Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KonnektPlus
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Bandit
GJ!
SkkF
Jakiś changelog?
Keleos
server w deche - 1mb/s przy ściąganiu instalki ; )
78Pawel
QUOTE(Keleos @ 19.10.2007 - 15:46) *

server w deche - 1mb/s przy ściąganiu instalki ; )

Nie rozumiem tego off-topickowania

Twórca zadał pytanie czy instalator działa poprawnie i czy wszystkie komponenty instalują się poprawnie - a nie to jak się szybko sciąga :/. Nie jestem moderatorem - ale przez takie posty - za Chinską Republikę Ludową - nie idzie doszukac sie WŁAŚCIWEJ ODPOWIEDZI..

Przepraszam za mój OFF-Topic - ale mam wrazenie - ze z czasem coraz trudniej jest na tym forum znaleźć odpowiedź na KONKRETNE pytania..
SkkF
A ja nie rozumiem po co Twój offtopic. Jest to temat konnekta plus, więc ludzie mogą tutaj dyskutować na temat tej kompilacji, co Ci przeszkadza, że ktoś wyraził swoją opinię?
78Pawel
QUOTE(SkkF @ 19.10.2007 - 16:31) *

A ja nie rozumiem po co Twój offtopic. Jest to temat konnekta plus, więc ludzie mogą tutaj dyskutować na temat tej kompilacji, co Ci przeszkadza, że ktoś wyraził swoją opinię?

Czy wyraził opinie na temat działania calego instalatora i tej kompilacji- o którą pytał założyciel tegoż tematu ?? Nie - nabił posta - chwaląc sie jak szybko sciągnęła mu sie paczka.

Wystarczy ze zrozumieniem przecztać to o co ludzie pytaja w głownym wątku - odpowiedzieć na pytanie, podac ewentualne uwagi techniczne via głowny temat , udzielić wskazówek - a nie trolować.

Później jak czlowiek szuka konkretów i musi przemulic się przez takich 10 000 postów jak ten który nadmieniłem w poprzedniej mojej opinii , które mają się tak do głownego wątku tematu jak garbaty do sciany - to go szlag trafia.

I jak na razie nie otrzymalem odpowiedzi - jako potencjalny odbiorca takiegoż pakietu - czy WSZYSTKO w tym pakiecie DZIAŁA..

P.s

Nie mam sensu wdawac sie w zbedna dyskusje.
LooL
Wojny uzytkowników nie są mile widziane na forum tongue.gif a wracając do tematu ja proponuje wrzucic schemat kDuowiew "mini awocado"

Download
http://www.konnekt.info/forum/index.php?ac...ost&id=4233
stranded
78Pawel

nie atakuj bez sensu, dobrze że ktoś tam napisał, że szybko ściąga, ten serwer jest nowy akurat i dobrze wiedzieć, że działa jak należy

chociaż rozumiem jak uciążliwe może być czytanie czegoś tak jakby nie na temat wink.gif

ta instalka jest tylko wstępna, ale jak widać da się.
mariush
A co się zmieniło w tej wersji? Tylko opcje wyboru? Bo nigdzie changeloga nie zamieściłeś.
Keleos
78Pawel - daj se spokój. Twórca plusa obwieścił nam, że nowy server pozyskał, tak więc komentuję server. To Twoje posty nic nie wnoszą oprócz beznadziejnego marudzenia jak to leniwy jesteś, ze nie chce Ci się przez posty przedzierać.

Kplus posiada wszystko co trzeba, wybór opcjonalny został uwzglęniony więc git. Nie wiem tylko jak z bibliotekami typu mscrr71.dll czy jak one się zwały (jestem zbyt pijany by grzebać w windowsie), czy zostały one uwzględnione w paczce? Warto też dodać ilu.dll .. tego przy instalacji ostatniej paczki plusa (nie beta) też nie znalazłem..
szczeniak191
I znow offtop i kolejne dzieci rozpoczynają wojnę SIC! Panowie wstydźcie się. Pozatym mam pytanie: mój kumpel gdy sciągnał konnekt plusa zainstalował i odpalił miał problemy, ponieważ wyskakiwał brak pliku shared.dll - nie wiem z czym on jest związany. Czy w k+ są zamieszczone wszystkie potrzebne biblioteki ?
stranded
są wszystkie potrzebne biblioteki

changelog wyglądałby tak, ale to tylko część bo to nie jest wersja taka końcowa 1.3:

1.3 beta

- nowy instalator z możliwością wyboru instalowanych składników
- aktywne wtyczki w domyślnym profilu ograniczone do minimum
- dodanie wtyczki kadula
- 1400 emotikon
- emotikony Gadu-Gadu
- zmiana domyślnej ścieżki instalatora (rozwiązanie problemu z instalacją na systemach Windows Vista)
- usunięcie mało estetycznych styli knotify

rzeczywiście większość styli knotify była po prostu okropna to je wywaliłem, jakieś durne laski po co to komu

UPDATE:
przed chwilą wyszła wersja 1.3, zapraszam do testowania, pierwsza strona tematu została uaktualniona, pozostało 5 minut do wysłania instalki na serwer jak to piszę także może chwilowo nie działać.

UPDATE2: już działa
Keleos
jedna mała sprawa.. na stronie zrobiłeś podział na wtyczki działające prawidłowo i te sprawiające problemu. U mnie na ten przykład nie ma fizycznej możliwości odpalić jednocześnie jabbera i funK - od razu wyskakuje komunikat, że linia numer xxxxx już istnieje...
LooL
No to kilka uwag :
Czy jest sens wkładania do instalki wtyczek ktore powodują błedy ?
Albo czy byłaby mozliwość nie wybrania ich przy instalacji ?

Po właczeniu wszystkich wtyczek dzięja sie dziwne rzeczy tzn.

nie znaleziono:

shared.dll - foo kpilotinfo.dll
libsim.dll - ggcrypt.dll

bład emnotify.dll - kolumna 135101 w 0 jest juz zajeta
k.send64.dll - kolumna 3110030 w 0 jest juz zajeta

Nie wiem czy to wina konnekta czy po prostu mój komp nie wyrabia, ale okna mi sie w kawałkach wyswietlają

[img=http://images34.fotosik.pl/7/8219ad8e158570f3m.gif]
[img=http://images34.fotosik.pl/7/ff9c249ce9aa1720m.gif]

Stranded: bo wczytaniu ustawien ze swojego starego prfilu, nie wiem jakim cudem ale mam skonfigurowane twoje konto pocztowe, łacznie z hasłem i ze wszystkim. biggrin.gif !!! Co jest grane ?
I jak wyłaczyc to pływajacą liste która sama sie chowa ?
stranded
UWAGA!

chociaż nie wiem jakbyś chciał nie używaj wszystkich wtyczek na raz, to jest wina twórców, że są ze sobą niekompatybilne, musicie już sami dojść do tego, która z którą się gryzą

yy jakie konto pocztowe (na o2.pl)? nigdy nie uzywalem poczty w konnekcie

podaj szybko gdzie to jest

Keleos

QUOTE(Keleos @ 20.10.2007 - 10:22) *

jedna mała sprawa.. na stronie zrobiłeś podział na wtyczki działające prawidłowo i te sprawiające problemu. U mnie na ten przykład nie ma fizycznej możliwości odpalić jednocześnie jabbera i funK - od razu wyskakuje komunikat, że linia numer xxxxx już istnieje...

ja nie odpowiadam za to czy wtyczki się ze sobą gryzą, ale osobno działają

sprawiające problemy to takie, które nawet samodzielnie nie działają, one nawet nie są w folderze plugins tylko w innym z resztą sprawdźcie sami
Keleos
no to jeszcze 1 uwaga.. co się stało z ikonką konnekta przy istalce? 1sz instalka miała tą fajną Twojego autorstwa, a ta teraz ma zwykłą ikonkę instalatora...

... zainstalowałem.. nie ma bibliotek ilu.dll i ilut.dll .... (w każdym razie nie w tym miejscu, co miałem je wrzucone ostatnio)

.. coś mi teraz także zabrakło wtyczki kZmieniacz.dll .. wrzuciłem:
kZmieniacz.dll

ediT:
ilu.dll
ilut.dll

te ilu i ilut nie pamiętam z jakiej wtyki są, ale wiem, że trzeba je wrzucić bezpośrednio do katalogu konnekta, tam gdzie te wszystkie msvcp i msvcr
stranded
ikonka będzie taka jak mówisz o ile uda mi się to zrobić

ilu i ilut dll ? w takim razie podeślijcie, nie miałem ich tu nigdy z tego co widzę

edit:
już dodałem te wtyki, zaraz zrobię profil domyślny na nowo, nie może być tak, że tam jest moje hasło i skrzynka pocztowa...narazie wersja 1.3 nie do pobrania.
LooL
A mógł by moze ktos powiedziec jak zrobic ze4by to okno z lista samo nie znikało ?

PS : w instalce są 2 wtyczki jabbera !! stranded wywal jedną.
stranded
są 2 bo jedna to mod

już jest wersja 1.4 właśnie ją wysyłam na serwer...

1.4

- dodano kZmieniacz.dll, ilu.dll, ilut.dll
- zmieniono ikonkę instalatora
- profil domyślny zrobiony od podstaw
- schemat dźwiękowy z kultowej gry Portal

EDIT:
można już ściągać
Keleos
nie szalej stranded z tymi aktualizacjami bo się wypalisz za kilka dni ; )

powolutku.. porcjami.. ; )

P.S. - ilu i ilut to NIE WTYCZKi! to są biblioteki .. nie powinieneś ich umieszczać na liście z wtyczkami, tak samo jak ten plik txt jeden...
stranded
zmieniłem, i tak nie wiem co one dają
daroo1
Witam

Dołączam się do podziękowań za włożoną w projekt pracę. Super. Aktualizacja instalatora i wtyczek jak najbardziej potrzebna.
Choć... Wydaje mi się, iż brak kompatybilności wszystkich wtyczek i ich spora ilość prowokuje dość istotne pytanie. Czy nie należałoby zrobić dwa oddzielne instalatory?

Instalator 1: Konnekt + podstawowe wtyczki, schematy, emotikony itd (może w ich wyborze pomocna okaże się ankieta(y) stworzone na łamach forum. Użytkownicy Konnekta wybraliby sami, żeby nie było, że dyktatura.
Instalator 2: Coś w rodzaju pliku Pluggins, w którym pojawiać się będą wszystkie najnowsze wtyczki, schematy, emoty itd + oczywiście lista umożliwiająca ich wybór. Kto odczuje potrzebę doinstaluje.

Moim skromnym zdaniem powyższy pomysł zapobiegnie pobieraniu tak dużego objętościowo instalatora, tworzenia wersji Standard, Full etc, ale przede wszystkim uniemożliwi młodym "nieletnim", rozpoczynającym dopiero przygodę z komputerem (internetem) instalowania wszystkiego "jak leci" a tym samym rozpoczęcia pracy z Konnektem w prawidłowy i bezawaryjny sposób.

Poddaję pod rozwagę wink.gif.

Szkoda, że nie odwiedziłem forum wcześniej, zanim zdążyłeś zniechęcić się do NSIS. Chętnie pomógłbym w miarę możłiwości.
Dla odmiany powiem, że NSIS to najbardziej przyjazna aplikacja skryptowa do tworzenia instalatorów blink.gif . Warunkiem tej łatwości jest posiadanie nakładki GUI HM NIS Edit z fajnym, przyjaznym kreatorem, dzięki któremu cała sprawa staje się mocno przejrzysta. Zerknij jeśli masz ochotę na tenże artykulik. Może okazać się przydatny w razie jeśli Ty lub ktoś inny zechciałby spróbować swych sił.
Gdybyś więc przekonał się do NSIS daj znać, prześlę Ci kilka skryptów, podpowiem i jeśli będę umiał pomogę.

A tak poza tym stronka KonnektPlus bardzo przekonywująca...

Czy to na tym forum miał ktoś (mniej więcej) taki podpis w profilu:
"Jest rzecz o której wszyscy wiedzą, że nie da jej się zrobić i nikt jej nie robi, przychodzi ktoś kto nie wie o tym, że nie da jej się zrobić i... on ją właśnie robi"

Trzymaj stranded temat za mordę, bo ten Konnekt nam podumiera chyba...
stranded
właśnie wysyłam trochę ulepszoną paczkę, sorry, że tak często ale okazało się, że jest kilka literówek i błędów w profilu (np. nie wpisałem numeru infobota którego dodałem do listy...)

co do nsis..wow nie wiedziałem, że jest taki kreator ale teraz używam installshield i jest ok. być może później zmienię aplikację na inną, nsis z takim kreatorem jest o wiele łatwiejszy.
zhvir
Dla równowagi można dodać konkurenta infobota tj. creativebota
GG: 1996809
stranded
to w następnej wersji już, nie chce mi się znowu wysyłać tego bo przed chwilą dopiero co się zapisało ;P
LooL
A ja proponował bym posegregowac wtyczki. Chodzi mi o to zeby sie nie gryzły i zeby w standardowej instalacji nie było ich za duzo.
silver_limp
a mi ciagle przeszkadza jedna sprawa..jak najezdzam myszka na kontakty to takie plamki mam na nich :/ nie wiem czemu..
po 2 mozna by dodac wtyczke ze widac swoj kontakt na liscie smile.gif tak to swietny pomysl z k plus smile.gif))
Keleos
silver - ta wtyczka jest obecna.. nazywa się statuseK.dll ... a te plamki na kontaktach to chyba jednak problem indywidualny - nie doświadczyłem nigy niczego podobnego.
stranded
jakie plamki? może coś z oczami? tongue.gif

słuchajcie kuzyn sobie to pobrał, zainstalował na Viście i śmiga że hoho nic nie ustawiał nawet

także myślę, że mi się udało, prosto, szybko i wszystko ustawione pod nos dla ludzi którzy przyzywczajeni są do gg smile.gif

wszystkim imponuje na początku:
- kboard
- emotikony (gg3d.com)
- zrzuty ekranu
- prostota programu
- sam wygląd

JEDNO PYTANIE!

Jak ustawić Konnekta żeby NIGDY przy pierwszym starcie nie pytał o profil/katalog profilu tylko ładował profil "konnektplus" automatycznie?

Bo jeśli ktoś zainstaluje Kplusa i nie aktywuje domyślnego profilu to po prostu nie będzie wiedział którą wtyczkę zaznaczyć.

w wersji 1.5 postaram się:

- powiązać konnekta z przeglądarkami poprzez instalator (linki typu gg:123456)
- wrąbać ikonkę do paska szybkiego uruchamiania
- dodać unikalny styl wtyczek kStyle, kNotify, ksound oraz tłoK z motywem KonnektPlus smile.gif

i może coś jeszcze
Bandit
Może mała podpowiedź, do tego kplus widział bym nowy zestaw ikonek a0xa, w całym topicu o porcie tych ikon ktos dał pomysł zeby załączyć sam plik ktory bedzie wskazywal ktora icona do czego (nie wiem jak to sie nazywa) Whatever widział bym tam te ikony smile.gif noi tłoka z tym ryjem co jest w instalce, ftw
LooL
A ja znalazłem chyba jakies braki tongue.gif bo w katalogu Konnekt/data/ nie ma kpilot2 a tam jest jeden dll potrzebny do działania
stranded
podesłać jak coś brakuje,

morda będzie w tłoku biggrin.gif (być może)

PS
a wy już PO głosowaniu? :>
szczeniak191
ja jeszcze nie mogę głosować (chlip)

Kurde mógłbys zrobić paczkę jakąs gdzie są te wszystkie brakujące dll ?
Mucha
Do kDuoView nie ma prawie stylów i emotikon, a wszystko jest do pobrania z forum (tu i tu). Pozatym to świetna robota.
Keleos
dzisiaj zrobiłem większą część opisów (subiektywnych, nieoficjalnych, krótkich) wtyczek i natknąłem się na taki problemik... że niekiedy te nazwy są beznadziejne z punktu widzenia K. Chodzi o nazwy wtyczek takich jak np. "poczta" ...

Problem jest także tutaj: k.Away z kropeczką, ale już kAway2 pisane bez kropki o.O ...

Najgorsze we wszystkim jest to, że chyba tylko autorzy wtyczek mogą zmieniać nazwy, bo to trzeba przecież i wewnątrz wtyki pozmieniać co nieco (np. nazwy w opisach) ... i tutaj takie pytanko - czy ma ktoś jakiś pomysł na zmianę nazw wtyczek?
Pasowałoby usystematyzować nazwy.. zamiast 'poczta' zrobić albo (trzymając się sztywnego szablonu) 'k.poczta' albo (idąc za grami słownymi) 'pocztaK' czy tam 'poczteKs' ...

Wiem, ze autorzy wtyczek zaprzysięgli isę niektórych 'nie rozwijać' .. ale drobny zabieg kosmetyczny chyba nie wymaga aż tak dużego nakładu pracy jak przepisywanie kodu czy coś... a wydaje mi się, że usystematyzowane nazwy mogłoby dodać pewnej nuty profesjonalizmu temu projektowi...

P.S. jakby kto chciał rzucić okiem na moje opisy, z pewnością zawierające sporo błędów, to można je zobaczyć pod tym adresem: http://keleos.110mb.com/konnekt_wtyczki.php
Proszę o powstrzymanie się z komentarzami typu: "ale brzydka strona" ect., bo chodzi mi tylko o zaprezentowanie krótkiego opisu wtyczek z perspektywy osoby nie zajmującej się projektem. W planach jest podlinkowanie każdej wtyczki do ściągnięcia oraz szerszy opis dostarczony przez autora wtyczki, czyli ctrl+c - ctrl+v z forum, z działu wtyczki - oczywiście za zgodą autorów.
SkkF
Opisy są ok, tylko mnie zastanawiają dziwne oceny. A co do nazw, to niech już będzie tak jak jest, będą się gryźć z poprzednimi wersjami, lepiej się już jednej a głupiej trzymać.
stranded
ja tam prawie nic nie widze, wszystko czarne ;P
DjSerek
Znalazłem kilka wtyczek które są w przestarzałych wersjach: actio, konferencja, kAQQ, linKer, checky, kRSS

Tu jest paczka z nowszymi (nie jestem pewien czy z najnowszymi) wersjami^^ :
http://www.speedyshare.com/849508353.html
stranded
dziękować
DjSerek
Proponuje dopisać serwery GG jeżeli się da ;P :
http://www.kadu.net/monitor/

W programie jest to Ustawienia - ustawienia - GG
;P
dulek000
Nie da się. Chyba, że by załączyć po prostu expimpa z tymi serwerami.
stranded
1.5 już jest
LooL
Wooho mamy 1.5 ;D !!!!
a najbardziej podoba mi się to : "Ten post edytował stranded Dzisiaj, 03:08"
czy ty w ogóle chodzisz spac <lol> ?
Keleos
LooL - stranded po prostu sobie do serca wziął przysłowie, ze "dobry programista wiesza się razem ze swoim programem" ... i stara się wykluczyć wszelkie możliwe błędy, jako że młody jeszcze i chciałby Konnekt 7.0 doczekać x D
LooL
Hehe, Keleos gdyby Hao robił tak jak Stranded juz bysmy mieli 12.3 wersje K ;D A tez dam cos od siebie:
Banner
SkkF
LooL - fajny banner, tylko za duża kompresja jak dla mnie, podeślesz *.psd lub cokolwiek, to sobie skompresuję do png?
Bandit
sorry za off, skkf w pokazswoj pulpit masz mojego linka do devianta, wrzuc na blog... do wywalenia
LooL
A dziękuje skkf. Troche zmodyfikowałem ( wszystkie w .png ):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b007a4fda0444295.html - małe
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d67844b85b5c7841.html - małe z rogami
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/37a510f36035803e.html - duze bez wersji
Wizard
Świetna robota Stranded, gratulacje smile.gif.

Hehe, Keleos gdyby Hao robił tak jak Stranded juz bysmy mieli 12.3 wersje K ;D

Tak tak, tylko że programowanie jednej wtyczki pochłania tyle czasu, co zapewne wersja Konnekt Plus 10.0 wink.gif. Ale i tak wielkie brawa dla Stranded'a za bądź co bądź - duży wysiłek.
SkkF
@LooL, cały czas rozpikselowane, podeślij psd na skkf@skkf.net
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.