Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowy projekt?
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
heh :)
i nawet ikonka jest <lol>

joj_sport
hehe fajna smile.gif) proponuje zrobic male glosowanie, ale przydaly by sie jeszcze przynajmniej 2 zeby bylo w czym wybierac tongue.gif
heh :)
ikonka była robiona w ok 10 min i dla żartu, chodziło w niej o akuzje do tego, że ludzi już zaczynają pisać o ikonkach i innych pierdołach a nie został jeszcze ustalony język programowania i zebrana grupa programistów. Wyglądem, nazwą i resztą zająć się można gdy program będzie już w jako takiej fazie beta albo funkcjonującej alfie.
joj_sport
jest czy nie ma, ale mysle ze w koncu powstanie wink.gif a swoja droga ikonka i tak fajna tongue.gif
ja sie na temat jezyka nie bede wypowiadal, bo C# nie znam, a C++ dopiero poznaje. Mam tylko nadzieje, ze sie ekipa sprezy i w koncu cos ruszy wink.gif rozumiem, ze idzie wrzesien, poprawki, bo sam mam parę... ale chyba nie wszyscy sa takimi opitalaczami nauki jak ja <lol>

mam nadzieje, ze sie dogadacie jak najszybciej wink.gif
kzzz
No ale, jakby nie patrzeć, ikonka fajna tongue.gif Chociaż można jeszcze pare rzeczy pododawać smile.gif
Bandit
Ja pitole, jeszcze zacznijcie robic ikonki do listy kontaktów. a co tam. Grr Kto dał ten edit ?:-)
Keleos
http://blip.tv/file/1061088

Dla ekipy nowego projektu : )
baael
QUOTE(Keleos @ 31.08.2008 - 17:45) *

http://blip.tv/file/1061088

Dla ekipy nowego projektu : )

piękne, mam przed oczami moją firmę....
joj_sport
przeczuwam, ze dzieje sie cos niedobrego... ale obym sie mylil tongue.gif
stivo
A mi przyszła na myśł taka nazwa: ReKonn (ewentualnie prze C ) wink.gif
Dexterxx
stivo, patrz wiele postów wyżej. Byłem pierwszy!
zhvir
nie wiecie jaki język byłby najlepszy dla gecKo? -> http://pics.nase-bohren.de/supercoder.jpg
matrixik
No i co z otwarciem tamtego forum do czytania??
stivo
QUOTE(Dexterxx @ 1.09.2008 - 06:35) *

stivo, patrz wiele postów wyżej. Byłem pierwszy!

OK, w takim razie popieram wink.gif
joj_sport
No i co z otwarciem tamtego forum do czytania??

developerzy cos sie nie odzywaja od paru dni, ani tu ani na tamtym forum... :]
Dexterxx
Pewnie już im się znudziło tongue.gif
arct!c
'przelecialem' szybko przez 11 kartek i powiem tak : nic z tego nie bedzie.

Nie to żebym był anty, ale i tak nic z tego nie będzie.
EmiLio
Zgadzam się z Tobą arct!c, gdyby coś się działo to tu roiło by się od news'ów, od kilku dni cisza, na początku tego wątku coś się działo a teraz?... wink.gif
Keleos
Emilio - akurat to, ze jest cisza, to jak najbardziej moze być oznaką, ze prace trwają. Dlaczego? Bo zamiast tracić czas na dyskusje z gównoznającymi się userami, którzy chcą narzucić programistom jak mają pracować, moze czas ten pożytkują na programowanie.

Najlepiej to od razu sieknąć "nic z tego" bo w ciiągu 2 tygodni nie wyszedł gotowy program, heh.

jak dzieci.
EmiLio
Keleos, może masz rację, nie pomyślałem o tym w ten sposób dry.gif W każdym bądź razie mam nadzieję że ten projekt się uda tongue.gif
Bandit
Jak dzieci? żartujesz sobie? jak userzy-konnekta. Zastraszeni i zesrani, niedowiarki, wiedzą, że następny projekt spłonie na panewce. vel @keleos.
Keleos
spali na panewce jeśli już ; P
joj_sport
wyglad na kFaq sie zmienil, moze to jakis maly krok w przod :> a moze ktos sie bawi tongue.gif
moze jakies male info ?:>
arct!c
QUOTE(Keleos @ 7.09.2008 - 16:05) *

Emilio - akurat to, ze jest cisza, to jak najbardziej moze być oznaką, ze prace trwają. Dlaczego? Bo zamiast tracić czas na dyskusje z gównoznającymi się userami, którzy chcą narzucić programistom jak mają pracować, moze czas ten pożytkują na programowanie.

Najlepiej to od razu sieknąć "nic z tego" bo w ciiągu 2 tygodni nie wyszedł gotowy program, heh.

jak dzieci.

Ja po prostu jestem realistą i nikt mnie nie przekona że coś z tego będzie. Btw; podług twojego 'rozumowania' sjia i spółka dalej pracują na 0.7 smile.gif Życzę powodzenia i żyj dalej w utopii.

btw2; jeśli twój post ma być taki sam jak ten, daruj sobie i nie pisz.
Keleos
eL o eL

odbijając piłeczkę, trzymając Twój poziom wnioskowania i odkrywania jakie kto ma "rozumowanie" to twierdzisz, że księżyc jest kwadratowy.

Wyprowadzam Cie zatem z błędu - nie jest.

P.S. Wygoogluj sobie definicję pojęć: realista i pesymista. Mylisz je.
arct!c
realista (ś.łc. realis ‘rzeczywisty’ od łc. res ‘rzecz; stan’) 1. osoba trzeźwo patrząca na świat, konfrontująca swoje zamierzenia i działania z realną rzeczywistością. 2. zwolennik realizmu w sztuce, tworzący wg zasad realizmu.

No a nie ?
Keleos
Nie, jeśli nie masz pojęcia co się dzieje z programistami. Chyba, że wiesz coś, czego my nie wiemy. Może masz potwierdzone informacje, że połowa popełniła harakiri, a reszta zabrnęła w alkoholizm czy coś?

Jeśli nie masz, to dokonujesz jedynie spekulacji, a spekulacje są dalekie od realizmu.

"osoba trzeźwo patrząca na świat" - czy osobą trzeźwo patrzącą na świat jest ta, która uznaje szklankę za w połowie pełną, czy w połowie pustą?

Trzeźwe spojrzenie to spojrzenie pozbawione uprzedzeń/obaw/subiektywności. Jeśli byś 1szy raz na tym forum był, nie znał w ogóle historii Konnekta - czy nadal twierdziłbyś, że to, ze programiści od kilku dni się nie wypowiadają na >>nie swoim<< forum, to oznaka, ze porzucili projekt?

Przemawiają przez Ciebie "złe" wspomnienia. To nie jest realizm. To jest sceptycyzm wywodzący się ze złych doświadczeń ; )
LooZ^
Nawet jak upadnie, przynajmniej nie zbierali na serwer ;>
arct!c
Keleos - farmazony pleciesz. EOT.
Dexterxx
dyskusje z gównoznającymi się userami

sam jesteś gównoznajec :< czuję się urażony ^^
MihAoo3k
Ja bym wam zaproponował dołączenie do istniejącego projektu Kadu i pomoc w rozwijaniu go na platformę windows (jako że już została wydana wersja pod ten system), zamiast kombinować i tworzyć coś od nowa(chyba że bardzo chcecie smile.gif )
Dexterxx
Dla mnie kadu musiałoby się ostro zmienić..
Keleos
Dexiu - no comment (...is a comment strong enough)

Kadu jest fuj. Po to się tworzą nowe projekty, żeby mieć w czym wybierać. kadu to zdecydowanie nie jest mój wybór i dlatego czekam aż wyjdzie coś co mi podejdzie ; )
joj_sport
nie jest takie zle - jak dla mnie lepsze od mirandy... takie moje zdanie i nie potrzebuje z nikim dyskutowac ;p
MihAoo3k
a to dlaczego kadu jest fuj? Wg mnie jest to bardzo dobry komunikator, łatwy w obsłudze, przejrzysty, oraz ma dużo użytecznych wtyczek. Gdyby wersję pod windows trochę zoptymalizować, żeby nie była taka pamięciożerna i umożliwić korzystanie ze wszystkich wtyczek które działają obecnie pod linuxem, to byłby naprawdę dobrą konkurencją na rynku komunikatorów internetowych.
Keleos
wspomogę sie cytatem joj_sporta:
takie moje zdanie i nie potrzebuje z nikim dyskutowac

Napisałem, ze mnie nie odpowiada i szukam czegos dla siebie. Gusta to nie jest temat do dyskusji i przekonywania o swoich racjach,

Edit: A ja znowu wspieram duchowo programistów: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_programisty
Smartek
Coś się w ogóle dzieje?
Jakiekolwiek wieści by się przydały.
joj_sport
najwyrazniej albo nic sie nie dzieje, albo prace trawaja tak 'intensywnie' ;]
ale wydaje mi sie, ze jest ciag dalszy 'art of war' ...
mosskit
...tyle lat budowania silnych więzi na marne? Nie mówcie, ze to będzie mój prywatny rozwód?

p.s sorry za offa, ale zauważylem ze w rozmowach grupowych polowa wiadomosci nie dolatuje zarówno do mnie jak i wylatuje ode mnie do moich znajomych. Na syfiastym gg ten problem nie wystepuje. Czy to wina ciaglych zmian protokołu gg? Czy u was coś podobnego występuje?
Mucha
QUOTE(joj_sport @ 16.09.2008 - 20:58) *
najwyrazniej albo nic sie nie dzieje, albo prace trawaja tak 'intensywnie' ;]
ale wydaje mi sie, ze jest ciag dalszy 'art of war' ...
Nie ma się kto kłócić, te 3 osoby co się wyłamały i zaczęły robić Geckona czy Gekona w C# skończyły na wymyśleniu nazwy, ikonki i wykupieniu domeny.
joj_sport
no i grzyb bombki strzelil, Gekona nie bedzie smile.gif
arct!c
I wyszło na moje.
Keleos
Deszczyk radości już się odbył? Powód do dumy, naprawdę.
joj_sport
skoro sie zalamala linia ofensywy, niech sie do tego chociaz otwarcie przyznaja... to moja propozycja :>
Tylko nie rozumiem jednego, bylo tylu coder'ow i jako, ze 3 sie wylamalo to juz koniec projektu? A tak ogolnie, chyba nie problem jest sie dostosowac do reszty... czyz nie mam racji panowie ? z tego co wiem, to roznice miedzy C/C++ sa dosyc male...
adrian_007
ale miedzy c/c++ a c# juz nie takie male...
poza tym .net to troche inna technologia...
Bandit
Rotflmaox!!!! on już leciał w ... robiąc ten post, a my naiwniacy uwierzyliśmy.

Zacznę może od podania kilku informacji na swój temat: mam 20 lat, studiuję 2 rok informatyki na UW, i programuję od nastu lat

Nazgul20
Coś w tym dziwnego? ja mam lat 19, pierwszy raz zetknąłem się z ;programowaniem w wieku 8 lat. Czyli programuję od nastu lat.
Keleos
Bandit - moje pierwsze kroki w Html'u zaczynałem jak miałem ok 12 lat. Może to nie naście, ale już 10 ; )
DjSerek
A czy ta dosyć pokaźna grupa, która zebrała się przy Geconie nie może pomóc przy konnekcie ? wink.gif
Keleos
...albo budowie autostrad?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.