Rewelacja.
Jeśli wolno kilka uwag zgłosić...
1. Domyślnie otwieraj wspólne okno - działa, ale nawet mimo wyłączonej tej opcji (sugestia riddle) nadal nie mogę wysyłać plików przez GG (metakontakt spinający Tlen i GG). Powód prozaiczny - domyślnie wybrany Tlen więc i ficzer niedostępny. Stąd pytanie: czy będzie w przyszłości możliwość korzystania z unikalnych opcji poszczególnych sieci we wspólnym oknie?
2. Czy będzie można wybrać domyślną kolejność protokołów w metak (wolałbym np. by zawsze na pierwszym był Tlen). Czy wpływ na kolejność ma kolejność podczepiania pod metakontakt kontaktów rzeczywistych?
3. Czy nie da się przypadkiem "zasymulować" drzewka poprzez mechanizmy znane ze sprzątaczki (np. ukrywać / odkrywać kontakty związane z metakontaktem zaraz pod nim)?
4. Zdaje mi się, że "podmieniaj ikonkę na ikonę kontaktu domyślnego" nie działa, lub źle odczytuję intencje autora.
Ani w oknie wspólnej rozmowy anie na liście ikona nie zmienia się z "dzielonej" na domyślnej sieci. Jak ma działać ten ficzer? Dlaczego w treści opcji jest raz "ikona" a raz "ikonka"?
5. Czemu akurat przyciski przy wyborze metakontaktu do którego dodajemy a nie jakaś lista? Czemu nie poukładane alfabetycznie?
6. Czy będzie się dało jeden kontakt rzeczywisty wpiąć w dwa różne meta? (wiem, że to głupi pomysł, tylko pytam
)
7. Czy będzie asocjacja odwrotna - wybór kontaktu do podpięcia z menu metakontaktu?
8. Czemu przy zaznaczonym "pokazuj podkontakty..." nie mogę z poziomu normalnego kontaktu wybrać opcji "odepnij od metakontaktu"? To znaczy - ja wiem czemu, ale czy będzie się dało?
8. Czy Kółko i Krzyżyk rozpoczęte z poziomu metakontaktu "poleci" po domyślnym protokole? (Wiem, mogę podsłuchać własne pakiety, ale o ten porze nawet nie mam kogo do gry zaprosić...) Jeśli tak, to czy przewidziana jest na przyszłość możliwość wybrania protokołu dla ficzerów dostępnych w wielu z nich?
9. Jak zostanie rozwiązana możliwość podglądu różnych opisów dla kontaktów w ramach jednego metakontaktu?
Na teraz starczy pytań. Jestem wniebowzięty.