piotr.ek
13.04.2004 - 14:40
QUOTE([Lu)
Q.Z]nazwa : zdecydowanie avatareK, albo nawet avatere.K (hehe, to tak jak na piotrka xywe zobaczyłem)
Ksywa jak ksywa
Mi osobiscie chyba jednak bardziej podobaja sie nazwy wtyczek bez kropek (kDodatki, FaworKi, mejliK)...
:? Niech Hao zrobi renderowanie jakieś czy jak to sie zwie i tipa zmieni to pogadamy. Tera standard to 80x80, ale w więcej, a nie tip'ie.
piotr.ek
13.04.2004 - 20:09
QUOTE(pz16)
:? Niech Hao zrobi renderowanie jakieś czy jak to sie zwie i tipa zmieni to pogadamy. Tera standard to 80x80, ale w więcej, a nie tip'ie.
Hao pisal cos kiedys o nowych skalowalnych ikonkach zdaje sie (czy jakos tak)... moze daloby sie pod to podciagnac avatary jakos
Wersja obecna oprócz dodawania obrazka w więcej nie ma nic. A brak wymuszania rozmiaru obrazka trochę denerwuje.
Olórin
13.04.2004 - 20:32
Do okna rozmowy da się wrzucić avatar jako ACTT_HWND (najlepiej jako osobny toolbar).
.nomis
30.04.2004 - 01:07
No dobra... Może jestem ślepy, ale nie widze nigdzie tej wtyczki... Podajcie mi namiar na to
Nie ma jeszcze oficjalnej wersji.
a kiedy bedzie oficjalna wersja :-) w przyblizeniu data premiery...
narazie pz16 kuje przed testem kompetencji
ty się tak Olórin nie ciesz :wink: to jest największy szit :] jakbyś się nasłuchał "od tego zależy twoje dalsze życie" to... nie wiem :] też pisze ten egzamin i wcale mnie to nie cieszy :\ dobrze że jeszcze mam luzik starych :]
Ja też
Pozwalają mi na kompie siedzieć nawet cały dzień.
PS. Gilek ide do 3LO. Mówi ci to coś?? Może sie tam wybierasz?
jasne, że coś mówi :] ja wybrałem 8, 6, 4 LO :] a co do starych to dziwna sytuacja bo ja mam średnią 3,5 więc się im strasznie dziwie... alee.... w końcu wieczory są do nauki :]
w bialymstoq jest tyle szkol wyzszych ? LOL
w Belchatowie
jest zaledwie 5 ^^. Co do starych trzepia sie nieraz o oceny ale na kompie sidze 5-6 h, tylko tyle bo mam brata ktory siedzi tyle samo
no i nieraz nocke sie przesiedzi ... [ przegra ]
Powoli przestaję łapać wątek - może wtajemniczycie i mnie w sytuację szkolnictwa w Białymstoku????????
Oczywiście. Arct!c Białystok to ponad 300 000 miast, może to nie Warszawa, ale ma kilka szkół :wink: Zobacz informator (https://www.nabor.bialystok.pcss.pl/naborbs/candidate/info/). Dla niewtajemniczonych, 3LO to jedyne które pojawia sie wogle na jakichkolwiek rankingach ogólnopolskich.
Koniec OT.
a wracajac do tematu glownego
kiedy bedzie ta wtyczka ? jakies namiary na bete
albo chociaz pare screenow !!
Hehe. Screeny sie da załatwić, ale po egzaminach popracuje nad avatarem w oknie rozmowy.
Może lepiej avatara pod tekstem dać ?
A może opcje?? Nie byłoby to takie trudne, ale IMO lepiej wygląda z boku.
nooo ladnie sie prezentuje. Co do tego avatarka w oknie rozmowy dobry pomysl, tylko w ktorym miejscu ?
moj pomysl :-)
piotr.ek
5.05.2004 - 20:52
A moj taki... kwestia wymiarow avatara (tutaj 29x29, bo nie chcialo mi sie juz kombinowac specjalnie, a chodzilo jedynie o pomysl)
bardziej odpowiada mi pomysl arctica, poniewaz jest "czystszy", aczkolwiek pomysl piotrka jest chyba latwiejszy do zrealizowania (kIEview?) i swietnie sprawdzalby sie przy konferencjach.
arkadyjczyk
5.05.2004 - 22:18
Ja jestem za pomysłem piotrka. Wg pomysłu arctica pasek z ikonkami wychodzi większy niż pole do wpisywania tekstu
QUOTE(pienio)
bardziej odpowiada mi pomysl arctica, poniewaz jest \"czystszy\", aczkolwiek pomysl piotrka jest chyba latwiejszy do zrealizowania (kIEview?) i swietnie sprawdzalby sie przy konferencjach.
Arctica jest łatwiejszy do zrealizowania
, z pomysłem piotrka mogą być kłopoty
w grę wczhodzi jedynie majstrowanie przy tresci wiadomosci i wrzucenie tam jakiegos html'a
. Wg pomysłu arctica pasek z ikonkami wychodzi większy niż pole do wpisywania tekstu
Nic dodać, nic ująć!
dla formalmosci screen:P jak to wyglada...
Mam taki bily ze wzgledu na cs-a rozjasnilem sobie bardzo ekran :-)
arkadyjczyk
6.05.2004 - 08:48
Z kIEview pomysł piotrka nie byłby chyba taki trudny do zrealizowania. Wg mnie powinno to działać na podobnej zasadzie jak wypisywanie nicka i daty. Z tą różnicą, że to byłaby bitmapa. A w css możnaby dowolnie sobie to ustawiać w oknie (z lewej, z prawej, mniejszy, większy).
ale to bedzie troche lipa :/ za kazdym razem b.maly avatarek, i okno bedzie wygladalo jak jakas kolorowanka a nie okno.
piotr.ek
6.05.2004 - 14:44
QUOTE(arct!c)
ale to bedzie troche lipa :/ za kazdym razem b.maly avatarek, i okno bedzie wygladalo jak jakas kolorowanka a nie okno.
Tylko przy takiej pyskowce, jak na screenie
W normalnej rozmowie odstepy miedzy avatarami bylyby wieksze... a poza tym - po co wiekszy avatar?? 32x32 to imho max do okna rozmowy, gdzie by go nie wepchac. 64x64 moznaby dac z kolei do 'wiecej' i mi by pasowalo.
arkadyjczyk
6.05.2004 - 16:27
A wiadomo już skąd mają być pomierane te avatarki, bo takie rozwiązanie, że jest określona biblioteka u mnie na dysku to raczej mało ciekawe? Jest już ggimage i nawet działa, więc może da się to wykorzystać. Tylko znowu wychodzi problem z identyfikacją komunikatora. A może jako link do pliku na www (niekoniecznie na serwerze konnekta).
A co do tej identyfikacji to może coś w stylu k.Bota. Przy połączeniu wysyłana jest jakaś wiadomość i jeżeli przyjdzie poprawna odpowiedź to znaczy, że z drugiej strony jest konnekt.
arkadyjczyk
20.06.2004 - 10:22
Znalazłem fajny komuniakatorek, ale niestety na Maca, więc nie mam jak przetestować. Ale podaję link do stronki z zrzutami
http://www.proteusx.com/screenshots.php . Tam są fajnie zrobione avatarki, no i lista też fajnie zrobiona, chyba mają nawet metakontakty.
:arrow: nazwa 'Avatare.K' jest ok... jesli chodzi o Avatary w oknie rozmowy to moga byc, ale tylko pod warunkiem ze bedzie sie je dało wylaczyc :wink: bo jak dla mnie to chyba zbyt kolorowo by sie zrobiło. a uzywam Konnekta miedzy innymi dlatego, ze jest przejrzysty.
dulek000
15.10.2004 - 13:06
QUOTE(Spass)
:arrow: nazwa 'Avatare.K' jest ok... jesli chodzi o Avatary w oknie rozmowy to moga byc, ale tylko pod warunkiem ze bedzie sie je dało wylaczyc :wink: bo jak dla mnie to chyba zbyt kolorowo by sie zrobiło. a uzywam Konnekta miedzy innymi dlatego, ze jest przejrzysty.
WOW Jakie odświeżenie tematu...
PZ16 miał dać betę, jak idą prace?
QUOTE(dulek000)
WOW Jakie odświeżenie tematu...
PZ16 miał dać betę, jak idą prace?
no no odświeżenie.. ale to chyba dlatego ze nowy kUser i nie luknoł na datę ostatniego posta
A co do PZ'a to rzeczywiście przydała by sie jakaś beta
bo te avatary to naprawde super pomysł
StRuGi
15.10.2004 - 15:47
Moze nie ma czasu :roll:
Polecam sprawdzic dzial beta na jego stronie, jest tam cos fajnego :]
dulek000
15.10.2004 - 16:15
QUOTE(StRuGi)
Moze nie ma czasu :roll:
Polecam sprawdzic dzial beta na jego stronie, jest tam cos fajnego :]
KTP...to klient ftp czy jak? Jak to obsłużyć?
No i jest kAva!
Olórin
15.10.2004 - 19:02
Uchyle rąbka tajemnicy, to nowa wtyczka która umożliwia przesyłanie plików przez FTP, w konfigu podajemy namiary na serwer, i wysylamy komendą /ftp {plik} lub przyciskiem z paska narzędzi (chyba bez ikony)
alberht
15.10.2004 - 21:52
ciekawie, ciekawie...
mam nadzieję, że da się zrobić avatara obok wiadomości w okienku - imo ciekawa opcja, a do tego przydatna przy konferencjach
jaki jest max rozmiar avatara? bo 100x100 obcina
.nomis
16.10.2004 - 12:27
Zdaje się, że 80x80.
może 80X100 bo obcina tylko jedną krawędz.
StRuGi
16.10.2004 - 13:38
Szkoda, ze avatary sie nie wyswietlaja w oknie rozmowy
dulek000
16.10.2004 - 14:15
QUOTE(StRuGi)
Szkoda, ze avatary sie nie wyswietlaja w oknie rozmowy
Baardzo...
QUOTE(dulek000)
Baardzo...
Genialna uwaga.
:evil:
imho pomysl fajny ale ze to pojawia sie tylko w 'wiecej' to jak dla mnie szkoda zachodu z ustawianiem avatarkow zeby je zobaczyc raz na 3 miesiace... :/
OT: ale za to KTP jest fajniejszy niz myslalem, good job!
QUOTE(atol)
jaki jest max rozmiar avatara? bo 100x100 obcina
QUOTE(.nomis)
Zdaje się, że 80x80.
a ja wsadziłem zdjęcie 352x288 :mrgreen:
PZ16 -
gratulacje swietna sprawa z tą wtyką
hmmm... a skąd tą wtyczkę można sobie ściągnąć? :\ kilka razy przeglądnąłem cały temat i linka nie znalazłem :\
P.S. jereq fajną masz siostrę
EDIT: znalzałem
Z prywatnej strony pz16. Która nie działa w tej chwili.
.nomis
17.10.2004 - 20:16
mile bym widział jeszcze tylko ikonkę do tej wtyczki, bo teraz psuje mi cała kompozycję w konfiguracji
Jarek, pozdrów siostrę od Szymka
;)
QUOTE(lhs)
Z prywatnej strony pz16. Która nie działa w tej chwili.
Ale strona z
Betami działa
ps.
QUOTE(gilek)
[...] P.S. jereq fajną masz siostrę
[...]
Dzięki 8)
QUOTE(.nomis)
mile bym widział jeszcze tylko ikonkę do tej wtyczki, bo teraz psuje mi cała kompozycję w konfiguracji
Jarek, pozdrów siostrę od Szymka
;)
Też bym prosił o tą ikonkę oraz ikonkę do KTP która pokazuje się w oknie rozmowy (nie widać jej ale jest poste miejsce w które można kliknąć aby wysłać plik na serwer...)
...a siorkę napewno pozdrowię
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.