Bosz,
Centralny i
pozostali - nie po to w archiwum ze skryptem wrzucam także plik xml, byście go nie kopiowali do folderu bramek sms! A w poście Centralnego wyraźnie widzę, że nie został wykorzystany właściwy plik xml - prawidłowy
nie obsługuje dzielenia wiadomości przez konnekta tylko przez sam skrypt...
Sami spójrzcie czym różnią się dwa poniższe obrazki:
oraz
Wyraźnie widać na tym drugim, że w nawiasie kwadratowym w każdej linijce jest numer części/liczba części, czego
nie ma w moim pliku xml...
Witam
jednak sie wypowiem, dziekuje za skrypt
na ere mimo wszystko z postu wyzej wnioskuje ze mam wszystko ok rowniez wysyla mi
dzielone wiadomosci itp... wszystko ok gdyby nie to ze na telefon zawsze dochodzi tylko ta ostatnia... i tak caly czas do tej pory sie nic nie zmienilo .. Pozdrawiam i czekam na poprawke
W załączniku do wiadomości umieściłem najnowszą wersję skryptu bramki Omnix Sponsorowana. Podmienić należy
oba pliki, czyli "omnixs.lua" oraz "omnixs.xml". Nadal dzielenie wiadomości jest obsługiwane przez skrypt a nie konnekta, zmienił się jednak sposób dostępu do bramki (SMS API Omnixa), przez co wszystko powinno działac dużo szybciej.
Wszelkie uwagi, komentarze, błędy, etc zgłaszajcie w tym temacie...
Działa dużo szybciej, nawet dzielenie funkcjonuje poprawnie. Dobra robota.
rysi3k
19.09.2005 - 20:42
Witam
Mam problem mały - nie wiem czy to błąd czy tak ma być:
jak mam zaznaczoną opcję Wyślij jako MMS to mogę wysłać tylko 1 MMSa a potem musze odznaczać opcję aby móc wysyłać dalej SMSy zwykłe. Lepiej by było gdyby skrypt sprawdzał czy wiadomośc jest dłuższa niż 250 znaków i wtedy pytał czy wysłać jako 3 SMSy czy jako MMS. Byłoby wygodniej
Pozdrawiam
rysiek
QUOTE(rysi3k @ 19.09.2005 - 20:46)
Witam
Mam problem mały - nie wiem czy to błąd czy tak ma być:
jak mam zaznaczoną opcję Wyślij jako MMS to mogę wysłać tylko 1 MMSa a potem musze odznaczać opcję aby móc wysyłać dalej SMSy zwykłe. Lepiej by było gdyby skrypt sprawdzał czy wiadomośc jest dłuższa niż 250 znaków i wtedy pytał czy wysłać jako 3 SMSy czy jako MMS. Byłoby wygodniej
Pozdrawiam
rysiek
Jest, ale odwrotnie. Jeśli nie będzie zaznaczone wysyłanie MMSa, wówczas skrypt zapyta czy wysłać MMSem w przypadku dłuższej wiadomości. Po co odwrotnie, skoro MMS jest tylko jeden na dzień?
Centralny
21.09.2005 - 14:58
Co do moich problemów z bramka Omnix Sponsorowana.
Mam ostatnia wersje Konnekta, ostatnia wersje wtyczki sms, ostatni ksrypt bramki od MLS'a (plik mls i xml) i nadal mi to nie dziala
Pokombinuje jeszcze, bo co innego zostalo.
PS. MLS - calm down
Uzupelnienie: dzis sciagnalem ostatnie uaktualnienia programu, wtyczki sms i bramki omnix i takie cos mi sie pokazuje ...
QUOTE(Centralny @ 21.09.2005 - 15:02)
Co do moich problemów z bramka Omnix Sponsorowana.
Mam ostatnia wersje Konnekta, ostatnia wersje wtyczki sms, ostatni ksrypt bramki od MLS'a (plik mls i xml) i nadal mi to nie dziala
Pokombinuje jeszcze, bo co innego zostalo.
PS. MLS - calm down
Uzupelnienie: dzis sciagnalem ostatnie uaktualnienia programu, wtyczki sms i bramki omnix i takie cos mi sie pokazuje ...
-- file is missing --
Wrzuć/wyślij mi screena jak wygląda okno wysyłania wiadomości PO wysłaniu (albo próbie wysłania) SMSa. Oczywiście korzystając z najnowszej wersji skryptu, czyli tej z 1.40 z 16.09.2005
Update...lub spróbuj skorzystać z tej wersji skryptu, co załączam. Jeśli nadal nie będzie działać, zrób tak jak napisałem powyżej.
Centralny
22.09.2005 - 16:25
Witam.
Wiec tak, skrypt z 22 wrzesnia w trybie do 110 znakow wysyla jako MMS i to dochodzi. Dla trybu do 800 Pisze ze za dluga wiadomosc. W opcjach nie jest zaznaczone wysylanie jako mms wiec nie wiem dlaczego tak sie stalo.
Tak wyglada screen dla skryptu z 22 wrzesnia, nie idzie wyslac jako SMS
W przypadku skryptu z 16 wrzesnia, error ktory wyskakuje dla obu wersji, 110 i 800, jest on powyzej na screenie. Okno wysylania wyglada tak, dla obu wersji:
Rowniez nie idzie wyslac jako SMS.
Wiec tak to wszystko wyglada
Besamir
22.09.2005 - 18:46
A u mnie jest tak. Przy próbie wysłania wiadomości jako zwykły sms wyskakuje błąd "użytkownik nieautoryzowany". Log i pass są ok. Przez www mogę się normalnie zalogować.
Przy próbie wysłania wiadomości jako mms wywala się ten sam błąd co u Centralnego.
Dzieje się to samo na obydwu wersjach skryptu, zrówno tej z 16.09 jak i tej załączonej przez mls.
OK, teraz powinno działać poprawnie. Źle wyświetlane były niektóre komunikaty błędów - więc informacja o "za długiej wiadomości" oznaczała tak naprawdę "wyczerpany limit"
Poprawione.
Centralny
23.09.2005 - 15:50
Witam,
ja juz nie chce zanudzac
, zaczne wysylac eski przez przegladarke ze strony ery
Tym razem dla obu bramek (110 i 800) jest taki error:
Opcja "Wyslij jako MMS" jest odznaczona.
Sprawdzilem tez dla wlaczonej opcji "Wyslij jako MMS" i taki sam blad wyskakuje.
Jednak dziala
Wywalilem wszystkie stare skrypty jeszcze z przed omnix sponsorowanej (era podstawowa i inne) i ruszylo, wyslalo
kedzior
23.09.2005 - 18:08
mam tak isam komunikat jak kolega powyzej
U mnie też to wyskoczyło, ale tylko za pierwszym razem. Teraz śle juz dobrze.
CJ Grass
27.09.2005 - 01:10
a ja mam cos takiego
??? co powoduje taki blad? sciagnalem najnowsze skrypty i nadal cos mam nie tak... macie jakis pomysl jak rozwiazac ten problem?
drivex
27.09.2005 - 14:11
co to znaczy uzytkownik nieautyrozyowany? mam to, na stronie moge spokojnie wysylac...
Besamir
28.09.2005 - 10:36
Właśnie już wcześniej pisałem o tej "autoryzacji". U mnie jest to samo. Próba wysłanie z konnekta kończy się komunikatem: użytkownik nieautoryzowany. Na serwis www da się zalogować i nie ma żadnych problemów z log i pass.
JuniorPoznan
3.10.2005 - 18:35
a u mnie jest tak
a u mnie od pewnego czasu takie cos pokazuje.
joj_sport
3.10.2005 - 21:46
A u mnie nadal 'uzytkownik nieautoryzowany'
probowalem kazdy skrypt Mls'a i nic:( a dla mnie jest to wazne bo korzystam z kilku kont dziennie...
ale i tak wielkie THNX dla mls'a i Careckiego za skrypty
PS. skryptow Careckiego nie probowalem, poniewaz wysylam czasami MMS'y wiec troszke byl mi on nie na reke...
z gory pozdro dla autorow
Carecki
7.10.2005 - 21:14
QUOTE(joj_sport @ 3.10.2005 - 22:50)
skryptow Careckiego nie probowalem...
To nie byly moje skrypty. Do skrytpu mls'a dodalem tylko dzielenie sms'ow, co sam autor pozniej tez zaimplementowal.
joj_sport
8.10.2005 - 20:08
Moze byc i tak...
ale tak czy inaczej uzywalem upgradowanych przez Ciebie (Careckiego) i nie dochodza wogole smsy...
jest ktos kto wie jak zrobic zeby mozna bylo wysylac smsy z kilku kont dziennie?
((
Added by joj_sport:Czy wy tez macie taki problem z smsami do ery? prosilbym o odpowiedz...
joj_sport
13.10.2005 - 13:00
ehhh widze nikt sie nie zainteresowal moja prosba...
temat nie jest chyba zamkniety na dobre nie?
Jedna uwaga.
W komentarzu do bramki Ery są informacje o tym, jak uzyskać hasło do bramki.
Niestety - wysłanie sms'a i otrzymanie odpowiedniego hasła nie wystarcza. Przynajmniej w przypadku użytkowników spoza Ery, którzy muszą dodatkowo wejść na stronę www bramki, i podać swój adres e-mail.
Dopiero wtedy są traktowani jako "autoryzowani".
Warto by było dodać tą informację do tego opisu.
Przerobiłem najnowszy skrypt MLS'a. U mnie chodzi jak należy
Tylko brakuje wylogowywania, tak aby można było używać kliku kont na EraOmnix bez potrzeby restartowania Konnekta.
Małe zmiany wprowadziłem - jeśli będą jakieś błędy to proszę dać znać
Pozdrawiam
rysiek
Besamir
4.11.2005 - 21:53
Gratulacje. Dzięki Twojemu skryptowi wreszcie u mnie ruszyło.
DrLastContaQt
5.11.2005 - 19:14
Super, wkoncu dzial mi braka Ery. Big thx
Przerobiłem najnowszy skrypt MLS'a i rysi3k'a, ponieważ ja (i widze, że nie tylko ja) chce korzystać z dwóch kont do tej bramki (ponieważ jedno konto to tylko 10 smsów, a dla mnie to za mało).
Dodałem opcję drugiego konta, lecz nadal potrzebny jest restart konnekta, aby wysylać sms'y z drugiego konta, lecz nie trzeba ciągle wpisywać loginu i hasla drugiego konta.
Instrukcja obsługi dla cieżko kapujacych:))
1).Wpisujecie drugi login i drugie hasełko.
2).Wysyłacie sobie sms'y z pierwszego konta.
3).Po wyczerpaniu się limitu zaznaczamy opcje: Wysyłaj sms'y z drugiego konta.
4).ROBIMY RESTART KONNEKTA.
5).I wysyłamy sms'y z drugiego konta.
Pliki daja tylko to, że nie trzeba ciągle wpisywać loginu i hasła drugiego konta.
Czekam oczywiście na błędy i uwagi.
Aha w archiwum znajdują się 2 pliki i oby dwa trzeba skopiować do katalogu sms w Konnekcie i oczywiście zrestartować konnekta.
QUOTE(mls @ 30.08.2005 - 12:34)
Będzie taka możliwość. Tylko nie wiem, jaki ma sens...
A tymczasem udostępniam poprawione skrypty - teraz powinno ładnie wylogowywać
Dzięki, Carecki, za podsunięcie pomysłu wyszukania linku wylogowania na innych podstronach Omnixa
Ponadto powinny już działać poprawnie numery z "+48". Rozwiązanie polegające na wybraniu z numeru ostatnich 9 cyfr może w przypadku Sponsorowanej by się sprawdziło, ale nie w Multimedialnej - tam można wysyłać także na zagraniczne numery. Ale wystarczy usunąć znak "+" (co skrypt sam już robi) i wszystko będzie śmigać
Chcialem dodac ze cos nie tak jest z bramka Multimedialna.
Na zalaczonym screenie widac ze sms nie zostal wyslany ale doszedl od razu.
Czy mozna cos z tym zrobic ??
Już pare bramek w tył ściągałem i niestety żadna nie chodziła (bramka sponsorowana) :/
rysi3k
14.11.2005 - 20:00
Ten błąd zwraca seris EraOmnix więc najprawdopodobniej jest złe hasło. Skrypt nie ma wpływu na to.
Pozdrawiam
rysiek
Nadal jest problem z wysylaniem SMSow podzielonych na czesci:
- przy ostatnim skrypcie MLSa dochodzi tylko ostatnia czesc
- przy skrypcie z modyfikacjami rysi3ka - tak samo
- przy skrypcie z modyfikacjami Q3KinGa wogole nie chce wyslac dlugiego smsa
Probowalem wysylac smsa 2-czesciowego (okolo 120 znakow).
Czy ktos z Was ma pomysl jak usunac te usterke?
pozdrawiam
mayar
--------
zapomnialem dodac, ze jakis czas temu (nie wiem doklanie, bo dawno nie wysylalem dlugich smsow - powiedzmy pare tygodni) skrypt MLSa dzialal doskonale, problem zauwazylem wczoraj
Nie dziala, bo Era zmniejszyla limit dlugosci SMS na 85
tomektychy
25.11.2005 - 14:05
Dokladnie to samo:)sprawdzalem wszystkie skrypty i spostrzezenia takie same jak wyzej. pewnie sie zaraz tym zajma:)oby jak najszybciej:Pi udostepnijcie to na Automatycznych aktualizacjach:)a swoja droga to ta Era zawsze cos namiesza:|
Q3KinG
25.11.2005 - 14:40
Proszę bardzo:)
Przerobiony skrypcik MLS'a z moimi dodatkami.
Dziennik zmian:
+ poprawione dzielenie SMS'ów (znalazłem bład w mojej poprzedniej modyfikacji skryptu)
+ dzielenie SMS'ów na części 85 znakowe (zmiana na stronie eraomnix)
Oczywiście pliki trzeba podmienić (katalog "sms").
Czekam na uwagi i błędy oczywiście.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
tomektychy
25.11.2005 - 14:55
Dzieki:)dziala:)wykrylem ze na jednego sms sklada sie 86 znakow:)tyle mozna wyslac zanim sie spyta czy podzielic:)dobra robota pozdrawiam:)
Q3KinG,
dzieki za skrypt, teraz ladnie smiga!
ale, ale... jest jeszcze jedna poprawka do zrobienia:
- skrypt do kazdej czesci smsa (zamiast wylacznie do ostatniej) dodaje na koncu podpis "/Podpis", co jest zupelnie niepotrzebne i marnuje te pare znakow
.
pozdrawiam
mayar
Q3KinG
25.11.2005 - 15:25
QUOTE(tomektychy @ 25.11.2005 - 15:59)
wykrylem ze na jednego sms sklada sie 86 znakow:)
Na stronie eraomnix po zalogowaniu pisze, że max liczba znaków to 85.
Myslę, że to jakieś niedopatrzenie z ich strony te 86 znaków i pewnie niedługo to zauważa i poprawią.
Więc myślę, że nie ma sensu poprawiać skryptu dla jednego znaku, który niedługo pewnie i tak zabiorą.
POZDRAWIAM
Q3KinG
25.11.2005 - 21:25
QUOTE(mayar @ 25.11.2005 - 16:17)
ale, ale... jest jeszcze jedna poprawka do zrobienia:
- skrypt do kazdej czesci smsa (zamiast wylacznie do ostatniej) dodaje na koncu podpis "/Podpis", co jest zupelnie niepotrzebne i marnuje te pare znakow
.
Troche było nad tym roboty, ale właśnie skończyłem.
W archiwum znajdują się 2 pliki i oby dwa trzeba skopiować do katalogu sms w Konnekcie i oczywiście zrestartować Konnekta.
Po uruchomieniu Konnekta wchodzimy w "Ustawienia/Ustawienia/Wtyczki/SMS/Omnix Sponsorowana" i na samym dole widzimy ładny kwadracik, a obok niego pisze: "Dołączaj podpis do każdej wiadomości", gdy odptaszkujecie go podpis bedzie dołączany
tylko do ostatniej wiadomości.
Czekam oczywiście na błędy i uwagi.
ZAROBIŁEM PIWO
POZDRAWIAM
tomektychy
26.11.2005 - 09:24
ehh Ta Era znowu kombinuje:/110 znaków wrocilo:/mozecie udostepnic wersje bramki na 110 znaków z dynamicznym podzialem?podobala mi sie wersja od q3kinga bo byla mozliwosc wysylania z dwoch kont:)nie wiem po co ta Era tak miesza:|
Q3KinG
26.11.2005 - 12:12
QUOTE(tomektychy @ 26.11.2005 - 10:28)
ehh Ta Era znowu kombinuje:/110 znaków wrocilo:/mozecie udostepnic wersje bramki na 110 znaków z dynamicznym podzialem?
Nie wiem za bardzo jak zczytać ze strony wiadomość o stanie ilosci pozostałych znaków do wykorzystania, mógłbym zrobić dodatkową opcję. Po zaznaczeniu tej opcji można by wysyłać sms'y 85 znakowe, a po odznaczeniu jej 110 znakowe.
Ale nie wiem czy to ma sens (może wkońcu się ta bramka ustabilizuje - poczekamy zobaczymy).
Narazie udostepniam sktypt 110 znakowy.
POZDRAWIAM
Q3KinG,
dzieki!
teraz jest elegancko
jak jestes z Krakowa, albo w nim zawitasz, to mozemy sie napic
tomektychy
26.11.2005 - 15:05
Hehehe:)dzieki wielkie za skrypt:)działa jak należy:)mam nadzieje ze juz Era nic nie pozmienia:)
pozdro dla wszystkich:)
luka80
30.11.2005 - 18:48
a u mnie nie wysyla co jest ???
rysi3k
30.11.2005 - 20:24
Spróbuj ponownie - mi za 2 razem idzie - ten błąd pojawia się chyba gdy połączenie z serwerem jest zbyt wolne.
Pozdrawiam
rysiek
QUOTE(luka80 @ 30.11.2005 - 19:52)
a u mnie nie wysyla co jest ???
Tak jak napisał rysi3k bład pojawia się, gdy skrypt nie moze połączyć się z serwisem eraomnix.
Spróbuj za chwile wysłac ponownie Twojego sms'a, gdy poprawi się Twoje połączenie z internetem.
POZDRAWIAM
A kombinujecie i kombinujecie a mi dziala caly czas bramka ktora sciagnalem z Kupdate
Witam! Pewnie moje pytanie bedzie banalne, ale mimo to je zadam. W jaki sposób zainstakowac wtyczke do wysylania SMSów z bramki Omnix Multimedialna i którego pliku uzyc. Postepowalem tak jak opisano instalacje wtyczek w Konekt FAQ, ale tam jest napisane ze koniecznie musi byc plik o rozszerzeniu .dll..... W plikach od MLSa tego nie znalazlem i nie wiem co robic z instalacja. Pomoze ktos?
Po probie wyslania mam komunikat "Brak tokena w odpowiedzi serwera"
Wybierz wtyczke "Omnix Sponsorowana" do wysylania SMS'ow do Ery a nie Orange.
QUOTE(Ymos @ 15.12.2005 - 22:41)
W jaki sposób zainstakowac wtyczke do wysylania SMSów z bramki Omnix Multimedialna i którego pliku uzyc.
Najpierw zainstaluj sobie plugin SMS z k.Plugins. Potem sciągnij pliki udostępnione przeze mnie i wrzuc je do katalogu SMS w twoim konnekcie.
Po restarcie konnekta wszystko powinno dzialać. Do wysylania SMS'ow do Ery uzywasz "Omnix Sponsorowana", po wpisaniu wczesniej ustawien w ustawieniach wtyczki.
POZDRAWIAM
// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.