@COLS: jak potrzebujesz coś takiego to "z palca" zrobiłem takiego skina do foo_title.
Wyszło coś takiego :
-wersja pierwsza z okładką płyty wielkości 150px,
-druga w wielkości 46px(nie pytaj dlaczego-tak mi pasowało do tapety
),
enjoy!
Sie pochwale i ja
Styl: Wii
Ikony: AlienWare
Tapeta: Diil (moja produkcja jeszcze nie skonczona)
@COLS: jeśłi chcesz usunąć pasek przewijania w konnekcie to przed ukryciem ramki, przesuń okno konnekta trochę poza "ekran"(ale zostawiając kawałek paska)-wtedy po usunięciu ramki okno się przesunie i nie będzie paska
co do foo- jeśli chcesz to możesz podmienić te moje kolory dotyczące tekstu.
W foo_title podane są w taki sposób "ffbdbdbd" - pierwsze dwie litery odpowiadają za tzw. "alfę"-czyli o ile mi wiadomo to jest poziom przeźroczystości. Wszystko można zmienić w pliku "skin.xml".
Kolor jest podany w sekcji <label> w formie color="ffbebebe".
//sorry za off-topa-ale może komuś się przyda
i jeszcze mój
Kooz, jak już skończysz prace nad tapeta to mógłbyś ja wrzucic? Dzieki
adrian_007
8.11.2007 - 20:29
joshua tapete poprosze :>
QUOTE(ze0x @ 8.11.2007 - 19:55)
Nie ma problemu
Konrado
8.11.2007 - 21:30
QUOTE(joshua @ 8.11.2007 - 13:23)
@COLS: jeśłi chcesz usunąć pasek przewijania w konnekcie to przed ukryciem ramki, przesuń okno konnekta trochę poza "ekran"(ale zostawiając kawałek paska)-wtedy po usunięciu ramki okno się przesunie i nie będzie paska
Testowałem u mnie i nie działa i tak przesuwa okno na lewo do momentu pokazania się paska.
@KonradoFFC: sprawdź czy nie masz włączonego dokowania w interfejsie.
tapeta jest zdjęcie mojego kolegi, ale myślę,że nie obrazi się jeśli ją udostępnię
Plan lekcji, to ja sie dolacze:
EDIT: Dla ciekawskich:
Widgety z Yahoo - wygooglujecie wpisujac "yahoo widgets"
pogoda - "yahoo weather"
Zegarek prawy gorny rog - "neon clock"
emaila w prawym dolnym - "gmail geiger"
Wszystko w galerri yahoo widgets
Plan zajec w ArchiCadzie, wklejany pozniej na tapete w photoshopie. uzywajac zajebistej przezroczystosc PDFow:)
Ty masz do tego wtyczkę,
...a ja mój ręcznie piksel po pikselu
adrian_007
9.11.2007 - 00:10
dziekowac
akurat pasuje do pogody
Powiedzcie jak zrobic aby konnekt nie mial ramki tylko byly same kontakty?
Konrado
9.11.2007 - 13:39
QUOTE(joshua @ 8.11.2007 - 22:26)
@KonradoFFC: sprawdź czy nie masz włączonego dokowania w interfejsie.
Mam odznaczone :/
QUOTE(ze0x @ 8.11.2007 - 19:55)
No wiec jest DIIL Final
od poprzedniej wersji drobne poprawki kosmetyczne i pare detali nowych, niestety nie udalo sie patternu zrobic ladnie do wszystkich krawedzi
thanks
Tez dam coś od siebie.
Keleos
11.11.2007 - 19:37
panoćki, powiedzcie mi, jak Wy to robicie, że macie tak jakby na pulpicie te kontakty z Konnekta... jakim to sposobem cały Konnekt znika tylko nie kontakty? chyba, ze to nie konnekt..?
ZenitH
11.11.2007 - 20:59
ok juz sobie poradzilem przy k+ trzeba zrestartować konnekta zeby znikla ramka:) Zapomnialem o tym:D
Tylko co trzeba bylo zrobic zeby nic nie miec jako tlo na liscie kontaktow?
Konrado
11.11.2007 - 21:33
W opcjach TloK'a zaznaczyć opcje - używaj tapety pulpitu jako tła.
@up - wtyczka tłok, tapeta pulpitu jako tło, poszukaj sobie.
Keleos
11.11.2007 - 21:47
hmm jest dalej problem.. tło konnekta jest niebieskie... heh ; ) załączam screen
.. tło jest ustawione w zakłądce "wygląd" ... nie bardzo wiem jak zrobić, by nie było żadnego koloru... : )
edit: foto usuniete bo mi brakuje miejsca na załączniki x D
Ustaw se odpowiednio suwak "niewidoczny/przykrywający" i odznacz grandientowe tło voila!
Keleos
11.11.2007 - 22:14
heh.. no niestety to nie to.. suwakiem to byłem już na każdej możliwej pozycji, z gradientami także się bawiłem... i nic : /
Możliwe też, że po prostu konnekt nie lokalizuje moich tapet prawidłowo.. ponieważ nie korzystam z transformation packa do WindowsXP tylko z aplikacji Aston, która zamienia shella całkiem... i może tapety trzyma gdzie indziej.. przez to Konnekt nie potrafi jej znaleźć i jej nie pokazuje?
efekt przeźrocystości widoczny na screenie to nie z tłoKa tylko z ustawień interfejsu...
w tłoKu cokolwiek bym nie ruszył przeźroczystości to jest bez zmian...
Konrado
12.11.2007 - 14:09
U mnie wygląda to nastepująco:
Keleos
12.11.2007 - 15:45
no u mnie wszystko zaznaczone tak samo... a i tak mam to co mam : /
a co macie w "wygląd" ? Może to ta zakładka coś psuje..?
Konrado
12.11.2007 - 16:17
Możesz zrobic jeszcze tak: wziąc tapete ktora wrzuca aston i ustawić ja jako tapete pulpitu windy, może to coś da.
Wiem, że to nie to co chciałeś, ale ja bym wywalił cały program który Ci skórkuje windę i zainteresował się
tym - visual styles windowsKiedyś tez mnie jarały windowsblinds itp., ale dużo ramu zjadają i opóźniają start systemu, przejrzyj sobie theme'sy które Ci w linku podałem.
Keleos
12.11.2007 - 19:10
hmm ciekawe te wyglądy.. ja jednak nie używam Astona do zmian wizualnych ale także do funkcjonalności. Mam 2 dodatkowe (wysuwane lub stałe) górne panele, lewy panel skrótów (wysuwany lub stały) + zarówno z lewej jak i z prawej mogę mieć wysuwane (lub stałe..) kolejne panele rozwijane...
Menu start także ma całkiem inną strukturę niż standardowe Windowsa...
Tak więc ciężko się rozstać z Astonem ; )
No nic.. trudno.. zostanę przy brzydkim Konnekcie ; )
Tapety pod Windowsem zwykłym podmieniać nie mogę.. bo mam 2 konta użytkownika: 1 moje - z Astonem, i 2gie siostry - czysty XP... no i nie wypada narzucać siostrze tapety x D
P.S.
wziąc tapete ktora wrzuca aston
Aston nie narzuca swojej tapety jakoś specjalnie.. każdą tapetkę mogę sobie wrzucić... co też czynię ; )
Podgląd:http://mar3k.imfil.com/konnekt/Pulpit/14.11.2007/clean.jpghttp://mar3k.imfil.com/konnekt/Pulpit/14.11.2007/dirt.jpgInfo:+ OS - Microsoft Windows Vista Business
+ Styl - Graphite
+ Winamp - Ebonite
+ Tapetka - Własnej roboty
+ kNotify - vistaK v2.0
+ kStyle - zmodyfikowany na bardziej gadu-gadowy (
) styl FloWerS
Konrado
15.11.2007 - 18:39
Pozwoliłem sobie troszkę zmodyfikować ReserVed
Edit styl się nazywa
invoice.
Keleos
15.11.2007 - 20:22
heh.. trochu mam bałagan, ale jakoś lubię tego typu zamieszanie x D
= screen 1 pokazuję by pokazać co mi się udało w końcu zrobić z tym tłem listy kontaktów. Udało mi się odnieść połowiczny sukces... musiałem osobną kopię tapety zrobić i ją odpowiednio wymierzyć by pasowała jako obrazek w tle listy, bo mi nie działa to automatyczne tapetowanie.
= a screen 2 pokazuję by zademonstrować nowy nabytek - program Madotate ; ) [takie fajne 3d okienka]
ciaastek
15.11.2007 - 20:44
Matodate się używało.. i jest fajny tylko na chwilę. Potem uświadamiasz sobie, że to jest nieprzydatne
KonradoFFC: co to za VS?
szczeniak191
19.11.2007 - 00:15
http://szczeniak191.ugu.pl/konnekt/clipboard1195427607.jpg
O to mój
Btw. Jak wy załączacie te miniatury nie przez imageshacka ?
QUOTE(szczeniak191 @ 19.11.2007 - 00:15)
Btw. Jak wy załączacie te miniatury nie przez imageshacka ?
Opcja Załączniki
Tego nie ma w szybkiej odpowiedzi
Keleos
19.11.2007 - 09:57
**do skasowania, zedytowałem poprzedni post**
Keleos, ładny masz pulpit, troche "zatłoczony" ale pamiętaj numer IP sie nikomu nie powinno pokazywac. U ciebie na screenie widac go doskonale
Hehe
@SkkF: nie musisz, wiem jakie mam IP
, niech ktos da jakis pulpit bo sie offtop zaczyna
Keleos
19.11.2007 - 21:16
już widzę te tłumy hackerów atakujących moją bramkę, bo to sieć LAN ... ; )
LooL - a wiesz jak Twój ip jest wystawiony? Mogę Ci go wkleić
szczeniak191
20.11.2007 - 09:53
Moje Ip to : 127.0.0.1 - HAKERZY! CZEKAM NA ATAK
@up - wiesz, że "
ta" rozmowa z irca, ma więcej lat niż ty sam?
Bandit
22.11.2007 - 22:36
dlaczego mam wrazenie ze 60% z twoich ikon w psu nieużywasz? a samurize strasznie nie tam gdzie trzeba
poza tym rly nice
Samurize'a nie mam
A co do ikonek to powiem Ci, że w ostatnim czasie nie korzystałem może z 5 czy 6
I tak są zredukowane ilościowo, bo mam jeszcze kilka na górnym wysuwanym pasku wraz ze skrótami do dysków i kilka na ObjectDocku
Bandit
23.11.2007 - 07:23
Anyway, samurize czy nie, to pewien jestem, że z tych informacji też tylko 5% jest ci potrzebnych
szczeniak191
23.11.2007 - 08:56
Skkf - wiem że to stare jest ale na pewno nie starsze niż ja
Konrado
23.11.2007 - 09:14
xBanditt'o - stivo chyba lepiej wie co mu jest potrzebne a co nie
Zaktualizowałem posta o screen z oknem, ObjectDockiem i Panelem górnym
@stivo:
Nice
ale nedzne ferrari:( swiat sie chyli ku upadkowi:/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.