Bramka działająca na dzień - 20.10.2009*bramka: Orange Multibox > wersja dzialająca dzięki życzliwości i pracy Wąsky'iego oraz Forsajta-- file is missing --
/Jeżeli masz telefon w sieci "Orange" i chcesz odbierać SMS-y z Internetu
wyślij ze swojego telefonu SMS o treści: "INTERNET" pod numer "102"
UWAGA! Słowo " INTERNET" musi być napisane dużymi literami.
Zassałem z centralki beta ale nigdzie nie widać tej bramiki. No chyba że to jest idea?
Seba01
19.09.2005 - 12:39
A moglibyscie poddac linka do tej centralki, bo nie bardzo sie tu lapie.. dziei z gory
riddle
19.09.2005 - 13:05
Seba01: Upewnij się, że masz ustawony
poziom Zaawansowany w opcjach, przejdź do Aktualizacje w drzewku i zaznacz Uaktualnienia Beta. Potem kliknij Sprawdź Teraz, albo Przejrzyj aktualizacje. Z okienka wybierz Bramkę Orange i przetestuj.
Seba01
19.09.2005 - 13:17
QUOTE(riddle @ 19.09.2005 - 13:09)
Seba01: Upewnij się, że masz ustawony
poziom Zaawansowany w opcjach, przejdź do Aktualizacje w drzewku i zaznacz Uaktualnienia Beta. Potem kliknij Sprawdź Teraz, albo Przejrzyj aktualizacje. Z okienka wybierz Bramkę Orange i przetestuj.
Wszystko dziala jak nalezy. Dzieki !
bakerss
19.09.2005 - 13:20
No jak narazie działa ;] tylko przydała by sie bramka z Multi Box [to chyba kiedys był mBox ]
Bramka owszem dziala - SMSy dochodza. Jednak z tego co zauwazylem to nie dziala opcja "Dodaj wybrany opis zamiast dlugiego standardowego".
A jaki opis dodaje do SMSów?
a ja dalej nie widze tej bramki. Restarta zrobiłem zaraz po zrobieniu update wiec nie wiem co jest grane
QUOTE(hao @ 19.09.2005 - 13:38)
A jaki opis dodaje do SMSów?
"Mozesz odpowiedziec na tego SMS przez 24h - uzyj opcji Odpowiedz."
ucina polskie znaki (wogole je pomija)
Mi jakoś w ogole nie smiga na numer 511 :>
Komodo
19.09.2005 - 15:19
Zrobiłem restart, ale dalej nie mam Orange, tylko wciąż Idea.
Witam,
Mi też nie chce wysyłać na nr 511,
na 501 jest ok
Ludriel
19.09.2005 - 15:46
niemoge tego sciagnac ••••••••• programu chce sciagnac grafike i wtedy wszystko szlag tarafia bo psize ze niemoze sie polaczyc z serwerem mozecie mi jakos pomoc bo mnie •••....bierze
sciagam wtyczke do smsow orange a ten chce sciagac mi grafike konekta spox qumam ale niech nie mowi ze problem z serverem i tym plikiem niech go oleje i sciagnie mi orange.....esz pie......orange musieli zmieniac:P
przepraszam moderatora za wulgaryzmy:)wiecej nie powttorza chyba:)
DrLastContaQt
19.09.2005 - 16:57
U mnie dzial bez problemu, zreszta jak caly konnekt. Wtyczek ma sporo a nigdy zadnych bledow krytycznych nie mam
kwiatekpio
19.09.2005 - 17:20
wszystko fajnie pieknie tylko jeszcze jakbys poprawil wtyczke i dodal te numery 510 511 itp. bo nie wykrywa ze to o tą bramke chodzi
ja sprobuje sobie sam naprawic
ale innym zrob
Wie ktoś może, kiedy bedzie jakaś wtyczka zastępująca mBox'a?
A może już jest tylko jakoś przeoczyłem.
Pozdrawiam.
Numery
510******, 511****** - w pliku
orange.xml spróbujcie zamienić linijkę
CODE
<acceptNumber>(\+48)?0?5[09]\d\d{6}</acceptNumber>
na
CODE
<acceptNumber>(\+48)?0?5[019]\d\d{6}</acceptNumber>
Wrzuciłbym tu cały plik, ale nie mogę dodawać załączników...
alberht
19.09.2005 - 21:10
thx
hao - za bramke;)
lhs - ze działa na 511*
O jak miło, działa 511.
Jeszcze jak by ktoś zrobił coś z mBoxem
Dzięki i pozdrawiam
QUOTE(palac @ 19.09.2005 - 23:27)
O jak miło, działa 511.
Jeszcze jak by ktoś zrobił coś z mBoxem
Dzięki i pozdrawiam
No to zrobiłem - póki co paczka z MultiBox'em leży na
sms_multibox_20050920.rar
wurman
20.09.2005 - 07:34
u mnie działą
bakerss
20.09.2005 - 08:14
Brak info o sms, pewnie orange cos zmieniło
login/hasło prawidłowe, normalnie loguje sie na stronie
daroo1
20.09.2005 - 09:36
Świetna robota mls! Ale bez aktualizacji skryptu się nie obejdzie. Orange coś zmieniło najwyraźniej...
djcaro
20.09.2005 - 10:47
U mnie dalej nie działa wysyłanie na 510 i 511
niestety a pobrałem najnowszą wersje skryptu bo ten pojawiał sie wczoraj 2 razy.
Na centrale do dzisiaj leży wersja bez poprawki, którą podałem kilka postów wyżej - musisz wprowadzić ją ręcznie.
kwiatekpio
20.09.2005 - 14:34
u mnie dziala to, ale inaczej zrobilem,
masz plik orange.xml i se podmien,
http://www.konnekt.info/forum/index.php?sh...=5579&hl=orange
Lukas77
20.09.2005 - 19:24
Wczoraj działało a dzisiaj dostajer komunikat "Nie mogłem ustalić adresu strony", ktoś wie co się dzieje i ma na to zastrzyk?
Przestaję rozumieć ideę centralek - na centralce wciąż wersja bez poprawki...
EDIT: rzeczywiście w ogóle działać przestało...
EDIT 2: to nie wina Konnekta - strona Idei leży...
kwiatekpio
20.09.2005 - 19:28
nie wiem czy czasem nie jest wina bramki orange, bo cos sie krzaczy i jest co troche przerwa techniczna, ale czasem zaskakuje a tu na konnekcie nic, moze znowu jakas zmiana w dzialaniu bramki i wtyczka sie wysypala..
a moze i dlatego nie wchodzi bo faktycznie nie wchodzi strona www.orange.pl i co za tym idzie nie moze jej ustalic
takze moze to przejsciowe
//Nie pisz 2 postów pod rząd w czasie 10 minut... @ Aule
mls - wielkie dzieki, u mnie dziala pierwsza klasa.
Pozdrawiam
A u mnie nie działa. Ani zwykła bramka ani Multi Box...
Ale namieszała nam IDEA... tzn. ORANGE.
Ale właśnie zauważyłem, że bramka na stronce orange też nie działa (Tekst: "sory, serwis chwilowo nieczynny), więc zwykła bramka nie ma prawa działać. Natomiast Multi Box ze strony działa, spod konnekta - nie
A tak BTW to to całe orange tak się reklamuje i takie pierdoły pisze na tej ich stronie, żeby tylko pokazać się w jak najlepszym świetle, że to po prostu żygać się chce. Ciekawe czy ludzie są faktycznie tak naiwni, że twierdzą, że teraz będzie jakoś dużo dużo lepiej...
A ja wlasnie mialem taka sytuacje.:
Chce wyslac esa z K. i dostaje komunikat "Nie moglem ustalic adresu strony". Wchodze na sms.orange.pl i... wysylam bezproblemowo.
Komodo
21.09.2005 - 09:34
QUOTE(Basti @ 21.09.2005 - 07:27)
A ja wlasnie mialem taka sytuacje.:
Chce wyslac esa z K. i dostaje komunikat "Nie moglem ustalic adresu strony". Wchodze na sms.orange.pl i... wysylam bezproblemowo.
Mam to samo :/ Wczoraj jeszcze działało dobrze.
daroo1
21.09.2005 - 09:58
Skrypt orange działał dobrze. To Orange znowu coś zmienia. Natomiast multibox nie działał. Prawdopodobnie trzeba będzie poczekać aż się uspokoi ta zawierucha i wtedy wprowadzić do skryptów konkretne zmiany...
Multibox dział wczoraj normalnie. DZisiaj też działa normalnie. Jak wam nie śmiega to spróbujcie uruchomić na swoim koncie (teraz orange) usługe multibox i powinno śmigać.
Konstruktor
21.09.2005 - 10:34
To ja mam dla Panstwa zagwozdke.Oczywiscie mam dwie nowe brameczki Orange i Orange Box. I co kupa. Mam login i haslo na orange ale pokazuje mi ze cos nie mogl pobrac sms, pewnie cos orange zmienil na stronie.Natomiast jak chce wyslac z zwyklej bramki Orange to dostaje komunikat "nie moglem ustalic adresu strony". I co wy na to.tylko nie piszcie mi zebym firewalla odblokowal czy cos takiego bo to pierdola jest i niczego mi nie blokuje.Pozdrawiam i czekam na konstruktywne podejscie do problemu.
Harvester_of_Chaos
21.09.2005 - 10:45
QUOTE(Konstruktor @ 21.09.2005 - 10:38)
To ja mam dla Panstwa zagwozdke.Oczywiscie mam dwie nowe brameczki Orange i Orange Box. I co kupa. Mam login i haslo na orange ale pokazuje mi ze cos nie mogl pobrac sms, pewnie cos orange zmienil na stronie.Natomiast jak chce wyslac z zwyklej bramki Orange to dostaje komunikat "nie moglem ustalic adresu strony". I co wy na to.tylko nie piszcie mi zebym firewalla odblokowal czy cos takiego bo to pierdola jest i niczego mi nie blokuje.Pozdrawiam i czekam na konstruktywne podejscie do problemu.
Z Boxa mi smsy dochodzą ładnie. Przy zwykłej bramce mam to samo co Konstruktor. Pozdr
daroo1
21.09.2005 - 11:15
Nie chodzi! Ani jedna ani druga!
Rozwiazalem problem standardowej bramki! Denerwowalo mnie, ze nasz K nie radzi sobie z Orange i zajrzalem do pliku lua i oto co odkrylem. Zeby skrypt nalezycie obslugiwal bramke nalezy zmienic linijke:
CODE
if (preg_match("|<frame src=\"https?://sms.orange.pl(.+?)\" frameborder=\"0\" scrolling=\"auto\"|si" , frameTxt , tab) < 2) then
na
CODE
if (preg_match("|<frame src=\"(.+?)\" frameborder=\"0\" scrolling=\"auto\"|si" , frameTxt , tab) < 2) then
Basti, już jest poprawka na centralce... Zrobiona trochę inaczej...
U mnie K jej nie widzi niestety dlatego myslalem, ze problem jest wciaz aktualny. No ale skoro juz zostal rozwiazany to tylko sie cieszyc.
EDIT: OK, juz mi sie udalo pobrac wersje z centralki.
// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
MihAoo3k
21.09.2005 - 16:32
QUOTE(Basti @ 21.09.2005 - 14:55)
Rozwiazalem problem standardowej bramki! Denerwowalo mnie, ze nasz K nie radzi sobie z Orange i zajrzalem do pliku lua i oto co odkrylem. Zeby skrypt nalezycie obslugiwal bramke nalezy zmienic linijke:
CODE
if (preg_match("|<frame src=\"https?://sms.orange.pl(.+?)\" frameborder=\"0\" scrolling=\"auto\"|si" , frameTxt , tab) < 2) then
na
CODE
if (preg_match("|<frame src=\"(.+?)\" frameborder=\"0\" scrolling=\"auto\"|si" , frameTxt , tab) < 2) then
tez tak ustawialem dzisiaj i mi nie chcialo dzialac;/...a teraz dziala:)...ciekawe
Orange działa, Orange Multi Box nadal nie. A jeszcze nieco inna sprawa: Te komunikaty z serwera które się wyświetlają (czyli że SMS został wysłany bądź, że nie został) to u mnie jest coś nie tak z polskimi znakami. Jakby złe kodowanie. Też to macie? Pojawiło mi się to po updejcie ostatnim sms.dll. Czy to kwestia złych moich ustawień w którymś pliku czy kwestia wtyczki czy jeszcze czegoś innego?
MihAoo3k
21.09.2005 - 16:59
u mnie jest dobre kodowanie, jedynie krzaki mi sie pojawiaja jesli przekrocze dzienny limit bramki to wtedy jest zle kodowanie, ale to dlatego ze komunikat jest pobierany z serwera, a pozostale bodajrze z pliku .lua
Dokładnie o to mi chodzi: Te komunikaty pobrane z serwera mają złe kodowanie. A wcześniej miały dobre na starej wersji sms.dll.
KOSMOS
21.09.2005 - 17:15
U mnie Multi Box nie chodzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.