
Też bym chciał coś takiego.
I możliwość włączenia szybkiego wyszukiwania na stałe, żeby cały czas było pod listą kontaktów.
I całkowite wyłączenie historii (obecnie w najlepszym wypadku zapamiętuje jedną ostatnio szukaną frazę, dla mnie to o jedna za dużo).
alexhornbeam
6.01.2007 - 15:57
Dla mnie najlepszym rozwiazaniem byloby dodanie opcji, ktora na glownym toolbarze dodawalaby pole tekstowe (ktore lezaloby sobie tam caly czas, a nie dopiero po wcisnieciu dwoch przyciskow). Jezeli potrzebowalbym kogos z listy szybko wyszukac, to klikam w pole tekstowe wpisuje i enter i juz z nim rozmawiam...
A teraz to jest takie szybkie wyszukiwanie, za posrednictwem oddzielnego okienka(sic!) albo po kombinacji naciskania dwoch przyciskow, ze szybciej juz znajde kolesia recznie...
@up - zrób sobie tak jak ja - skrót klawiaturowy (kLawa) np. Ctrl+S, wciskasz i wyskakuje pasek do wpisywania. Mam 183 kontakty na liśćie i przydaje się BARDZO, dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.