szczeniak191
26.11.2007 - 19:23
Xbandziorku: da się zrobić tylko trzeba mieć naprawdę fajne pomysły
Wersja 1.6 proszę bardzo
>Klik< [Rozmiar:
37,04 MB]
---EDIT---
Moich plików Sendspace nie gubi
joj_sport
26.11.2007 - 21:18
ja uploaduje paczke 1.6 wlasnie, ale z godzine pewnie to potrwa wiec cierpliwosci grrr... cos nie idzie, ciagle przerywa polaczenie :/ no nic narazie zadowolcie sie linkiem Stiva
Tak w razie gdyby SendSpace zgubił plik -
plik na serwerze 4shared
Brawo panowie
Dzięki za szybką reakcję.
stranded
27.11.2007 - 09:31
będzie chodzić po 1 grudnia, ej ja za to płace dlatego linki padły (a komunikatory.eu też mają coś nie tak)
jak macie jakieś dodatki to słać dziś do mnie to je dodam (mam cały dzień wolny)
PS
w te parę dni od wypuszczenia Konnekta Plus 1.6 pobrano z mojego serwera 9 giga (!).
ZenitH
27.11.2007 - 10:37
Ja ci wyśle knotify jedno bo chyba ominąłeś i k.style jeden bo też nie zauwarzyłem go w paczce, węc jak możesz to podaj mi mail na PW
Stranded mógł byś wyedtytować swój pierwszy post i wstawic tam działające linki które podali koledzy
?
Spokojnie, jeszcze 3 dni i komunikatory.eu będą działać
stranded
27.11.2007 - 23:33
kontakt ze mną: sumowski.com
Bandit
28.11.2007 - 07:26
E no glanc, bardzo fajna reakcja, powodzenia. Tylko panowie... zróbmy z konnektplus'u czy 'a... coś nowego! :> ja, mogę tylko narzekać i piszczeć (zupełnie jak kaczyński) ale wy... macie sile w lapach
ze swojej strony mogę zrobić jakąś paczkę dodatków do windy... screena, przedstawić np w 1 poście, i żeby to ładnie ze sobą współgrało. (paczka zawierała by instruktaż patchowania vs'ow, Vs'a, Objectdocka, turbo patcher i inne takie, "fajne"... ulepszenia ... zawsze byłby to dobry start dla ludzi przychodzących z gg.... kwadraty muszą odejść! na zawsze! :>
Ps: czekam na odzew
szczeniak191
28.11.2007 - 07:58
Ja mogę pomóc na tyle, na ile będę miał chęci i czasu ^^
NA BARYKADY! itd itp
QUOTE(ZenitH @ 23.11.2007 - 13:31)
a co ma konnektplus do tego ze twoje wiadomosci nie dochodza, moze to nie winna tej paczki, nie zdziwie sie jak zainstalujesz gołego konnekta i bedzie to samo
Mądralo używam zwykłego konnekta od prawie dwóch lat i mam go w małym palcu. Zainstalowałem z powrotem gołego konnekta, zainstalowałem potrzebne pluginy i wszystko gra.
Więc jeśli nie znasz przyczyny dla której w konnekcie-plus nie dochodzą mi wiadomości do userów gg to łaskawie nie zabieraj głosu.
@up - kto tu jest mądralą? KonnektPlus to zwykły konnekt + dodatki, jeśli wiadomości nie dochodzą, to wina jakiejś wtyczki, wersji danej wtyczki. Nie ma różnicy między konnektplus + wszystkie wtyczki w tych samych wersjach, a "zwykły" konnekt + wszystkie wtyczki w tych samych wersjach. Przykro mi.
stranded
29.11.2007 - 10:52
SkkF ma rację.
Co z tymi dodatkami?
dajcie jakieś popularne style okien rozmowy, coś do kduo itd to będzie nowa wersja niedługo
PS
jest bramka działająca do Ery? jakiś omnix albo coś? bo właśnie kupiłem w erze telefon i by się przydała
joj_sport
30.11.2007 - 16:27
mi zwykla bramka ery z K+ 1.6 dziala, przynajmniej jeszcze pare dni temu dzialala, wiec git
stranded
1.12.2007 - 13:09
pierwszy link juz dziala
stranded na PM dałem ci link do styli i notify ktorych nie bylo w paczce
ramazzotti
5.12.2007 - 00:21
Proszę o pomoc,
1-jak aby widziec liste słoneczek w starym stylu gg - te nowe mi sie nie podobają
2-niektore kontakty są dostepne lub zaraz wracam a widze kulke ze znakiem zapytania, jak zmieniaja status
to komunikat w trayu sie pojawia ale pozostaje w menu bez zmian
prosze powiedzcie bo bardzo bym chcial uzywac tego programu a te dwie rzeczy sa bardzo waznym utrudnieniem
QUOTE(ramazzotti @ 5.12.2007 - 00:21)
Proszę o pomoc,
1-jak aby widziec liste słoneczek w starym stylu gg - te nowe mi sie nie podobają
2-niektore kontakty są dostepne lub zaraz wracam a widze kulke ze znakiem zapytania, jak zmieniaja status
Ad 1.Jeśli ci chodzi o style słoneczek koło kontaktów to wejdź w:
ustawienia/wtyczki/k.style i wczytaj sobie któryś ze schematów, może przypadnie ci któryś do gustu
Ad2. kulka ze znakiem zapytania oznacza, że dany kontakt nie dawno był aktywny,a co do treja to nie za bardzo rozumiem ale jeśli chodzi o "chmurke" jak w ggktóra się pojawiała nad zegarem systemowym to wejdź w:
ustawienia/wtyczki/knotify tam wybierz styl jakiś styl najlepiej dawaj podgląd, bedziesz wiedział jak dana :chmurka" wygląda
ramazzotti
5.12.2007 - 13:13
QUOTE(ZenitH @ 5.12.2007 - 07:32)
Ad 1.Jeśli ci chodzi o style słoneczek koło kontaktów to wejdź w:
ustawienia/wtyczki/k.style i wczytaj sobie któryś ze schematów, może przypadnie ci któryś do gustu
Ad2. kulka ze znakiem zapytania oznacza, że dany kontakt nie dawno był aktywny,a co do treja to nie za bardzo rozumiem ale jeśli chodzi o "chmurke" jak w ggktóra się pojawiała nad zegarem systemowym to wejdź w:
ustawienia/wtyczki/knotify tam wybierz styl jakiś styl najlepiej dawaj podgląd, bedziesz wiedział jak dana :chmurka" wygląda
chodzi o to ze pokazuje ze jest "?" a ja wiem ze jest zaraz wracam
nastepna sprawa - okienko sie graficznie "sypie" jakies kolorki przebitki z tła aktualnego
temacik.dll nie wczytuje sie nagle w ogole
ogromna ilosc wtyczek ciezko sie polapac ja bym prosil o zrobienie czystego konnekta do gg dla ludzi ktorzy chca miec tylko dobrze dzialajacy komunikator gg z podstawowymi funkcjami bo z tego co widze to nie dojde z tym o ładu nie wiem jak sobie poradzic z tymi problemami
stranded
5.12.2007 - 13:59
instalka zaktualizowana, dodałem to co mi nadesłał ZenitH i poprawiłem tą bramkę znowu bo ciągle się sypała, nie dodałem nic więcej bo mi nikt nic nie wysłał
te od ciebie style ZenitH są całkiem fajne ;D
wysyłam na serwer plik (już jest 80% jak to piszę)
EDIT:
już jest
ramazzotti
5.12.2007 - 16:41
Włączam program
pokazuje mi liste
kolega jest zaraz wracam - on zawsze siedzi na tym statusie
klikam dwa razy na jego ikonke zeby zaczac rozmowe, jakakolwiek nawet
I ROBI SIE NIEDOSTEPNY ZE ZNAKIEM ZAPYTANIA.
Prosze pomozcie
QUOTE(ramazzotti @ 5.12.2007 - 16:41)
kolega jest zaraz wracam - on zawsze siedzi na tym statusie
klikam dwa razy na jego ikonke zeby zaczac rozmowe, jakakolwiek nawet
I ROBI SIE NIEDOSTEPNY ZE ZNAKIEM ZAPYTANIA.
Znak zapytania oznacza, że dana osoba wykazywała jakąś aktywność, np była nie dawno dostępna i zmieniła status na nie dostępny lub była na niedostępnym ale zmieniła opis...
Może twój kolega wyszedł z domu i wyłączył komputer bądź gg mu się rozłaczyło, wątpie żeby to była wina konnekta nie słyszałem jeszcze o takim przypadku, jeśli taki przypadek był to koledzy mnie poprawią
STRANDED:
Myślałem, że jeszcze ktoś nadeśle ci jakieś emoty albo cosik a tu nic. No nic się nie staracie:)
Co do wtyczek wypisanych na twojej stronie, przydał by się krótki opis do czego służy dana wtyczka, jak nie masz czasu to ja w wolnej chwili mogę znaleść do czego służy dana wtyczka i opisane wyśłać do ciebie
ramazzotti
5.12.2007 - 17:02
QUOTE(ZenitH @ 5.12.2007 - 16:53)
Znak zapytania oznacza, że dana osoba wykazywała jakąś aktywność, np była nie dawno dostępna i zmieniła status na nie dostępny lub była na niedostępnym ale zmieniła opis...
Może twój kolega wyszedł z domu i wyłączył komputer bądź gg mu się rozłaczyło, wątpie żeby to była wina konnekta nie słyszałem jeszcze o takim przypadku, jeśli taki przypadek był to koledzy mnie poprawią
aqq - jest koles na zaraz wracam
wylaczam aqq
wlaczam konnekt
jest tak jak w aqq
mija 3 sekundy robią sie czerwoni ze znakiem zapytania...i co?
stranded
5.12.2007 - 18:26
niestety ja nie używam aqq, może ktoś inny ci pomoże
QUOTE(ramazzotti @ 5.12.2007 - 00:21)
Proszę o pomoc,
prosze powiedzcie bo bardzo bym chcial uzywac tego programu a te dwie rzeczy sa bardzo waznym utrudnieniem
A można dostać logi????
Albo liste wtyczek które masz włączone.
ramazzotti
5.12.2007 - 18:58
QUOTE(LooL @ 5.12.2007 - 18:34)
A można dostać logi????
Albo liste wtyczek które masz włączone.
od góry
freek.dll
dd.dll
ggimage
kboard
kIEview
konnferencja
kstyle
ktransfer
nitify
sms
sound
tabletka
znikacz
dzieki z gory za pomoc
Można KonnektPlus zainstalować na normalnej wersji K? Nie spowoduje to jakiś usterek ?
@ramazzotti:
dd.dll co to ?
@mk89:
Pewnie, że nie. Ale na wszelki wypadek zrób sobie kopie zapasową.
ramazzotti
5.12.2007 - 22:18
QUOTE(LooL @ 5.12.2007 - 21:54)
@ramazzotti:
dd.dll co to ?
@mk89:
Pewnie tylko na wszelki wypadek zrób sobie kopie zapasową.
gg.dll
nic nie mieszalem, nie wiem czemu tak sie dzieje
stranded
6.12.2007 - 01:23
QUOTE(mk89 @ 5.12.2007 - 20:24)
Można KonnektPlus zainstalować na normalnej wersji K? Nie spowoduje to jakiś usterek ?
podczas instalacji masz wszystko opisane
Super, dla mnie git, brawo
stranded.
Mimo to nie mogę się powstrzymać...
Tzn. (Żeby nie było, że nic się nie dzieje...), czy twórcy, admini, wszechmogący itd. mają coś do powiedzenia na ten temat?
Bo jeśli projekt pod nazwą Konnekt umarł i nowsza wersja nie zostanie wydana to wszelkie próby wskrzeszania konnnekta i tak nie mają sensu. Może projekt oddać w inne ręce? Może znajdzie się ktoś kto zacznie coś robić w tym kierunku?... Ja nie potrafię, więc nie pomogę, jednak jeśli twórcy konnekta nie mają ochoty, czasu itp. to proszę wywalić z serwera stronę, forum IPB i nie stwarzać sztucznej "atmosfery". Sytuacja najlepszego multikomunikatora (czyt. Konnekta) w naszym pięknym, wolnym kraju jest fatalna. Nie dzieje się nic od wielu miesięcy... Czarno to widzę
. Perspektywa przeniesienia się się na Mirandę, AQQ czy Tlena torszke mnie przeraża... Help.
Bo konnekt narazie (jak nie wcale już) nie jest rozwijany to nie znaczy, że trzeba usuwać forum
Temat sie powtarza i nudne to jest u góry masz szukajke, poszukaj wiele razy wypowiadali się i nic nowego nie wiemy. Wiemy tylko tyle, że Hao nie ma czasu na tworzenie konnekta a kod jest roozsypce więc też nie może go w takim stanie nikomu przekazać. Może kiedyś ktoś ukoń czy nową wersje K ale nudzi mnie ciągłe pytanie czy bedzie nowa wersja i tak dalej. I to co chwilka w innym temacie. Post do usuniecia, nie jest tu potrzebne to pytanie(poszukaj w poscie "co sie dzieje z konnektem," czy jakos tak)
stranded
8.12.2007 - 16:02
Szczerze wam powiem, że jak tylko Pidgin zdobędzie funkcję przesyłania plików i obrazów (sposobem GGImage) w Gadu-Gadu to ja Konnekta opuszczam na dobre. O wersji 0.7 słyszałem już w roku 2005 i jak widać 3 lata później nie ma nic. Ten komunikator jest świetny dlatego staram się mu pomóc - stąd KonnektPlus - ale, że niedług po prostu skończą mi się rzeczy do dodawania to wyjdzie wersja FINAL i tyle.
I otóż to jeżeli ci konnekt wystarcza w takiej postaci jakiej jest zostajesz przy nim jeśli czegoś ci w nim brakuje a posiada to inny komunikator przesiadasz się na niego. Wiadomo każdy ma swoje gusta nikt tu nie jest trzymany i każdy ma prawo wyboru.
stranded
8.12.2007 - 20:45
Dokładnie o to mi chodzi, bo Pidgin w przeciwieństwie do Konnekta ma obsługę WSZYSTKICH innych sieci jakie używam i to w natywny sposób a nie Jabbera. Dlatego po co używać 2 programów jak można jeden, wieloplatformowy? Tyle tylko, że czekam na ten update z GG już sporo czasu, bo GG jest mało znane "tam" na świecie.
Stranded o ile mi wiadomo, to ta opcja NIGDY nie pojawi się w pidginie.
Edit: przypomniało mi się, w mirandzie ma być soon.
stranded
9.12.2007 - 17:20
A z tego co ja wiem jest ona zlecona w przebiegu do wersji 3.0 (obecnie jest 2.3.1)
http://developer.pidgin.im/query?component...Patches+welcomei jeden ticket zgłoszony przeze mnie, może ktoś mnie wysłucha:
http://developer.pidgin.im/query?reporter=...;order=priorityCo do mirandy, tam panuje podobny burdel co w przypadku konnekta.
dziś znalazłem (a właściwie moja kuzynka) potwornego buga w KonnektPlusie ... mianowicie jeśli mamy profil bez hasła i zakładamy sobie nagle hasło, to po restarcie pyta nas o nazwę nowego profilu i trzeba robić konnekta od nowa...
ZenitH
10.12.2007 - 07:41
Ja natomiast nie umie znalesc ikony z wlaczeniem nowego konnekta ale z zapytaniem o prfil czyli tak zeby byly wlaczone 2 konnekty z 2 profilami. W zwyklym konnekcie to było.Da sie jakoś inaczej uruchomić 2 konnekta z innym profilem??
stranded
11.12.2007 - 00:45
co do profili, ja miałem taki pomysł żeby WYMUSIĆ jedną "słuszną" ścieżkę z profilami tj. Konnekt\profiles
natomiast co do hasła, należy otwierać konnekta bez parametru w skrócie do Kplus jaki tworzy instalka na pulpicie
w przyszłości dam może takie coś że na pulpicie (w menu start) będą 3 skróty -
Uruchom z domyślnym profilem
Uruchom bez profilu (zaawansowane)
Uruchom z wyborem ścieżki profilów
^ lub coś takiego mniej więcej..
aha i hasło jeszcze takie coś, spróbujcie usunąć ewentualnie domyślny profil i założyć nowy i wtedy dać hasło (powinno działać) - to nawet nie będzie chyba 5mb
ZenitH - aby pokazało się okienko do skrótu dodaj parametr: -
profilesDir= - okno wyboru kat.profili
PS
zrobię jednak instalkę KonnektPlus Mini i Max
Max to obecna
Mini - sam konnekt bez większości wtyczek i dodatków (wtyczki które w nim będą to te które są obecnie w domyślnym profilu)
ZenitH
11.12.2007 - 09:23
To przy następnej wersji jak możesz dodaj ikone wyboru profili bo to jest przydatne, jak nie skrot na pulpicie to chodzby w katalogu konnekta
stranded
11.12.2007 - 11:24
postaram się zrobić skrót w menu start czy tam na pulpicie
stranded
11.12.2007 - 19:36
dziś wieczorem będzie nowa stronka:
na 99% jest to wersja final konnekt plusa.
więcej wkrótce :>
już można wchodzić na stronke
Dobra robota
Mam nadzieję ze zmienisz zdanie i to jednak nie będzie final.
mariush
11.12.2007 - 23:15
Stronka strasznie rozjeżdża się pod Fx'em:
http://mariush.x.pl/ktp/Bez%A0tytu%B3u.jpg
mariush
11.12.2007 - 23:37
Też używam Opery, ale rzadziej. Poza tym to nie użytkownik ma się dostosować do strony, a strona do użytkownika. Na tym polega tworzenie stron.
szczeniak191
12.12.2007 - 00:00
Mi pod FF śmiga ładnie i normalnie, bez żadnych rozjazdów. Poszperaj w ustawieniach lisa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.