Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Polaczenie z serwerem GG - hao! Prosze! Zrob cos z tym!
Konnekt | Forum > Inne > Archiwum > Konnekt > Support
Stron: 1, 2, 3, 4
case
QUOTE(Simplex)
QUOTE(case)
...coprawda nie do konca Simplex ma racje, bo Tlen transportow nie obsluguje,

Tak gwoli wyjasnienia: Ja nigdzie nie napisalem ze Tlen obsluguje transporty. Napisalem jedynie ze bezproblemowo obsluguje gg oraz ze oparty jest na protokole jabbera - ale nie wynika z tego ze obsluguje transport gg.

...no moze, ale z tego jak to napisales, wszyscy zrozumielismy, ze masz na mysli transport
QUOTE(Simplex)
Tlen ma jakis swoj wlasny wewn. modul do laczenia sie z gg[...]
[...]po prostu laczy sie i koniec - i taka wlasnie powinna byc obsluga gg przez konnekta biggrin.gif )

zeby to jednak bylo takie proste...
no ale co by nie mowic, kazdy klient GG jakie kiedykolwiek uzywalem laczy sie o niebo lepiej z siecia niz K :? :roll:

tak na marginesie - GG ostatnio strasznie sie wyklada i ja juz nie moge sie doczekac Jabbera i ICQ [transportu, a najlepiej osobnej wtyczki] :wink:
hao
Coś mi się chyba wydaje, że w końcu ZNALAZŁEM winowajcę problemów z łączeniem. Wszystko się nawet zgadza... Niebawem nowa wersja wtyki od GG, która powinna śmigać na każdym łączu!!!
Zupełnie przypadkiem, ale w końcu znalazłem w dokumentacji, że funkcja, której używam do timeout'ów przestawia gniazdo GG w tryb, na który libgadu nie jest przygotowane i głupieje... Teraz, po poprawkach już nie powinno się tak dziać smile.gif
Olórin
QUOTE(hao)
Coś mi się chyba wydaje, że w końcu ZNALAZŁEM winowajcę problemów z łączeniem. Wszystko się nawet zgadza... Niebawem nowa wersja wtyki od GG, która powinna śmigać na każdym łączu!!!
Zupełnie przypadkiem, ale w końcu znalazłem w dokumentacji, że funkcja, której używam do timeout'ów przestawia gniazdo GG w tryb, na który libgadu nie jest przygotowane i głupieje... Teraz, po poprawkach już nie powinno się tak dziać smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Super biggrin.gif ja tam nie miałem większych problemów z łączeniem, chociaż ostatnio coś mi się dłużej łączy(po zmianie windowsa na 2003 server pl)
Puma
QUOTE(hao)

8)
Simplex
no to SUPER!!! :mrgreen:
Zróbta jeszcze Jabber-wtyczke (zawierającej obsluge Tlena) i konnekt jest absolutnie bezkonkurencyjnym komunikatorem! smile.gif
case
QUOTE(Simplex)
no to SUPER!!! :mrgreen:
Zróbta jeszcze Jabber-wtyczke (zawierającej obsluge Tlena) i konnekt jest absolutnie bezkonkurencyjnym komunikatorem! smile.gif

heh, do tego to mu jeszcze duzo brakuje, ale zawsze krok do przodu :wink:
Simplex
Ale popatrz - zakladajac ze wypali suport jabbera - jaki inny polski komunikator obsluguje GG, Tlen, WPkontakt, Jabber, zewn. bramki sms, pluginy (ktorych mnostwo pisza entuzjasci), jest w pełni konfigurowalny i ladnie wyglada?
Odpowiedz brzmi: KONNEKT rulz! 8)
case
QUOTE(Simplex)
pluginy (ktorych mnostwo pisza entuzjasci)

tu chyba troche przesadziles :wink:
zobacz ile rzeczy jest zaczetych i nie skonczonych... :?
entuzjazm wlasnie jest furtka do tego o czym mowisz... 8)
QUOTE(Simplex)
Odpowiedz brzmi: KONNEKT rulz!  8)

...rulez tongue.gif tongue.gif tongue.gif

i EOT, bo smietnik robimy...
voytas
moim skromnym zdaniem problem nie leży we wtyczce GG gdyż konnekt nie łączy sie też gdy chce zrobić aktualizacje. więc moim zdaniem to jest coś z ogólnym łączeniem sie z netem.... sad.gif

sam to miałem przed formatem po formacie to samo więc raczej system tu nie zawinił (tzn jego konfiguracja) (mówie raczej bo i przed i po formacie XP)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.