to w takim razie gdzie się podziały moje dwa posty pisane w wiejskiej gwarze? niby hydepark a posty jak były tak znikły... dziwne
btw. czy ktoś mi odpowie w temacie sdk dla delphi dla K 0.7?
Jakie posty? Sija ma do was trochę mniej cierpliwości, ja nic nie usuwałem.p OT(nazwa forum na to wskazuje
) możecie robić, ale jak napisał niżej jiobel regulamin obowiązuje również tutaj.
Lukas777
22.06.2007 - 20:41
jiobel.
22.06.2007 - 21:37
Hydepark, bo hydepark, ale regulamin obowiązuje:
10. Zakaz prowadzenia prywatnych wojen.
11. Zwalczane będą wszelkie przejawy chamstwa.
Bandit
22.06.2007 - 22:34
wroćcie do tematu, i ci ktorzy maja kontakt z hao moze tez go tu zaproszą, i niech powie jak chlop chlopowi co tu ... jest grane czy bedzie lub nie... a nie bawi sie w durne gierki jak z dziecmi, a dzieci czekaja ...czekaja...czekaja...czekaja....czekaja...broda...czekaja...czekaja...wasy...czekaja...czekaja...
edit: czekamy bo czekamy, wiadomo chcemy nowosci, ja nieprzejde na razie na zaden inny komunikator, chodz mialem ostatnio okazję stestować konkurencje... ktora nadal zostaje w tyle... tylko zalosne sa informacje od hao... bo konkretnym to go nazwac nie mozna ....
niestety....
Pozdrawiam
Brak odpowiedzi to też odpowiedź...
mariush
23.06.2007 - 19:06
Raczej powód do domysłów..
Postępowanie typu: "nie dam im żadnego infa bo nie zasłużyli" jest co najmniej śmieszne, to jest forum a nie szkoła. Tworzenie tajemnicy wokół zwykłego multikomunikatora jakby to miał być system ochrony sieci pentagonu pozostawię bez komentarza.
Bandit
23.06.2007 - 22:10
mogliby przynajmniej nie mydlić oczu legendami o 0.7 i powiedziec na jakim etapie i w ilu % jest 0.7 ukonczone, dac jasno do zrozumienia co bedziekiedy... wtedy my usniemy na ten czas na ktory trzeba... i wrocimy jak bedzie do czego wracac a ta niepewnosc tylko traci na fanach... bardzo wiele ludzi ktorych znam odeszło właśnie z tej niewiedzy i niedoinformowania
http://www.konnekt.info/forum/index.php?showuser=1 samo to... pewnie hao nawet niechce sie przeczytac tego topicu, nic dziwnego zaglądał tu dokładnie siódmego... ponad dwa tygodnie temu
:*.... peacefull
keeveek
23.06.2007 - 22:12
ale wszechmocnym IM na tym nie zależy, aby ktokolwiek Konnekta używał, co mówili wielokrotnie
Bandit
23.06.2007 - 22:14
ah oh eh w sumie, najpierw mówienie ze im nie zalezy na kasie, kompletnie darmowe itp itd, a gdyby tak niebylo to pewno bysmy nie czekali stolat na 0.7...
Wulgaryzmy, warn+1
jiobel.
23.06.2007 - 22:25
Nie raz już Hao mówił, że żadnego terminu nie da. Więc czego się spodziewacie? A ty keeveek znowu, FUD siejesz…
Bandit
24.06.2007 - 00:00
No terminu nie da, wali go czy konnekt bedzie mial nadal zwolennikow czy nie, wali go kasa... to moze idzmy w ... ?
Znów wulgaryzym, do edycji
Co ? wulgaryzm ? gdzie przecie zrobilem kropki...oh ... co sie dzieje na tych forach juz to zalosne troszeczke jest
Nie da terminu, bo jeśli go nie dotrzyma to będzie rebelia... Przez kilka lat bycia K zdarzało sie podać termin i go nie dotrzymać, reakcja userow nie była różowa, jak sie można domyśleć. Lepiej jest nie podawać terminów, bo ZU nie mogą zrozumieć, że ktoś ma życie poza programowaniem K... Lepiej jest zrobić swoje i wydać, gdy będzie gotowe.
Bandit
24.06.2007 - 12:20
z calym szacunkiem... poprzednie wersje potrafiły wychodzić o normalnych terminach mnie to sie zdaje ze autorzy zupełnie już olali konnekta ale niechca powiedziec tego w prost zeby niestracic tej resztki ktora została "wierna"
Pozdrawiam
Sprostowanie co do moich wulgarnych wypowiedzi... z całym szacunkiem ale za słowa [edit] nagradzane warnami to juz chyba cos nie tak... moja punkowa idea sie zatraca :<
Swoją drogą to jesli coś krytykuje to chyba niebede kwiatków używał no ludzie...
Regulamin zabrania używania wulgaryzmów, również w takiej formie. Musisz chyba poszukać innego sposobu ekspresji idei. Używanie wulgaryzmów to raczej przejaw małego zasobu słownictwa, a nie jakiejś idei, szczególnie, że jak na punkową trochę za mało szokuje.
Kazdy na swoj sposob ? a wulgaryzm to raczej nie lekki zasób słów (bynajmniej w moim przypadku) tylko cięta riposta.
Mod RzEW
24.06.2007 - 12:34
QUOTE("MSQ")
To akurat żadna strata, bo AQQ przechodzi na Jabbera
AQQ jako komunikator tak, ale nadal będzie istnieć sieć AQQ, która NIE będzie oparta na Jabberze.
(dobrze mówię?)
saCOOL
24.06.2007 - 13:36
@ xBanditt'o:
Idź zobacz na forum aqq, tam za pojedynczy post spamu jest warn, za przekleństwo warn, za noobstwo i brak szukania samemu, a jedynie zaśmiecanie forum banałami warn! I tak powinno być! Więc to Twoje zdziwienie, co do upomnienia za przeklinanie (nie ważne że wykropkowane, tu nie chodzi o wulgarne słowa, lecz o wulgarną treść), jest żałosne. Jak nie umiesz w ludzki sposób wyrażać swojej (nawet tej najbardziej negatywnej) opinii, to dostajesz warna - proste jak drut.
saCOOL
24.06.2007 - 19:26
A ten znowu swoje lamenty :>, a już myślałem że powiedział wszystko, co miał do powiedzenia :>. K nie jest idealny, po prostu spełnia nasze wymagania (jest nas trochę osób, które tak uważają). Zawiera sporo błędów, nikt co do tego nie ma wątpliwości. Nie uważam, że zjada konkurencje na śniadanie. K jest po prostu dobry i koniec, więcej mi nie potrzeba. A Ty @ndy skończ już te swoje wyolbrzymiające wypowiedzi, bo naprawdę śmieszne są. Każdy używa tego komunikatora, który mu się podoba; nikt nie zmusza nikogo do używania czegokolwiek.
Traktujecie Konnekta jako ideał i ślepo w niego weirzycie nie widząć jego niedoróbek, błędów itp.
Skąd Ty się urwałeś, co? Ile razy będziesz pisał to samo?
Osoby które piszą o K, że jest idealny i lepszy niż wszystko, traktuj dokładnie tak samo, jak osoby używające gg i piszące, że jest idealne i nie potrzeba im nic innego - mają prawo tak twierdzić, a że nie używają stwierdzenia "moim zdaniem K jest najlepszy", to już inna sprawa.
Do dziś nie mogę zrozumieć tych Twoich gadek, masz swoją świetną M i nadal zatruwasz forum swoimi żalami i wyolbrzymianiem ("Miłego i przyjemnego życia w idealnym świecie Konnekta").
EDIT: To, że używam K, nie znaczy, że jestem w niego ślepo zapatrzony i nie widzę jego błędów. Ja po prostu w przeciwieństwie do Ciebie, nie widzę sensu w żaleniu się bez przerwy, że coś jest złe. Przeszkadzają Ci błędy bardziej niż mi, więc zmieniłeś na M i OK, tu się powinno skończyć gadanie. Ja toleruje błędy które są, bo nie przeszkadzają mi one w codziennym Konnektowaniu, więc używam i też jest OK. wszyscy są szczęśliwi, koniec tematu. Swoim gadaniem i tak niczego nie zmienisz, więc jeśli masz lepszą alternatywę, ciesz się z niej i po prostu skończ temat, bardzo Cię proszę..
Bandit
25.06.2007 - 00:07
Dokladnie tak jak napisal poprzednik, w ogole te zale razem z tym postem ktorego wlasnie pisze powinny zaliczyc smietnik (sprosotwanie sacoola rowniez, choc trafne niewnosi nic do topicu) niby hydepark ale topic wazny (proponuje pomyslec nad zmiana dzialu i doklejeniem tego, przerzedzilo by to troszke kolejne off-topicki o 0.7) z tego tez się robi mały OFF takze !! NAWRACAJCIE SIE I WIERZCIE W EWANGELIĘ!!
mariush
25.06.2007 - 08:30
IMO @ndy ma po części rację. Mi to wisi kiedy wyjdzie 0.7, ale chciałbym, żeby głupie, liczne błędy były poprawione.
Wydaje mi się, że wśród użytkowników K znajdzie się co najmniej kilku programistów, którzy mogliby zająć się projektem i mieliby nieco więcej czasu niż hao i inni "wielcy". Niektóre zbugowane wtyczki mają otwarte źródła (DwuTlenek), więc można je poprawić, albo napisać daną wtyczkę od nowa, mając już choćby ten szkielet starej.
A teraz powiedzmy, że ktoś zaczął pisać nową wtyczkę do obsługi tlena i będzie już się zbliżał ku końcowi, kiedy się okaże, że hao czy 'ktośtam' inny wypuści swoją wersję. Może warto byłoby więc na forum użytkowników* dać cokolwiek znać na ten temat, czy coś jest robione?
* - bo sądząc po tym co jest na dev-wiki, cos się dzieje..
ZenitH
25.06.2007 - 09:07
Czytam ten temat juz od jakiegos czasu i mnie glowa boli. Prawie tak jakbym ogladal bezsensowne obrady sejmu:/ @ndy jesli uzywasz mirandy i swietnie ci sie z nia pracuje to ok, ale po co robisz zamieszanie na forum K i kazdy kolejny post wiaze sie z tym samym(Jak to kazdy jest zapatrzony w K i jak go bezgranicznie miluje) Kazdy uzywa czego chce nikt go do niczego nie zmusza. Wiec jesli nie interesuje cie konnekt to co ty tu robisz??Masz mirande ok ale pozwol nam zyc w naszym Idealnym Świecie Konnekta jak to napisales i nie rob terroru.
@ndy, przestań FUD-ować to przestane moderować Twoje posty.
Zdobyc namiary na Hao, porwac, zamknac w ciemnej komorce i kazac pisac:>
A jak juz bedzie gotowe puscic bialy dym, albo czerwony zeby bylo symbolicznie:>
były user
25.06.2007 - 18:24
@ndy jesli uzywasz mirandy i swietnie ci sie z nia pracuje to ok, ale po co robisz zamieszanie na forum K i kazdy kolejny post wiaze sie z tym samym(Jak to kazdy jest zapatrzony w K i jak go bezgranicznie miluje) Kazdy uzywa czego chce nikt go do niczego nie zmusza.
Po mirandę sięgnąłem ponieważ rozwój konnekta jest jaki jest. Nikogo na nią nie namawiam i nie zamierzam Was przekonywać.
A zamieszanie robie ponieważ trafia mnie jak pewne osoby zabijają ten projekt.
Jesteś tutaj za krótko aby cokolwiek zrozumieć...
Chciałem natomiast zwrócić uwagę na to co się tutaj dzieje. Żadnych konkretów od ~2lat. Nie wiadomo czy czekać na nowego K czy poszukać sobie innego klienta.
A wystarczyłaby malutka informacja o tym co jest obecnie zrobione a czego brakuje.
QUOTE(Aule)
@ndy, przestań FUD-ować to przestane moderować Twoje posty.
Dziwne, że innym postów tak nadgorliwie nie sprawdzasz - a uwierz mi że jest co.
P.S. Zamkniecie ten temat to za jakiś czas ktoś założy nowy ponieważ dalej nic się nie wyjaśni.
Nie wiem kto założył Ci moderacje postów, ale to konto traktuje na równi z tamtym, więc Twoim postom poświęcam szczególną uwagę. Nie uwierzysz: też mam życie.
@ndy: chcesz się dowiedzieć co się dzieje z konnektem to zapraszam na KMeetingV3... V3 oznacza że wcześniej odbyły sie co najmniej 2 spotkania devów konnekta (ciekawe jakie tematy będą poruszane na tym spotkaniu
)
były user
25.06.2007 - 21:47
QUOTE(zhfir)
@ndy: chcesz się dowiedzieć co się dzieje z konnektem to zapraszam na KMeetingV3... V3 oznacza że wcześniej odbyły sie co najmniej 2 spotkania devów konnekta (ciekawe jakie tematy będą poruszane na tym spotkaniu wink.gif
Czyli aby czegoś się dowiedzieć o dalszym rozwoju k muszę jechać na jakiś meeting ? heh
Szkoda kasy i czasu. Zresztą nie wiem czy bym dostał wolne w pracy.
W innych projektach przeważnie o zmianach i planach informują na forach ale...co ja się znam. Jestem tylko narzekającym byłym użytkownikiem tego dobrego choć powolutku ginącego multikomunikatora.
mariush
25.06.2007 - 22:07
QUOTE(zhvir)
zapraszam na KMeetingV3... V3 oznacza że wcześniej odbyły sie co najmniej 2 spotkania devów konnekta (ciekawe jakie tematy będą poruszane na tym spotkaniu
)
Z tego co widzę, to ciężko twórcom jest się dogadać z odpowiednim terminem.. Swoją drogą, fajnie by było, gdyby po powrocie z meetingu, ktoś z devów dał znać na czym K stoi
Lanooz
25.06.2007 - 22:15
A giedy i gdzie odbędzie się ten KMeetingV3?
ja proponowałbym żeby KMeetingV3 zrobić jako wideokonferencję (oczywiście z odpowiednim zapasem zimnego browaru lub herbatki jak ktoś nie pije
)
KMeeting jest imprezą zamkniętą i postronni nie mają na nią wstępu. Nie żeby to był jakiś wyznacznika, ale ja nie wiem gdzie ma być, a temat zamierzonych rozmów znam w baardzo ogólnym zarysie.
Co do zamknięcia tego tematu. Ja nie mam zamiaru go zamykać, bo wiem, że dopóki nie będzie nowości to takie tematy będą powstawać.
Bandit
27.06.2007 - 16:30
[OT]BTW
te meetingi pewnie odbywaly sie co rok... nie ma to jak 0.7 i jego mit!
[/OT]
Lanooz
27.06.2007 - 17:11
Ale czy mozna wiedziec, kiedy sie odbywa, zeby mozna bylo tutaj na forum walic drzwiami i oknami o nowinki? :>
były user
27.06.2007 - 17:43
Nie cytować ostatniego posta
O nowinkach się dowiesz jak wyjdzie nowa wersja(o ile to nastąpi).
mariush
27.06.2007 - 18:15
Teraz się zrobiła aura wokół meetingów.. IMO sam fakt, że skład developerski chce się spotkać, jest chyba najlepszym dowodem na to, że coś się dzieje. Nie wiadomo co, ale się dzieje i to chyba wystarczy póki co..
@ndy, zapytam tylko z ciekawości: po co wróciłeś na forum?
Mod RzEW
27.06.2007 - 20:30
To tak jak z koalicją: mieli rozmawiać o problemach służby zdrowia, a ustalili powrót komisji ds. Orlenu...
były user
28.06.2007 - 04:35
Nikt nikogo nie zostawia, ale te wasze mistyczne k0.7 to nie jest kolejna poprawka do rdzenia, tylko rdzeń napisany od nowa, więc nie wiem, czemu zdziwienie, że to trwa tak długo... Zamykam ten temat, bo już jest jeden o tym samym.
Nawet jak na sam rdzeń pisany od nowa to 2-3lata tu już przesada. Ale najgorszą rzeczą jest brak jakiejkolwiek rzeczowej informacji ze strony hao. Ludzie czekają czekają czekają i wielu odchodzi bo ma dość takiego traktowania.
Bandit
28.06.2007 - 08:58
@ndy , na prawde nie chciałem robić flame... ale to co ty robisz jest dla ćwierćinteligentów, to tak jak by satanisci wpadli do kościoła i zaczęli ludzi nawracać... miej sobie tą "Fajną" mirandę i już... i daj nam spokój święty wykładając swoje absurdalne teorie na naszym KONNEKTOWYM forum.... :< boli mnie ze musiałem napisać kolejny denny tekst bo pewnie już 1310923 ludzi tak mu napisało :/
Ijeszcze jedno ... jeżeli nawet(hipotetycznie) ta cala miranda jest lepsza... to w sumie linux tez jest lepszy od windy... i co ? linux to 2% użytkownikow windy tak więc proszę... wróć do K i ten wkład jaki wkładasz w psucie nam życia... włóż w upiększanie naszego otwartego coby nie powiedzieć projektu.
BTW aule, bo chyba nie będę ci na prv zawracał tym głowy, mam jakąś szanse na zdjęcie tych warnów? bo stawiają mnie w "nie zbyt kolorowym" świetle
i uważam ze może ten pierwszy nie ale drugi to już przesada... nie dość ze wykropkowałem to jeszcze był to wyraz powszechnie nie uważany za wulgaryzm
Odczekam jeszcze do końca tygodnia i jeśli nie będzie wulgaryzmów, to możesz liczyć na zdjęcie przynajmniej jednego warna. Jeśli bym zapomniał to przypomnij sie na PM-a.
jiobel.
28.06.2007 - 09:12
Ludzie, nie pojmuję tego. Facet się wypowiedział na forum dyskusyjnym, w dziale najmniej związanym z Konnektem. Fakt, że trochę przegina z częstotliwością, ale… ma do tego prawo. Tak więc zabraniać mu (tak jak w poście wyżej) nie możecie. Chyba, że złamie regulamin (który nota bene wy również często łamiecie). Więc?
No ale, hydepark hydeparkiem – regulamin i ustawiony topic zobowiązuje. Jak na razie widzę pyskówkę, która zalicza się do kilku pkt. owego.
Moim zdaniem czekacie na coś o Konnekcie. Tak usilnie staracie się przywołać Hao, ale nie reagujecie na słowa Dulka i Aulego, którzy wyraźnie powiedzieli, że oficjalnie K nie jest nierozwijany. Czego więcej chcecie? W którymś z postów wyżej pisałem, że Hao nie poda konkretnej daty, bo… obiecał, że tego nie zrobi. Przez nas, przez was… Więc?
Bandit
28.06.2007 - 09:18
Jiobel. jak na moje... to konnekt loverow maleje.... tzn zanikają ja w swoim gronie namówiłem juz 2 kolegów (bo uzywali tlena/gg) niemogłem patrzeć na te ich kwadraty... dzisiaj charytatywnie ide do jednego z nich robić mu całe K od począteczku. poza tym posty @ndego są troszeczke infantylne, bo który normalny (peacefull) twierdzący, że coś mu sie nie podoba pchał by sie na forum tego "czegoś" i wykładał teorie... nawet jeśli to Hydepark... to jest Hydepark a nie AntyKPark albo FlamePark (w który ja sie zatracam też czasami.. ale o tym pisałem w postach wyżej) tak więc andy... to już twoje sumienie i honor... ja bym przemyślał
Wiele bardziej inteligentne byłoby swego rodzaju informowanie nas a to o nowinkach, i innych pierdach mirandy... wiele większa szansa żebyś kogoś przekonał (bo chyba oto Ci chodzi, nie wiem) możesz również oferować pomoc w konfiguracji itp itd. ale już najróżowiej byłoby gdybyś wrócił do K... chociażby dla tego żeby podtrzymać ten gasnący promyczek... chociażby dla tego że to polski projekt (niewiem jak z mirandą jest moge sie zbłaźnić moze tez jest polski
neiwiem)
RAz jeszcze Peacefull
To tak do kompletu zmień jeszcze sygnaturkę(wulgaryzmy). Znam tę piosenkę, jedna z ich piosenek mnie nawet ostatnio dotyczyła, więc wiem, że można znaleźć ładniejsze teksty. Wszak to forum mogą czytać dzieci ;-)Done
Przecież nikt nie wymaga dokładnej daty wydania 0.7, tylko ile % jest zrobione. Kiedyś byłem na forum często.. teraz nie warto tutaj bywać bo NIC się nie dzieje. Jak ktoś napisał.. na forum tylko bywają ci co zapytają o to jak coś działa i czy coś takiego jest.. i dalej CISZA.
Bym już jakiś czas temu przeszedł na inny komunikator, ale szkoda mi stracić mojej historii która mam już kilka lat.
były user
28.06.2007 - 17:27
@ndy , na prawde nie chciałem robić flame... ale to co ty robisz jest dla ćwierćinteligentów, to tak jak by satanisci wpadli do kościoła i zaczęli ludzi nawracać... miej sobie tą "Fajną" mirandę i już... i daj nam spokój święty wykładając swoje absurdalne teorie na naszym KONNEKTOWYM forum.... :< boli mnie ze musiałem napisać kolejny denny tekst bo pewnie już 1310923 ludzi tak mu napisało :/
A czy ja tutaj kogoś namawiam na Mirandę ? Czy kogoś do niej zmuszam? - NIE. Polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem.
Ijeszcze jedno ... jeżeli nawet(hipotetycznie) ta cala miranda jest lepsza...
Nie tyle lepsza co posiada większe możliwości w konfiguracji.
poza tym posty @ndego są troszeczke infantylne, bo który normalny (peacefull) twierdzący, że coś mu sie nie podoba pchał by sie na forum tego "czegoś" i wykładał teorie... nawet jeśli to Hydepark... to jest Hydepark a nie AntyKPark albo FlamePark (w który ja sie zatracam też czasami.. ale o tym pisałem w postach wyżej) tak więc andy... to już twoje sumienie i honor... ja bym przemyślał
Na tym forum jestem dłużej niż ty oraz samego konnekta używałem dłużej więc MOIM ZDANIEM mam prawo do takich wypowiedzi. Zresztą każdy użytkownik ma do tego prawo.
Wiele bardziej inteligentne byłoby swego rodzaju informowanie nas a to o nowinkach, i innych pierdach mirandy...
Jeśli chodzi o nowinki w K to takowych nie ma od dawna. O nowościach w Mirandzie możesz poczytać na jej forum i/lub stronie domowej.
wiele większa szansa żebyś kogoś przekonał (bo chyba oto Ci chodzi, nie wiem)
Nie zamierzam NIKOGO PRZEKONYWAĆ!! Wcześniej napisałem o M dlatego żeby porównać stosunek jej twórców do sytuacji tutaj. Widzę jednak że wiele osób ma tutaj problem z czytaniem ze zrozumieniem...
możesz również oferować pomoc w konfiguracji itp itd. ale już najróżowiej byłoby gdybyś wrócił do K...
Obecnie nie ma do czego wracać...
chociażby dla tego żeby podtrzymać ten gasnący promyczek... chociażby dla tego że to polski projekt
Niby mam używać K tylko dlatego że jest PL ? buehehe
Komunikatora używam takiego który spełnia moje wymagania. A jako że K ich w 80% nie spełnia to ...
QUOTE(jiobel)
Fakt, że trochę przegina z częstotliwością, ale… ma do tego prawo.
Może i przeginam ale do czołówki mi brakuje
Dobrze by było gdyby "hao" napisał tutaj
konkrety - skończyło by to obecny cyrk
Mod RzEW
28.06.2007 - 22:24
Nie cytować ostatniego posta... Z chęcią wykasowałbym te posty nieudolnie powtarzające po ved...
Cytowanie ostatniego posta miało tu na celu podkreślenie ciągłości wypowiedzi, tj. że dokańczam wypowiedź veda. // Modrzew
...mlask mlask...
ZenitH
28.06.2007 - 23:01
Nie cytować ostatniego posta...To w takim razie ja pozdrawiam moje fanki
Keleos
11.07.2007 - 18:30
Ekhm... ja miałbym takie małe pytanko (nie, nie "kiedy wyjdzie 7-ka" ; > )
Otóż chodzi mi o to, jak się ma sprawa z najwyższymi instancjami... chodzi o nakłady finansowe.. oczywiście wszen i wobec jest ogłaszane, że twórcy/developerzy konnekta nie otrzymują wynagrodzeń.. ale może by pomyśleć o tym, by dostawali takowe "motywacje do pracy"?
Daleko jestem od pomysłu (IMHO chorego) pobierania opłat za korzystanie z Konnekta, czy reklam takich jak na GG (żal). Chodzi mi jedynie o pozyskanie sponsora... jakąś bogatą firmę, co by nie wykładała gigantycznej sumy na projekt, ale zwykłe zaskórniaki co miesiąc, na rozwój oprogramowania. Na początek można by umieścić ich logo (czyt. reklamę) na stronie głównej Konnekt.info (oddanej w ręce kilku chłopaków z forum, którzy znają się na rzeczy i którzy są wierni Konnektowi od lat - szacunek). Strona często uaktualniana, bogata w informacje i np. testy i porównania z innymi (multi)komunikatorami, z agresywną polityką reklamy i usługami typu bramka sms i bajery do wielu komunikatorów byłaby w stanie przyciągnąć (IMO) spore rzesze viewerów. Im więcej publiki tym większy poklask u sponsora i kto wie, może większe profity dla twórców/developerów konnekta.
Nawet na samym googlebocie można zarobić nie najgorszą sumkę, pod warunkiem, że serwis naprawdę prężnie się rozwija (no i trzeba spełnić ich wymagania.. server nie może być darmowy i takie tam).
Nie wiem o ile te moje naiwne pomysły mają sens, ponieważ nie znam sytuacji ze Staminą, która jak mniemam (aczkolwiek sam już nie wiem) ma pełne (?) prawa do rozporządzania konnektem (niech ktoś mnie poprawi, bo jedynie spekuluję).
Keleos, wierny użytkownik Konnekta od 18 miesięcy ; )
(Póki co nie znalazłem lepszego... aczkolwiek własny wishlist posiadam..
-protokół MSN
-słownik ortograficzny (taki jak w pidginie [chyba tylko pod linuxem dostępny]
-poprawa przesyłania plików do GG 7.0
.. no i tak na pierwszy rzut oka to tyle ; > ... przerzuciłem się ostatnio na linuxa (faza testów) i niezmiernie mi brakuje K, reszta jest w porównaniu do K taka.. bez wyrazu : > )
Bandit
11.07.2007 - 19:22
szczerze mowiac, po tak dlugim oczekiwaniu na te ... legendarne 0.7 chyba byłbym w stanie znieść nawet reklamy! tylko dajcie punkt przyczepu do nowych projektów! niech to sie zacznie rozwijać a nie cofać tak jak teraz :<
Konrado
11.07.2007 - 19:38
Mi wystarcza to co jest. Bedzie 0.7 to bede się cieszył, nie bedzie nie umrę
Ciekaw jestem co zmieni się po wyjściu na światło dzienne AQQ 2.
keeveek
11.07.2007 - 20:00
Nawet taka banalna rzecz jak zapisanie się do jakiegoś programu klikadłowego mogłaby pomóc. w sensie - my użytkownicy klikamy w bannery a Hao + ekipa na tym zarabia (zwykle to są jakieś grosze ale przy dużej liczbie użytkowników to nie jest chyba straszny pomysł?)
jeśli chodzi o aqq2 to wersja beta jest już od dzisiaj do pobrania
po szumnych zapowiedziach miałem wielkie nadzieje co do tego komunikatora ale niestety to co ujrzałem jest w chwili obecnej nie do przyjęcia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.