Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KonnektPlus
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
joj_sport
to i Ty sprobuj zrobic w NSIS smile.gif trzymamy kciuki tongue.gif
DjSerek
Instalator UHA
nullsoft
Quick Menu Builder
Multi Install
Inno Setup
Is Tool (nakładka na Inno)

Któryś z tych musi mieć tą opcje wink.gif.
stranded
ok jutro na bank coś zrobię, mam mało zajęć na uczelni

EDIT:
bawię się trochę NSISem i nie wiem jak dodać pliki do instalki, lol, w dokumentacji nie mogę się tego doczytać, na wiki nsis też nie. wstępnie wygląda to ubogo:

znalazłem taki page: http://pepesoft.tox.pl/nsis_pl/contents.php

poczytam i może się uda
szczeniak191
ważne że w końcu dorwałeś tą opcję - a wg mnie dokumentacja powinna być na tyle obszerna by taki fachowiec jak ty sobie bez problemu poradził biggrin.gif
stranded
no wlasnie jestem po wykładach i siedzę nad tym ale nie wiem jak dodać do instalki pliki! reszta to pikuś (ikonka, bitmapy itd) wszystko do zmiany, ale nie wiem jak dodać (skompresować) pliki do instalatora

no i w końcu: czy ja mam dawać możliwość wybrania każdej wtyczki po kolei i opisać jej możliwości w okienku po prawej? przecież to mi zejdzie do grudnia smile.gif

a po drugie jak to zrobić to też nie wiem, te tutoriale są spoko ale za dużo z nich się nie da wyczytać

PS
nie wiem czy uda mi się w ogóle dzisiaj to zrobić bo musze jeszcze zrobić stronę internetową
joj_sport
tak jak napisalem - od tego sa sekcje i kazda sekcja moze byc odpowiedzialna za 1 maly pliczek dla przykladu. Mnie tez to ulękło, ze bedzie bardzo duzo wpisywania, ale mysle ze jakbysmy sie podzielili robota byloby szybciej. Proponuje ze ja zajme sie wtyczkami narazie. Gdy skoncze wysle Ci czesc kodu, za ktory jestem odpowiedzialny ok? :>

i mam jeszcze jeden pomysl, ktory skroci robienie sekcji. Mianowicie, zeby pierwsza sekcja byl pakiet np.: Konnekt, GG, kTransfer, kUpdate, SMS, kSound/style/notify, expimp, konferka i np szukacz. To by byla taka jakby wersja standardowa/light. Do tego mozna dodac tylko tlenka w sekcji drugiej.
Reszta niestety bylaby oddzielnie :]
Bandit
Słuchaj standarted, a mnie dziś rano kolega zainicjował tym, żebym zrobił mu do tej twojej paczki tutrioala,żeby to w miare wyglądało, wiesz... dam tam crealgirla, w miare ustawienia zwiazane z wygladem, coś 100 razy lepszego niż gg, funkcjonalność dodam ew s.a0xa 0.9 bo to chyba najpopularniejszy styl smile.gif i ktoś kto pierwszy raz wejdzie na to forum będzie mógł mieć w 15 min b.fajne "gg" a w związku z robieniem tego, nauczy sie dość dużo co pomoże mu w ustawianiu K pod siebie, co ty na to ?smile.gif
stranded
ile razy mam mówić stranded nie standarted ? tongue.gif

nie wiem jak to będzie z tym nsisem, bo to jest masa pracy, co do sekcji się zgadzam

co do tutoriala do paczki to czy potrzebne jest takie coś? może po prostu aktywować domyślnie Wizardek?

narazie dobre to, że chociaż wersja 1.2 jest rozchwytywana bo zżera mi to transfer z serwera że hoho

tak czy siak każda pomoc jest dobra tongue.gif
szczeniak191
Jak będziesz potrzebował jakiś opisów wtyczek itp to służę pomocą wink.gif
stranded
ok po tych 2 dniach mam dość, nsis odpada ;P
joj_sport
lol smile.gif trzeba poszukac na jakims forum programistycznym i zapytac chlopakow jak zrobic to i owo wink.gif
jacbob77
witam zainstalowałem to ale miałem kilka błędów i wogóle się troche posypalo na XP SP2

czy można to instalować obok Konnekta??
może to jest tego przyczyną
ZenitH
usun starego konnekta i zainstaluj na nowo , powinno byc ok smile.gif
stranded
czytałes informacje w instalce? tongue.gif pisałem robić kopie zapasową, bo aktualizacja na obecnego konnekta nie wiem czy działa ale na 90% nie.
Keleos
brakuje wtyczki Kadula.dll ; )
stranded
proszę abyście nadsyłali wtyczki, których nie ma w paczce, albo załączajcie je na forum
joj_sport
emoty GG [6.0] http://www.speedyshare.com/162422635.html

emots 1400 [1400 emotow, rowniez z GG] http://www.speedyshare.com/894849339.html

Keleos
kadula.dll

kadula.dll
TYN!U
nie wiem czy tylko u mnie, ale mimo to, że jest zaznaczone żeby uruchamiało ze startem systemu to i tak żeby sie włączyło musiałem to w harmonogramie zadań ustawi
joj_sport
ja mam w autostarcie... mysle ze [prawie:)] zaden problem...
himen
Hello world! Moje propozycje do nowej wersji konnektplus:

1) Zmienić w instalatorze domyślną ścieżkę instalacyjną na "c:\konnektplus" dzięki temu automatycznie zostanie rozwiązany problem zgodności z vistą
2) Usunąć brzydkie themes'y i knotify. Wiem ze wygląd jest sprawą gustu, ale według mnie niektóre z tych stylów są pozbawione jakiego kol wiek gustu.
3) Usunąć niektóre schematy dźwięków, które kaleczą słuch
4) Dodać trzy katalogi emots'ów z gadu-gadu 7.7 i tu również jestem za usunięciem niektórych katalogów z buźkami, których nikt nie używa
5) Według mnie można byłoby się pokusić o usunięcie niektórych funkcjonalność staje pod dużym znakiem zapytania. Ponoć od przybytku głowa nie boli jednak nie zgodzę się z tym ponieważ mnie troszkę rozbolała jak po zainstalowaniu konnektplus zobaczyłem taka dużą ilość wtyczek. Jeszcze rozumiem jakby były podzielone na kategorię, ale nie są wiec uważam ze wypadałoby z niektórych zrezygnować.

Dzięki tym zmianom uważam że konnektplus nabrałby większej elegancji, przejrzystości i stałby sie łatwiejszy w obsłudze. Na koniec chciałbym powiedzieć ze konnektplus jest jak dla mnie najlepszym komunikatorem obsługującym sieć gadu-gadu. Pozdrawiam jego twórce i czekam na nową wersję mam nadzieje ze troszkę okrojoną!
ZenitH
Według mnie to chodzi o to zeby byly wszystkie mozliwe wtyczki wiec nie ma z czego rezygnowac. Jak się z czegoś zrezygnuje to znajdzie sie ktos kto bedzi mial pretensje o to ze nie ma danej wtyczki huh.gif Moge sie z toba zgodzic w przypadku dzwiekow bo nie ktore naprawde nie nadają sie do uzytkowania smile.gif Jezeli chodzi o sciezke instalacyjna to mysle ze mozna by ja zmienic bo wiele to nie zmieni a jesli ma to poprawic dzialanie konnekta na viscie to byłby to duży plus smile.gif
Bandit
QUOTE(himen @ 12.10.2007 - 17:37) *

Hello world! Moje propozycje do nowej wersji konnektplus:

1) Zmienić w instalatorze domyślną ścieżkę instalacyjną na "c:\konnektplus" dzięki temu automatycznie zostanie rozwiązany problem zgodności z vistą
2) Usunąć brzydkie themes'y i knotify. Wiem ze wygląd jest sprawą gustu, ale według mnie niektóre z tych stylów są pozbawione jakiego kol wiek gustu.
3) Usunąć niektóre schematy dźwięków, które kaleczą słuch
4) Dodać trzy katalogi emots'ów z gadu-gadu 7.7 i tu również jestem za usunięciem niektórych katalogów z buźkami, których nikt nie używa
5) Według mnie można byłoby się pokusić o usunięcie niektórych funkcjonalność staje pod dużym znakiem zapytania. Ponoć od przybytku głowa nie boli jednak nie zgodzę się z tym ponieważ mnie troszkę rozbolała jak po zainstalowaniu konnektplus zobaczyłem taka dużą ilość wtyczek. Jeszcze rozumiem jakby były podzielone na kategorię, ale nie są wiec uważam ze wypadałoby z niektórych zrezygnować.

Dzięki tym zmianom uważam że konnektplus nabrałby większej elegancji, przejrzystości i stałby sie łatwiejszy w obsłudze. Na koniec chciałbym powiedzieć ze konnektplus jest jak dla mnie najlepszym komunikatorem obsługującym sieć gadu-gadu. Pozdrawiam jego twórce i czekam na nową wersję mam nadzieje ze troszkę okrojoną!

Noi sie zaczęło, konnektplus to nie jest komunikator tylko paczka zawierająca konnekta + wtyczki do niego oraz wszystkie możliwe app'sy (w założeniu) żeby nie musieć ściągać wszystkiego po kolei, więc jeżeli nie znasz idei nie wypowiadaj się, chyba, że to ja jestem w błędzie ph34r.gif
Aa, i jeszcze trza by dodać, że właśnie dlatego, że gust jest jak 4Litery i każdy ma swój dlatego powstała taka paczka, żebyś sobie mógł wybrać. Codo dźwięków to rzeczywiście tam nie pasują, można by zmniejszyć dzięki usunięciu ich paczkę. co jak na razie jest sporym problemem
joj_sport
ideą Kplus bylo zamieszczenie wszystkich mozliwych rzeczy dostepnych na Konnekta, wiec kasowac niczego raczej nie trzeba. Przydalba by sie tylko instalka z mozliwoscia wyboru dostepnych dodatkow. Wtedy kazdy wybierze sobie co mu sie przyda i po klopocie :]
himen
Spoko rozumiem Wy macie swoje zdanie ja mam swoje. Ostatnio zachwycony nowym konnektemplus zacząłem wysyłać na gadu link do niego znajomym którzy nie są zaawansowanymi użytkownikami tego komunikatora. Po zainstalowaniu kompletnie nie wiedzieli z czym to sie je, a to dla tego ze wyskoczyło im kilka dziesiąt wtyczek, które nie były w żaden sposób pogrupowane, a najgorsze bylo to ze duża część z nich nie ma nawet w konnekcie opisu. Pierwsze o co mnie zapytał znajomy po zainstalowaniu konnekta to które ma zaznaczyć wtyczki. Według mnie na dzień dzisiejszy powinno sie usunąć nie potrzebne rzeczy z konnekta ze względu na brak pogrupowania wtyczek i jakiejkolwiek możliwości konfigurowania instalacji. Dzięki temu zabiegowi konnektplus zyskałby na przejrzystości i stałby sie bardziej elegancki jakby nie posiadał tych schematów dźwięków i tych okropnych styli.
zhvir
jak się nie podoba to możesz sam zrobić własną konkurencyjną instalkę
w tym temacie jest wystarczająco dużo napisane jakimi narzędziami można to wykonać
Keleos
himen - sęk w tym, że masz do wyboru KonnektPlus i Konnekt.

Konnekt NIE MA tylu "zbędnych" wtyczek, a KonnektPlus MA. Tak więc, jeśli ktoś nie chce zbędnych - niech nie instaluje Plusa.. proste jak dla mnie.

To tak, jakbyś kupił sobie zestaw HappyMeal i miał pretensje, że chciałeś tylko Colę...

Bandit
Idealne porównanie.
SkkF
QUOTE(Keleos @ 13.10.2007 - 14:03) *

To tak, jakbyś kupił sobie zestaw HappyMeal i miał pretensje, że chciałeś tylko Colę...

Porównanie miażdży wink.gif
himen
QUOTE(Keleos @ 13.10.2007 - 14:03) *

Miałem na myśli bardziej to ze jak kupujesz HeppyMeal dostajesz 10 chusteczek w zestawie, a potrzebujesz tylko jednej góra dwóch, ale widzę że Ty po przeczytaniu mojego posta twierdzisz że jestem za usunięciem wszystkich wtyczek i pozostawieniem czystego konnekta(samej koli)
Bandit
Oh rozbawiło mnie to teraz kolego himenie, jak chcesz jedną chusteczkę/colę to sobie zainstaluj konnekta i sam wyssaj co ci potrzeba ... a tu już czas najwyższy zakończyć offtop ;/
himen
QUOTE(xBanditt'o @ 13.10.2007 - 18:35) *

Oh rozbawiło mnie to teraz kolego himenie, jak chcesz jedną chusteczkę/colę to sobie zainstaluj konnekta i sam wyssaj co ci potrzeba ... a tu już czas najwyższy zakończyć offtop ;/

Naucz sie czytać to Wy zaczęliście stosować beznadziejne porównania i to Ty napisałeś w swoim poście że niby ja chce konnekta z jedna wtyczką. Od samego początku pisałem o tym że jestem za usunięciem kilku wtyczek z konnektaplus, a przypominam że jest ich kolo 90. Wiec proszę Cię żebyś mi nie wmawiał rzeczy których ja nie napisałem. Po za tym nie wiem co Cię tak rozbawiło to że ktoś ma inne zdanie niż Ty?
Bandit
to już będzie mój ostatni post tutaj, pokaż mi gdzie napisałem, że ty chcesz konnekta z jedną wtyczką, i to ty mi nie wmawiaj czegos czego nie powiedziałem... end
himen
QUOTE(xBanditt'o @ 13.10.2007 - 18:35) *

jak chcesz jedną chusteczkę/colę to sobie zainstaluj konnekta

Szczerze mówiąc wydawało mi sie że tu takie coś napisałeś, ale moja interpretacja mogła być niepoprawna ponieważ nie mam pojęcia co oznacza chusteczkę/colę chcesz mi przez to przekazać że dostane chusteczkę i colę czy tez masz ochotę podzielić chusteczkę przez colę. Musze Ci przyznać że to Ty mnie sowicię rozbawiłeś. Pozdrawiam!
stranded
po części się zgadzam z himenem.

parę rzeczy które wymienił zmienie (np. zmiana ścieżki instalacyjnej), ale narazie nie moge jakoś się za to zabrać.

co do grupowania wtyczek i ich wybierania, himenie, nikt nie kazał twoim kumplom zmieniać wtyczek wink.gif standardowo okno wyboru w ogóle się nie pokazuje.

grupowanie to już sprawa samej aplikacji Konnekt i jego twórcy, ja ingerować w program nie mogę.

przejżę niedługo style dźwiękowe (rzeczywiście dużo to zabiera) i inne, czy się w ogóle nadają, choć idea kplusa jest inna
Bandit
Panie himek, nawiązywałem do porównań które przedstawili forumowicze swoją drogą ostro ("...masz ochotę podzielić chusteczkę przez colę...") nie mam pojecia jak ty na to wpadles smile.gif Swoja droga, inni też tak zinterpretowali moją wypowiedź ? jeśli tak to przepraszam.
himen
QUOTE(xBanditt'o @ 14.10.2007 - 10:26) *

Panie himek, nawiązywałem do porównań które przedstawili forumowicze swoją drogą ostro ("...masz ochotę podzielić chusteczkę przez colę...") nie mam pojecia jak ty na to wpadles smile.gif Swoja droga, inni też tak zinterpretowali moją wypowiedź ? jeśli tak to przepraszam.

Przepraszam bo teraz napisze coś nie na temat. Widzę że teraz panuje jakaś moda po debacie Tuska z Kaczyńskim na zdrabnianie typu Jarusiu, Donaldziku. W każdym bądź razie każdy z nas w miarę spokojny sposób przedstawił swoje zdanie na temat przyszłości konnektaplus. Na koniec chciałbym pozdrowić Pana xBanittunio.
Keleos
[offtop]xBanDittunio jak już coś...[/offtop]

Stranded - dźwięki są np. jak dla mnie zupełnie zbytecznie.. nie dość, ze to więcej piszczy jak dźwięczy, to jeszcze nie używam dźwięków w komunikatorze, ale tu nie o to chodzi. Z pewnością sam wiesz lepiej, jaką miałeś ideę Plusa, ale dla mnie Plus to Plus - wszystko co się nawinie a nawet więcej. Jeśli ktoś nie chce dźwięków to chyba nie problem wejść w folder "sounds" i wszystkie skasować - ja tak robię. Jeśli ktoś mi powie "niedoświadczeni użytkownicy nie potrafią" ... to mnie to nie wzruszy.

Dlaczego? Bo "Konnekt - nie dla idiotów".
stranded
masz rację.

a tak w ogóle nie róbcie tragedii z instalki która ma zaledwie 30mb
himen
Może byś zdradził za ile możemy sie spodziewać nowej wersji.
ZenitH
Keleos, może dla ciebie nie sa potrzebne dzwieki bo nie uzywasz ale ja tak wiec mogla by przynajmniej jedna (podstawowa) paczka z dzwiekami obstac:p
szczeniak191
<ot>O mój Boże, jak dzieci normalnie jak dzieci. Jesteście wszyscy u pani!</ot>

Nie ma sensu kłócić się o to czy dźwięki są potrzebne czy nie, bo z gustami się nie dyskutuje.

Ja mam takiego pomysła by zrobić wersję internetową instalki, tzn podczas instalacji wybierało by się jakie paczki dociągnąć i zainstalować np. paczki dzwięków, paczki styli itp. Całość byłaby na serverze tym samym co stronka itp tylko nie wiem jak z łączem i trzeba by to było uzgodnić z Hao.
joj_sport
heh mysle ze bedzie z tym taki sam problem jak ze zrobieniem installki z wyborem komponentow :] a moze i wiekszy biggrin.gif no ale wszystko jest do zrobienia wink.gif
stranded
większy oj większy, poza tym kto będzie płacić za transfer? ja sam ledwo wyrabiam (mam na serwie z 5 stronek + fora) a jak wszyscy zaczną sobie ściągać to ja dziękuję XD

nie wiem kiedy nowa wersja, ale bliżej niż dalej.

PS
nawiązałem współpracę z www.komunikatory.eu ...
stranded
PS2:

aha i potrwa to dość długo ale już wiem jak to zrobić
Bandit
No i bajerka, dodaj jeszcze toster i zmywarke, a będzie pięknie...

Swoją drogą bierzcie z Niego przykład!!

Stranded zedytuj troche posta bo po zobaczeniu PS2 moje pierwsze skojarzenie: "pomylił z sp... co oznacza klęske sp2=0 :/"

Edit: KduoView !! DO PIACHU!!
Keleos
Stranded.. idą wybory.. czemu się na listę nie zaciągnąłeś? Myślę, że kilka tysięcy głosów masz jak w banku... ; )

Mam jeno pytanko.. które wtyczki to "standardowe" ? D:
..i nie zapomnij o kDuoView i jego schematach ; )
joj_sport
ajj swietna robota stranded ! smile.gif

przypuszczam, ze w podstawie beda wtyki, ktore proponowalem pare postow wczesniej :>

a i jeszcze mam pytanko: w jaki sposob dziala KPortable ? wersja na penisdrive'a ? tongue.gif

stranded
kduo view nie mam ani jednego schematu (wtyczka jest)

standardowe postaram się opisać po boku tam jest na to miejsce w instalce (czyli gg, tabletka, kieview, ggimage itd itd), potem przeczytam co tam napisales joj_sport

poza tym to jest strasznie męczące ustawianie tego wszystkiego i nie wiem kiedy to skończe, jestem pełen podziwu dla ludzi którzy zajmują się tworzeniem instalek

PS
portable nie wiem, ktos mi podeslal to wrzucilem
stranded
beta 1.3

http://www.komunikatory.eu/kplus/setup1.3beta.exe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.