Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KonnektPlus
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
stranded
najlepsze jest to, ze od wersji tej 1.3 jak sie nie myle mozecie sobie pobrac instalke i zaktualizowac obecna bez utraty waszych opcji tongue.gif

to co dał LooL to po prostu screen z instalki (widać w tle taki biały jakby defekt od kompresji, ale to dlatego że tam było czerwono biggrin.gif)

zaraz dam porządnie
EDIT:

czarne

czerwone

co do pytania czy ja śpię, otóż tak, na wykładach tongue.gif

PS
moge dac calkiem przezroczyste te banery
SkkF
stranded dobra robota, niezłe te bannerki, ale mogę prosić o *.psd?
stranded
po co psd? :>
SkkF
Bo chcę sobie zrobić całkowicie czarną wersję, obiecuję, że nie zbezczeszczę Twojego dzieła wink.gif)
Keleos

Ja sobie taki zrobiłem buttonik jakiś czas temu i mnie wystarcza - chyba, ze autor wolałby co innego ; )
Kooz
Chcialem to przetestowac ale niestety instalator wywala mi bledy i za cholere nie moge sie ich pozbyc, odinstalowanie konnekta nie pomaga, wyczyszczenie rejestru nie pomaga, restart nie pomaga sad.gif szkoda, bo zapowiadalo sie ciekawie.

zhvir
pewnie nie korzystasz z konta administratora a na dodatek zasady grup blokują możliwość edycji rejestru
Kooz
A no tak sie sklada ze korzystam z konta administratora non stop i nie ma innego na moim kompie. Co do zasad grup napisz cos wiecej, gdzie tego szukac i co zrobic?
LooL
QUOTE(stranded @ 26.10.2007 - 22:54) *

to co dał LooL to po prostu screen z instalki (widać w tle taki biały jakby defekt od kompresji, ale to dlatego że tam było czerwono biggrin.gif)
zaraz dam porządnie

łe, dla mnie nie ma takiej różnicy tongue.gif, bo ja dałem kremowy kolor pod spód tongue.gif
to chyba ostatni baner jaki daje

i to http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c7486186a4dcaada.html
stranded
dlatego, że najnowszy instalator wpisuje dane do rejestru systemu, myślę, że może nie masz uprawnień administratora?

jeśli masz to być może źle wpisałem jakiś klucz i za moment to poprawie

z góry sorry

EDIT
nie zauważyłem, że jest już kolejna strona tematu, zaraz zainstaluje Kplus na kompie u taty (tam jeszcze nigdy nie był instalowany)

EDIT2

rzeczywiście wyskakuje taki błąd, zaraz to naprawie, ale za to jak wcisniemy ignoruj to instalacja jest ok, a potem konnekt odpala sie od razu z katalogu swojego a nie z "C:\documents and settings\<użytkownik>\Stamina", takze prawie sie udalo wink.gif
stranded
sprawdźcie u siebie w rejestrze gdzie macie konnekta, ja mam tu:

i powiedzcie mi dlaczego ustawienia konnekta są w dziwnym kluczu:

hkey_users>S-1-5-21-1960408961-1450960922-839522115-500>software

a nie np.

hkey_localmachine>software>konnekt

??????

jak ktoś nie wie jak to wciskamy: Start>Uruchom wpisujemy regedit i następnie w regedicie Edycja>Znajdź wpisz Stamina i potem napisz tu na forum gdzie to masz albo daj screena
Keleos
HKEY_CURRENT_USER\Software\Stamina\Konnekt ... u mnie (winXP Pro SP2) jest tak...
SkkF
U mnie:

Ale też:
stranded
to ja już nie kminie tego, bo wynika z tego, że np. SkkF ma całkiem inny klucz co ja, a ja np. w HKEY_CURRENT_USER nie mam w ogóle Stamina (!)

wtf czy ktoś z twórców mógłby odpowiedzieć na pytanie, w jaki sposób konnekt dodaje wpisy do rejestru? bo ja w instalce nie mogę tego jakoś generować tak jak konnekt, mogę tylko wpisać to co mam u siebie (lub co inni mają) ale jak widać przez to są krytyki

UPDATE:
KonnektPlus 1.5.2 właśnie wysyła się na serwer, wpis w rejestrze naprawiony wink.gif

powinno być ok, sprawdzałem na 2 komputerach
LooL
Kurcze, kurcze, kurcze.. ŹLE unsure.gif przynajmniej u mnie. Dzieją się takie rzeczy że lepiej nie mówic sad.gif
Zaczynając na :

A koncząc na :

Ludzie pomocy sad.gif
windows xp home
Komp z 2 kontami, obydwa z uprawnieniami administratora.

Przepraszam za błędy ale to wszytsko tak szybko i niedokładnie pisane sad.gif
stranded
pierwszy screen to chyba z wersji 1.5?

w 1.5.2 ten klucz wcale się nie dodaje, nie ma prawa takie cos wyskoczyc

no coz nadal wyskakue katalog/czy profil uz. pytanie na screenie 2, niech ktos odpowiedzialnych za konnekta nam pomoze

screen 3 to zapora systemu windows, to nie ma nic wspolnego z konnektem, tylko system, po prostu wciskasz odblokuj
LooL
1.Wszystkie screny z 1.5.2
2. Nie ma prawa a wyskoczył.
3. Wiem co mam wcisnąć ;D ale to raczej nienormalne zeby zapora windowsa blokowała zwykłe programy.
SkkF
QUOTE(LooL @ 30.10.2007 - 19:42) *

3. Wiem co mam wcisnąć ;D ale to raczej nienormalne zeby zapora windowsa blokowała zwykłe programy.

To jest windows - "Witamy na pustyni rzeczywistości."
(cytat z matrixa)
ZenitH
W Windowsie wszystko może sie zdarzyć sie:D U mnie takiego błedu nie było mellow.gif
Bandit
Problemy wynikają z tego, że na waszych komputerach zwykły konnekt zdążył już zrobić jeden klucz w rejestrze teraz ten robi drugi, i jest problem, polecam odinstalować wszystkie konnekty, Regedit, wyszukaj, "konnekt" i potem f3 usuwać wszystko jak leci co tylko znajdzie o konnekcie, potem zainstalować kplus i MUSI działać

Pozdrawiam bandit.

Edit nie będe się rozwodził dlaczego, ale na HOME'ach może być problem z obecną instalką
zhvir
QUOTE(LooL @ 30.10.2007 - 19:42) *

A skąd windows ma niby widzieć, który program jest "zwykły", a który "niezwykły"? Zapora jest właśnie od tego aby monitorować wszelkie programy, które próbują uzyskać dostęp do sieci... jak ci się to nie podoba to zawsze możesz zaporę wyłączyć :>
stranded
ta zapora to jest syf, więcej szkodzi niż pomaga

PS
DZIAŁA WAM BRAMKA ORANGE??????
Keleos
od wczoraj nie działa...
joj_sport
mi tez nie dziala
LooL
Wszystko jest PRAWIE ok smile.gif Co tzn PRAWIE ? Konnekt sie nie chce automatyczie restartowac sad.gif Wybieram nową wtyczke. Wyskakuje okno czy chce zrestartowac teraz konnekta, klikam TAK, czekam i nic.
Sprawdźcie u siebie.
Bandit
Nie sprawdzałem, ale obstawiam, że to u Ciebie. Bo tutaj chodzi już raczej o silnik a nie o instalkę strandeda.
LooL
Sprawdź, sprawdź ... Bo to mi sie jakos dziwnie podejrzane wydaje wink.gif
Komodo
W ramach wyjaśnienia tego co ktoś napisał wcześniej.
1. Zapora w Windowsie jest wystarczająco dobra. Nie rozumiem jak kogoś dziwi to okienko co wyskoczyło?? Przecież to normalne, prawidłowe zachowanie i zawsze wyskakuje przy pierwszym uruchomieniu K.
Wiem co mam wcisnąć ;D ale to raczej nienormalne zeby zapora windowsa blokowała zwykłe programy.

Co to jest zwykły program? Do czego służy firewall? Do kontroli programów łączących się z siecią? To teraz pomyśl.
2. Klucz HKEY_CURRENT_USER jest wirtualny. Tworzony jest na podstawie HKEY_USERS\username. Gdzie username jest w postaci zakodowanej. Klucz jest widoczny tylko dla aktualnie zalogowanego użytkownika i służy do personalizacji ustawień względem właśnie tego użytkownika (a nie całego komputera globalnie).
LooL
Dobra chłopie, nie przezywaj. Wydawało mi sie tak, tylko i wyłacznie bo na swoim komputerze nie mam zapory.
stranded
udało mi się wymusić ten domyślny profil w końcu.

do skrótu dodaje parametr: -profile=konnektplus

czy któryś z moderatorów mógłby zmienić nazwę tematu na KONNEKT PLUS?
ZenitH
Widzę, że komodo ma szerokie pojęcie na temat tego typu spraw, przynajmniej pisze krótko i na temat smile.gif A stranded wydaje mi się, że tak szybko nie doczekasz się zmiany tematu dry.gif Mogli by go dodać do przyklejonych albo cosik przy okazji
LooL
Jeszcze w chanelogu powinno byc dodanie jednego stylu knotify ;P ;D
joj_sport
a ja tak z ciekawosci:
masz stranded jakas liste ToDo ? jesli tak to z checia zobaczymy co kombinujesz wink.gif
LooL
A ja i tak bd dziurę ci stranded dziure w brzuchu wiercił ;D, zeby powstała bardziej uzytkowa instalka.
Co tzn uzytkowa ? Zeby dla zwykłego zielonego usera konfiguracja k nie była katorgą i to wybieranie wtyczek.....
ZenitH
Wierć wierć smile.gif Ale i tak to co stworzył stranded to kawał dobrej roboty, bo po pierwsze nowi użytkownicy nie tracą czasu na wielogodzinne poszukiwanie wtyczek na forum(pozostaje tylko dowiedzenie się do czego służy wtyczka) A po drugie jeżeli nie potrzebują żadnych bajerów to instalują tylko podstawowe wtyczki potrzebne do normalnego korzystania z K:D
Keleos
a ja nie jestem pewien, czy Konnektowi potrzeba 'zielonych' userów.
Nie dalej jak tydzień temu miałem rozmowę z jakimś laikiem, który mnie wypytywał "a co robi ta wtyczka? -a ta? - a ta?" podalem mu afdres stronki... z opisem.. spoko..
Zaczął pytać o checky.. dałem mu linki do kilku tutoriali... a on mi mówi, ze tam niezrozumiale, bo on nie wie co to php...
Potem mnie pyta jak wyeksportować listę kontaktów na serwer GG.. mówię mu, ze ja jestem od doradzania w sprawie checky (od tego się zaczęła rozmowa i do tego się zgłosiłem daaaawno dawno temu na forum) a nie do doradzania jak się obsługuje komputer. Na to dostałem kilkukrotnie powtórzone pytanie o transport, tym razem z caps lockiem i wieloma pytajnikami...

Nie wiem jak Wy, ale ja w d***e mam takich userów... tfu, wstyd ich userami nazywać... trolli.
SkkF
@Kelos - ty nigdy nie miałeś 12 lat, prawda?
ZenitH
wiem Keleos o co ci chodz bo tez mialem taki przypadek, ale nie każdy musi mieć pojecie o wszystkim. Każdy się uczy i od czegoś musi zacząć w twoim przypadku ten "zielony" user zaczął od ciebie:D
Keleos
[offtop]
SkkF - tak się składa, że były i czasy gdy miałem mniej jak 12 lat. Koleś się przedstawił jako 15 latek (spytałem z ciekawości) to raz, a dwa - nie przypominam sobie bym zadawał takie głupie pytania i jak ktoś mi nie chciał udzielić odpowiedzi to mu spamował na GG!

Nie wiem jakie masz doświadczenia na tym tle, ale ja jak dotąd spotykałem młodzianów z mózgiem a nie 'muskiem'. Gdy mówiłem im "nie wiem" to nie pytali ponownie, a gdy mówiłem "nie zajmuję się tym" to pytali kogo innego.
Jeśli też byłeś takim trollem w wieku 12 lat to winszuję, ale nie mierz wszystkich swoją miarką, bo jest grom 12-latków bystrzejszych niż niejeden nasz pełnoletni forumowicz i wrzucanie wszystkiego do worka "głupi bo młody" mija się z celem.

ZeniTH - no jasne, że tego ludzie nie wiedzą na początku, ale jest różnica, gdy ktoś podąża za prostymi wyjaśnieniami i się do nich stosuje, a gdy zacznie Ci capsować byle by na złość zrobić czy tam cokolwiek on miał na myśli. Powiedziałem mu NIE to zaczął mnie wqrwiać - jak mniemam celowo.
[/offtopic]
stranded
Co tzn uzytkowa ? Zeby dla zwykłego zielonego usera konfiguracja k nie była katorgą i to wybieranie wtyczek.....

zieloni użytkownicy nie muszą robić nic, poza wpisaniem swojego numeru i hasła GG

tak jest ustawiony główny profil
LooL
Panowie, to ze młodzi userzy zadaja (dla nas) głupie pytanie wynika tylko z tego ze nie istnieje jako takie faq ( oprócz tych pytan i odpowiedzi na forum ) i tym trzeba sie zając wink.gif

Ja wczoraj wpadłem na taki pomysł, zeby do instalki wstawic gotowe ustawienia i "zielony" user wczytywałby sobie od razu ustawienia bez męczacej ( dla niego ) konfiguracji. Problem w tym ze exPIMP ze zapisuje listy właczonych wtyczek.

o tak stranded tylko problem w tym, ze albo sie ma konnekta dla laików czyli gotowy bez włanczania wtyczek, albo sie ma konnekta ze wszytskimi wtyczkami który wywala krytyki i skad taki nowy koles bedzie wiedział które wtyzki wybrac a które nie ??????

No ludzie ja jestem za tym zeby w instalce powstał folder z wyeksportowanymi ustawiniami exPIMP, tylko problem w tym ze nie zapisują sie wtyczki które mamy właczone ...

oftop: mój setny post smile.gif smile.gif smile.gif
Bandit
QUOTE(LooL @ 6.11.2007 - 16:11) *

Panowie, to ze młodzi userzy zadaja (dla nas) głupie pytanie wynika tylko z tego ze nie istnieje jako takie faq ( oprócz tych pytan i odpowiedzi na forum ) i tym trzeba sie zając wink.gif

Ja wczoraj wpadłem na taki pomysł, zeby do instalki wstawic gotowe ustawienia i "zielony" user wczytywałby sobie od razu ustawienia bez męczacej ( dla niego ) konfiguracji. Problem w tym ze exPIMP ze zapisuje listy właczonych wtyczek.

o tak stranded tylko problem w tym, ze albo sie ma konnekta dla laików czyli gotowy bez włanczania wtyczek, albo sie ma konnekta ze wszytskimi wtyczkami który wywala krytyki i skad taki nowy koles bedzie wiedział które wtyzki wybrac a które nie ??????

No ludzie ja jestem za tym zeby w instalce powstał folder z wyeksportowanymi ustawiniami exPIMP, tylko problem w tym ze nie zapisują sie wtyczki które mamy właczone ...

oftop: mój setny post smile.gif smile.gif smile.gif

Coś mnie sie zdaje, że konnekt niedługo przeżyje fale napływu gg-ciot... btw ja też dostałem ze 3-4 pmy na gg o pomoc.... o dziwo miałem nerwy, żeby pomóc, stranded brak mi słów na to co zrobiłeś ale jak widać przyniesie to za sobą też negatywne skutki, konekt straci swoją małą tajemnicę ... no ale coś za coś... jak wszędzie
LooL
Dobra trzymajmy sie tematu.
Kto popiera mój pomysł z wyeksportowaniem ustawien i wsadzeniu ich od instalki niech pisze. smile.gif
ZenitH
Ja dzisiaj bylem na stronie K plus i mysle ze w podstronie wtyczki przydalo by sie je dodatkowo opisac np po najechaniu na dana wtyczke w okienku pojawiala by sie informacja co dana wtyczka robi, nowi userzy wchodzac na strone konnekt plus w podstrone wtyczki moglo by sie dowiedziec przynajmniej o co chodzi w tych wtyczkach i co one daja
LooL
@ZenitH:
Poprzesz mnie ? smile.gif

psota
exPIMP wszystko eksportuje, nawet hasła wink.gif
wystarczy potem, że ktoś weźmie twoje ustawienia i je załaduje i będzie miał program do odgwiazdkowywania i po kontach :]
ZenitH
No ja jestem za ale co do hasel to mysle ze da sie to obejsc. Po pierwsze jak bym exportowal swoje ustawienia to nie robil bym tego ze swoim gg na pokladzie. mozna to zrobic bez swoich danych gg:D .Chyba ze sie myle albo źle zrozumialem:)

joj_sport
mozna exportowac ustawienia i wykasowac hasla do gg, bramek itp, ale wydaje mi sie, ze jest do nie do zrobienia przez zwyklych wyjadaczy chleba wink.gif
ZenitH
No teraz jak udalo mi sie wlaczyc instalatora (okazalo sie, ze nie pobralo sie cale:)) to teraz jest problem z samym instalowaniem, instaluje sie i nagle wyskakuje mi takie okienko:

Nie wiem co to ma byc ma ktos jakies sugestie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.