Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowy projekt?
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Szopa123
Powiem tak..
Przestańcie bić pianę i zacznijcie coś robić. Zgarniajcie wszystkich jak leci, którzy CHCĄ uczestniczyć w tym projekcie.
Dyskusje typu: .. a może C++, a może C# ... to droga do nikąd.

W C# się łatwiej klepie programy i na razie skupcie się na tym.
Czy będzie działać pod inną platformą niż Windows... teraz to nie ma znaczenia, bo pod żadną nie działa.. a w ogóle to go nawet nie ma. tongue.gif

Umiejętność pisania programów na nic się Wam nie zda, bo coś tam klepniecie.. a później to wszystko umrze śmiercią naturalną. tongue.gif
Ja chętne pomogę pod warunkiem, że projekt ruszy w do końca września.
Później to dopiero będą problemy... większość z Was wróci, zacznie studia .. i tyle go widzieli... raz na 2-3 miesiące coś tam zerknie i to wszystko.

Uczestniczyłem w wielu tego typu projektach... i koniec ZAWSZY był podobny. tongue.gif
Więc koniec bicia piany.. i do roboty. tongue.gif

Tylko nie zaczynajcie od dupy kozy... czyli od pisania już programu bez opisania chociaż szkieletu aplikacji i jego podstawowej funkcjonalności! To najczęściej powtarzany błąd 'młodych zapaleńców'.. smile.gif

Jak coś to piszcie... : prusak2(skasujTo)ATo2.pl
wojtek304
Witam
Również byłbym zainteresowany współpracą.

Z mojej strony poleciłbym bym bibiliotekę QT
- wieloplatformowa (win, lin, mac i urzadzenia mobilne)
- przejrzysta, o dużych możliwościach, rozwiajana i ładnie udokumentowana
- wsparcie również dla urządzeń mobilnych (wydaje mi się że to się przyda , bo palmofony są coraz popularniejsze )
- wsparcie dla baz danych ( przyda się do historii )
- i jeszcze trochę plusów wink.gif
- możliwość pracy na VS oraz od linuxem

Pozdrawiam
cookie
moglibyście zrobić jakąś małą stronkę na której wszyscy chętni by się rejestrowali wink.gif
socek
Jestem programistą od kilku lat. W zawodzie robię od roku. Programuję pod Linuxem i pod nim żyję.
C#? To zły pomysł. Mono to tylko EMULATOR a nie PORT pod Linuxa. Mono nie jest pisane przez Microsoft i zawsze będzie w tyle. Jeśli chcecie pisać międzyplatformowo to C# to zły pomysł.
Jeśli chcecie język z Garbage Collectorem to polecam Pythona. Jest szybki, GC mają tam na tyle dobry, że nie zżera pamięci jak Java. Są wersje pod Linuxa, Windows i MacOS'a. Do tego Pythona ma bardzo fajny system tworzenia dokumentacji Epydoc.
QT? Tak, bardzo dobry pomysł. Pisałem w tym pod C++ i Qt, i mogę spokojnie powiedzieć, że super biblioteka.
Jeśli komuś nie pasi używanie wirtualnej maszyny pythona, to pyinstaller skompiluje kod pythona do kodu natywnego.

Do tego dobrym pomysłem było by oddzielenie CORE od Interface'u. Dzięki czemu Core było by jedne, a interface'ów mogło by być kilka, np. okienkowy i konsolowy oddzielnie.

I dajcie jakieś info gdzie się rejestrować aby przyłączyć się do projektu. No chyba, że to jest ten link: http://forum.kfaq.info/ ?
kactuzz
Specjalnie na drupalu sie nie znam ale tam troche się w nim bawiłem więc jak co to wiecie wink.gif
Heh, aż się oczy świecą jak się widzi tylu chętnych do pomocy ^^
Oby tylko nie było tak jak mówił szopa.

pzdr
JarekMk
Zapraszam nadal programistów.
Smartek
Nie znam się na programowaniu, ale służę pomocą jako głowa do pomysłów, funkcjonalności, ogólnego kształtu programu, a także jako moderacja nowego forum ;-).
xcoder
Też wydaje mi się że C# jest lepszym rozwiązaniem niż C++, ze względów jakie już były wspomniane.
Chętnie bym coś w tym projekcie porobił.

Drill
Z programowania kiepski jestem ale służę umiejętnościami graficznymi smile.gif

LooZ^
Mysle, ze MarekJk jako "lider" nowego K. wink.gif powinien napisac posta jakie ma glowne zalozenia, aby uniknac tutaj dyskusji pt "lepiej to, nie-nie, lepiej tamto" wink.gif

I co zrobic, zeby moc przegladac watki na kFAQ? wink.gif
Rev
Witam.

Jestem programistą C#, używam środowiska Visual Studio.

Nie jestem ekspertem, ale jako takie umiejętności posiadam, przede wszystkim potrafię myśleć i korzystać z google, msdn oraz svn smile.gif.

Pozdrawiam.
Mucha
QUOTE(LooZ^ @ 19.08.2008 - 11:25) *
I co zrobic, zeby moc przegladac watki na kFAQ? wink.gif
Nic, to forum jest zastrzeżone tylko dla programistów.
kactuzz
A gdzie miejsce dla użyszkodników wspierających projekt duchowo? biggrin.gif
Dexterxx
A czego wymagacie, aby zostać programistą?
LooZ^
QUOTE(Mucha @ 19.08.2008 - 11:55) *

Nic, to forum jest zastrzeżone tylko dla programistów.

Szkoda sad.gif
kactuzz
A jak w ogóle chcecie nazwać ten komunikator? tongue.gif
socek
Open Source of eternal evil!
Szopa123
heh... nie samym chlebem człowiek żyje. blink.gif

Potrzebnie są także GRAFICY... jak i TESTERZY!!!
Każdy może swoje 5 gr. dorzucić, a czasami te 5 gr. robi wielką różnicę. smile.gif

Co do narzędzi, to naprawdę skupmy się na razie na czymś prostym.
(może być Python lub C#)
Każdy programista po jakimś czasie ma w dup.ie w jakim języku piszę. Nie będzie może tak efektywny, ale to nie jest teraz istotne.

Podobno jest udostępnione miejsce na serwerze...
Jeżeli tak, to trzeba zainstalować jakiś server SVN (server SVN i klient) i coś do śledzenie błędów. (tutaj)

A nazwa jest teraz najmniej istotna..
Smartek
Przede wszystkim powinniście RUSZYĆ, a nie główkować... :-)

Jak coś - zgłaszam się na testera.

A i faktycznie przydałoby się własne forum, również dla nie-programistów.
Tam założenia projektu + wymagania i to, czego Wam w projekcie brakuje.
Łatwiej byłoby np. reklamować projekt, a co za tym idzie być może werbować nowych programistów.

0x11
Witam,
znalazłem się tu dzięki linkowi na elektroda.pl
Projekt naprawdę godny uwagi, mam nadzieję, że nie wyjdzie z tego przysłowiowe "gxxno". Tak się składa, że brałem udział kilka lat temu w podobnym projekcie, tzn stworzenia super komunikatora wink.gif nazwa kodowa NxGG (ktos kojarzy? wink.gif) niestety projekt umarł. Bardzo chętnie dołączę do projektu i mam nadzieję, że wniosę mniejszy lub większy wkład. Postaram się także odszukać pewnego człowieka, który ma naprawdę niezłe doświadczenie, zarówno w programowaniu jak też grafice.
Wspominaliście o implementacji gadu w c#, nasz wspaniały kolega Deti z 4programmers.net rozwija bibliotekę do obsługi gg "sharp HGG", oczywiście udostępniając pełny kod źródłowy (http://www.hakger.xorg.pl).

Dywagacje na temat wyższości C++ nad C# i vice versa są niepotrzebne, to w czym powstanie projekt zależy od "szefa" projektu, który oczywiście musi mieć przynajmniej częściowo zarysowany plan działania i oczywiście ogromną motywację do działania. Trzymam kciuki!
joj_sport
rowniez zglaszam sie na testera i tak jak Smartek apeluje o forum dla non-programmers :]
arakros
jak to jest z tym http://forum.kfaq.info
długo tam trzeba czekać na akceptację czy coś ?
Rejestrowałem się wczoraj i do dziś nie widzę żadnych postów, ale "Nasi użytkownicy napisali 73 postów w 9 wątkach."

WTF ? smile.gif
Dexterxx
Mogę być testerem, programistą też, ale nie jeśli to jednak będzie pisane w szarpie ;P

edit:
arakros, nie masz uprawnienia jak my 'zwykli userzy' do przeglądania forum... :s
JarekMk
W tej chwili poszukiwani nadal są programiści, graficy i webmasterzy.

tak jak Smartek apeluje o forum dla non-programmers :]

Jeszcze raz proszę o cierpliwość smile.gif

Forum kFAQ dostępne jest na tą chwile jedynie dla ekipy tworzącej - to jest i tak miejsce tymczasowe, jak powstanie nowe oficjalne forum to na pewno podam adres.
Dexterxx
Webmajtek: znajomość xhtml css js php ajax, tworze strony zgodne z validatorem
programista: zjanomosc czystego c++ iso, troche winapi, pascal, reszta jezyków to kwestia czasu poznania składni czy różnic
grafik: znajomosc photoshopa, tworzenie layoutow czy też samo proste retuszowanie

Czegos jeszcze potrzebujecie? Pytajcie, moze umiem

Edit:
Tego co nie umiem, to sam coś wymyślić biggrin.gif Nie jestem zbytnio kreatywny
kactuzz
Od rana widze przynajmniej setke gości online.
Dobry znak wink.gif

Ps
Mogę być testerem wink.gif
joj_sport
widze, ze jest coraz wiecej zwolennikow i ciekawskich :] ale to dobrze smile.gif
tylko troche zrzera mnie ciekawosc, gdy widze "Nasi użytkownicy napisali 84 postów w 12 wątkach" biggrin.gif
Dexterxx
Plotkują o nas i nas obgadują :-(
joj_sport
pewnie pisza jakimi to wspanialymi userami jestesmy smile.gif xDD
Keleos
haha, a nie mówiłem, że z elektrody na pewno ktoś się znajdzie? Pół miliona użytkowników, z czego zapewne połowa się interesuje komputerami i programowaniem ; )

Jeszcze na onecie trzeba reklamować ^^
Livio
Chętnie potestuję, jeśli coś z tego wyjdzie.

Z SVN pobierać umiem, jako tako debugować także (GDB), zgłaszać bugi i propozycje także (błagam, bugzillę od mozilli postawcie, a nie jakiś wynalazek typu flysplay).

Przyklasknę samej idei stworzenia programu, otwartości, wieloplatformowości, ale ni chu-chu C#. Powolne, a i nie można zapewnić GUI w Qt. Python, troszkę szybszy, ma dobre bindingi Qt i GTK.

Miło byłoby, gdyby na Windows użyto WinAPI, na OSX Aqua, a na Linuksie do wyboru - Qt lub GTK (by uniknąć niemądrych wojenek). Oczywiście jeszcze milej byłoby mieć możliwość wybrania natywnego interfejsu lub skórki, ale do tego daleko.

No dobrze, ja się już rozpisałem i czekam na wyniki dyskusji :> .
Fester
To ja dodam swoje 3 grosze. Jeżeli chcecie aby nowy komunikator miał wzięcie to dobrze by było pomyśleć jednak o innych platformach - na razie większość dostępnych komunikatorów jest albo tylko na windowsy albo miernej jakości. Idąc dalej tym tematem polecam wxWidgets (dawniej wxWindows):

http://www.wxwidgets.org/about/

gdzie jeden kod jest od razu kompilowalny pod różne platformy. W przypadku Windowsa można użyć Visuala od wersji 6 po 2008, pod którym działa bardzo ładnie. Oczywiście jak większość wxWidgets działa głównie z myślą o C++ aczkolwiek ma też wsparcie dla C#:

http://wxnet.sourceforge.net/binary.html
Inna sprawa to jak chcecie pisać oprogramowanie. W przypadku takiego projektu jak ten polecam metodę 'Test driven development' w oparciu, o którą pisze się w mojej firmie:
http://en.wikipedia.org/wiki/Test-driven_development

W dużym uproszczeniu pisze się krótkie kawałki kodu do których dopisuje się od razu testy. W przypadku .NET do testów można użyć NUnit
http://www.nunit.org/index.php
lub po prostu Visual Studio 2008, który sam obsługuje testy. Jest to bardzo dobra metoda na utrzymanie porządku w kodzie, która bardzo szybko procentuje.

Jeżeli chodzi o samego .NET to jego zaletą jest fakt, że programy pisze się szybko i są w miare stabilne - oczywiście wszystko zależy od programistów i od higieny pracy, ale z pewnością łatwiej ogarnąć projekt i szybciej go doprowadzić do końca przy użyciu .NET. Nie polecam .NET 3.5 ponieważ nie działa na Windowsach 2000 co dla mnie go wyklucza. Jeżeli chodzi o 1.1 to w tej chwili można uznać ze jest w pełni kompatybilny z mono, gorzej z 2.0, którego jednak bym się nie bał. Do .NET 1.1 jest dostępnych dużo kontrolek open sourcowych, dzięki którym spokojnie ta wersja frameworka wystarczy. Pamiętajcie również, że o ograniczeniach platformowych samego .NETa! Mam tu namyśli dla przykładu fakt, iż najstarszym systemem jaki obsługuje to windows 2000. Dla niektórych do zaakceptowania, ale jednak wiele osób nadal używa windowsów 9x/me.

Dla mnie to ostatnie przekreśla .NETa w prywatnych projektach gdzie używam wxWidgets. W firmie pracujemy z .NET 3.5 i Visual Studio 2008 ale to zupełnie inna para kaloszy ponieważ piszemy tylko wewnętrzne oprogramowanie.

z innych dodatków do .NET poza wspomnianym NUnit polecam także
http://nant.sourceforge.net/
BonE
Hej, III rok informatyki, chętnie pomogę jako programista/grafik, 100% samouk z dużym potencjałem ;p

W photoshopie czuję się silnie, w programowaniu... jak już ktoś wyżej wspomniał, póki mam dostęp do google, to z czasem napiszę raczej wszystko smile.gif

Fajnie by było, jakby znalazł się jakiś project manager, który zapanuje nad wszystkim, jeżeli już zbierze się ekipa, zdolna do ruszenia z czymkolwiek.
stivo
Też chętnie potestuję stwora wink.gif
Faller
Kurcze, też bym chciał uczestniczyć w nowym projekcie. Tylko pewnie testerów jest już dosyć? tongue.gif
flo4tingmus3um
No to i ja dodam swoje poltora grosza;) Jesli gdzies sie myle to wytykac palcami bez ogrodek;]

Autoreklama: flo4tingmus3um to koder c++ (czasem c i inne) z kilkuletnim doswiadczeniem w zastosowaniach tegoz jezyka w projektach niehobbystycznych;) I chetny do pomocy.

Prawdopodobnie jednym z najwazniejszych czynnikow decydujacych o checi udzialu w tym projekcie wiekszosci zglaszajacych sie chetnych bedzie zestaw jezyk + srodowisko + glowne biblioteki + stopien otwartosci i przenosnosci kodu. Zaczne od konca.

Najwazniejszym pytaniem jest chyba to, gdzie chcelibysmy (niekoniecznie od razu, moze np. za 2 lata), zeby nasz progs sie odpalil?
I dla kogo my to mamy pisac? Dla naszego zespolu czy dla ludzi w ogole? Jesli dla ludzi, to ja osobiscie chcialbym moc z ulubionego komunikatora korzystac prawie wszedzie, gdzie chce. Dla jednych to bedzie pecet made by alienware, dla innych eeepc czy jemu podobny maluch.
Dlatego mozliwosc odpalenia tego softu zarowno na windowsie, jak i na linuchu (*bsd moze tez?), czy macu, uwazam za kluczowa. Pewnie wiekszosc z chetnych ma doswiadczenie w skrobaniu pod winde (w tym ja), mozna od niej zaczac, ale myslec trzeba tez od razu o innych platformach.
Jesli chodzi o otwartosc - bez wzgledu na to, na jakiej licencji wydamy soft, powinien to byc soft otwarty. Gdyby konnekt byl otwarty, to w ogole nie musielibysmy tu takich dyskusji prowadzic;)) Ale to "ich" kod i "ich" decyzja - uszanujmy to. Tylko czy jesli za 5 lat nam sie znudzi supportowanie projektu, albo polowa z nas sie ozeni, to projekt ma od razu umrzec?wink.gif

Co do jezyka:
Java - bo przenosny, ale... Wezmy takiego eeepc i jave wink.gif Nawet sredniej klasy pc bedzie sie mulil, jesli program sie rozrosnie i bedzie mial odpalonych 30 wtyczek. Niekoniecznie moze nam sie udac napisac super optymalny kod. Wiele rzeczy bedzie pewnie pisanych "zeby tylko zadzialalo", przynajmniej na poczatku.

.net - sama platforma mocno nas ograniczy, niby jest mono, ale na tej samej zasadzie to i photoshop jest przenosny, bo przeciez jest wine!:D Do tego jestesmy ograniczeni w zasadzie do 2 jezykow: C# i C++/CLR. Z tym pierwszym nie mialem duzo do czynienia, ale wyglada na nieudana probe przerobienia visualbasica na 'powazny jezyk' (bez urazy wink.gif) i wyszlo im cos miedzy vb a java (ocena subiektywna;)). C++/CLR jest bardzo fajny, bo mozna sobie wybierac, czy dana czesc kodu dziala 'natywnie', czy jest 'managed', ale mieszanie jednego z drugim czasami jest uciazliwe. Fakt: .net oferuje nam gui wraz z designerem. Ktory sie lubi przycinac. Niestety nawet prosta aplikacja po odpaleniu zawija ze 20mb ramu, boje sie pomyslec, co bedzie, jesli program sie rozrosnie. I to .net nie jest takie strasznie wydajne. To tez subiektywna ocena. No i ogranicza nas do VS.

c++ - no coz, nie bede ukrywal, ze to moj ulubiony jezyk i osobisty faworyt. Polaczenie c++ z stlportem i boost.org daje naprawde potezne narzedzie. Moze nie jest super banalny, ale to nie tutorial, tylko powazny projekt;> Pisanie w c++ ma wiele zalet. Po pierwsze daje kontrole nad wszystkim (zarzadzanie pamiecia, systemowe resources itd). Poza tym jest szybki (dziala blizej sprzetu niz .net/java) i zuzywa tyle zasobow, ile Ty chcesz. Na kazda platforme znajdziemy dobry zestaw narzedzi, kazdy znajdzie cos dla siebie. Mozemy sobie wybierac, z jakich bibliotek korzystamy itd.

W koncowej czesci zakladam, ze wybralismy c++wink.gif

Narzedzia. Pod winda to chyba albo vs, albo eclipse+mingw. Nie widze problemow, zeby ten sam kod skompilowal sie zarowno pod vs jak i pod mingwem. Pod linuchem tez eclipse + gcc, albo kDevelop, a nawet i vi+gcc, jesli ktos jest na tyle hardkorowy;d

I biblioteki. Najwazniejsze jest gui - pisanie swojej obslugi gui na kazdy system to masochizm wink.gif A jesli kod ma byc otwarty, to pewnie sprowadzi sie to do wyboru miedzy qt a wxwidgets. To pierwsze przychodzi z fajnym designerem, jest portowalne, wyglada na calkiem ladnie zaprojektowane i jest dane pod gpl'em. Chociaz nie udalo im sie zaimplementowac tego w czystym c++, dokladaja swoj preprocessor. wxwidgets tez sa dosc stabilne, moze z lekko anachronicznym designem, ale dziala calkiem ladnie i dobrze. wxwidgets uzywam w jednym ze swoich projektow z powodzeniem. Niestety, nie znalazlem jak do tej pory dobrego designera, do tego czasem brakuje niektorych funkcjonalnosci.

Sa jeszcze chyba tylko dwie z najwazniejszych rzeczy, ktore roznia sie na roznych systemach - watki i siec. Ale sa to rzeczy na tyle proste, ze proponowalbym napisanie jakichs wrapperow czy prostych frameworkow pod kazdy system, nie jest to trudne. Qt/wxwidgets/whatever zostawilbym tylko do obslugi gui.

A teraz czekam na komentarze i konstruktywna krytyke:)

Pozdrawiam serdecznie, zarowno tworcow konnekta (dzieki za ten kawal dobrej roboty), jak i tych, ktorzy chca napisac nowego, zaprawde powiadam wam, nawet nie mamy pojecia, w co sie pakujemy;)

flo4tingmus3um

Faller: wprost przeciwnie, testerow zawsze jest za malo:)
SoofMan
Zgadzam się w 100% z flo4tingmus3um. Pod żadnym pozorem platformą nie powinno być .NET, bo zamiast multiplatformowego komunikatora wyjdzie komunikator pod windows....
Bandit
No to i zniesławiony bandyta sie wypowie.

Na pierwszy rzut oka widać zapał etc. życzę powodzenia na starcie.

Na drugi, widzimy spore checi również gratuluje.

Ale wytłumaczcie mi jak forum programistów może nadać Lool'owi status Super moderatora? ja dałbym mu status: Jeżaty Napletek.

Moja znajomość c# jest znikoma podobnie jak c++ , popieram soofmana , .NET to samobój.

Jeżeli potrzebujecie moda, albo kogoś kto mógłby ogarnąć jakiś burdel etc. Moge zająć się jakimiś szkicami lub ogólnym zarysem, meeting tylko w czasie wakacji. Na razie tylko laptop+Bieszczady. więc mail-me banditpl[wstawtuMALPE]gmail com

Pozdrawiam.
0x11
witam, w pełni popieram flo4tingmus3um, jednak zaproponuję jeszcze gtkmm, uważam, że biblioteki są naprawdę dojrzałe, a glade wcale niczym nie ustępuję qtdesignerowi. Dlaczego proponuję? Bo tego używam tongue.gif chociaż w qt także popełniłem kilka projektów.
Mam wielką nadzieję, że zbierzemy odpowiednich ludzi i uda się...
pozdrawiam!
0x11
infoservice
Witam... Zrobiłem na korzyść nowego komunikatorka troche raklamy...

http://forum.4programmers.net/viewtopic.php?id=131060
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1079909.html
http://ajo.pl/programowanie-programming/34...r-konnekta.html

Ja równierz pomogę wam, tyle ile jest to możliwe na moje umiejętności w programowaniu(c++, delphi, php, bazy danych, sql)
oraz grafika(photoshop, 3dsmax, corel)

Gorąco pozdrawiam....

...::InfoService::...
ojoj
też radze C++ i QT4
z sieci GG i Jabbera zrobić osobno a libpurple z resztą protokołów osobno bo troche to pamieciożerne

Jakby coś trzeba było pomóc w C++ to pisać na PW

Pozdrawiam i życze powodzenia
kzzz
No, to jeśli można, tak jak już mówiłem, w programowaniu u mnie dość cieniutko, ale mogę pomóc ogarnąć moderację forum, robiłem to na paru większych forach, więc jakieś tam doświadczenie jest biggrin.gif

Po za tym chętnie zostanę testerem ;-) Jeśli chodzi o jakieś pomysły, nowinki - też mogę nadać trochę świeżości.

W razie czego walić śmiało na PM, non profit. tongue.gif
ciolo
Do moderacji to ja także mogę się przydać. Praktycznie cały czas jestem on-line. Jeśli nie w pracy to w domu, a jeśli nie jestem w domu to mam przy sobie notebooka.

Pozdrawiam,
Lucas
Dexterxx
I ja mogę być moderatorem.
Za sobą mam ponad 2 lata na tomshardware.pl i teraz ponad rok na thg.pl
Mogłem i tutaj zostać, ale do tego nie doszło.
dzikq
Czesc, uzywalem dlugo Pidgina jak i Konnekta. Niestety oba mnie dokońca nie zadowalają. Bardzo chetnie pomogę w sprawach wizualnych. Mam doświadczenie w desingu. Pracowałem kiedyś przy dodatkach do AQQ.
Livio
radzę nie wybierać pomiędzy qt a gtk, a zrobić coś, by dało się używać obydwu. po co? bo użytkownicy gnome wybierają soft w qt jako ostatecznośc i vice versa (użytkownicy kde wolą nie mieć gtk).

tylko nie bierzcie xul od mozilli, za żadne grzechy, choć port qt się rozwija :> .
bomba504
chętnie bym się dołączył ostatnio zaczynam programować w C#, może to być ciekawe doświadczenie
matrek
jak poprzednik wyżej, jestem samoukiem z dużym potencjałem i zapałem do ciągłego poszerzania swej wiedzy, więc gdyby coś też się piszę wesprzeć smile.gif
JarekMk
Do moderacji to ja także mogę się przydać. Praktycznie cały czas jestem on-line. Jeśli nie w pracy to w domu, a jeśli nie jestem w domu to mam przy sobie notebooka.

A gdzie czas na znajomych, piwko, rower coś innego?
Dexterxx
E tam już sie team zrobił to nasze reklamy są zbędne :s
Wracam do znajomych, piwka i rowera..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.