QUOTE(Wąsky @ 25.09.2009 - 03:29)
GG po uruchomieniu jest niedostępne (to specjalnie - nie błąd, wyjaśnienie dlaczego dalej). Ikonka w tray'u raz jest to "Dostępny" (ikonka z twojej wtyczki, używam tych styli z kStyle, a mimo wszystko wtedy ta ikonka jest i tak z twojej wtyczki), a czasem jest to defaultowa ikona konnekta. Podejrzewam, że ma to coś wspólnego z tym: W ustawieniach Konnekta po lewej wybieramy "Połączenie". Jest tam opcja "Łącz automatycznie", którą mam odznaczoną.
To jest błąd stylu kStyle, rejestruje tylko ikonki statusów a ikonkę sieci nie (DEBUG->Lista ikon i tam trzeba znaleźć to "złe" słoneczko i dopisać je do stylu). Ikona w trayu domyślnie jest ustawiona jako ikona sieci, która ostatnio zmieniła status (jeśli masz odznaczone automatyczne łączenie to będzie tam ikona Konnekta). Nie wiem czy o to Ci chodziło
Wtyczka nie łączy się, gdy nie wpiszę ręcznie serwera GG. Mam Windows 7 RC. Z tego co czytałem, częsty problem. Jeśli masz plan coś temu zaradzić i jeszcze tego nie zrobiłeś i potrzebujesz do tego jakiejś pomocy, to jestem twój w stu procentach.
Napisz, czy potrzebujesz do tego logów.
Dzisiaj zainstalowałem na innym kompie Windows 7 i mam ten sam błąd więc nie potrzeba mi już logów. Problem dotyczy wszystkich z win7.
Raz zrobiłem tak, że zmieniłem status na niedostępny i potem od razu na dostępny, konnekt mi się zawiesił, musiałem zabijać proces. Ze względu na porę, o której piszę tego posta, logów teraz żadnych nie przesyłam, jutro dokładniej to przebadam i wyślę odpowiednie logi w razie potrzeby.
Na chwile ma prawo się zawiesić bo czyści opisy na liście. Jeśli zawiesił się permanentnie to potrzebne są logi.
Notorycznie (ale nie zawsze) wyskakuje mi okienko z wyjątkiem krytycznym podczas zmiany statusu na niedostępny. Tak jak w punkcie powyższym - logi wyślę, gdy się wyśpię.
Tu przydałyby się logi.
Jak w starej wtyczce - lista serwerów GG. Argumentacja: Po pierwsze OBALAM teorię, jakoby serwery GG miały odrzucać połączenia, bez ówczesnego kontaktu z HUBem. Jestem autorem pewnego klienta GG, więc moje zdanie jest z pierwszej ręki.
Opcje są dwie: Połączenie odrzucone, ponieważ serwer akurat nie działa lub problem po stronie libgadu (którego ja nie używam - napisałem własną bibliotekę). Po drugie: To prawda, że ostatnio rzadziej, ale zdarza się nadal czasem, że serwery GG padają. Dzięki liście serwerów Konnekt zawsze wstawał szybciej niż jakikolwiek inny klient.
No niech będzie, a tak btw kiedy ostatnio padł hub?
W starej wtyczce była opcja "Pełne menu w zasobniku systemowym" - dla ludzi, którzy używają Konnekta tylko i wyłącznie do Gadu, wygodniejsze jest, gdy mają te pozycje bez rozwijania listy.
Jedno kliknięcie więcej, a kupa roboty. Zresztą to jest materiał na osobną wtyczkę bo z protokołem nie ma nic wspólnego.
No i na koniec problem kilka razy poruszany i mam nadzieję, że im więcej osób to napisze, to się przekonasz do tego: Ramka zaznaczenia fragmentu zrzutu ekranu. Proszę cię.. To jest na oko około 5 linijek kodu.
Jak tak bardzo ci się nie chce, to może ja ci napiszę te pięc linijek i po prostu wkleisz w swój kod?
Mogę się nawet zrzec potem wzmianki w opisie wtyczki "Pięć linijek kodu napisał Wąski", byleby to działało!
Napisz
QUOTE(sla198)
No wiec zaczynając od początku to problem jest z dostawanym obrazkiem wyskakuje link jakiś do folderu
Co to jest "jakiś link do folderu"??
Ale najbardziej mnie zmartwiło że wtyczka kBoard (tablica do rysowania) została pominięta !!!
Nie zwróciłem na to uwagi, postaram się w przyszłości na to zerknąć.