Prosze zauwazyc ze wtyczka jest na razie w wersji 0.7. Bedzie w pelni dzialac poprawnie w wersji 1.0. Pozniej zostana wprowadzone zmiany graficzne. Tak wiec:
QUOTE(Lukas77 @ 19.11.2005 - 10:15)
Czy można sobie podstawić ikonke do linKera korzystając z theme.xml? Jeśli tak to jak się nazywa zasób, jakie są numery ikonek i wartości...
Narazie nie jest obslugiwana zadna konfiguracja patrz moj pierwszy post:
Co jest przewidziane w najblizszej wersji:
- w konfiguracji bedzie mozna wybrac
...
Po włączeniu wtyczki nie było pozycji w menu kiedy kliknąłem w kontakt z linkiem, dopiero po wpisaniu w konfiguracji ilości linków, długości wyświetlania i restarcie konnekta wszystko się zaczęło wyświetlać. Jednak to co ustawiłem w konfiguracji teraz się nie wyświetla (puste pola). Chyba trzeba poprawić.
Widze ze tego problemu nie masz tylko ty. Domyślam się że ja już mialem w swoim konnekcie odpowiednie pola konfiguracji zapisane a osoby które uruchamiają wtyczkę pierwszy raz jeszcze nie mają i się im nie wyswietla. Dlatego potrzbny jest restart wtyczki. Ustawienia w konfiguracji na razie zupełnie NIE działają. Są tylko demonstracją tego co będzie obsługiwać wtyczka.
Mam nadzieję, że pozycja Linki w podmenu pojawi się z czasem niżej, w okolicy kDodatków a nie nad "Wyślij wiadomość"
Ktos już o to prosił. Jak mowiłem na razie to ma działać później razem ustalimy jak to ma wygladać.
Mam fajne ikonki ale pochodzą z paczki ikon MacOS X, nie wiem czy wrzucając taką ikonkę nie naruszy się jakiś licencji...
To może się przydadzą.
QUOTE(atol)
Co do propozycji to przydała by sie osobna karta w historii na linki z kontaktów
Czy było by to do czegoś użyteczne?
QUOTE(zhvir)
Zauważyłem że za każdą zmianą (dodanie, usunięcie wtyczki) tekst w menu dodawany przez linKera zmieniał się pomiędzy:
- Link (sam napis)
- Link -> podmenu z adresem
- sam adres
Przyznam, że mnie to zaskoczyło. Sprawdze. To jak jest wyświetlane menu zależeć będzie od konfiguracji. Na razie wszystkie pola są ustawione na wartość domyślną. Więc nie wiem czemu raz są ustawione na jedną wartość a raz a drugą. Sprawdzę!
Z brakującym '/' w linkie też zostanie sprawdzone.
Z domyślną przeglądarką nie wiem co jest nie tak u mnie otwiera w domyślnej ale jej nie zmieniałem na inna. Do sprawdzenia.
Dziekuje za zgłąszanie błędów oraz za pomoc
Czy jest możliwość dodania wtyczki do serwisu
http://www.kplugins.net/?