KoSiarzPL
13.03.2006 - 00:24
No to się zdziwiłem. Bo to już dawno było zrobione. Podczas ostatnych zmian znowu popsułem. Dzięki za zauważenie tego, już działa
KoSiarzPL
13.03.2006 - 11:34
Postanowiłem jednak wydać wersję z poprawką tego błędu byście mogli przetestować tą opcję.
Ekhem... skąd można to pobrać?
bakerss
13.03.2006 - 13:05
Z centralki beta
KoSiarzPL
13.03.2006 - 13:40
Wszystko napisane jest w pierwszym poście. Opiszę tu dokłądniej dla początkujących.
Najpierw "Ustawienia > wybierz swój stopień zaawansowania > zaawansowany"
Następnie "Ustawienia > aktualizacje > " zaznacz "uaktualnienia beta"
Gdy mamy to ustawione wtyczkę pobieramy przez "aktualizacje > aktualicacje". W drzewku przechodzimy do "Beta > kplugins > linker"
Wtyczka jest też do pobrania na mojej stronie,
http://k-api.prv.pl/wtyczki.html .
Uwaga. Najnowsza wersja jest zawsze na stronie. Aktualnie w centralce jest wersja 0.11.1.0. Gdy już uporam się z obsługą centralki ( nie działa w Operze, IE ) to i w centralce będą uaktualniane na bierząco.
Bączek
13.06.2006 - 20:51
Powrócę do dawnych marzeń wcześniej tu wspomnianych
Mianowicie: bardzo ale to bardzo przydałaby się możliwość otwierania linków innych protokołów, jak np. ftp://, mms://.
Mam nadzieję, że zrobienie tego nie jest dużym kłopotem. Zaproponowana funkcjonalność jest dość mocno pożądana.
KoSiarzPL, spróbujesz coś z tym zrobić? Będę wdzięczny
PS. Szczególnie zależy mi na mms://
dulek000
13.06.2006 - 21:53
Nie można tego zrobić wyrażeniem regularnym? :>
Bączek
13.06.2006 - 22:43
Pewnie można, ale nie znam wyrażeń regularnych... I tak wolałbym aby to było we wtyczce w standardzie.
No, jesli udałoby Ci się stworzyć odpowiednie wyrażenie regularne to poproszę, może przy okazji bliżej je poznam. ;-)
dulek000
14.06.2006 - 14:19
CODE
\b(\w+://[^\s<]+|([^\s>]+@)?([\w\-]+\.)+(com|org|gov|edu|biz|info|pro|net|[a-zA-Z]{2})(:\d+)?(/[^\s<]+)?)\b
Pojawiła się nowa wersja (1.0.0.0) a tutaj nie ma żadnej adnotacji?
Właśnie ją zainstalowałem. Na pierwszy rzut oka zmieniły się tylko ikonki
T4ndeta
3.08.2006 - 19:42
Przydala by sie obsluga MetaKontaktow bo teraz to troche nie ciekawie wyglada
KoSiarzPL
4.08.2006 - 08:41
Wtyczka po prostu wyszła z fazy beta testów więc zostały poprawione tylko detale.
Nie przewiduję obsługi metakontaktów.
dulek000
4.08.2006 - 09:40
Może zamiast obsługi metakontaktów opcja, żeby nie pokazywało dwa razy kontaktów o tym samej nazwie?
Andrzej1307
4.08.2006 - 10:33
Dulek: nie wiem czy to dobre rozwiazanie. Bo jak ktos na jabberze ustawi jakis link, a na gg inny i mamy kolesia zapisanego tak samo pod gg i jabberem to wtedy jaki link nam pokaze? z gg czy z jabbera? biorac pod uwage to co pisales, zeby nie pokazywal 2x tej samej osoby. lepiej wiec zeby laczyl wszystkie takie same kontakty i ich linki (ktore moga sie roznic) do jednego...
wtedy jeden kontakt będzie miał 2 linki
Andrzej1307
4.08.2006 - 17:12
tak, jeden kontakt na liscie linKera bedzie mial dwa linki. o to mi chodzi, a nie o to zeby pokazywac TYLKO jeden kontakt z dowolnym linkiem
wiec metakontakty sie przydadza.
Jeżeli to w c++ to można zrobić tak:
CODE
#include<map>
#include<string>
/*...*/
map<string, map<string,int> > linki;//Mapa z linkami
for(int i=1;i<ilosc_kontaktow;i++)// pętla przez kontakty
{
int cnt = GETCNTID(i);
std::string link = getLinkFromStatusinfo(cnt);//Tu adres linka
linki[string(GETCNTCA(cnt, CNT_DISPLAY))][link]=1;//Właściwie wszystko jedno co ustawimy
}
map<string, map<string,int> >::iterator begin = linki.begin(), end = linki.end();
for(;begin!=end;begin++){
//Tu dodajemy grupę kontaktu z nazwą (*begin).first
map<string,int>::iterator begin1=(*begin).second.begin(), end1=(*begin).second.end();
for(;begin1!=end1;begin1++){
//Tu dodajemy linki do dodanej uprzednio grupy, adres w (*begin1).first
}
}
Dzięki takiej dziwnej konstrukcji nie będzie dubli w linkach od kontaktu, ani dubli kontaktów.
FeuerFest!
23.12.2006 - 13:33
Hej, nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, zauważyłem, że wtyczka nie rtadzi sobie z przecinkami w adrssie, a takowe niestewty czasem wystepują :/ na przykład
http://kofeina.fotolog.pl/234036,komentarze.html wiem z emozna to sobie skonfigurowac ale pomyslmy o userach inwalidach, ktorzy nie umieja sie w tym grzebac
to oczywiscie tlyko sugestia, zadnych pretensji
QUOTE(FeuerFest! @ 23.12.2006 - 13:33)
Hej, nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, zauważyłem, że wtyczka nie rtadzi sobie z przecinkami w adrssie, a takowe niestewty czasem wystepują :/ na przykład
http://kofeina.fotolog.pl/234036,komentarze.html wiem z emozna to sobie skonfigurowac ale pomyslmy o userach inwalidach, ktorzy nie umieja sie w tym grzebac
to oczywiscie tlyko sugestia, zadnych pretensji
Tylda (~) tez nie jest domyślnie ustawiona, a mysle, ze przcinek i tylda moga spokojnie znalezc sie w domyslnych ustawieniach linKera
.
Pozdrawiam
fajans82
21.02.2007 - 21:41
A ja mam propozycję, aby każdy link otwierał się w nowym okienku przeglądarki, bo wkurzające jest to, że otwiera sie w aktywnym oknie.
to jak i w czym link się otwiera zależy tylko od możliwości twojej przeglądarki... poza tym temat był już wcześniej poruszany i odpowiedź była udzielona... następnym razem "Szukaj"
alexhornbeam
9.05.2007 - 09:29
a nie mozna by zrobic tak, zeby w oknie glownym konekta, gdzie sa wyswietlane kontakty z opisami, w przypadku w ktorym ktos w opisie ma link, byl on podkreslony i klikniecie na ten link otwieralo strone w naszej domyslnej przegladarce? tak samo jak to dziala w oknie rozmowy jak ktos napisze linka? przycisk w oknie rozmowy przenoszacy do linka z opisu rozmowcy jest przydatny, ale na liscie lepiej by bylo tak jak napisalem
jiobel.
9.05.2007 - 17:19
Nie, nie byłoby lepiej. Poza tym dostęp do linka i tak jest dzięki linKerowi bardzo, bardzo mocno ułatwiony.
Jest możliwe przypisanie ikonki do linków o określonej nazwie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.