dulek000
2.04.2006 - 12:01
Wtyczka ma za zadanie blokować Konnekta, aby nikt niepowołany nie dostał się do żadnych przechowywanych w nim informacji.
Aktualna wersja (stablina):
1.5.5.0.
Aktualna wersja (beta):
1.5.5.1.
Wtyczka skompilowana pod MSVS2005, wymaga MSVC2k5 Redistributable Package.
Wtyczka dostępna jedynie na centralkach (kPlugins i beta)!Pobierz: Wymagana kNotify
Abraxas
2.04.2006 - 12:13
Fajnie by było jakby jeszcze toolbar był blokowany, żeby nikt opisu nie mógł zmienić.
Blokowanie począwszy od listy kontaktów, okna rozmowy, poprzez toolbary kończąc na 'tray menu' łącznie z wyłączeniem konnekta. I usunąć coś co mnie teraz niezmiernie w oczy kole: "zablokować? Tak / Nie"
To byłoby po prostu piękne.
dulek000
2.04.2006 - 12:57
Abraxas: To jest następne w TODO.
Arct!c: A jak odblokujesz, jeśli wszystko będzie zablokowane?
Tray musi zostać.
Oczywiście że chodzi o pozostawienie opcji do odblokowania. Myślałem że da się uzyskać efekt zablokowania wszystkiego w trayu oprócz właśnie odblokowywania
zamierzone jest, że skróty klawiaturowe dalej działają?
Edit:
Przy próbie ustawienia hasła to na pasku, dlaej pisze tabletKa, a nie kLock
Ale poprawcie mnie, jeśli się myślę wystarczy zabić proces konnekta wywalić wtyczkę z folderu plugins i nie będzie zabezpieczone?
, więc, po co coś takiego jak ktoś będzie chciał i tak nagrzewie;] powinno to być przeniesione do poziomu programu
QUOTE(dulek000 @ 2.04.2006 - 13:05)
W przyszłości zamierzam zrobić z tego tryb stealth i tym podobne bajery.
Który ma obejmować m.in. usunięcie konnekta z listy 'procesy'
Tak gdzieś na forum wyczytałem.
I jeszcze jedno - nie od razu Rzym zbudowano
Konnekt jest użytkiem domowym. Nikt nie będzie sie bawił z takimi bajerami. To tak jak skopiowac archiwum z gg z innego profilu do drugiego i masz całe archiwum...
dulek000
2.04.2006 - 14:18
GuziK: No bo kod jest prawie w całości Olórina, ja tylko przerzuciłem przycisk do tray'a, bo to pozwoli na dalszy rozwój.
Arct!c: Zablkować wszystko prócz jednej opcji byłoby ciężko. ;P Ale właściwie pewną koncepcję już mam, więc może kiedyś…
k3mpa: Masz rację, tak można pozbyć się blokady. Jednak myślę, że przed natrętnym rodzeństwem i tak się ochronimy, a rootkita z kLocka robić nie będę.
keeveek
2.04.2006 - 15:56
po zabiciu procesu konnekta trzeba podać hasło do profilu aby ponownie uruchomić K..
A co jak ktoś nie korzysta z hasła na profil?
Jak ktoś nie korzysta z hasła na profil - to po co mu blokowanie programu?
dulek000: Przy zmianie hasła w opcjach, nadal pisze "tabletka", zamiast "kLock"
lhs - Jakto po co? Można tymczasowo zablokować K...
Wareczek
2.04.2006 - 18:28
Hmm a co jeśli zapomniałem hasło ?
Albo inaczej .. Jakie jest pierwsze hasło ?
pierwsze hasło to spacja
dulek000
2.04.2006 - 18:53
Albo jest puste. Możesz też wyczyścić expimpem odpowiednią kolumnę konfiguracji. ;P
KoSiarzPL
2.04.2006 - 19:30
Albo podmienić ta wartość w konfiguracji i wtedy twój brat sobie zablokuje K ale juz nie odblokuje
Poza tym uważam że ta wtyczka ma na celu po prostu chwilowe zablokowanie K by nie przeszkadzał w pracy innej osobie, która w tym momencie siądzie do komputera lub żeby przypadkiem sama czegoś nie zmieniła.
bartyego
2.04.2006 - 19:34
Przydaloby się, by po zablokowaniu KNotify nie wyswietlal poczatku wiadomosci, jesli to mozliwe.
keeveek
2.04.2006 - 19:35
czy ta wtyczka blokuje automatycznie otwierające sie okno z zakłądkami? aby nikt nie widział co ktoś do nas napisał?
moim zdaniem jeśli wtyczka ma po prostu służyć temu żeby K nie przeszkadzał innym użytkownikom kompa to powinna ona wyłączać wszelkie powiadomienia - dźwięki, notify, "mrygające" ikonki, otwieranie automatyczne nowych rozmów i inne takie
jiobel.
2.04.2006 - 20:01
@keeveek: czytać nie umiemy?
W przyszłości zamierzam zrobić z tego tryb stealth
2230093
3.04.2006 - 16:25
Załaczyłem Klock'a nad ranem gdy wrocilem z pracy ikona w teyu pokazywala odblokuj a caly konnekt i tak był normalnie dostępny ( w miedzy czasie ktos napisal i okno trafilo normalnie na pulpit i mozna bylo pisac)
generowny klucz zapisany na dyskietce co wy na to
albo na pendrivie
dulek000
3.04.2006 - 17:16
Jacekz: Przerost formy nad treścią.
Keeveek: Blokuje, przynajmniej blokowała kiedy Olórin dawał mi kod. ;P
dulek000
5.04.2006 - 15:08
Wersja 1.1.0.125 jest już na centralce KPlugins.
Skoro jest juz synchronizacja z auto-awayem to chyba zsynchronizowanie z kAway2 nie byloby problemem?
Raczej nie do końca, chyba, że kAway2 rozsyła komunikaty o swoim włączaniu.
QUOTE(bredo @ 2.04.2006 - 14:56)
Konnekt jest użytkiem domowym. Nikt nie będzie sie bawił z takimi bajerami. To tak jak skopiowac archiwum z gg z innego profilu do drugiego i masz całe archiwum...
GG sprawdzy cza uid archiwum profilu jest zgodny z numerem, ktorego aktualnie uzywasz
W moim przypadku kAway2 jest tak skonfigurowany ze zmienia status na z.wracam. Pomysl mam taki zeby w ustawieniach dac do wyboru jaki status ma blokowac konnekta. A i jeszcze cos, choc to moze byc trudno wykonalne - jesli ktos ma statusy w trayu to da sie je zmieniac w trybie zablokowanym - milo by bylo gdyby sie dalo to zablokowac
dulek000
5.04.2006 - 17:15
ustrYk: Co do synchronizacji z kAway Aule ma rację - kAway2 nie powiadamia innych wtyczek, że się włącza. Poprosiłem już Siję o zmiany w kA2 - może kiedyś zrobi.
Co do zmiany opisu przez tray'a masz rację. Wtyczka już i tak sporo miesza w Konnekcie, więc i to da się zrobić.
Hym, pomysł blokowania przy konkretnym statusie wydaje mi sie całkiem dobry, jednak z której sieci miałoby pobierać status?
Z ktorej sieci ma pobierac status? Hm? Jesli sie da oczywiscie;).... w opcjach klock'a do wyboru. Uzytkownik musialby stosowac wszedzie te same statusy(uciazliwe?). Wielu uzytkownikow korzysta z jednej sieci za pomoca konnekta, (np. ja z GG) zaznaczamy dana siec i wszytsko smiga;]
dulek000
9.04.2006 - 09:39
Nowa wersja - 1.2.0.30
Pobierz: kLock 1.2.0.130
Teraz jest na 5 z plusem
No teraz wtyczka jest bardzo dobra
Jeszcze jak bedzie to "Stealth" to bedzie git
takie rzeczy jak wyłaczanie z procesów konnekta itd
Ale i tak siora jak na razie sie nie połapie z tym co jest teraz
no ale przydaloby sie
Pozdrawiam
dulek000: dwie rzeczy.
1. Czy możesz zrobic możliwośc wyłączania powiadomienia z K.Notify?
2. Czy możesz dodac coś więcej w opisie przy pokazywania okienka, np. "Dostęp do profilu został zablokowany" i dalej reszta. A "Podaj hasło" (zamienic można na "Hasło dostępu"), obok pola textowego. Poprostu ładniej będzie estetycznie wyglądało.
Z tego co mi wiadomo to punkt pierwszy będzie jak zostanie poprawione K.Notify - 'pozostaje czekać' - słowa dulka.
Sorki za tak glupie moze pytanie, ale ma ktos pojecie, czemu przy nowej wersji kLock'a nie mam mozliwosci blokowania z tray'a? :/
Olórin
12.04.2006 - 21:01
Zmodowane knotify dulek już ma wiec nie będziecie musieli czekać długo
dulek000
13.04.2006 - 08:01
TFx2: W nowej będzie możliwość wyboru, gdzie ma być przycisk.
ustrYk
13.04.2006 - 12:26
dzis sciagnalem z ktorejs centralki aktualizacje kAway2, w ktorej zmiana jest wysylanie informacji o wlaczeniu kA2 do innych wtyczek. rozumiem ze prace nad synchronizacja kA2 z kLock trwaja?
arct!c
13.04.2006 - 13:49
W sumie to są juz skończone
+ blokowanie notify i ukrywanie tray'a, do tego jeszcze usuwanie procesu 'konnekt.exe' z listy procesów, niestety działa tylko pod windows
9.x.
Brakuje jedynie opcji (co jest już w planach i powoli przygotowane) do ustalenie miejsca przycisku.
Mówił korespondent wojenny prosto z frontu wschodniego
dulek000
13.04.2006 - 14:33
Wcale nie brakuje zmieniania miejsca przycisku, po prostu kontkolki się nie odznaczały - już to poprawiłem.
zgredzik
13.04.2006 - 18:12
Witam. Chcialbym uzywac klock, jednak wymaga on wlasnie ktabletki... w jaki sposob ja wylaczyc, zebym mogl korzystac z klock jednak bez rozmowy w zakladkach???
Edit: czy da sie zobic, zeby blokowac konnekta za pomoca jakiejs kombinacji klawiszy??? Oraz czy mozna jakos ustawic, zeby konnakt blokowal sie po np. 2 minutach nieobecnosci przy komputerze???
dulek000
13.04.2006 - 18:40
Uniezależnienie od TabletKi jest następne w TODO.
Blokowanie K za pomocą skrótu klawiaturowego zapewni k.Lawa, a automatyczne blokowanie synchronizacja z auto-away'em.
zgredzik
13.04.2006 - 18:55
A w jaki sposob moge ta kombinacje przypisac??? nie mam na liscie k.lock. Skad moge sciagnac autoaway??? mam tylko k.away2 i tam nie wiem czy moge za bardzo to ustawic...
// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
zgredzik: ehh, autoAway to wbudowana f-cja Konnekta [Ustawienia -> Uzytkownik]. synchronizacja z kA2 jest w nowej wersji czekajacej na zatwierdzenie.
Olórin
13.04.2006 - 20:07
Do pobrania (wraz z zmodowanym knotify) z kplugins.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.