Wiem, ze ten temat juz tu jest ale strasznie jest zawalony i pisza tam o wszystkim dlatego postanowilem zaczac nowy thread.
Wiec na poczatku GG laczy mi sie calkiem dobrze.. wszystko jest ok dopoki ( o zgrozo ) nie zaczne z kims rozmawiac Wtedy znienacka Konnekt traci polaczenie, ktore bardzo trudno jest odzyskac. Do niedawna bylem w stanie to akceptowac nawet przy waznych rozmowach bo konnekt bardzo mi sie podoba ale kiedy sciagalem na egzaminie z baz danych poslugujac sie wlasnie konnektem i ten w polowie egzaminu mi sie rozlaczyl myslalem, ze strace nad soba panowanie...
Z gory uprzedzam, iz uwagi typu - pewnie byl problem z serwerem gg sa nieprawdziwe poniewaz uzywam rownolegle normalnego gg (z numerem mojej dziewczyny, ktora tez korzysta z komputera) i konnekta (moj numer). Podczas gdy konnektowi "odwala" normalne gg nie ma zadnych problemow z polaczeniem.
Naprawde juz od dluugiego czasu uzywam konnekta i polecam go wszystkim moim znajomym ale jezeli tak podstawowy problem nie zostanie szybko usuniety to pomimo naprawde duzej mojej sympatii do konnekta i jeszcze wiekszego szacunku do hao bede musial przestac korzystac z tego komunikatora W koncu sama nazwa "konnekt" mowi co w tym programie powinno dzialac najlepiej
W logach pojawia sie mniej wiecej takie cos:
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() GG_STATE_READING_DATA
## [GG] _GG| // gg_read_line() eof reached
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() received http header ()
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() that's not what we've expected, trying direct connection
## [GG] * Aktualny Socket w GG - 21c @ 7b4
## [GG] _GG| // gg_connect() connect() in progress
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() GG_STATE_CONNECTING_GG
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() connected
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() GG_STATE_READING_KEY
## [GG] _GG| // gg_recv_packet() header recv(540,03BAF4B4,8) = -1
## [GG] _GG| // gg_recv_packet() header recv() failed: errno=0, No error
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() didn't receive packet (errno=0, No error)
## [GG] _GG| // gg_login() could not login
## [CORE] Thread Safe Switch ! W
## [GG] Upłynął limit czasu połączenia.
## [CORE] ThreadSafe Recaller plugID=0xf msg_id=10210
## [GG] _GG| // gg_connect() connect() failed (errno=13, Permission denied)
## [GG] _GG| // gg_login() connection failed (errno=13, Permission denied)
## [CORE] Thread Safe Switch ! W
## [CORE] ThreadSafe Recaller plugID=0xf msg_id=10210
## [wXP UI] * Stop Long
## [GG] Connecting to [217.17.41.84] from list
## [CORE] Thread Safe Switch ! NW
## [CORE] ThreadSafe Recaller plugID=0xf msg_id=10209
## [wXP UI] * Start Long Dlg w/o timer
## [GG] _GG| // gg_connect() connect() failed (errno=13, Permission denied)
## [GG] _GG| // gg_login() connection failed (errno=13, Permission denied)
Dziekuje za przeczytanie mojego posta i pozdrawiam Was goraco,
Piotr Mazur
PS. System operacyjny w2000pro z service packami, procesor intel 1ghz, lacze asynchroniczne astercity TwojSwiat za maskarada - 3 komputery w sieci lokalnej z cbq.