ursus6
29.05.2006 - 20:54
kAQQ jest wtyczką obsługującą sieć
AQQ (wow!
).
Wtyczka obsługuje:
- komunikacje z użytkownikami AQQ
- odbieranie / wysyłanie obrazków (w tym zrzutu ekranu i aplikacji)
- odbieranie / wysyłanie plików i katalogów
- "dociąganie" plików i katalogów
- proxy
- ignorowanie użytkowników
- rejestrację, zmianę hasła, import / export kontaktów
- wyszukiwanie w katalogu publicznym
- punkty usera oraz wapstery
- stany dostępności oraz statusy opisowe
- formatowanie wiadomości
- powiadomienia dźwiękowe oraz tekstowe (kSound i kNotify)
Znane błędy:
- zmiana statusu przebiega dwu-etapowo: najpierw status zmieniany jest na nowy a dopiero pozniej opis
thx za pomoc i beta testy dla
Siji oraz dla
Torna za ikonki
KoSiarzPL
29.05.2006 - 20:58
Może należało by pomyśleć nad jakimś miejscem na tego typu tematy. W tym dziale raczej powinny lądować pytania, sugestie dotyczące tworzenia wtyczek a nie opinnie o utworzonej wtyczce. Sam nie wiem. Może w dziale wtyczki, utworzyć podforum "w produkcji"?
a udostępisz żródła ?
Cougar_
29.05.2006 - 22:11
alternatywa w postaci aqq ??? , przeciez siec tlena jest lepsza alternatywa, no chyba ze dwytlenek przestal dzialac chodz w sumie malo prawdpopodobne bo w sgg dziala, a obydwa sa na tej samej bibliotece
.
Jaka uzyles metode logowania ??, znaczy algorytm szyfrowania hasla ??, w sumie to mogl bym sprawdzic ale mi sie nie chce
.
Ten sam co jest opisany na stronce
http://aqqbk.xorg.pl ???
dulek000
29.05.2006 - 22:18
Jestem pod wrażeniem, jak wiele developerów ostatnio do nas doszło. Trzeba będzie zebrać te wszystkie nowe wtyczki porozrzucane po całym forum i po upewnieniu się co do ich jakości załatwić im miejsca na centralkach.
Po króciótkich testach jestem pod wrażeniem dopracowania wtyczki. Troszkę rzuca się w oczy inny niż wszędzie box z informacjami o pluginie.
JakubG
30.05.2006 - 00:22
Mam problem z ustawieniem opisu - jak chce ustawic opis - opis sie nie pojawia a pozniej w miejscu gdzie sie podaje opis jest "N" - usuwam ja - naciskam ok a "N" nadal tam jest..
- i ten opis dziala
Lwiczek
30.05.2006 - 00:36
Wtyczka zawsze umieszcza się na początku toolbara sieci, mimo że w menu wtyczek jest w innym miejscu.
Poza tym faktycznie są problemy z ustawieniem opisu... domyślne opcja menu u mnie w ogóle nie działa, a ta która pojawia się po użyciu kZmieniacza daje cokolwiek cudaczne efekty, przynajmniej w menu Konnekta... nie miałem jeszcze okazji zdobyc 'feedbacku' od innych
ursus6: imho obsluge (zmiany) opisu mozesz pozostawic kZmieniaczowi, po to przeciez jest
PS. i ja poprawic. po krotkich testach mysle, ze tez i katalog publiczny ktory w nieskonczonosc "wysyla zapytanie..."
Po kilkukrotnych zmianach statusu via kZmieniacz na wszystkich sieciach (w tym
AQQ):
CODE
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x7C3417FB in the main Thread.
Information: can't read 0
inIM: 30032(0x0 , 0x0)(30B) [kZmieniacz->AQQ]
Stack trace:
.000017FB strlen+0x00000026 [MSVCR71_7.10.3052.4]
84A41838
Zestaw ikon dla AQQ ... do stylu spass a0x ...
jesli ktos bedzie zainteresowany to proszę, zrobiłem je dla siebie bo dla mnie bylo za landrynkowo i nie pasowało do reszty ikon.
1. Ikonny należy przekopiować do folderu danego stylu
2. To co poniżej należy dokleic to pliku theme danego stylu i zapisać, a następnie zresetować konnektaCODE
<!-- AQQ -->
<ico iml="16" file="online.png" id="0x42100400"/> <!-- dostepny-->
<ico iml="ico2" file="online.png" id="0x42100400" net="33"/>
<ico iml="16" file="wolny.png" id="0x42100430"/> <!-- wolny-->
<ico iml="ico2" file="wolny.png" id="0x42100430" net="33"/>
<ico iml="16" file="nieob.png" id="0x42100210"/> <!-- nieobcency-->
<ico iml="ico2" file="nieob.png" id="0x42100210" net="33"/>
<ico iml="16" file="zajety.png" id="0x42100410"/> <!-- zajety-->
<ico iml="ico2" file="zajety.png" id="0x42100410" net="33"/>
<ico iml="16" file="nieprz.png" id="0x42100220"/> <!-- nie przeszkadzac-->
<ico iml="ico2" file="nieprz.png" id="0x42100220" net="33"/>
<ico iml="16" file="niewid.png" id="0x42100420"/> <!-- nie widoczny-->
<ico iml="ico2" file="niewid.png" id="0x42100420" net="33"/>
<ico iml="16" file="offine.png" id="0x42100000"/> <!-- niedostepny-->
<ico iml="ico2" file="offine.png" id="0x42100000" net="33"/>
<ico iml="16" file="offine.png" id="0x42100F10"/> <!-- AQQ ikona z ustawien -->
<ico iml="ico2" file="offine.png" id="0x42100F10" net=33"/>
<ico iml="16" file="online.png" id="0x22100000"/> <!-- AQQ ikona z ustawien -->
<ico iml="ico2" file="online.png" id="0x22100000" net=33"/>
Poprawiona wersja ... nie ma błedów już też w nazewnictwie
raben:
poza tym zasadniczo lepiej trzymac sie jezyka angielskiego w tej kwestii ;>
wiem ze
walnolem byka ... ale plik tak nazwany juz jest i nie bede zmieniac tego w kodzie
... kod jest poprawny wiedzialem ze ktos zauwazy
EDIT: poprawiłem już wszystko
Sija
Andrzej1307
30.05.2006 - 06:10
hmm, mi tylko nie pasuje to gdzie ikona wtyczki na pasku sieci sie ulokowala
sam poczatek... to mi jakos tak nie pasuje
ursus6
30.05.2006 - 06:27
Zobacze co jest nie taki poprawie te błędy.
Chciałem pogratulować wtyczki. Wiem, ile pracy może to kosztować. Brawo!
keeveek
30.05.2006 - 06:47
wydaje mi się, że gdy ta wtyczka jest włączona to protokół gg przestaje się łączyć automatycznie przy starcie konnekta <?>
lorentz
30.05.2006 - 07:34
Po zmianie hasła wtyczka się już nie łaczy z siecią i wyswietla komunikat o blednym haśle. W orginalnym AQQ nowe hasło działa poprawnie.
No i kolejna rzesza nowych AQQ maniaków przesiądzie się teraz na Konnekta
Co do wtyki świetna sprawa, tylko z tym usadowieniem się ikonki na samym początku nawet przed kZmieniacz'em nie wygląda za ciekawie..
KOSMOS
30.05.2006 - 10:54
Dokładnie nie działa przestawienie wtyczki na liście.
No i ta okropna kaszna z opisem :[
taka mała uwaga: jak wyskakuje okienko "nie prawidłowy login lub hasło" to fajnie żeby nieprawidłowy było napisane prawidłowo czyli łącznie
i pytanie czy wtyczka do K nabija wapstery tak jak oryginał?
KoSiarzPL
30.05.2006 - 11:39
Pewnie tak, bo z tego co wiem wapstery są naliczane za logowanie do aqq. Mogę się jednakmylić
propozycja żeby dodać podgląd ilości posiadanych wapsterów, a to czy są one naliczane zobaczy się w praniu
edit: czy jest planowane przesyłanie plików/obrazków w AQKu?
Wreszcie wyszła ta wtyczka !
Jestem pełen uznania, denerwuje mnie tylko to, że na toolbarze AQQ jest pierwsze i nie zmienia opisu z kZmieniaczem, oraz to, że na liście kontaktów jest na samym dole, o ile mamy ustawione grupowanie wg sieci.
Oraz to że nie da się ustawić opisu, myślę, że z wtyczek do innych sieci przydałoby się jeszcze ICQ a dalej to już tylko ulepszać te co są
.
QUOTE(Lisuu @ 30.05.2006 - 14:32)
Wreszcie wyszła ta wtyczka !
myślę, że z wtyczek do innych sieci przydałoby się jeszcze ICQ a dalej to już tylko ulepszać te co są
.
Już Trial bierze sie za Kicq
No wtyka super sprawa, jeszcze kIRC i byłby to najlepszy komunikator jaki używałem (obecnie nie ma lepszego, według mnie).
a jak będzie kMSN to będzie nie do pobicia nigdy przenigdy
Olórin
30.05.2006 - 15:04
Przypominam że ten wątek jest o kAQQ, wishlist znajduje się w innym dziale.
StRuGi
30.05.2006 - 15:39
Cos jest nie tak z opisami, ustawilem sobie opis "omfg!!!!" a wyszlo ze mam opis "", <üď"" wtf ?
ursus6
30.05.2006 - 16:15
Status poprawiony, a co do kolejności wyświetlania na toolbarze sieci, to wydaje mi się że to jest alfabetycznie układane. Obsługa obrazków i plików bedzie dodana później tak samo proxy. A inne błedy nie były spowodowane użyciem proxy?
Olórin
30.05.2006 - 16:25
Nie jest układana alfabetycznie, jest układane wg.kolejności wtyczek. Korzystasz z UIActionInsert, zamiat UIActionAdd? Czy zwracasz odpowiendi (w SDK podana jest dokładnia wartość, nie pamiętam dokładnie) IM_PLUG_PRIORITY?
ursus6
30.05.2006 - 16:33
IM_PLUG_PRIORITY było na LOW, a używałem UIActionInsert. Teraz OK
// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
Nie wiem czy u mnie coś źle czy może mi laguje, ale Katalog Publiczny nie działa, przynajmniej mi.
Co do opisu to ustaw sobie w kZmieniaczu żeby ci zmieniało opis i status również na AQQ. Poza tym, mógłbyś ursus jakoś informować o aktualizacjach itd. Chodzi mi o to czy mógłbyś pisać w głównym poście, która jest wersja, co zostało zmienione.
Kliknięcie prawym przyciskiem w ikonke glówną konnketa (to koło godziny nie pamiętam jak sie zwie;) ) wywala errora z powodu:
CODE
Wystąpił wyjątek krytyczny
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x7C3417FB in the main Thread.
Information: can't read 0
inIM: 30032(0x0 , 0x0)(30B) [kZmieniacz->AQQ]
Stack trace:
.000017FB strlen+0x00000026 [MSVCR71_7.10.3052.4]
84CEA4A8
Nastąpi zamknięcie programu!
KOSMOS
30.05.2006 - 17:08
ursus6
zapodaj poprawioną wersje
Tak powiem...
Poprawiona wersja DZIAŁA!!! Ikonka jest na końcu prawy nie wywala konnekta... Teraz musze kogoś znać na AQQ
Ps. W ustawieniach pisze ile kto ma punktów!
Andrzej1307
30.05.2006 - 17:17
oo widze ze w wersji 1.01 zmienilo sie usadowienie wtyczki na toolbarze sieci... moim zdaniem na gorsze... najpierw mam TLEN|GG|JABBER|kZMIENIACZ|ACTIO|AQQ :| wolalbym zeby Aqq bylo przed kzmieniaczem...
Kosiarz: pospiesz sie z ta wtyczka ktora pozwala na wlasne pozycjonowanie toolbarow
edit:
do tego sprawa opisow, dzialaja, ale ich ustawianie jest daremne... nie da sie tak jak przez kzmieniacz? (tak jak w gg itp)
ursus6
30.05.2006 - 17:38
Czy kZmieniacz dodając własne okno zmiany statusu, ukrywa item z moim okienkiem zmiany statusui wyświetleniem okienka statusu kZmieniacza?
Czy ja muszę to obsłużyć, czy kZmieniacz sam w to ingeruje?
Bakerson
30.05.2006 - 17:58
Świetny pomysł z tą wtyczką, ale u mnie w ogóle ta wtyczka nie działa ;/ i nie ma pojęcia dlaczego ;(
wogóle nie chce się połaczyć z serwerem :/ mój numer i hasło na AQQ działają ale na konnekcie nie nie da się usunąć konta/założyć nowego itd.
Screen ustawiań jest tutaj jakby coś:
ursus6
30.05.2006 - 18:09
Przebuduje całe połaczenie z serwerem AQQ i wypuszcze poprawioną wersje.
// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
Graveer
30.05.2006 - 18:27
Z sieci AQQ jak to tako nie korzystam (chyba zacznę) ale miło widzieć że coś się rusza w K. Poza tym jestem pod wrażeniem szybkości działania, wtyka wyszła wczoraj a tu już pierwsze poprawki, nowa wersja, ikony do zestawów itp. Naprawdę jestem pod wrażeniem
Pozdrawiam.
Lwiczek
30.05.2006 - 18:34
oo widze ze w wersji 1.01 zmienilo sie usadowienie wtyczki na toolbarze sieci... moim zdaniem na gorsze... najpierw mam TLEN|GG|JABBER|kZMIENIACZ|ACTIO|AQQ :| wolalbym zeby Aqq bylo przed kzmieniaczem...
to sobie zmien
Na liscie wtyczek przesun ja wyzej nizej i po problemie ;]
keeveek
30.05.2006 - 19:04
to bardzo ciekawe, bo pokazuje mi że mam 14417922 punktów.. bardzo ciekawe
a nadal nie chce mi się łączyć automatycznie jabber ani gg.
beosia
30.05.2006 - 19:50
potwierdzam niewłaściwe pokazywanie ilości wapsterów, ja mam prawie 8 milionów
StRuGi
30.05.2006 - 20:30
Ja mam 2 :>
BangMan
30.05.2006 - 20:31
Miło, że na Forum Konnekta nieco przychylniej podchodzi się do AQQ niż u Tlena, a o Mirandzie nie wspomnę
.
Sam uważam Konnekt za bardzo dobry komunikator, jednakże z AQQ korzystam już prawie 2 lata i zdążyłem się przyzwyczaić. Niestety wtedy Konnekt był jeszcze słabo rozwinięty, więc nie podpasował mi.
Mam takie pytanie. Tzw. Punkty, które są w ustawieniach to pkt. doświadczenia, poziom doświadczenia czy też może ilość Wapsterów?
ursus6
30.05.2006 - 20:43
Zwyczajna ilość punktów, a z nieprawidłowym przeliczaniem punktów zajme się i jutro postaram sie wypusić kolejna wersje wtyczki z poprawionymi innymi błedami.
KOSMOS
30.05.2006 - 21:33
hmm
może by poprawić status startowy
mam ustawione "Ostatni" no i fajne ze go pamięta, ale gubi opis
wszystkie inne scieci - kzmieniacz, gg, tlen, jabber mają ustawione zaraz po włączeniu
Cougar_
31.05.2006 - 11:16
QUOTE(keeveek @ 30.05.2006 - 20:08)
to bardzo ciekawe, bo pokazuje mi że mam 14417922 punktów.. bardzo ciekawe
a nadal nie chce mi się łączyć automatycznie jabber ani gg.
14417922 -> 0xDC0002
czyli 2 punkty dosiadczenia i 0xDC (220) wapsterow
oczywiscie zakladajac ze zrobil blad i wzial punkty doswiadczenia jako pole 32 bitowe a nie 16
z kAllStatusem coś nie chce współpracować ta wtyczka :|
Miło, że na Forum Konnekta nieco przychylniej podchodzi się do AQQ niż u Tlena, a o Mirandzie nie wspomnę.
Nie rozumiem trochę tej wypowiedzi, skoro to forum Konnekta to zwykle się rozmawia tu o tym właśnie komunikatorze. Poza tym Miranda nie ma (chyba ?) swojej własnej sieci. Tak więc nie rozumiem tego naprawdę.
z kAllStatusem coś nie chce współpracować ta wtyczka :|
To zmień na kZmieniacza, poza tym, masz w Ustawieniach wtyczki zmieniającej opis i status, żeby zmieniało również na sieci AQQ ?
Ogólnie nowa wersja wtyczki jest znacznie lepsza, jak narazie żadnych problemów. Jeśli chodzi o punkty to nawet to jest dla mnie nie istotne. Czekam na nowe wersje, które mam nadzieje, wprowadzą coś nowego.
Olórin
31.05.2006 - 16:47
kAllStatus i kZmieniacz zmieniają status w ten sam sposób.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.