a moze przejzysz to co jest w topicu, bo np. bardzo przydatna opcja, jak ignorowanie zmian statusow (i tu moze byc kilka opcji, jak np. totalne ignorowanie, ignorowanie zmian opisow, ignorowanie oprocz 1 uruchomienia). no
shw zdaje sie ze to juz jest robota nix'a, moze ze jest mozliwosc blokowania kNotify w jakis sposob, a jak nie ma to albo nix by musial takie cos dodac, albo blokowanie zmiany opisow zrobic u siebie (pz16 sam mi to powiedzial
) czyz nie ?? :>
Shw, czytałem. Zrozum, konnekt ma swoje ograniczenia. A zresztą jeśli nie chcesz widzieć opisów, to ignoruj tego kogoś
I tak sie dowie, i tak sie dowie. Teraz moge popracować najwyżej nad listą i jakimś losowaniem tekstów, ale nic nie obiecuje.
Może jeszcze obsługa tekstów w stylu
Ignoruję Cię %nick, sorry!
ruffboy
1.03.2004 - 22:04
moze jeszcze ignora na IP ???? bo numer moze kazdy zmienic sam mam 2 rezerwowy
QUOTE(ruffboy)
Wtedy wystarczy 2 numery OLAC lub poprostu dac IGNORA na stale... 8)
QUOTE(ruffboy)
Czy ja wiem... wystarczy 2 numery OLAC lub poprostu dac IGNORA na stale... 8)
QUOTE(ruffboy)
czesto kilka osob znajdujacych sie w sieci kozysta z jednego numeru IP wyznaczonego przez wspolny serwer i chyba nie chcial bys banujac sasiada utracic kontakt np. z ukochana :twisted:
z tego wzgledu byla by to malo intuicyjna funkcja... :roll:
QUOTE(Olórin)
hEh, i skanowanie zrenicy zamiast hasla przy zmianie profilu 8)
EOT
ruffboy
2.03.2004 - 13:09
QUOTE(case)
czesto kilka osob znajdujacych sie w sieci kozysta z jednego numeru IP wyznaczonego przez wspolny serwer i chyba nie chcial bys banujac sasiada utracic kontakt np. z ukochana :twisted:
z tego wzgledu byla by to malo intuicyjna funkcja... :roll:
no tak ale przeciez ban na IP to juz naprawde ostatecznosc :/
Sahasrara
2.03.2004 - 13:41
I świetna opcja, zwłaszcza dla desperatów.
to po co wogle uzywac komunkatorow jak sie nie chce z nikim rozmawiac :twisted:
QUOTE(niki)
to po co wogle uzywac komunkatorow jak sie nie chce z nikim rozmawiac :twisted:
wiesz... to taki fetysz, ogladasz liste zablokowanch osob 8) [zart oczywiscie...]
QUOTE(pz16)
Shw, czytałem. Zrozum, konnekt ma swoje ograniczenia. A zresztą jeśli nie chcesz widzieć opisów, to ignoruj tego kogoś
I tak sie dowie, i tak sie dowie. Teraz moge popracować najwyżej nad listą i jakimś losowaniem tekstów, ale nic nie obiecuje.
dobra - nie czytalem ostatnio (od wersji bog wie ktorej) sdk, wiec nie wiem - sadzilem, ze mozna to ignorowac.
tak wiec prosba do nix'a, zeby udostepnil taka mozliwosc w knotify
Hao wyraźnie to napisał... :roll:
bakerss
3.03.2004 - 20:42
kEasy :: Olew.k :: kBirth :: kPlugins Team
What The fuck??
dostalem bete ale jeszcze nie sprawdzalem, pewnie sluzy do informowania ze "Franek ma dzis urodziny"
ja tez dostalem bete, wlasnie do tego sluzy, tylko u mnie cos nie chce za bardzo dzialac
sprawdza przy wlaczeniu programu i przy nacisnieciu przycisku kto ma urodziny i pokazuje w kNotify
jesli chcemy mozemy napisac wiadomosc ktora ma byc wyslana do osoby ktora ma urodziny (np zyczenia
)
Dokładnie to co mówi UNK. Wtyka jest jescze w alpha i nie ma ikonki żadnej. Więc jakby ktoś był na tyle miły i jakiś tort.ico podesłał to bym sie bardzo cieszył :wink:
bakerss
4.03.2004 - 16:16
Wiem o co chodzi tylko jestem ciekawy czy nie dalo by sie zrobić jakiegoś kalendarza? np wybieram date, wpisuje opis i na k.notify wyskakuje mi informacja :roll: to by sie przydalo
QUOTE(pz16)
Dokładnie to co mówi UNK. Wtyka jest jescze w alpha i nie ma ikonki żadnej. Więc jakby ktoś był na tyle miły i jakiś tort.ico podesłał to bym sie bardzo cieszył :wink:
nio to ja cos wygrzebalem
jedna z windowsa a druga z pakietu noia
QUOTE(pz16)
nio to ja cos wygrzebalem
jedna z windowsa a druga z pakietu noia
aha obydwie sa 32x32 i 16x16 w 256 kolorach
Heh. DriveX, wiesz wtyka z założenia była tylko do urodzin i bardziej sie by jakiś tort przydał i nie musi mieć napisu(rozmiary 16x16)
o czym mowicie ? skad pobrac to wtyke ? :?
QUOTE(pz16)
Heh. DriveX, wiesz wtyka z założenia była tylko do urodzin i bardziej sie by jakiś tort przydał i nie musi mieć napisu(rozmiary 16x16)
czek dis ałt !!![/b]
No więc wersja 0.0.4.13 Olew.k dziś wyszła. A w niej:
-Losowanie tekstów ustawionych w kolejnych linijkach(opcja)
-Zmienne takie jak @nick, @display, @name, @surname.
-Poprawione niektóre błędy w pisowni polskiej(thx dla Siji)
Tak wogle to przy pracy ogromnie wspomógł mnie Olórin, gdyz wtyka w pewnym okresie rozwoju powodowała krytyki w każdej sytuacji. Poprawił on moje źródła troszke, więc już działa.
eh moze przetestujecie z olorinem jeszcze raz ta wtyczke bo umnie ona jest kompletnie nie funkcjonalna. doslownie wysypuje sie przy wszystkim, nieraz po zmianach w ustwieniach i zawsze jesli napisze domnie osoba ingnorowana
a z tego co widzialem funkcje to wyglada to swietnie chodz nie potrzebne jest dubloowanie funkcji ktora ma miec w przyszlosci kaway. ale to nie jest wada
Wywala K przy zmianie położenia ikonki "ignorowania wszystkich" w ustawieniach :[
piotr.ek
8.03.2004 - 23:02
QUOTE(Flind)
a z tego co widzialem funkcje to wyglada to swietnie chodz nie potrzebne jest dubloowanie funkcji ktora ma miec w przyszlosci kaway. ale to nie jest wada
A moim zdaniem, skoro wtyczek robi sie coraz wiecej - jest (zakladajac, ze rzeczywiscie sie dubluja, bo nie chce mi sie sprawdzac) Tym bardziej, ze mamy forum, jest przeciez K, wiec wymiana informacji pelna... (ale to tak ogolnie i na przyszlosc pisze, bo jak wspomnialem - nie wnikam w ten konkretny przypadek
)
jeżeli chodzi o zmiane miejsca przycisku to już to nie jest moja działka, ja robiłem porządek w odbijaniu wiadomości
, testowałem na swoim kontakcie na klanie (niezła pętla) i działa ;]
odnośnie dublowania funkcji, pierwotnie olewka miała być do "Cichego ignorowania" teraz to raczej głośne bo nie da sięchyba tej wiadomosci wyłąćżyc, a szkoda... kAway, to całkowićie inna wtyczka, tworzona w całkiem innym celu, to że kilka funkcji się dubluje chyba niczemu nie przeszkadza
Po co jest gg i kjabber i klan ja wszsytkie służą do przesyłania wiadomosci ;p
Olórin, nie bądź taki pewny, że sie nie dało.... W poprzedniej wersji jak sie ustawiło puste pole to nie wysyłało.
Co do krytyków to sie postaram poprawić. A ty Olórin mi w całej wtyce grzebałeś to to też mogłeś poprawić.
Flind sprawdź przy jakich ustawieniach robi krytyka dokladniej. Bo u mnie go po prostu teraz nie robi.
to napisz ze puste pole = nie wysylaj wiadomosci... a tej funkcji co wylatuje to nie sprawdzalem
przy akiej kolwiek zmianie w opcji "pokazywac ignorowanych" konnekt sie resetuje a przy resecie blad.
i przy kazdej mozliwej konfiguracji gdy tylko dostaje wiadomosc od osoby olewanej mometalnie wywala konnekta.
Ok. to z wiadomościami poprawiłem. Tera szukam(y) powodu z jakiej paki robi sie krytyk przy restarcie, bo w kodzie jest ok (chyba, tak mówi Olorin).
Ciekawostka: jeśli dacie kilku linijkowe pole to powinno narazie działać.
Ja psychicznie z tą wtyką nie wytrzymam. Nie powinna tera powodować krytyka podczas wysyłania wiadomości, ale krytyk przy restarcie jest dalej i nikt nie wie co go powoduje. :evil:
EDIT: Nie wiem czemu, ale u mnie już nie ma krytyka w tej wesji.
Versago
10.03.2004 - 11:50
przed chwila wklepalem chyba 3 posty i juz mialem wyjsc z forum kiedy looknalem tutaj, przegapilem nowa wersje i musze zworcic honor @pz16, zignoruj prosze wzmianki o tej wtyczce w moich innych postach napisanych dzisiaj poniewaz, ostatnia wersja dziala wysmienic, zadnych krytycznych bledow i innych nieprzyjemnych historii, tym samym ponownie wrocila do mojego K na nalezne jej miejsce
Ok. Nie wime czemu, może mam super szczęście, ale na moim kompi eOlew.k i k.Away sie nie gryzą. Wypuszczam więc nową wersję. Ma ona fajny IMO zdaniem bajer. A są nim komendy: /olej, /nlej, /oall i /nall. Służą one kolejno do: olewania osoby, z kórą aktualnie gadamy, druga do odignorowywania, trzecia do ignorowania wszystkich, a czwarta do ich odignorowywania
Według mnie bajer jest świetny do szybkiego ignorowania i tera oficjalnie. Jest jeszcze coś co zmieniłem. We wcześniejszych(czyt. przed .13) wersjach, jeśli sie ustawiło puste pole do wysyłania to nic nie wysyłało. I od tej wersji to również działa
Dzięki
teraz już się nie gryzą wtyczki i wszystko ładnie działa 8)
foxtwo
10.03.2004 - 15:12
QUOTE(pz16)
Ma ona fajny IMO zdaniem bajer. A są nim komendy: /olej, /nlej, /oall i /nall. Służą one kolejno do: olewania osoby, z kórą aktualnie gadamy, druga do odignorowywania, trzecia do ignorowania wszystkich, a czwarta do ich odignorowywania
Do pelnego szczescia przydala by sie jeszcze komenda zmieniajaca text ignorowania 8)
Hehe
planuje połączyć komendy /olej z /nlej i /oall z /nall. Ale myśle, że komenda /text_o mogła by być. Narazie nad kBirth'em pracuje.
Wersja 0.0.4.16
-poprawiony mechanizm komend
-możliwośc zmiany tekstu dzięki komendom : /text, /text_all i /def_text oraz wszystkich innych.
-zmiana komend : /oall -> /olej_all (treść) i /nall -> /nlej_all (treść)
PS. Wtyka nie powinna, ale może powodować krytyki podczas wyłączania. Jeśli uda sie komuś odkryć przyczynę tych krytyków proszę o kontakt ze mną albo napisanie o nim na forum
Więc tak wersja Olew.k 0.0.4.16 niedziała mi wyskakuje błąd :/ starsza wersja Olew.k 0.0.4.15 działa jak marzenie... nic sie nie je*ie.
W którym momencie dokładniej. Bo ja już daaawno temu miałem krytyka przez Olew.k'ę. :?
a czy bedzie sie dalo ignorowac osoby ktore nie sa na lisice kontaktow np spam z jabbera? bo tak to musial bym dodawac albo ignorowac odrazu cale adresy z koncowkami np @cos.pl ?
QUOTE(MEK)
a czy bedzie sie dalo ignorowac osoby ktore nie sa na lisice kontaktow np spam z jabbera? bo tak to musial bym dodawac albo ignorowac odrazu cale adresy z koncowkami np @cos.pl ?
dobry pomysl :!:, ale ja bym to widzial jako opcje w kJ: [X] ignoruj wiadomosci od nieautoryzowanych
do zrobienia
hao :?: problem spamu by zniknal... [moze to nie miejsce na to pytanie, ale jak juz temat zostal poruszony...]
Wysłany: Sro Mar 17, 2004 5:14 pm Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
W którym momencie dokładniej. Bo ja już daaawno temu miałem krytyka przez Olew.k'ę.
Zaraz jak wklejam wtyczke do katalogu, aktywuje ja w konnekcie i biore restart. Nastepnie wpisuje haslo i wyskakuje
błąd :/
U mnie nie ma tego bug'a. Pierwszy raz Olew.k wgrywasz?
werw0e
17.03.2004 - 20:34
QUOTE(case)
[X] ignoruj wiadomosci od nieautoryzowanych
Teraz już jest:
[ ] Przyjmuj wiadomości od osób spoza listy
chyba że to źle działa:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.