QUOTE(miet55 @ 29.05.2007 - 00:54)
U mnie z okna otwiera tyle, że nie domysłną przeglądarke a zawsze IE. Z linku przy kontaktach otwiera już poprawnie, domyślną.
Miałem podobny problem z otwieraniem z okna, zabij a nie powiem gdzie się tego doszukałem.
Co chodzi o zamykanie, to najlepiej zamknąć
X do tray'a dopiero później, zakończyć działanie aplikacji.
Albo w ustawieniach
Interfejs, wybrać
wyświetl na pasku zadań i oknie przełączania programów, następnie zamykać z paska zadań. Powinno pomóc
Witam po dlugim czasie
Zaczne od konfiguracji : Dell Inspirion 1520, Oryginalna angielska wersja -> Windows Vista Home Premium, Core 2 Duo, 2Gb RAM, Interfejs GUI ->Areo
Konnekt został zainstalowany
1) z pełnej paczki na Partycje D:
2) do katalogu d:\Programy\
Nadałem temu katalogowi (na wszelki wypadek)- pełne prawa - (jakie tylko koledzy Billa wymyslili dla tego Systemu
),
Po zainstalowaniu z pełnej paczki Konektusia- pojawiały się błedy - więc usunąłem zainstalowane pliki i co zrobilem:
1)Skopiowałem cały katalog Konnnekta z Windows XP z folderu Program files - wraz z PROFILEM uzytkownika w tym katalogu
2)Następnie - skopiowany katalog wrzucilem do Visty na partycje D:\Programy\Konnekt
3)Poprzez GGimp - zaimportowalem ustawienia oraz kontakty
I otrzymalem nastepujace rezultaty:
---------
I - Konnekt wiesza się i wywala bład programu (Konnekt Core stopped working itd...) - przy zamykaniu go (permanentnym wyłaczaniu) - jest to wina albo jakiejs biblioteki albo samego exe'ka
II - otwieranie linków np http:\\www.konnekt.info -
w oknie rozmowy - uruchamia p
IEr... 7.0 zamiast Mozille Firefoxa 2.0.0.7 (który jest notabene DOMYSLNA Przeglądarką)
III - Czasami wysypuje sie Bład Krytyczny dotyczacy wtyczki (2TleneK) TLENA - przy korzystaniu z Kzmieniacza - ale jest to sporadyczne i nie mam o to pretensji (wszak ta wtyczka nie jest zbytnio rozwijana).
--------
Reszta pluginow zasuwa fajnie i ogólnie źle nie jest. Wqrw.. tylko otwieranie sie linkow z okna rozmowy w IE i wyłaczanie Konnekta.
Miet555 - U mnie podane przez Ciebie próby zamykania konnekta z paska zadan i cudowanie w rózny spsób - daje ten sam efekt. Bład w postaci okna - > (Konnekt Core stopped working)
Czy na te dwie rzeczy -
otwieranie linków z okna rozmowy w IE i nieprawidłowe wyłaczanie Konnekta - jest jakies lekarstwo??Wiem ze przejscie na XP jest takim wyjsciem - ale nie chce orać od początku systemu bo po pierwsze XP'ka musiałbym kupić (Win XP Pro - ale szukaj teraz sklepu gdzie to jeszcze mają w Irlandii - 0,00 procent na kupienie), a dwa ze nie chce miec problemow z gwaracją przy ewentulanej zwale Laptopa (Irlandczycy mogli by sie przypiac - ze oprogramowanie bylo przy zakupie inne)