keeveek
27.12.2005 - 20:56
ale jeśli rozmiar okna będzie taki sam jak wymiary pulpitu ponieważ pasek zadań będzie domyślnie ukrywany?
Olórin
27.12.2005 - 20:57
Można sprawdzać dodatkowo czy okno posiada ramkę (jak nie posiada to z pewnością jest to coś "pełnoekranowego");
Mario83
27.12.2005 - 22:53
Witam!Wtyczka jest super! Wielkie dzieki za wlozony trud

Jest o niebo lepsza od 'jedynki'.
Mam jednak 2 male uwagi co do dzialania wtyki. Mianowicie chodzi mi o to, ze:
- jesli mam wlaczony tryb autoAway, a ktos napisze do mnie.. to nie widze jego pierwszej wiadomosci... tylko tresc autorespondera... no i musze zerkac do historii zeby sprawdzic co dana osoba napisala... dobrze by bylo gdyby ta wiadomosc byla widoczna w oknie rozmowy a nie tylko w historii
- druga sprawa dotyczy powiadomien o przejscie w tryb away.... chodzi mi o to, ze jak wlaczy mi sie tryb away, to powiadomienia sa wysylane do wszystkich osob z kotrymi gadalem nawet jesli ich okna rozmow mam pozamykane... po co mam kogos stresowac wiadomosciami o moim away jesli z kims w danym momencie nie rozmawiam... (np. rozmawialem z kims rano.. a wieczorkiem mi sie wlaczyl tryb away i dostaje ode mnie powiadomienie.. troszke to bezsensowne)
Probowalem roznych ustawien zeby ominac owe 2 problemy...ale niestety nie udalo mi sie
Nie wiem czy problem lezy w ustawieniach wtyczki/konnekta czy tez po stronie kodu.
Prosilbym o rozwiazanie powyzszych 2 problemow

z gory wielkie dzieki za wszelka pomoc
pozdrawiam!
Olórin
27.12.2005 - 23:00
- druga sprawa dotyczy powiadomien o przejscie w tryb away.... chodzi mi o to, ze jak wlaczy mi sie tryb away, to powiadomienia sa wysylane do wszystkich osob z kotrymi gadalem nawet jesli ich okna rozmow mam pozamykane... po co mam kogos stresowac wiadomosciami o moim away jesli z kims w danym momencie nie rozmawiam... (np. rozmawialem z kims rano.. a wieczorkiem mi sie wlaczyl tryb away i dostaje ode mnie powiadomienie.. troszke to bezsensowne)
Sija - Sprawdzaj czy tabletka jest aktywna, jak tak to UIGroupHandle, jeśli nie - standardowe MSG_WNDSTATE
Mario83: drugi blad jest juz poprawiony, ale co sie tyczy tego pierwszego to prosilbym o bardziej szczegolowe info (screeny, logi)
odludeq
2.01.2006 - 00:19
mala propozycja..: zeby po wywolaniu okna wlaczania away'a z k.lawy ustawial sie w tym oknie focus na polu wpisywania powodu.. + mozliwosc zatwierdzenia go enterem lub ewentualnie ctrl+enter ;)
alexander
3.01.2006 - 17:56
Witam
Mam problemik - bo wpisałem tekst w autoresponderze i kiedy włącze tryb away - i kiedy ktoś do mnie napisze to wyskakuje mi tylko mój tekst, który wprowadziłem w opcjach, żeby pod moją nieocecność był wysyłany... Nie widze tego co napisała osoba pisząca kiedy mam włączoney away - wie ktoś dlaczego ? pozdrawiam ( może była o tym mowa - wiec sorki, ze nie przegladnelem topicu ... ) pozdro
bialy663
3.01.2006 - 21:17
Niestety nie, nie ma takiej opcji w kAway'u 2
kolejny swiezy, tym razem noworoczny - wypiek [v
1.0.8.26]:
* poprawione zdarzajace sie krytyki podczas zamykania K
* pozbylem sie formatowania (+ i - jako poczatek prefixu), poniewaz imho jest ono bezuzyteczne a tylko utrudnia zycie
* dodana zostala mozliwosc uzycia wlasnego tekstu w sytuacji gdy zmienna
x jest pusta
* poprawki zapamietywania statusu
* poprawki okienka - dziala ą, [CTRL + enter] dziala rownoznacznie z wcisnieciem "OK", focus domyslnie ustawiony jest na kontrolke wpisywania
* poprawka wysylania powiadomien do kontaktow z ktorymi
mielismy (a juz nie mamy) otwarte okno rozmowy
* inne poprawki
.misiek
8.01.2006 - 01:00
Takie spostrzeżenie: Jeśli wysyła mi przy załączonym trybie away info do kogoś, to mnie o tym nie informuje, tak ma być ?? [No chyba że czegoś nie doczytałem ?!]
*jak mam zakończyć linię [enter na końcu i next line i coś napisane znów w autoresponderze] poza <br></br> i <p></p> bo oba nie działają ??
Jak wyłącze formatowanie html to działa normalny enter - co jest oczywiste

.
<br/> z tym że K nie pokazuje wysyła znaków końca linii dla wiadomości formatowanych w GG (to bug wtyki GG).
jezeli macie jakies zastrzezenia, uwagi lub propozycje odnosnie aktualnej wersji to piszcie o nich teraz, poniewaz nastepna wersja bedzie ostatnia na dluzszy czas.
na chwile obecna doszly nastepujace rzeczy:
* API dla wtyczek (wl/wyl away'a + ignorowanie kontaktow)
* min. interwal odp. moze byc liczony od ost. otrzymanej, wyslanej wiad. lub obu
* zmienna date jest pusta jesli away zostal wlaczony tego samego dnia (dot. tylko powiadomien)
* Dodawanie '...' przy skracaniu dlugich opisow jako opcja
* rozdzielenie domyslnych opcji od tych z okienka (ktore graja role wylacznie przy wl. przez nie away'a)
w okienku "podaj powód nieobecności" gdyż 'rozsuwamy liste' i nacisniemy DEL usuwa sie dana pozycja z w/w menu.
W sumie po tych zmianach co będa w nadchodzącej wersji to brakować mi tylko będzie, żeby plugin robił kawę

Ewentualnie powrót powiadomień na komórkę, choć kawa była by lepsza ;p
edit:
A jednak coś sensownego był chciał
Opcja
Nie dodawaj "..." do długich opisów na GG.
Bo teraz zawsze na sztywno dodaje, jeśli opis jest za długi.
To w ogóle ficzer z kA2? Bo w kZmieniaczu mam zaznaczone i działa, a jak się włącza kA2 to kropki się dodają.
zimaq: done
.misiek
9.01.2006 - 22:40
A opszyns z którego statusu ma zmieniać np ?
arct1c, .misiek: tego akurat nie bedzie.
keeveek
16.01.2006 - 09:30
gdy klikam na historię kontaktu przenosi mnie do historii Away zamiast do historii rozmów. Jest to conajmniej niewygodne [przy zapisywaniu do osobnej historii]
To już jest błąd samego konnekta... Ja mama tak z sms'ami
.misiek
20.01.2006 - 13:57
Sija, a co z tym powiadamianiem mnie że odpowiedź została wysłana ?
---added---
'buond nieuwagi' sorry ;]
---end---
Mam włączonego away'a odpowiedź jest wysyłana, ale ja nie dostaje o tym żadnego komunikatu, zupełnie nic ... [dodam że w historii jest całość wysłanej wiadomości].
*Te raporciki sms w której następnej przewidujesz ;>
.misiek:
QUOTE(Sija @ 26.12.2005 - 18:13)

kolejna wersja [1.0.7.25] a w niej:
[...]
* (tymczasowo) wylaczona opcja "Pokazuj wysłane powiadomienia w okienku rozmowy"
a raporty SMS dojda chyba w ktorejs z kolejnych wersji bo poprostu nic wiecej juz nie moge wymyslic do dodania
nowa wersja.
QUOTE(Sija @ 9.01.2006 - 04:52)

jezeli macie jakies zastrzezenia, uwagi lub propozycje odnosnie aktualnej wersji to piszcie o nich teraz, poniewaz nastepna wersja bedzie ostatnia na dluzszy czas.
na chwile obecna doszly nastepujace rzeczy:
* API dla wtyczek (wl/wyl away'a + ignorowanie kontaktow)
* min. interwal odp. moze byc liczony od ost. otrzymanej, wyslanej wiad. lub obu
* zmienna
date jest pusta jesli away zostal wlaczony tego samego dnia (dot. tylko powiadomien)
* Dodawanie '...' przy skracaniu dlugich opisow jako opcja + zmiana "..." na "…" (3 znaki na 1 co minimalizuje ilosc "zjadanych" znakow

)
* rozdzielenie domyslnych opcji od tych z okienka (ktore graja role wylacznie przy wl. przez nie away'a)
+ zwiekszenie max ilosci zapamietanych powodow nieobecnosci do
30
czy KAway2 bedzie "aktywny" po zamnięciu konekta ?
dulek000
25.01.2006 - 08:01
Nie - to praktycznie niemożliwe.
arct!c
25.01.2006 - 11:53
Gdyby konnekt działał na linuxie to byłoby możliwe nawet wyłączenie kompa i działanie konnekta w raz ze wszystkimi akcesoriami

. ( mam na myśli obsługę przez shella)
edit: żeby nie offtopickować - do postu niżej.
Tak, z tym że shella kupisz za parę złoty miesięcznie - a zdalny serwer windows (?) nie mam pojęcia bo szczerze nie spotkałem się z taka ofertą jeszcze.
Olórin
25.01.2006 - 13:30
Równie dobrze możesz odpalić K na zdalnym windowsowym serwerze i używać go przez VNC
Tryb Away wyłącza się, gdy napisze do nas ktoś spoza listy, a my mamy ustawione, aby konnekt nie przyjmował wiadomości od nieznajomych i wysyłał im wiadomość.
yeltzyn
29.01.2006 - 17:03
Kilkakrotnie wysypal mi sie ostatnio konnekt z uwagi na bany od GGteam i jakies dziwne akcje chrome.pl (bledy autoryzacji lol).
Jezeli:
[+] 1. wlacze kaway poprzez Main>Wtyczki>Wlacz kaway to statusy sa ustawiane na takie jaki jest checkbox.
[+] 2. /away[jakis_status] msg dziala ok
[-] 3. /away msg -> powinno sie ustawic na to co jest ustawione w Main>Ustawienia>Wtyczki>kAway2>Statusy. Niestety 2tlenek rozlacza sie z serwerem (/back oczywiscie nie spowoduje reconnecta), w gg zostaje aktualny status, a w jabberze nic sie nie dzieje (brak info w knotify).
Czy punkt 3 to normalne zachowanie kaway2 ? Czy info jakie statusy ma ustawic sa gdzies zapisywane (skoro pamieta akurat te, a nie z ...>kAway2>Statusy) ?
Jako zalacznik przekazuje obrazek --->
kaway2error
hutu, yeltzyn: wersja poprawkowa 1.0.10.37.
xxllxx
30.01.2006 - 22:57
Witaj
U mnie pierwszą wiadomością po włączeniu awaya, ktora dostaje jest "?_Ő", a nastepnie już same powiadomienia ktore wysyła. Wiadomosci, na ktorą odpowiedział away, nie ma takze w archiwum.
Pozdrawiam
A może by tak jakieś rozpoznawanie wzorców? i zróznicowane odpowiedzi w zależności od tego co kontakt napisał i która to wiadomość od niego. No ale to pewnie już by było zbyt trudne do konfiguracji przez zwyklego użytkownika (coś ala wtyczka do PowerGG TextFilter)
Olórin
31.01.2006 - 15:22
Sprowadza się do zrobienia kbota :]
pietrek
2.02.2006 - 00:06
Przydalaby sie mozliwosc podania (oprocz powodu nieobecnosci) przewidywanej godzine powrotu. Widze to tak: wchodzac w tryb away definiujemy powod i godzine, a wiadomosc wysylana mozemy ustawic tak, aby w przypadku nie podania godziny wyswietlala tekst. Przyklad:
wiadomosc: Przykro mi ale nie ma mnie {- msg}. {
Bede kolo [time-back].|Niedlugo bede.}
msg: jem obiad
time-back: 14:30Przykro mi ale nie ma mnie - jem obiad. Bede kolo 14:30.Jak wam sie podoba?
Daloby sie to zrobic ?
A nie możesz w polu powód wpisać "będę ok. 14:30"? Gdybyś chciał wyświetlać "będę za n minut", to może miałoby to jakiś sens.
pietrek
2.02.2006 - 12:03
Kazdy moglby sobie sam wybierac jak to chce wyswietlac. Jesli podamy czas powrotu - wyswietli sie to i to, a jesli nie znamy czasu - wyswietli sie tylko powod i to, ze bedziemy niedlugo..
Gdybyś chciał wyświetlać "będę za n minut", to może miałoby to jakiś sens.
Aha, zapomnialem dodac, ze pole [time-back] moze byc zwyklym polem tekstowym, wiec sprawa chyba nie powinna byc skomplikowana. Moglbys wtedy nie tylko napisac
"bede kolo 14:30", ale np.
"bede kolo poludnia", albo tez w takiej postaci
{bede za [time-back] minut}.. definiowanie tego zalezaloby tylko od Ciebie
Przecież niebo prościej i lepiej napisać po prostu będę za 20 minut...
Gosh... To funkcja przydatna, jak dziadek do orzechów w telefonie ;p
Przyznam się, że opcja podania daty powrotu (lub tylko godziny) podobałaby mi się... Wtedy w wiadomościach, które będą wysyłane do użytkowników będzie napisane np. będę za ok. 2 dni 2 h i 22 min.
Może faktycznie nie jest to jakaś super niezbędna funkcja, ale przecież nikomu nie zaszkodziłoby, gdyby ona była, a jeśli komuś się nie podoba, mógłby jej nie używać prawda?

To by było takie szpanerskie

.
pietrek
2.02.2006 - 18:59
QUOTE(zimaq @ 2.02.2006 - 15:14)

Przecież niebo prościej i lepiej napisać po prostu będę za 20 minut...
Gosh... To funkcja przydatna, jak dziadek do orzechów w telefonie ;p
Widze, ze dalej nie rozumiesz o co mi chodzi. Masz 2 pola: powod i czas. Dzieki temu mozesz podac powod i czas, podac powod i nie podawac czasu, podac czas i nie podawac powodu - bez zmieniania postaci calej wiadomosci.
chyba jasniej tego nie moglem sciemnic
To ja bym chciał, żeby zmienne automagicznie się zmieniały także w ręcznych opisach
keeveek
12.02.2006 - 10:37
a ja ustylizowałem swojego away'a na sekretarkę, to jest dopiero szpan

[Sekretarka] Dzień dobry, {name|display}, pana prezesa nie ma od {date} @ {time} ponieważ {msg}, zostawić wiadomość? [poprawia dekolt] a może zaparzyć kawy? <trzepocze rzęsami>
imo przydałaby się ta opcja z czasem powrotu, jeszcze lepiej bym ją sobie stuningował tę moją blondyneczkę

EDIT: nadal nie widać pierwszej wypowiedzi osoby która otrzyma od awaya wiadomość..
arct!c
12.02.2006 - 10:45
QUOTE(arct!c @ 13.12.2005 - 14:07)

A ja mam taka propozycje. Mianowicie aby mozna bylo dodac f-kcje {reason2}. I w okienku dwa pola wpisywania. Przyklad:
Czesc
{display}, od godziny
{time} {reason}, powinienem być około
{reason2}.
Czesc
Stasiu, od godziny
15:45 jestem w szkole, powinienem być około
17:45.
Bardzo by sie przydalo i ulatwilo 'logiczne' skladanie zdan

QUOTE(Sija @ 13.12.2005 - 15:52)

arct1c: w ktorejs przyszlych wersji zostanie dodane pole "bede za HHMM"
Pluginem powodujacym problemy z wiadomosciami okazal sie byc
GG Crypt, w nastepnej wersji
kA2 bedzie on automatycznie odlaczany.
Sorry
Aule
Hm, przyjęte. A ja DzielniKa przepisałem, chociaż może to i na dobre wyszło.
Abraxas
18.02.2006 - 20:26
Czy to błąd kiedy w oknie rozmowy nie wyświetla mi odpowiedzi autorespondera do danej osoby czy ficzer?
Abraxas: nie tyle blad, co niemoznosc zrobienia tego ze wzgledu na ograniczenia w obsludze wiadomosci.
w najnowszej wersji nie bedzie rowniez dodawania aut. generowanych odpowiedzi do historii rozmowy (nie do historii
kA2) z tego samego powodu niestety. jestem otwarty na pomoc i zmiany w API
nowa, tym razem "uwolniona" wersja
kA2 -
1.0.10.39.
changelog:
- zrodla dostepne sa na licencji LGPL
- dokladniejsze logowanie
- automatyczne odlaczanie przy starcie wtyczki GG Crypt, ktora powodowala problemy
- drobne poprawki
- na obecna chwile wylaczone zostalo logowanie aut. odp. do historii wiad. z powodu ograniczen w obsludze wiad. K (nie dotyczy historii kA2)
- nowa metoda API pozwalajaca na pokazanie okienka away'a (api::showAwayWnd)
- zmiany w klasie Format, tzn:
- mozliwosc podawania prefixu i suffixu jako stringa (w formacie ('...') albo ("..."))
- rozszerzenie klasy o mozliwosc definicji modyfikatorow
dla zainteresowanych: zrodla leza pod adresem
svn://kplugins.net/kaway2/
ustrYk
20.02.2006 - 23:01
czy u kogos jeszcze kAway2 nie reaguje na konferencje? mam wszytsko pozaznaczane ale responder nie wysyla odpowiedzi mimo ze jest to konferencja na stale dodana do kontaktow
arct!c
26.02.2006 - 14:05
A ja mam propozycje integracji kA2 z opcja blokowania okna rozmowy z tabletki. Ale dopiero gdy Olórin wydzieli ja do osobnej wtyczki...
Nivelen
3.03.2006 - 14:43
sorry ale ze mnie kompletny noob... kolega mi polecil niedawno konnekta i dopiero probuje sie polapac we wszystkim

i mam jeden problemz ta wtyczka :
co oznaczaja poszczegolne zmienne ?

na poczatku tego tematu sa wszystkie ( chyba) wymienione ale nie ma podane co ktora robi. I logicznie ciezko zgadnac bo np funkcja {msg} moze byc dla mnie jakakolwiek wiadomoscia i nie mam pojecia narazie gdzie ja wpisac nawet

Dziekuje z gory za wyrozumialosc i bede bardzo wdzieczny jesli udzielicie pomocy

_______________________ EDIT:::::::::::::::::::
Wybaczcie, juz znalazlem informacje o tym
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.