Rozumiem Twoje dobre chęci i popieram dobre chęci. Mogłeś się jednak dopisać jako osoba, która poprawiła skrypt, a nie jako autor. Wtedy byłoby w porządku jeśli chodzi o prawa autorskie.
Druga sprawa to tak, jak wcześniej powiedzialem, że wolałbym, żeby mnie informowano o tym, że bramka nie działa. Ja po prostu już jej nie używam, więc nic nie wiedziałem. A jak mnie już ktoś poinformuje o tym, że nie działa, to poprawiam zazwyczaj od ręki. Tu chodzi o to, że sam pamiętam, jak kiedyś szukałem jakiejś bramki w wersji działającej. Powstały różne wersje tamtej bramki i nie wiadomo było, ktora działa, która nie.
I co do tego, kto jest autorem bramki, to historia była taka, że była kiedyś bramka Idea MBox (i to chyba właśnie ta bramka powstała w wielu wersjach i trudno było znaleźć tę działającą). Ale na samym początku Orange'a, porobili na tyle duże zmiany, że bramka zdechła totalnie i nikt jej długo nie poprawiał. Zmiany były na tyle duże, że łatwiej mi było napisać od nowa całą bramkę. Tak więc w mojej bramce nie ma żadnych fragmentów przeklejonych z tamtej bramki. Wszystko napisałem od nowa. A ci "inni", o których wspomniałeś, to może chodzi ci o kogoś, o ksywie Dover. Ja i Dover to ta sama osoba, tyle, że postanowiłem zmienić ksywę, więc i w bramce zmieniłem autora. Oczywiście zrobiłem to za pozwoleniem Dovera (czyli swoim)