No cóż, jak wiele osób słusznie zauważyło, kod główny programu tworzy jedna osoba - jestem nią ja. Podobnie słuszne są stwierdzenia, że na dzień dzisiejszy nie mamy z tego żadnych dochodów. Osobiście moim jedynym zajęciem nie jest siedzenie przy komputerze, a już na pewno mój charakter nie pozwala mi na siedzenie wciąż nad jednym projektem.
Jeżeli dorzucić do tego, że jestem w trakcie najaktywniejszych wakacji w moim życiu i nie zamierzam tego przegapić, jak również fakt, że powoli zaczynamy zajmować się pracą zarobkową na poważniej - dla Konnekta pozostaje niewiele czasu, ponieważ musi go dzielić z moimi innymi pasjami życiowymi jak chociażby fotografia czy po prostu leżenie do góry brzuchem. O dobrej zabawie w gronie dobrych kobiet nie wspominać chyba nie muszę
Do zmienienia w K jest ciągle bardzo dużo, głównie w jego podstawach, tak aby kod stał się bardziej czytelny a tym samym mniej błędo-genny. Do przerobienia jest również całe SDK, na modłę C++ - dla zmniejszenia ilości potencjalnych błędów do minimum i maksymalnego wykorzystania systemu podpowiedzi w edytorach kodu Nie wspominając już o dokumentacji...
Pomimo tego, aktualny program, jest myślę dosyć stabilny (z wyjątkami), a jego SDK na tyle rozbudowane, że przy odpowiedniej wiedzy można bez najmniejszego problemu pisać rzeczy, które znacznie rozbudują jego możliwości, BEZ otwierania kodu, na które w tej chwili absolutnie nie jest pora. Tak na prawdę, nie ma najmniejszego problemu w tym, żeby np. ktoś napisał wtyczkę dołączającą obsługę emotikon, nie mówiąc już o konferencjach.
Chodzi raczej o to, że funkcje wbudowane w program, zajmują więcej czasu do napisania, ze względu na ich "uniwersalny" charakter. Wtyczka może np. obsługiwać konferencje tylko w GG w uproszczony sposób. Traktujcie to jako wyzwanie