ja mam pytanie dlaczego tak wolno wysyłan na serwer? Mam ftp u kolegi na lanie i wysyła do niego z prędkością 50kb/s to trochę mało... jakieś ograniczenia czy co?
Olórin
20.03.2005 - 16:39
Moze wielkosc pakietow ?
ehh a problem z serwerami na windowsie (bulletproof) jest nadal
może jakoś mógłbym pomóc ?
Lukas77
22.03.2005 - 21:21
QUOTE(Bora)
ehh a problem z serwerami na windowsie (bulletproof) jest nadal
może jakoś mógłbym pomóc ?
U mnie z FilleZilla FTP Server działa bez zarzutu, a IMO jest on duzo lepszy od BulletProofa i w dodatku drmowy.
wynika z tego że jest to spowodowane inną odpowiedzią z serwer'a.
Może w takim razie wrzucić na początek mały switch i w zależności od powitania (gdzie zazwyczaj jest rodzaj serwer'a) stosować inny zestaw odpowiedzi ?
Lukas77
23.03.2005 - 20:03
FilleZilla emuluje serwer FTP Unixowy, może dlatego z nim działa...
Bora, czy ty uważasz, że ja jestem takim debilem i nie wiem, kiedy można switcha zrobić? Serwery windowsowskie zwracają powitanie w innym kodowaniu(chyba, bo jakieś krzaczki dostaje).
Olórin
23.03.2005 - 20:44
Może mi ktoś podać namiary na taki nietypowy serwer ? Obadałbym, ale nie chce mi instalować nic na swoim PC
no filezilla jest fajnym serverkiem polecam
mozna znalesc na sourceforge.net
no i jest tez w pakiecie TSW
arkadyjczyk
23.03.2005 - 22:48
Zainstalowałem tego Bulleta i z tego co zauważyłem w logach to on wysyła normalne komunikaty. Leci 220 jako ready tak jak w każdym innym i raczej z kodowaniem też nie ma problemów bo w logach jest wszystko normalnie. Całość staje bo KTP nie wysyła użytkownika mimo, że dostaje "220 Server ready".
Andrzej1307
17.04.2005 - 12:32
jaka jest w koncu najnowsza wersja Ktp? Aule bo na twojej stronce jest 0.0.1.2 :]
bakerss
17.04.2005 - 16:59
Ja mam 0.0.1.3
A ja mam jeszcze nowszą 0.0.1.4
Chyba nie uaktualniłem w bazie
///EDIT
Jak zapomniałem o jakichś zmianach to przypomnijcię
Lukas77
17.04.2005 - 23:02
Miała być możliwość nie pokazywania KTP na toolbarze w K
W oknie głównym na pasku pluginów, czy w oknie rozmowy?
Lukas77
18.04.2005 - 20:59
Oczywiście chodzi mi o Główne Okno.
moja propozycja opcji:
Zamień na małe litery w nazwach plików
Taka opcja jest w Total Commanderze na przykład.
jacekz
25.04.2005 - 10:14
Przydalo by sie jeszcze do wyboru kilka serwerów
gosciu
28.04.2005 - 16:21
Wygodna opcja bylo by rowniez "Usuwaj wyslane pliki po uplywie X czasu".
dziadzie
14.05.2005 - 11:57
jestem totalnie zachwycony wtyczką - jest jedną z najważniejszych jakie mam - chyba zaraz po gg i jabberze to jest trzecia funkcja jaka jest mi potrzebna. serdecznie dziekuje autorowi i trzymma kciuki za jego prace nad jej udoskonalaniem
Daniel125
14.05.2005 - 18:02
nie mam czasu czytac calego tematu, wiec nie wiem czy to juz nie bylo... przydalaby sie, aby znaki specjalne byly zmieniane na zwykle, bo wtedy jakies bledy wyskakuja.
gosciu
14.05.2005 - 19:16
Nie tylko polskie, generalnie najprosciej kasowac (opcjonalnie) wszystkie znaki specjalne.
Dodatkowo po ostatnim uploadzie KTP zablokowal mi dostep do pliku...
Przydala by sie rowniez informacja, ze uplaod zostal zakonczony, a link wyslany do rozmowcy(ow).
Taka wiadomość jest wysyłana, ale czasem K filtruje i jej nie widać. Nie wiem od czego to zależy, bo u mnie wiadomości sa normalnie pokazywane.
PS. Info o uploadzie było już w jednej z pierwszych wersji
Nie jest wysyłane tylko gdy jest kilku rozmówców.
Zdarzyło mi się to już na dwóch serwerach, ze nie moge ich władować do KTP nie wiadomo dlaczego. Możliwe jest to, że na niektórych serwerach nie zadziała?
np na thc.net.pl mi nie podziało :>
Andrzej1307
5.06.2005 - 09:00
Aule - gościu podał fajną funkcję - usuwanie plików po upływie czasu
tak w ogole to tak wtyczka po wyslaniu pliku wywala mi Konnekta ale plik zostaje wyslany :? dzieje sie tak tylko wtedy kiedy wysylam przez okno rozmowy i chyba nie wstawia linka do okna rozmowy...
froger_mcs
5.06.2005 - 09:10
Link zazwyczaj wstawia, ale potwierdzam - u mnie tez K wywala po wyslaniu pliku .
O: przeszukałem cały wątek, jednak nic nie znalazłem, zimaq tez mial problem jednak miał sie zgłośic do Ciebie
Sciągnąłem przed chwiląz bety jeszcze raz wtyczke, w oknie wyboru wtyczek pisze, ze jest to wersja
0.0.1.4, a w ustawieniach wtyczki
0.0.1.3.
Witam wszystkich! Mam pytanie : jak ustawić adres jeśli chcę zrobić, żeby pliki były wysyłane do podkatalogu na serwerze? Mam wpisane tak :
katalog : public_html/temp
i nie działa, wyskakuje błąd "Błąd wysyłania pliku - 1014"
Ja mam bład nr 1015
podobno na windowsowe serwery ftpowe KTP nie wysle....
Tylko jest tak że do głównego katalogu jak mam wpisane (public_html tylko bez zadnego /costam) to wysyła bez problemu
dlatego pytam czy można jakoś wpisać żeby wysyłał od razu do podkatalogu bo tylko to nie działa (przynajmniej w takiej formie jak miałem wpisane wcześniej)
arkadyjczyk
7.06.2005 - 21:51
Mi działa z podkatalogiem, ale mam całą ścieżkę podaną, np /domains/cośtam/public_html/konnekt/
QUOTE(arkadyjczyk @ 7.06.2005 - 22:55)
Mi działa z podkatalogiem, ale mam całą ścieżkę podaną, np /domains/cośtam/public_html/konnekt/
Dzięki za pomoc, tak działa
Najwyraźniej nie można się sugerować hintem ..
"katalog na serwerze ftp bez początkowego i końcowego / "
Olórin
22.06.2005 - 11:02
Odp. serwera olorin.info: 220---------- Welcome to Pure-FTPd [TLS] ----------
220-You are user number 5 of 50 allowed.
220-Local time is now 21:40. Server port: 21.
220-This is a private system - No anonymous login
220-IPv6 connections are also welco
Po cyferkach nie ma spacji, to zapewne jest przyczyną błędów...
dulek000
22.06.2005 - 13:23
Po wysłaniu pliku mam krytyka - "(...)Pamięć nie może być "read"" i konnekt się zawiesza.
Olórin
26.06.2005 - 11:14
Udało mi się wymęczyć pz16 o źródełka i poprawić błąd nie łączenia się... problem stanowiły kreski i ich specjalna obsługa w ktp
CODE
if(recvstring.substr(3,1)=="-")
{
continue;
}else{
break;
}
Szukam animacji wysyłania do okienka wysyłania w KTP. Chyba sami przyznacie, że obecna animacja wygląda dość dziwnie
Rozmiarowo niech będzie podobna do obecnej najlepiej.
Zamieści mi ktoś zrzut jak to wygląda / jakie ma rozmiary? Nie chce mi się wtyczki instalować i konfigurować, żeby narysować coś dla Ciebie, Aule.
Więc to wygląda tak:
Fajnie by było jakby to jakaś animacja była.
OT: Riddle: Co znaczy twoja sygnaturka? Żeby sie nie odzywać prywatnie i nie odzywać się w sprawach K, czy może nie odzywać sie prywatnie w sprawach K, czy nie odzywać sie prywatnie, a tylko w sprawach K ?
Wstaw logo konnekta, tyle ze cale czerwone, a wraz ze zmianą procentu wysylanego pliku proporcjonolanie rysowala by sie ta biala 'bateria(?)' :>
to jest WTYCZKA a nie jakaś tam 'bateria'
EDIT:
moje propozycje animacji:
-
pierwsza
Tylko, że ta
animka nie jest Twoja + nie mamy do niej praw. Jutro coś wymodzę, najpewniej jakiś a'la Windowsowy anim... w sensie jedna ikonka... coś leci z niej, do drugiej w poziomie. Nie za duże, ale będzie się chyba kojarzyło ok.
OT: Aule & Olorin: Czepiacie się. :]
Guzik: To nie bateria, dżisah. To wtyczka. Wtyczka. :-) Symbolizuje strukturę Konnekta. Wtyczka. Zobacz jak wygląda wtyczka USB chociaż. Wtyczka. :>
torn chociazby na splashach robil bateryjki, wiec to mnie zmyliło
zresztą dałem w '' bo nie bylem pewny
nie biczujcie mnie ;>
ja mam pomysł by można było stworzyć kilka profili. Np chce by mi wysyłało pliki np: na ftp z sieci lokalnej a na 2 razem na ftp Clanbase. Dało by sie coś takiego zrobić?
A próbowałeś skopiować wtyczkę?
swego czasu probowalem, ale nic z tego nie wyszlo. Ale to bylo dawno jeszcze w pradawnej becie, a teraz to niewiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.