Ok, znalazlem i wyeliminowalem (komentarzem) linijke ktora powodowala wyrzucenie wyjatku krytycznego podczas restartu konnekta. Musze teraz tylko sie dowiedziec co ta linijka robi
Postaram sie w powinedzialek udostepnic popreawiona wersje, jesli nie zdaze to nie wiem kiedy bo wyjezdzam.
[Edit]
Ok przeanalizowalem wszystko i wydaje mi sie ze chyba juz wszystko wiem.
Blad w olewce znajduje sie tu:
CODE
ActionProc ()
{
...
case IMIA_FLOOD_TIME_CHECK:
{
bool on = *UIActionCfgGetValue (anBase->act, 0, 0 ) == '1';
UIActionSetStatus ( IMIG_OLEJ, IMIA_WIAD_2, (on) ? 0 : -1, ACTS_DISABLED );
break;
}
I teraz:
IMIA_FLOOD_TIME_CHECK - jest to checkbox w ustawieniach > olewka > grupa odpowiedzi > "oddzielna odpowiedz ..."
Tworzona jest nastepujaco
UIActionCfgAdd(IMIG_OLEJ , IMIA_FLOOD_TIME_CHECK , ACTT_CHECK|ACTR_INIT , "Oddzielna odpowiedź, gdy \"ignoruj wszystkich\":", CFG_TEXT_ALL_C);
ACTR_INIT - podejrzewalem ze wysylany jest komunikat o tworzeniu jak i o NISZCZENIU (co domyslalem sie ze moze wywolywac blad przy zlej obsludze), sprawdzilem w dokumentacji i zgadza sie, dostajemy info o niszczeniu
Gdy konnekt wymaga restartu wtyczka dostje ten komunikat IMIA_FLOOD_TIME_CHECK i teraz:
1. albo blad jest w momencie pobierania wartosci checkboxa "UIActionCfgGetValue"
a on jest niszczony i nie mozna pobrac
2. albo przy probie ustawienia editboxa na disable "UIActionSetStatus" gdy on juz nie istenije.
Gdzie dokladnie jest blad nie wazne ale moglby ktos sie wypowiedziec na ten temat dokladniej (Hao).
Mozecie mi podpowiedziec jak uzyskac informacje jakie zdazenie wywolalo akcje IMIA_FLOOD_TIME_CHECK. Ciekawi mnie jak to jednak jest ze wtyczka dostaje ten komunikat tylko wtedy gdy zostaly zmienione ustaawienia wtyczki. Moze dostaje go zawsze ale czemu wywala sie gdy dokonamy zmian w ustawieniach. Na razie sobie zalatalem ten blad w ten sposob ze wylaczylem "ACTR_INIT" wiaze sie z tym drobny klopocik ale to i tak jest pikus w porownaniu z tym co sie dzialo.