Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kilka pytan do konnekta
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2, 3
Sija
stranded: aha, ok.
KonradoFFC: to zle ?
stranded
a niech mają wszscy mi to lotto, ważne, żeby mi to działało jak płace. możecie też podać tych co wpłacili w creditsach wtyczki wtedy mysle ze nikt sie nie pogniewa. ale to i tak bez znaczenia. zastanowilem sie i moge dac do 30 zeta cool.gif w koncu to na cale zycie bedzie, no chyba ze caly konnekt jakos zniknie z powierzchni globu. a wpłaty wraz z wersjami alfa, beta, beta 2, końcową - możemy robić np tak:

1/4 całej (np. 20zł) sumy pięniędzy od każdego kto zadeklaruje się płacić za każdą wersję (zakładając, że będą 4 testowe)

krótko mówiąc na raty, za każdą wersję rozkładamy sobie całą sumę. i myślę, że ci co raz zapłacą dotrzymają słowa do końca. twórca powinien mieć ograniczoną ilość czasu w postaci 12 miesięcy na skończenie projektu.
Konrado
Podoba mi się, chodz można zrobic jakieś składki i wtedy bedziemy dysponować funduszem zanim ktoś wtyczke napisze. Np. ileś tam złoty na kwartał. wink.gif
stranded
no to teraz trzeba zgarnąć z 10-20 osób, które by zapłaciły no i wtyczko pisarza.

sam bym napisał wtyczkę jakbym miał czas na naukę c++
Poke
QUOTE(KonradoFFC @ 1.04.2007 - 21:26) *

A co z tymi którzy nie wpłacą? Będą mieli pewnie tą wtyczkę również na tych samych zasadach.

Nie przeszkadza mi to. Filozofia "psa ogrodnika" jest mi daleka i sadze ze Tobie i innym takze.

Osobiscie wplace 20-30 zl na nowa paczke Konnekta.
rav_
również mogłbym zapłacić 30 zł za nową paczke, która będzie zawierać obsługę więcej niż jeden język z możliwością edytowania, na poczatek mogłby to być ang. wink.gif (ahh marzenia) może zainteresowało by to innych programistów z odległych krajów heheheee...
Aule
A nowe API nie miało mieć możliwości przetłumaczenia na inne języki?
Ten pomysł kojarzy mi się z obecnym 'wspomóż' w rozszerzonej wersji na wielu chętnych (kont bankowych ;-)). Myślę, że pomimo tak gorących deklaracji trudno byłoby uzbierać 10 osób...
ddokupil
Wiele osób się tutaj gorączkuje. Atmosfera się psuje i jest bardzo nieprzyjemnie. Jedni mają dobre argumenty a inni zupełnie "z dupy". Prawda jest taka, że jednak nie wszystko jest dobrze, o czym świadczy samo istnienie tego tematu.
Jedna kwestia o której muszę napisać została tu już poruszona kilka razy, jednak chyba nie w taki sposób jakbym chciał.
Wszyscy sobie zdajemy sprawę, że do Konnekta trzeba raczej dokładać kasę i cenny czas. Nie możemy winić twórców o to, że nie mają tyle możliwości co kiedyś.
Możemy jednak wystąpić z PROŚBĄ: Zróbcie z konnekta wolne oprogramowanie. Mamy w Polsce całe rzesze genialnych programistów tylko trzeba im dać bazę. To chyba jedyna szansa na rozwój programu. Konnekt to całkiem spory projekt i nie ma co się dziwić, że jednej czy dwóm osobom ciężko nad tym zapanować. Pozwólcie nam w pełni rozwijać nasz program a na pewno wszyscy na tym dobrze wyjdą.
Tyle ode mnie. Mam nadzieję, że ten post nie pozostanie bez echa (z góry).
Mucha
QUOTE(ddokupil @ 3.04.2007 - 13:40) *
Wiele osób się tutaj gorączkuje. Atmosfera się psuje i jest bardzo nieprzyjemnie.
Atmosfera się psuje ze względu na chamstwo ze strony niektórych osób.
Możemy jednak wystąpić z PROŚBĄ: Zróbcie z konnekta wolne oprogramowanie. Mamy w Polsce całe rzesze genialnych programistów tylko trzeba im dać bazę.
Baza już jest, nazywa się SDK i jakoś nie specjalnie lgną do niego nowi programiści, a udostępnienie kodu Konnekta doprowadziłoby tylko do powstania masy konnekt-klonów.
ddokupil
QUOTE(Mucha @ 3.04.2007 - 16:12) *

(...)udostępnienie kodu Konnekta doprowadziłoby tylko do powstania masy konnekt-klonów.

Fakt, ale coś by się działo więcej.
adrian_007
coś by się działo więcej.

nie znaczy ze lepiej... niech zostanie tak jak jest, czyli kodem dysponuje sam tworca i wsio
stranded
nie djacie zrobić z tego konnekt-klonów! potem będzie jak z linuxem, milion dystrybucji i każda do dupy
Konrado
Niech zostanie tak jak jest, trzeba tylko pomysleć jak to rozwinąć. Coraz więcej ludzi przesiada się na konnekta, a to chyba dobrze? smile.gif
stranded
hehe powiem wam, że przeczytałem z 50 stron podstaw programownia w c++, potem posiedziałem nad tym parę godzin... i w życiu nie podjął bym się stworzenia jakiejś rozbudowanej wtyczki tongue.gif - strasznie czasochłonne i można dostać nerwa.

wracając do tematu...to jak będzie z tą zrzutą? no i czy są jacyś chętni programiści? cool.gif
adrian_007
przeczytałem z 50 stron podstaw programownia w c++, potem posiedziałem nad tym parę godzin... i w życiu nie podjął bym się stworzenia jakiejś rozbudowanej wtyczki

napisz cos w c++, jakis prosty programik, potem go rozbuduj or sth, piszac nauczysz sie wiecej, niz tylko czytajac smile.gif
stranded
już wolę siedzieć w html, php i takie tam, może kiedyś... biggrin.gif
silver_limp
QUOTE(KonradoFFC @ 3.04.2007 - 23:30) *

Niech zostanie tak jak jest, trzeba tylko pomysleć jak to rozwinąć. Coraz więcej ludzi przesiada się na konnekta, a to chyba dobrze? smile.gif

Chyba zartujesz ? myslisz ,ze ktos kto wejdzie na strone konnekta zobaczy ostatnia aktualke z lipca 2006 roku bedzie sciagal komunikator ? z tego co czytam to wlasnie inne komunikatory rosna w sile a konnekt spada bo ludzie chca nowosci i stabilnosci w programie..a niestety konnekt stoi w miejscu..tak jak ktos tu pisal nawet laczenie z GG wymaga aktualizacja baz danych bo stare nie sa uzywane.. a naprawde szkoda konnekta bo to najlepszy komunikator jaki jest..tylko musi ruszyc z miejsca smile.gif
PiSB
Jak w końcu z tym rozwojem? Przyznam, że ja też byłbym nawet skłonny "dołożyć się" niewielką kwotą, gdybym miał pewność, że ten rozwój się realnie zapowiada. Uważam bowiem za najlepszy obecnie dostępny ten pomysł konnekta. Niestety jednak, też zauważyłem przyhamowanie - i to w dwóch wymiarach, samego konnekta i telefonii actio, połączonej jakoś z konnektem. Mnie interesowałoby ewentualnie jedno i drugie.
W tej chwili jestem przed zmianą komputera, w perspektywie jest więc pytanie, czy powracać do konnekta, czy pożegnać się z nim, wrócić do spike’a?
Widzę, że pojawiła się wprawdzie nowa wersja. Jak wiele osób jednak korzysta, czy ktoś zechciałby podać swoje wrażenia? Czy ktoś z Twórców zechciałby się tu wypowiedzieć co do przyszłości? Czy to aby nie jest łabędzi śpiew konnekta? Oczywiście, można powiedzieć, co kogo obchodzą takie pytania, jak moje, nikt przecież nie gwarantował rozwoju, jak umiem, to niech sobie zmienię. Rzecz w tym jednak, że rzeczywiście nie umiem za wiele w tej dziedzinie i sądzę, że więcej dobrego zrobię w innych dziedzinach. Takich jak ja może być więcej, może warto jednak coś o aktualnych perspektywach rozwoju napisać? Dzięki za głosy, jakie tu padną.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.