Witam (pierwszy post)
podobnie jak pozostali, przedpiszcy na ten temat ludzie, od wczoraj (zainstalowany update) mam problemy z łączeniem się z GG przez Konnekta...
prześledziwszy cały bieg myśli, które padły na ten temat wcześniej oraz po paru własnych eksperymentach:
pare moich wniosków:
1. Przed zainstalowanie poprawki (nie wersji .99 tylko Update'u) wszystko było oki
P.s. wersja .99 bez Update'u działała błyskawicznie
2. Po ściągnięciu, już nie pamiętam czego, bodajże skrypt bramki plusa, omnixowe i czegoś jeszcze.. wszystko diabli wzięli
3. od ponad dwóch godzin męczyłem się, kombinując, udało się
Może i nie jest to odkrycie Ameryki ale na 99% (przynajmniej w moim przypadku) błąd tkwi w SSL Tunel
Najdziwniejsze jest to, że zainstalowałem przed chwilką K...98 z SSL Tunel wszystko chodziło jak należy, 5 sek. na połączenie, najczęściej hub lub IP ...85
4. Dlaczego?? Tego jeszcze dokładnie nie wiem.. wartałobyby popytać piopawla, (może coś się zmieniło w GGT i na serwerach - choć to mało prawdopodobne) on pisał wtyczkę, może też odczuł braki połączenia, może już coś nowego się pojawiło..
Szkoda byłoby stracić tak świetną wtyczkę.. teraz jednak trzeba coś poświęcić by móc się chociażby połączyć...
To w sumie tyle....
a i jeszcze jedno, sprawdzałem te dodatkowe, nieoficjalne serwery GG, żaden u mnie nie działa...
Oddaje to w Wasze przemyślenia i próby...