Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KonnektPlus
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Keleos
hehe, nic się neie przejmuj, przecież to by było zbyt piękne, żeby te instalki chodziły bezkolizyjnie... nad Konnektem wisi klątwa x D
ZenitH
Keleos ty mnie nie dołuj tylko byś powiedział co z tym zrobić biggrin.gif , bez konnekta zostalem a teraz chwilowo z AQQ korzystam

No i widze, ze w koncu zmieniono nazwe tematuxD
LooL
QUOTE(psota @ 6.11.2007 - 17:36) *

exPIMP wszystko eksportuje, nawet hasła wink.gif
wystarczy potem, że ktoś weźmie twoje ustawienia i je załaduje i będzie miał program do odgwiazdkowywania i po kontach :]

A załozymy się biggrin.gif tongue.gif ???? tez tak myslałem dopoki nie przyszło podzielic sie z kims moimi ustawieniami smile.gif
Zgadza sie exPIMP wyeksportowuje ustawienia wtyczek, ale listy właczonych przez nas wtyczek juz nie tongue.gif
Jak sami nie wybierzemy wtyczek to lipa....
I na tym polega problem, bo jakiemu nowemu userowi chciało by sie z tych 60 kazda zaznaczac sad.gif

kto zaradzi temu problemowi ?
szczeniak191
A może zrobić tak, by początkowe ustawienia były możliwe do wyboru tak samo jak np. style itp. Dawało by to możliwość dokonania wyboru przez samego użytkownika.

Co do Faq to już ktoś nad tym pracuje (póki co nie będę mówił kto tongue.gif ) ale to co by się przydało w przyszłych wersjach to takie Readme z opisem ustawień itp itd smile.gif no i oczywiście link do faq
LooL
Plik plg.dtb ( w katalou PROFILES ) odpowiada za listę wtyczek ( które pluginy mamy właczone, a które nie )

Trzebaby było wypuscic nowszą wersje exPIMP która pobierała by dane z tego pliczku....
ZenitH
QUOTE(LooL @ 6.11.2007 - 20:49) *

Trzebaby było wypuscic nowszą wersje exPIMP która pobierała by dane z tego pliczku....

To na taką nowszą wersje by można było czekać....i czekać smile.gif
LooL
to trzeba sie wziaść w garść i samemu się wziąść do roboty i poprosic o udostpnienie źródeł wtyczki
psota
Zgadza sie exPIMP wyeksportowuje ustawienia wtyczek, ale listy właczonych przez nas wtyczek juz nie tongue.gif

Chciałem głównie podkreślić, że hasło w ten sposób się też podaje smile.gif
LooL
@Psota:
To moze cos bys poradził ?
Keleos
ja tam nigdy nie polegam na eksportach, tylko zawsze przed formatem kopiuję cały folder Konnekta... potem do zmienienia są jedynie ścieżki do np. tła w Tłoku i kilka drobnych zabiegów kosmetycznych.. 90% pozostałych rzeczy jest ; )
jareq
Witam,
po tym jak projekt konnektowy praktycznie przestał być rozwijany przesiadłem się na Mirandę. Dzisiaj wszedłem na forum i widzę KonnektPlus, więc postanowiłem sprawdzić co to jest. Niestety nie było mi to dane :/ podczas instalacji pojawia się ten sam problem co u ZenitH:

W czym może być problem ?
joj_sport
kurde ja tez mialem ten blad no ale.... przynajmniej wiem, ze to wina mojego netu, bo jakies awarie sa w tepeesa... moze instalke szlak trafil przy upload'owaniu na serwer... (?)
LooL
do kasacji....
lucasmadi
Mam ten sam problem co dwoje kolegow wyzej..

Moze wrzucic ktos jeszcze raz konnekta+ na serwer? :> bo sciagalem dwa razy i dalej to samo..
joj_sport
ajjj lipa, net mi chodzi juz calkiem w cipke (czyt. zajebiscie), sciagam instalke, a tu znowu psikus sad.gif ma ktos moze jakies nierozwalone zrodelko ?
jareq
Paczka ma błąd i nikt sobie z tego nic nie robi już od kilku dni... :/
stranded
ej wiesz co niektórzy jeszcze mają inne zajęcia w życiu wink.gif

zaraz wrzucę tam na nowo ten plik, widocznie się zepsuł.

obecnie jestem na ubuntu, ale zaraz wracam na win to naprawie (skompiluje instalke od nowa)

naprawione
bezpośredni link do 1.6: http://www.komunikatory.eu/kplus/setup.exe
lucasmadi
QUOTE(stranded @ 8.11.2007 - 17:37) *

ej wiesz co niektórzy jeszcze mają inne zajęcia w życiu wink.gif

zaraz wrzucę tam na nowo ten plik, widocznie się zepsuł.

obecnie jestem na ubuntu, ale zaraz wracam na win to naprawie (skompiluje instalke od nowa)

naprawione
bezpośredni link do 1.6: http://www.komunikatory.eu/kplus/setup.exe

Wielkie dzieki za wrzutke wink.gif sciagam.. mam nadzieje ze tym razem bez bledow wink.gif Pozdrawiam
stranded
sam ściągałem przed chwilą na innego kompa jeden z windowsem a drugi z ubuntu. pod dwoma kompami instalka działa tak jak należy.

dodałem alternatywny link pobierania:

http://www.konnektplus.sumowski.com/setup.exe
stivo
Kawał dobrej roboty! Niech Ci ktoś piwo za to postawi wink.gif
joj_sport
instalka dziala znakomicie wink.gif gratz !
VoYtHAs
O stary, super robota. Masz u mnie duże piwo.

Z wdzięczności zrobiłem specjalnie dla Ciebie emotkę:
jareq
Muszę przyznać, że owy pakiecik pozytywnie mnie zaskoczył wink.gif

Dzięki stranded !!
stivo
Przydałoby się zamieścić nowszą wersję SprzątaczK'i 0.7.0.0 LINK
nowako84
QUOTE(stranded @ 30.09.2007 - 00:50) *

KonnektPlus brzmi super. od nowej wersji tak się będzie nazywać ;P

kduoview jest tam ale nie ma styli do niego, wgramte co są na forum, fajnie by było jakby ktoś je wszystkie spakował i wrzucił na serwa (najlepiej ten kto uzywa kduoview)

możecie mnie naprowadzić na najnowszy dwutlenek??

EDIT:
dodałem dwutlenek nie wiem czy najnowszy, zmieniłem nazwe na KonnektPlus smile.gif

Jestem w szoku bo na prawde świetna robota, dzięki za konnekt plus smile.gif
LooL
Jesteś wielki. smile.gif
Przewidywana jest nowsza wersja ?
Keleos
Stranded .. ja mam takie pytanko... otóż hao twierdzi, że kilku osobom przekazał kod.. (bajka?). Czy Ty nie chciałbyś może także tego kodu dostać? Myślę, że forumowicze poparli by tą inicjatywę, a w razie odmowy zrobilibyśmy rewolucję ; )
Bandit
Ale on chyba nie jest devem.
ZenitH
Jeżeli stranded ma czas żeby go poświęcić dla konnekta to myśle żeby się nadawał do tego w 100 %
RafalB
No dobrze, mam konekta, najnowszego jakiego moge miec, dawno nic nie zmienialem, no moze poza paroma pluginami i teraz zasadnicze pytanie - czy bezpiecznie jest plusa w tej fazie w ktorej sie znajduje instalowac na konekcie?
ZenitH
QUOTE(RafalB @ 11.11.2007 - 22:25) *

czy bezpiecznie jest plusa w tej fazie w ktorej sie znajduje instalowac na konekcie?

O ile dobrze rozumiem, chodzi ci czy konnekt plus nie wywala żadnych krytyków i czy nie ma z nim problemów. O tóż raczej nie będziesz miał z nim problemów ale na wszelki wypadek zaleca się zrobić kopie zapasową swojego konnekta. I przed instalacją odinstaluj stargo konnekta(nie zapomnij o kopi zapasowej tongue.gif )
czesiu
Jak usunac rozwijana liste dostepnych sieci w oknie glownym i zmusic program do wykorzystywania dostepnego miejsca?

ZenitH
QUOTE(czesiu @ 11.11.2007 - 22:40) *

Jak usunac rozwijana liste dostepnych sieci w oknie glownym i zmusic program do wykorzystywania dostepnego miejsca?

Prawy na tolbarze/odznacz zablokowany a potem rozsuń sobie poszczególne ikony
czesiu
Dzieki wielkie. Nic bardziej oczywistego sobie nie wyobrazam :-)

Problem #2
Korzystam z sieci gg i tlenu. Klikam na ikonke w trayu i wybieram po lewej stronie okienka jakis status. Zmiany dotycza tylko gg. Co zmienic zeby zmiany dotyczyly wszystkich sieci?

ZenitH
QUOTE(czesiu @ 11.11.2007 - 23:14) *

Korzystam z sieci gg i tlenu. Klikam na ikonke w trayu i wybieram po lewej stronie okienka jakis status. Zmiany dotycza tylko gg. Co zmienic zeby zmiany dotyczyly wszystkich sieci?

Jeżeli chodzi żeby za jednym razem zmienić status w obu sieciach to do tego potrzebna jest wtyczka kzmieniacz
czesiu
Dziekuje jeszcze raz smile.gif
ZenitH
QUOTE(czesiu @ 11.11.2007 - 23:27) *

Dziekuje jeszcze raz smile.gif

Polecam się na przyszłość wink.gif
didos
Powiedzcie mi jak instalujecie ten soft ?
Na starego konnekta czy tamtego odinstalowujecie i wgrywacie tego plus ?

1.Zainstalowalem samego konekta plus i wlaczylem jakąś wtyczkę i zrobily mi się tak jakby linijki pod kazdym statusem , wie ktos jaka to wtyczka albo ustawienie robi tu problem ?
2. Jak zrobić zeby ikonki statusów byly takie jak w starym poczciwym konekcie?
3. Jakis problem z wtyczka selekcja , ten kolor wchodzi na napisy albo na ikonke statusu danego kontaktu ( teraz nie pamietam bo wrocilem chwilowo do starego konekta )
4. Jak nacisne na klawiaturze literkę np. L to przechodzi mi do pierwszej osoby kontaktu zapisanej z literką L , tylko jak nacisne drugi raz to juz nie schodzi na następne osoby na liscie z pierwsza literka w nazwie na L , czy da sie zeby po kliknieciu za kazdym razem pokazywalo nastepne osoby ? Przyspiesza to znajdywanie kontaktu .

No i ogolnie dobra robota ten owy konekt plus.
Bandit
1. SprzątaczK
2. Zmienić ich styl.
3. ??
4. Nie da sie tak zrobić użyj: na twoim przykładzie L+Spacja, spacja, spacja.
Keleos
heh, wczoraj sobie z ciekawości zainstalowałem plusa.. i ku zdziwieniu stwierdzam, że drażni ; )

1. Wyskakuje komunikat, że trzeba wpisać numer gg i hasło... a jak ktoś zainstalował Konnekta by korzystać np. tylko z tlena?
2. Domyślnie zaznaczone są wtyczki, których nigdy w życiu nawet nie używałem (tylko do testów). Wg. mnie powinno się zrobić sonde, które wtyczki powinny być na starcie.
3. Problemy z Jabberem (tak!). Zainstalowałem czyściocha, dorzuciłem folder knotify (nie ma w instalce, albo nie wiem... instalowałem wszystko oprócz schematów dźwięku i emotikon...), i zaznaczyłem jabbera (nie zauważyłem, ze są 2...) i mi wywalało błędy i Konnekt się nie włączył.. proponuję usunąć jedną wtyczkę Jabbera... po co 2 naraz?
4. Wywala komunikat "nie znaleziono pliku ini" przy próbie odpalenia knotify...
didos
Wczoraj zainstalowalem ten dodatek na starego konnekta i dzis mi wariuje tu tak jakby caly czas sie odswieżało,jak wylaczylem znikacza to przestało.

Przydalo by się jeszcze we wtyczce sms mozliwosc wpisania paru profili z orange
RafalB
Zenith, no wlasnie, chodzilo mi o to czy mozna go bezproblemowo przeniesc na profile ktore mam w starym konekcie, na liste kontaktow w kazdym z nich itp, nie bez znaczenia sa tez pluginy ktorych uzywam, co do znikacza ja mam starego konekta i tez mi tak szalalo wiec to problem raczej globalny
ZenitH
RafaB konnekt plus to jest paczka wszystkich wtyczek+ samego konnekta, to nie jest zadna nakladka itp. Ma on uprościć nowym osobom korzystanie z konnekta żeby nie musiały szukać wtyczek itp. Jeżeli masz dobrze skonfigurowanego konnekta to nie opłaca ci się instalować plusa i konfigurować wszystkiego od nowa (chyba że gdzieś masz zapisane ustawienia) bo i tak nic nowego nie zobaczysz smile.gif
Jak sie mylę to mnie poprawcie:)
SkkF
QUOTE(RafalB @ 12.11.2007 - 12:41) *

(...)nie bez znaczenia sa tez pluginy ktorych uzywam, co do znikacza ja mam starego konekta i tez mi tak szalalo wiec to problem raczej globalny

To po co instalowałes konnektaplus? Przecież konenktplus to TYLKO instalka już skonfigurowanego konnekta z wtyczkami! Core, silnik czy jak to nazwać konnekta jest ten sam, więc jedyne co zyskasz ściągając konnektplus, następnie wyłączając niepotrzebne wtyczki, to to, że zawalisz sobie system niepotrzebnymi plikami. Jak masz juz skonfigurowanego konnekta, to konnektplus nie jest Ci potrzebny, bo po co? On jest głównie dla nowych, żeby mogli sobie już ściągnąć skonfigurowanego konnekta.
Keleos
... i dla "starych" userów, co to chcą nowsze wersje wtyczek mieć... bo to kupdate to sam nie wiem czy to aktualizowane jest czy nie? Średnio co 2-3 tyg chce bym aktualizował ponad połowę wtyczek.. coś mi nie gra.. więc nie używam ; )
VoYtHAs
QUOTE(Keleos @ 12.11.2007 - 09:28) *

heh, wczoraj sobie z ciekawości zainstalowałem plusa.. i ku zdziwieniu stwierdzam, że drażni ; )

1. Wyskakuje komunikat, że trzeba wpisać numer gg i hasło... a jak ktoś zainstalował Konnekta by korzystać np. tylko z tlena?

OMG, ale Ty masz problemy O.O. Wyłącz sobie wtykę GG i tyle!
Większość ludzi korzysta z GG dlatego to jest zrobione tak a nie inaczej.
SkkF
http://www.wykop.pl/link/33123/konnektplus...ultikomunikator - ktoś wykopał konnektaplus, pomóżcie wink.gif
Keleos
QUOTE(VoYtHAs @ 12.11.2007 - 15:43) *

OMG, ale Ty masz problemy O.O. Wyłącz sobie wtykę GG i tyle!
Większość ludzi korzysta z GG dlatego to jest zrobione tak a nie inaczej.

Problem to masz Ty. Najpierw wszyscy chcą, żeby Konnekta się odpalało bez jakichkolwiek problemów, tak by ciemnoty nie musiały się głowić co to jest 'wtyczka' etc, a jak się powie, że wyskakuje denerwujący komunikat to od razu się złośliwości zaczynają.

Nie mówi mi co mam sobie wyłączać, bo równie dobrze możesz 'nowym' użytkownikom mówić "OMG, ale macie problemy. Skonfigurujcie sobie wszystkie wtyczki i po problemie".

Miało być bez jakichkolwiek problemów - nie jest, więc zwracam na to uwagę. Jak Ci się nie podoba to nie czytaj moich postów - to rada jaką byś sam sobie udzielił zapewne.
SkkF
QUOTE(Keleos @ 12.11.2007 - 18:58) *

tak by ciemnoty nie musiały się głowić co to jest 'wtyczka' etc,

Zomg, kto Ci to powiedział?
himen
Mam pytanie czy przypadkiem konnekt nie ma starej listy serwerów do gadu-gadu? Bo jak patrze tu http://www.kadu.net/monitor/ to trochę więcej ich jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.