Bramki działające na dzień - 20.10.2009*bramka: Orange > wersja dzialająca dzięki życzliwości i pracy Wąsky'iego oraz Michnick'a *bramka: Orange Multibox > wersja dzialająca dzięki życzliwości i pracy Wąsky'iego*bramka: Era Omnix*bramka: Plus GSM > wersja dzialająca dzięki życzliwości i pracy Zbygumiła*bramka: Plus - Moja Strona (dawne Miasto Plusa) > wersja opracowana dzięki życzliwości i pracy Zbygumiła (na chwilę obecną nie działająca i wymagająca poprawki -- file is missing --
piotr.ek
5.05.2005 - 16:19
W plus.xml:
CODE
<maxChars>617</maxChars>
...czy aby na pewno?
Nie zmieniałem tej wartości - jest tak jak w oryginale
skolima
5.05.2005 - 18:53
No właśnie.. a plus afaik zdążył w międzyczasie ja zmienić.To tez trzeba poprawić.
piotr.ek
5.05.2005 - 19:09
CODE
<maxChars>273</maxChars>
.misiek
5.05.2005 - 22:02
Dopuściłem się jeszcze poprawki w IDEI, podstawowej, na numery 510
Kliknij, aby zobaczyć załącznik (idea.zip)###edit###
I jeszcze poprawkę
lhs'a dorzucam, [do 519* włącznie]
Dokonałem poprawek w archiwum (plus i idea), dzięki wszystkim za pomoc.
Pobierz
jiobel.
6.05.2005 - 10:34
To się zdecydujcie. Poprawione są od .misiek, czy od adk?
Wrzućcie jedno archiwum przy pierwszym poście, napiszcie sprostowanie, a przy poście .miśka dajcie odnośnik właśnie do tego.
IMHO będzie bardziej czytelnie.
QUOTE(jiobel. @ 6.05.2005 - 11:38)
To się zdecydujcie. Poprawione są od .misiek, czy od adk?
Ani jedne, ani drugie. Oboje wykluczyli w Idei numery 50*.
.misiek napisał, że dorzucił
moją poprawkę - a wcale tego nie zrobił...
Dołączam
idea.xml przerobiony po mojemu.
jiobel.
7.05.2005 - 07:10
Nareszcie zrobił to ktoś porządnie. Chwała Ci za to!
Kurcze fakt, nie zauważyłem....... sorry..... udostępniam poprawkę
Pobierz
adk - nie zapomniałeś o czymś?
Nazwa: Nowe skrypty bramek SMS
Autor: Stamina (przerabiane przeze mnie)
Dodał: adk
Data: 07.05.2005
Klik...
Jak juz ustalicie jedną wersję to djacie znać, bo w końcu nei wiem co mam pobrać
piotr.ek
7.05.2005 - 14:45
Where is your god now? ...albo raczej gdzie sa teraz te nasze kochane centralki?
Pisalem, smiali sie niektorzy, twierdzili, ze to pikus, ze w ogole problemu nie ma, a tu prosze - Wielkie B jak Wielki Balagan
Niby tylko skrypty bramek, a przeciez kazdy chce je miec sprawnie dzialajace. Niby takie male pliczki, a tyle wersji, tyle zamieszania
(forumowicze sie gubia, a co ma powiedziec prawdziwy end user, ktory o forum nie mysli w ogole?)
No właśnie. Ściąga potem pół Polski takie niby "poprawione" skrypty bramek z
wiadomosc.info na przykład, nie mogą wysłać na 50* - i idzie fama, że Konnekt jest do Regulaminu...
Zwaliłem sprawę z tymi skryptami, ale teraz (od dziś rana) na wiadomosc.info i tym forum są juz ostateczne wersje.
A ja ponawiam pytanie - czy o czymś nie zapomniałeś?
Nie bardzo rozumiem.. możesz jaśniej?
skolima
7.05.2005 - 18:12
lhs delikatnie sugeruje, że nie tylko Ty poprawiałaś te skrypty. Że korzystałeś też z cudzej pracy, i warto byłoby o tym wspomnieć.
Nie ma sprawy, wspomnę o tym, ale dopiero pod wieczór.. jak teraz dodam zmianę w obiekcie to on zniknie ze strony do czasu akceptacji przez moderatora - a tak to na rano powinien być.
PS. Bądźcie wyrozumiali dla początkujących w tej branży....
W opisie obiektu na stronie dodałem podziękowania dla lhs, piotr.ek, .misiek. Myslę że nie ominąłem nikogo kto się przyslużył
Link
.misiek
7.05.2005 - 21:36
QUOTE(lhs @ 7.05.2005 - 03:07)
.misiek napisał, że dorzucił
moją poprawkę - a wcale tego nie zrobił...
sorry za wprowadzenie w błąd, każdy może się pomylić jedno 0 w lewo czy w prawo
A przysłużyłem się faktycznie, ogrooomnie, tylko zamieszanie wprowadziłem
adk - fajnie, że się starasz. Zostało jeszcze to:
QUOTE(adk @ wiadomosc.info)
Poprawka: Naprawiłem bug w bramce Idei, powodujący problemy z wysyłaniem
Wiesz gdzie, prawda?
Hmmm, tak się składa, że bramkę Idei sam naprawiłem, nie korzystalem z pliku lhs (mozna to sprawdzic, poprawilem tez literowke - w 1 miejscu zamiast Ideii zmieniłem na Idei). .misiek poinformował o instnieniu numerow 510, lhs o błędzie - odpowiednie podziękowania są w komentarzu do obiektu.
To może poprosimy hao aby wrzucił poprawione bramki na update?
hmm a moglby ktos przywrocic do zycia opcje "czekam na odpowiedz" w bramce idei?? nie dziala odkad nie ma konkursu 'odp. na bramke - wygraj fona' i teraz obojetne co zaznaczymy w opcjach to w wysylanym smsie zawsze jest to samo - dlugi opis 'teraz mozesz odpowiedziec na bramke ... bla bla bla'
niestety to chyba tzreba sie czepic lua a nie xmla :/
Konstruktor
12.06.2005 - 11:56
Witam
Moze by ktos wprowadzil zmiany np. w sms w konnekcie tak aby juz byly one dostepne w instalatorze?
Pozdrawiam
A czy uda sie zrobic, zeby do IDEI wysylalo na 510? bo narazie mi chce tylko z 1stwapa ;/
pzdr.
Powinno wysyłać, przynajmniej u mnie działa.
Kiedy wkońcu kiedyś ktoś zauważy bug z wysyłaniem smsów zagranice?
Dodaje dla nie-w-temacie:
http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=4371
konrad
19.06.2005 - 19:11
hm, a kiedy poprawicie bramke miasta plusa ? bo mi wysyla wprawdzie smsy ale na koncu jest blad: "brak informacji wyslanych wiadomosc...." i taki mi komunikat wywala ale sms dochodzi (chyba)
p2tomi
18.10.2006 - 17:19
Czy moge prosic o ostateczną wersję poprawiki do bramki plusa. Pragnę zauważyć, ze w tej chwili w ogóle nie mogę wysyłac sms'ów na plus'a z konnekta - a przecież to takie wygodne
Majkelos
20.10.2006 - 15:41
proponuje zaczac wprowadzac zmiany w bramkach co do numerow telefonu. Na przyklad ja przenioslem swoj numer z plusa do orange i nie moge wyslac z konnekta smsa, poniewaz zawsze wymusza mi bramke plusa. Co jest zle
ogólnie rzecz biorąc takie przenoszenie numerów telefonów między sieciami sprawiać będzie w przyszłości sporo kłopotów przy wysyłaniu smsów z bramek
@Majkelos: dopisz sobie w kodzie danej bramki początek twojego numeru telefonu i sprawdz czy działa; nie czekaj aż ktoś to zrobi
Andrzej1307
20.10.2006 - 18:48
moze dodac funkcje recznego okreslania jaka to siec?
Poprawiony skrypt dla bramki Orange. Sprawdzilem - 2 smsy udalo sie wyslac
Jesli ktos sie obrazi za to, ze modyfikuje jego skrypt to przepraszam, ale wysylanie nie dziala juz od 2 dni i jeszcze tego nikt nie poprawil...
luka80
25.11.2006 - 18:43
QUOTE(qkiss @ 23.11.2006 - 10:04)
Poprawiony skrypt dla bramki Orange. Sprawdzilem - 2 smsy udalo sie wyslac
Jesli ktos sie obrazi za to, ze modyfikuje jego skrypt to przepraszam, ale wysylanie nie dziala juz od 2 dni i jeszcze tego nikt nie poprawil...
dobra robota, juz dziala
stranded
26.11.2006 - 20:47
dzięki, od paru dni nie działały smsy do orange.
SHaKeR
27.11.2006 - 17:16
dzieki, wreszcie dziala
Mar&kos
28.11.2006 - 17:21
Hey mam problem, dzisiaj mi eraomnix oszalał, przestał działać wyskakuje błąd
Czy ktoś mi moze pomóc??
poprawiona bramka orange na centralce
Konrado
20.12.2006 - 18:12
Chciałem wczoraj wysłać z bramki sms-a pod nr. 781 *** *** konnekt wybrał bramke ery, chciciaż jest to numer plusa, dlaczego? I czy mozna to jakoś poprawić ;]
Mar&kos
21.12.2006 - 07:57
Nowart
10.01.2007 - 09:03
... a ja nadal mam problem z komunikatem ery "wyczerpany limit na wszystkich bramkach" - nie pomagają nowe bramki znalezione na forum.
Zyczliwych proszę o pomoc a "mądremu' moderatotorowi, który co chwila kasuje moje zapytanie nie potrafiąc chyba nic innego już dziękujemy ...
Witam:) Problem wygląda tak: chce wyslac smsa na numer 781 ale zamiast bramki PLUSa pojawia się ERA.
Zdolni wtajemniczeni rozprawcie się z tym błędem
Czy ktoś również ma problem z bramką Orange multibox, tzn jako nr przychodzący na koma nie pojawia sie mój (jak kiedyś) tylko jakiś inny?
QUOTE(corass @ 5.04.2007 - 17:58)
Czy ktoś również ma problem z bramką Orange multibox, tzn jako nr przychodzący na koma nie pojawia sie mój (jak kiedyś) tylko jakiś inny?
Dokładnie! Chyba wszystkie możliwe kombinacje wykorzystałem i za każdym razem przychodzi sms nie z mojego numeru :/
ta cholerna bramka orange mnie dobija
sprawdzałem już chyba wszysko co jest na forum i nie znalazłem działającej wersji.
Czy może ktoś tu wrzucić działającą wersje bramek orange multibox??
Z góry dzieki
http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=5577 - pod tym adresem toczą się dyskusje na temat bramki Multibox. Przedostatni wpis zawiera adres do aktualnie działającej bramki Orange. Jeżeli nadal ci nie będzie działać to w Internet Explorerze sprawdź, czy masz włączone cookies do strony orange.pl a jak nadal nie będzie działać to pisz albo na tamtym forum, albo do mnie na pm.
primo: najnowsza wersja bramki (Orange mBox) jest juz od dawna do sciagniecia z centralki
secundo: sms zawsze przychodzi z numeru bramki, zazalenia mozecie skladac do firmy Orange...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.