Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konnekt vs. Windows Vista
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2, 3, 4
WRON3k
dotychczasowe ekipy Konnekta niestety nie mają czasu na dalsze rozwijanie projektu, a kodu nie chcą udostępnić

a nowy projekt ma byś open sorce żeby już nigdy nie umarł

tak się na forum przyjęło że jeśli się odpowiada na poprzedniego posta to się nie cytuje! wink.gif
Keleos
Ja tylko dodam, ze na większości for na całym świecie obowiązuje taka zasada... no bo i po co podwajać ilość tekstu, a co za tym idzie, dodawać do bazy danych?

Cytować można kogoś dwa posty wyżej, ale poprzedniej wypowiedzi się nie powinno ; )

Taka sobie forumowa Netykieta... ; )

Konstruktor - być od początku, a czytać każdy post (są ich setki tysięcy) to różnica... poczytaj temat o zbiórce pieniędzy... kilka(naście? - nie pamiętam) podstron i będziesz mieć jasność.

@edit do dołu: ajć ; P
Konstruktor
Czytalem i sam 20 pln poslalem
prezi
Z Vista bywało różnie a tu proszę. Przyszedł Windows 7 i Konnekcik smiga. Staruszek poradził sobie niemalże bez problemów smile.gif
opalen
...no nie bardzo śmiga.. u mnie na windows7 x64 nadal jest problem z zapisywaniem danych w program files
WRON3k
QUOTE(opalen @ 10.01.2009 - 10:43) *

...no nie bardzo śmiga.. u mnie na windows7 x64 nadal jest problem z zapisywaniem danych w program files
a tryb administratora włączony? w konnekt.exe>PPM>właściwości>....
opalen
QUOTE(WRON3k @ 10.01.2009 - 14:14) *

a tryb administratora włączony? w konnekt.exe>PPM>właściwości>....

o to chodziło! dzięki.
stranded
Potwierdzam, że Konnekt działa bez problemów na Windows 7.
TYN!U
Ja miałem małe problemy, ale to w ońcu jeszcze beta sevena więc mam nadzieję że potem będzie wszystko dobrze :]
jkolonko
Raczej nie będzie dobrze, bo to Konnekt ma problemy, a nie jest rozwijany. Same się one nie rozwiążą, a ja nie mam zamiaru zgłaszać ich twórcom Windows, bo na 99% zgłoszenie zostałoby zamknięte jako problem do rozwiązania przez twórców Konnekta.
TYN!U
Miałem na myśli to, że jest to wina Sevena tongue.gif
jkolonko
QUOTE(Nexces @ 5.06.2006 - 02:46) *
Są jakieś przymiarki do tego aby Konnekt działał pod Windowsem Vistą?
Bo aktualnie z działaniem to nie ma za wiele wspólnego. No chyba, że mam dużego pecha.
Zakładając, że Konnekt już się włączy to nie ma co liczyć na wyświetlenie jakiegokolwiek menu w ktorym są ikonki obok nazw. Owszem menu się pokaże ale nie będzie tych opcji z grafiką.
U mnie działa, no chyba że masz jakiś nie-domyślny wygląd, który się "wygina" w innym systemie.
QUOTE(Nexces @ 5.06.2006 - 02:46) *
Nie wiem jak reszta funkcji, bo nie udało mi się dalej zagłębić.
Migracja działającego Konnekta pod XP niestety nie przechodzi... Konnekt najzwyczajniej się nie odpala [migracja xp -> xp poprzez kopiowanie katalogu działa ślicznie].
Mi przeniesienie katalogu XP - Vista, Vista - Windows 7 i XP - Windows 7 działa, a nigdy jeszcze nie miałem problemu którego efektem byłby nieodpalanie (to znaczy że uruchamia się i zamyśla, czy uruchamia i natychmiast zamyka bez słowa?).
Nie mam linka jakby temat był już na forum, trzeba samemu poszukać.
kwiatu5
Mam dość ważne pytanie. Muszę zreinstalować Windows 7. Gdzie KONNEKT trzyma w tym systemie historie rozmów?!!! Przejrzałem na wylot katalog konnekta w program files, katalog dane aplikacji w profilu użytkownika jak i w All Users i nic. W ogóle na dysku C nie ma takiego katalogu jak STAMINA. Konnekt w ogóle nie zachowuje się z tymi katalogami tak jak w Windows 2k/XP! Proszę o pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.