Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KonnektPlus
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
stranded
nie jestem debilem, przed każdym wypuszczeniem czegokolwiek sprawdzam poprawność wyświetlania w Opera, FF, Safari i IE

jak działa to dopiero wysyłam na serwa

co do rozjeżdżania to może używasz najnowszej bety FF?

tak to wygląda na: Safari 3.04, IE 6, FF 2.0.0.11, pod Opera nie pokazuje bo używam jej na codzień i jest ok (zarówno 9.24 jak 9.5 beta)
gwiazdor
Hmmm.... mam problem ponieważ mam Viste i konnektplus 1.7 nie widzi mi załozonych profili jak klikne utworz profil to mi otworzy załozony ale zeby wybrąc to ich nie widzi... czy to sie gdzies ustawia czy tego niema z gory dzieki za odpowiedz...
Keleos
nie potrzebnie zrobiłeś listę wtyczek w okienku bez paska przewijania... lista kończy się na k.file u mnie .. ( 1024x768)
stranded
QUOTE(gwiazdor @ 12.12.2007 - 08:57) *

Hmmm.... mam problem ponieważ mam Viste i konnektplus 1.7 nie widzi mi załozonych profili jak klikne utworz profil to mi otworzy załozony ale zeby wybrąc to ich nie widzi... czy to sie gdzies ustawia czy tego niema z gory dzieki za odpowiedz...

z tymi profilami to jest zawsze problem, po co hao w ogóle dał możliwość wyboru wacko.gif wacko.gif

co do problemu to uruchamiaj KonnektPlus ze specjalnego skrótu (dodałem go w najnowszej wersji), który pokazuje okienko wyboru profilu
mariush
Pod Operą jest OK. Ale pod moim Fx'em [2.0.0.11] dalej wyświetla się tak samo. No cóż..
stivo
QUOTE(stranded @ 12.12.2007 - 12:20) *

z tymi profilami to jest zawsze problem, po co hao w ogóle dał możliwość wyboru wacko.gif wacko.gif

co do problemu to uruchamiaj KonnektPlus ze specjalnego skrótu (dodałem go w najnowszej wersji), który pokazuje okienko wyboru profilu

Tylko który to skrót?? Bo ja mam trzy:
zwykły uruchamia mi profil stworzony jeszcze w wersji Kplus 1.6.
Jeden opisany jako 'Uruchom KonnektPlus bez profilu domsylnego (zaawansowany)' na starcie częstuje mnie oknem, bym wpisał nazwę profilu do stworzenia. Mając dwa profile wpsiuję nazwę profilu, który stworzyłem już przy wersji 1.7 i się uruchamia, ale jeśli wpisałbym jakąs inną nazwę to stworzyłby mi nowy profil..
Z kolei skrót opisany 'Uruchom KonnektPlus z wyborem ścieżki profilów' otwiera mi ten sam profil co w pierwszym przypadku...
stranded
czyli chyba ten 3 skrót jest jakiś bebe

widocznie nie działa dopisanie do skrótu tej komendy to już nie moja wina
Opson6667
Do wszystkich malkontentów tongue.gif Dajcie już spokój z tym 0.7

Ostatnie poważne aktualizacje do Konnekta to koniec 2005 roku ale czy komuś z Was to przeszkadza? Jest stabilny, ma mase pluginów, przetrwał Viste, przetrwa wszystko. Wszystkim znajomym instaluje Konnekta i po 2-3 miesiącach są zachwyceni. Porządny niekomercyjny program, całkiem nieźle zoptymalizowany... A że 0.7 nie będzie raczej w ogóle jest już mniej istotne. Dla mnie dobrze jest jak jest, to komunikator a nie antywirus. Nie musi mieć codziennie update'u
benq
No chyba bedzie sie gryzło.

W takim razie @stranded- czy mogl bys pokombinowac cos zeby K+ uzywal np innych kluczy i wpisow w rejestrze? tzn inaczej nazwanych tak zeby dwie rownolegle instalacje K i K+ nic sobie nie mieszaly smile.gif
ZenitH
QUOTE(Opson6667 @ 16.12.2007 - 23:33) *

Do wszystkich malkontentów tongue.gif Dajcie już spokój z tym 0.7

Ostatnie poważne aktualizacje do Konnekta to koniec 2005 roku ale czy komuś z Was to przeszkadza? Jest stabilny, ma mase pluginów, przetrwał Viste, przetrwa wszystko. Wszystkim znajomym instaluje Konnekta i po 2-3 miesiącach są zachwyceni.

Czy ja wiem czy taki stabilny? Przeczytaj troche forum to bedziesz wiedział jaki konnekt dla wielu osób jest "stabilny". Konnekt tak czy siak powinien mieć dużo poprawek, ale i bez tego da się z niego korzystać dlatego nie narzekam. Co do twoich znajomych to ciesze się, że są zadowoleni, ale to też wynika od ich potrzeb. Są osoby które naprawdę potrzebują w 100% niezawodnego komunikatora dlatego czekają na wersje 0.7, i wiekszosc z nich rezygnuje z konnekta na rzecz innych komunikatorów takich jak PidGin czy Miranda w ktorych przypadku ostatnia aktualizacja programu nie była w roku bodajże 2005...
corne
Małe wtrącenie. Nie mamy się czego wstydzić.
Konnekt - dobre bo polskie.

Ps. Może i Konnekt czasem błąd wywali ale ja nie narzekam i z chęcią poczekam na wersję 0.7 - cierpliwie.
ZenitH
No napewno nie ma czego się wstydzić, gdyby konnekt był na bieżąco rozwijany to napewno znalazł by sie w elicie komunikatorów na świecie. No niestety jest jak jest ale ważne, że konnekt w ogóle istnieje i można z niego korzystać blush.gif
Bandit
QUOTE(ZenitH @ 17.12.2007 - 07:55) *

Czy ja wiem czy taki stabilny? Przeczytaj troche forum to bedziesz wiedział jaki konnekt dla wielu osób jest "stabilny". Konnekt tak czy siak powinien mieć dużo poprawek, ale i bez tego da się z niego korzystać dlatego nie narzekam. Co do twoich znajomych to ciesze się, że są zadowoleni, ale to też wynika od ich potrzeb. Są osoby które naprawdę potrzebują w 100% niezawodnego komunikatora dlatego czekają na wersje 0.7, i wiekszosc z nich rezygnuje z konnekta na rzecz innych komunikatorów takich jak PidGin czy Miranda w ktorych przypadku ostatnia aktualizacja programu nie była w roku bodajże 2005...

Porównując z gg to szczyt stabilności.
ZenitH
Nie wiem dawno nie używałem, kto wie, może zrobili jakieś poprawki w końcu tyle wersji już wyszło tongue.gif Jaka już wyszła wersja GG 7.7, 7.8?? laugh.gif
stranded
QUOTE(benq @ 16.12.2007 - 23:39) *

W takim razie @stranded- czy mogl bys pokombinowac cos zeby K+ uzywal np innych kluczy i wpisow w rejestrze? tzn inaczej nazwanych tak zeby dwie rownolegle instalacje K i K+ nic sobie nie mieszaly smile.gif

niestety, nie umiem i nie mogę ingerować w kod programu, instalka może coś dodać do rejestru ale program podczas działania sam dodaje wpisy do rejestru, nie mam na to wpływu
ciolo
Mam taki problem, który wynika z mojej próżności, niewiedzy lub innych zawirowań. Chodzi o to, gdy po zainstalowaniu KonnektPlus nie widzę na liście konatktów żadnego opisu. W Tipie ładnie wszytko się wyswietla, a na liście czysto i biało.

Help ...

//Edit: Hip hip hurra działa (czy ja wiem, z czego mam się cieszyć :|)
ZenitH
włącz sobie w ustawieniach/lista kontaktów opisy kontaktów na liście
GzesD
a czy jest jakiś zestaw emot żeby był identyczny z tym z nowego gg ? chodzi mi też o to żeby działal tak samo smile.gif
stranded
co wy w ogóle gadacie?? człowiek się pyta to mu powiedzcie a nie jakies glupie z banana komentarze

GrzesD
prawdopodobnie nie ma, poszukaj w dziale z dodatkami
moskit2
A co robi ta łatka dokładnie? Bo mi nie poszła instalacja i ją zainstalowałem a zapomniałem po prostu dać prawa admina na Viście smile.gif
Jestem Ciekawy co sobie załatałem tongue.gif Viste?!
TEGESIK
Rzecz, która mi niezmiernie przeszkadza, to niemożność zmiany profilu po ludzku (bez zabawy w zmianę skrótu), czyli tak, jak to jest w zwykłym konnekcie. Oraz brak możliwości przechowywania danych profilu w osobistych dokumentach użytkownika komputera.

Problem polega na tym, że namawiam siostrę do przesiadania się z gg na jabbera. Po uruchomieniu u niej konnektaplus włącza się mój profil (co jest niedopuszczalne!). Moja siostra nie może mieć chociażby najmniejszej możliwości, żeby móc uruchomić mój profil i vice versa.l
joj_sport
To zrob siostrze oddzielna ikonke uruchamiania z parametrem -profile=siostra, a sobie oddzielna i po problemie ?

A profil zawsze mozna zabezpieczyc haslem.
Konstruktor
Wlasnie sie biore za instalacje. Za chwile napisze swoja opinie

QUOTE(Konstruktor @ 13.01.2008 - 15:35) *

I jak pisalem sek. temu problem podczas instalacji. Instalator nie ma dostepu do katalogow. System Vista

QUOTE(Konstruktor @ 13.01.2008 - 15:36) *

I jak pisalem sek. temu problem podczas instalacji. Instalator nie ma dostepu do katalogow. System Vista

Trzeba uruchomic w trybie administrator, pod systemem vista, dla tych co maja taki system i ten problem
Konstruktor
Co jakis czas wywala mi konnekta, z info ze program przestal pracowac. Czyzby jakas wtyczka niestabilna??
Wizard
Pokaż logi - jak je zamieszczać.
Wróżkami nie jesteśmy wink.gif
Konstruktor
QUOTE(Wizard @ 13.01.2008 - 19:34) *

Pokaż logi - jak je zamieszczać.
Wróżkami nie jesteśmy wink.gif

Wedlug prozby
Ostatni LOG

//Zamieść link do pliku z logiem... a nie wklejaj go... - Keleos.
// Jak zamieszczać logi? http://www.konnekt.info/forum/index.php?ac...p;f=35&id=5
merman
Spokojnie chłopcy i dziewczęta. O gustach się nie dyskuje.

Ale nie jestem za bardzo przekonany do pakowania tych wszystkich wtyczek do jednej paczki. Juz widze jak początkujący user włancza je wszystkie huh.gif . A jak sie troche podszkoli to sam mógłby sobie ściągnąć te potrzebne.
stranded
dlatego jest wersja mini.
ibanez
A ja mam problem z profilami.
W ogóle nie mogę dodać drugiego. Menu profili jest puste. Tylko opcje: usuń, dodaj, ustaw hasło.
Czy może ktoś podpowiedzieć jak to naprawić?
stranded
Kplus nigdy nie był ustawiany pod względem kilku profili, nie wiem jak ci pomóc.
hevo
Witam. Mam malutki problem z ustawieniem KonnektaPlus w wersji MAX :| Otóż po zainstalowaniu i przesłaniu do kogoś wiadomości nie mogę napisać drugiej zanim ta osoba mi nie odpisze... w skrócie mówiąc... nie moge napisać do kogoś dwóch wiadomości pod rząd :| Czy jest do tego jakaś opcja, bo szukam i nie umie znaleźć :| Będę wdzięczny na pomoc wink.gif
zhvir
To wygląda raczej na problem ze stylem okna rozmowy a nie z samym konnektem
silver_limp
mam problem jak ktos mi wysyla obrazki w oknie rozmowy to konnekt mi pada..wyskakuje blad krytyczny i zamyka program..wie ktos jak to naprawic moze ? bede wdzieczny smile.gif
Dexterxx
Wklej ten błąd.
Konstruktor
QUOTE(Dexterxx @ 20.02.2008 - 15:46) *

Wklej ten błąd.

I slad po gosciu zaginol. Ja niestety wrocilem do wersji starszej. Ale nadal mnie korci aby zaladowac jeszcze raz 1.7 i powalczyc, tylko ... no wlasnie, czy jest sens ??
Dexterxx
Ja tam ostatnio na wirtualnej zainstalowałem KP i nie podobało mi się to, że już config jest ustawiony, profil zrobiony itd..... Ja wole po swojemu wink.gif
Konrado
No to instaluj wersje standart wink.gif
Dexterxx
Nie mam potrzeby wink.gif Mój konnekt stoi od 3 lat i nie mam z nim problemów... ale na czysty system to raczej standard będę instalował zawsze
Konrado
No to tak jak ja ja tylko go wrzucam z folderem+profil smile.gif
maciora
Niech ktoś pomoże!
Ciągle chce zakładać nowy profil i nie widzi już zrobionych
Co jest nie tak ??
invisi
Pozwolę sobie na off-top, ale taki troche wyjątkowy... bo z konnektem troche sie nameczyłam, problemy nie wynikały z samego programu ale 2 równożędnie zainstalowanych sytemów, problemów z udostępnianiem i jeszcze innych pomniejszych zgrzytów...a, że jakoś wyzanje zasadę ze szukanie naprawde "nie boli" więc znalazłam to forum, potem konektplusa i troche mi sie porozjaśniało. Piszę właściwie tylko po to zeby powiedziec, że po pierwsze wiekszosc stałych użytkowników odwaliła tu kawał ekstra roboty (od samego k+, po wyszukiwanie caraz to ciekawszych wtyczek) po 2 zapis tego wszystkiego w postaci forum stworzył cos w rodzaju przewodnika po tym co człowieka moze spotkac... wystarczy poczytac wink.gif Tak ze Panowie własciwie to rozwiązaliście moje problemy z konnektem wink.gif a na dodatek daliscie mi motywacje zeby sobie czegos doszukac. I wszystko działa wink.gif Dziekuję ...
Zuzia
stranded
Proszę bardzo, trochę szkoda że z Konnektem masz styczność dopiero teraz, ponieważ z czasem pewnie przestanie na nim cokolwiek działać (projekt jest nierozwijany). A wielkimi krokami zbliża się Windows 7...

KonnektPlus miał za zadanie ułatwić instalację i konfigurację użytkownikom takim jak Ty. Jeśli się udało to super.
lololo
Z innej beczki. Czy istnieje jakiś inny komunikator mający opcję "ukryj status przed nim"? Będę wdzięczny za odpowiedź.
dejko
Np. pierwsza z brzegu Miranda.
didos
Potrzebuje malej pomocy, z nudów sciaglem konnekta+ 1.7 ustawilem zapakowalem kontakty i nie kumam jak go mam uruchamiac ?
Po kliknieciu ikonki ''Uruchom KonnektPlus'' albo ''Uruchom KonnektPlus z wyborem ścieżki profilów'' wyskakuje info
''musisz ustawic login i haslo na gg''
Klikajac zaś na ikonkę ''Uruchom KonnektPlus bez profilu domyślnego (zaawansowane)'' to za każdym razem wyskakuje informacja '' zostanie utworzone nowe konto'' po kliknieciu Ok wyskakuje kolejne '' czy chcesz dodac znajomych ...'' i tu GG wchodzi od razu na status dostepny i można juz pisac do ludzi.

Nie wiem cyz wrocic do starej wersji czy da sie to naprawic jakos ?
stranded
Uruchom KonnektPlus - zawsze

albo katalog konnekta i konnekt.exe

tamte skróty są napisane zgodnie z instrukcją FAQ ze strony Konnekta, a jak działają tak działają, nie moja wina
Focus026
Witam, jak wchodze na strone komunikatory.pl... i chce pobrać konnekta Plus to wywala mi ze Błąd wczytywania strony;/ mozecie wżucić plik instalacyjny na jakiś serwer np odsiebie.coM? Z góry dzięki
stranded
Po pierwsze nie PL a EU. Niestety Komunikatory.eu poległy, mój sponsor nie finansuje już serwera ani domeny. Nie należą już one do niego (nawet miałem propozycję przejęcia, ale nie widzę w tym większego sensu gdyż Konnekt nie żyje).

Jednak specjalnie dla ciebie obie instalki zamieszczam na swoim prywatnym serwerze:
http://sumowski.com/kplus/
Wizard
KonnektPlus jest niczym innym jak tylko paczką, która zawiera normalnego Konnekta + wszystkie wtyczki i dodatki. Nie zawiera nic nowego/poprawionego niż zwykły Konnekt. Tu po prostu nie ma możliwości naprawy.

A sam projekt o nazwie Konnekt umarł śmiercią naturalną.
stranded
nie, przeciez projekt upadl zanim wstał :/

że co? wersji było multum, wszystko co jest w tej instalce (w ustawieniach) było zamierzone - nie ukrywajmy, robiłem ją pod siebie

poza tym nie używam już konnekta
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.