QUOTE(doker @ 15.06.2006 - 01:08)
To tylko beta matko boska!
Czytaj ze zrozumieniem. Napisałem "w obecnym stadium rozwoju" czyli miałem zamyśli obecną bete
Jakos mi q3a chodzi swietnie. Lepiej niz na xp.
Może i chodzi dobrze, ale niezmienia to faktu że MS ma w zamiar podporzędkować sobie OpenGL oraz OpenSL - zapomnij o efektach w lepszych kartach dzwiękowych.
Co do szybkości gier to na jakimś servisie testowali farcraya i miał dwa razy mniej FPSów...
ach te pomowienia.
Nie pomówienia. Czytałem testy Bety i faktycznie był taki problem. Podkreślam znowu że "w obecnym stadium rozwoju"
Co? Ma być dx10 i dx9 jednocześnie
Jeśli tak to dobrze. Osobiście nie słyszałem o tym.
Najbardziej wypasiona wersja w wersji x64 (dwa razy więcej sterow i wszystkiego - dużo większa plyta instalacyjna)
zajmuje 10GB. Linuxy czesto wiecej zajmuja wiec co sie czepiasz?!
Wku... mnie taki brak obiektywizmu. Jak ktos nie chce wpasc na pomysl, ze to sa wymagania dyskowe czyli cos innego niz ilosc miejsca jaka zajmuje program to nie wpadnie.
Linuxy zajmują czasami więcej bo mają ogromną ilość softu. Jak zainstalujesz viste to masz od razu MS Offica i Photoshopa ?
I nie brak obiektywizmu. Kierowałem sie Programem MS który sprawdza czy vista pójdzie na moim kompie. I powiedział że nie moge zainstalować Visty bo nie mam wolnych 15gb na dysku.
Mnie sie nie tnie. Naleze do wiekszosci. Przy poruszaniu oknem w aero glass mam 15% CPU (1800MHz -- 3GHz+)
W jednym z testów podczas poruszania i zmieniania rozmiarów okien Vista zjadała 40% obu rdzeni procesora, możliwe że tester miał pecha i jakieś stery miał złe...
Bzdura. Podaj mi jeden konkretny powod dlaczego wydajnosc spadnie? Poza tym nie wszystkie sterowniki ida wyzej. Developer ma w dalszym ciagu wybor.
Mylisz się. Developerzy od Creativa strasznie ubolewają bo ich karty za 1500 zł nie są lepsze od wbudowanych, jeśli działa pod vistą. I dlatego że wszystko co jest obrazem lub dźwiękiem idzie przez DX. Narazie trwają negocjacje pomiędzy Creativem a MS by łaskawie udostępnił im jakiś "strumień" komunikacji z ich kartą umożliwiającą wykorzystanie sprzętowych efektów.
Co wiecej windows wypisal mi, ze takie a takie stery powoduja wolne wlaczanie sie systemu.
W sumie fajnie jak się system uruchamia 10-20s, ale dla mnie nie jest to jakaś super zaleta, ot takie udogodnienie ;]
A jak ma dzialac jak zostal zle napisany. Inne aplikacje tez maja ikonki w menu i dzialaja ;>
Spytaj się Hao czy konnekt jest "źle napisany". Tak czy owak ogólnie panuje tendencja do nie-pisania programów "ładnie" byleby działały i były szybko napisane
Podkreślam że wszystko to jest w "obecnym stadium rozwoju" i możliwe że wersja finalna będzie o wiele lepsza.
A przy okazji - mnie nieudało się zainstalować Viste, a chciałem zainstalować na USB HDD (mój bios pozwala bootowanie się z USB). Po skopiowaniu i rozpakowaniu plików uruchomił się ponownie, a w czasie uruchamiania mignął bluescreen i był restart
. Wie ktoś co może być przyczyną ?