QUOTE(Olórin)
Bo mi to nie potrzebne.
A naprawdę wielka szkoda, bo przez to metakontakty tracą sens...
A ja mam pytanko: co to jest "metakontakt" ??
Jeśli masz kogoś na więcej niż jednym kontakcie (np. na gg i w tlenie), to możesz stworzyć dla tej osoby metakontakt, czyli te 2 w jednym. Wybierasz jeszcze tylko z którą siecia ma sie łączyć domyślnie (tu: gg lub tlen). A tamte kontakty kasujesz. W ten sposób jest wygodniej i oszczędzasz miejsce na liście.
A to może w takim razie ktoś by zrobił taki myk, żeby odfiltrowywać pojedyncze kontakty?
Działa tylko pod windows XP :[
Tak samo jak menu emotek...
QUOTE(SkkF)
Działa tylko pod windows XP :[
Tak samo jak menu emotek...
no i ? to ma byc jakas nowosc ? bylo to wiadome juz na poczatku...
Olórin
11.11.2004 - 12:23
Olórin - znowu masz problem z numeracją - na liscie wtyczek nowa wersja zgłasza się jako 0.2.0.0.
Olórin
11.11.2004 - 15:06
Nastąpiła mała pomyłka, została wrzucona przedostania kompilacja, teraz jest juz ok
Olórin dodaj chociaz priorytet sieciowy metakontaktu
zeby mozna bylo ustawiac z ktorej sieci ma sie najpierw wysylac, jesli kontakt jest offline w jednej to przechodzi na 2 automatycznie
proszę =]
Olórin
13.11.2004 - 13:37
Jak dla mnie temat metakontaktów jest w tej chwili tematem zamkniętym.
Olorin, w przypadku takiego zainteresowania tą opcją, nie rozwijanie jej, nie jest chyba dobrym pomysłem, ale to zależy tylko od Ciebie.
ps. nie uzywam metakontaktów
pomysł na wtyczke rewelacyjny. ale nie używam jej z jednego powodu - na dole listy kontaktów jest sporo pustego miejsca (2 linijki). nagłowki tez moglyby zajmowac mniej miejsca. powód błachy, ale skutecznie mnie od tej wtyczki odstrasza....
metakontaktow nie używam, a w takiej formie jak są teraz raczej nie mają wiekszego sensu.
nie denerwuj ludzi!
METAKONTAKTY NAWET W TAKIEJ FORMIE MAJĄ SENS!inaczej bym ich nie używał
sleesh
17.11.2004 - 21:53
Olórin ty leniu paskudny ;P Ludzie prosz, blagaja ... zlituj sie nad nimi :] To ze teraz tworzysz co innego nie usprawiedliwia Cie
Napisz ze pozniej sie tym zajmiesz , podbudujesz ludzi itp .
BTW: Tez nie uzywam metakontaktow...
Ja go wyzywalem od leniuchow pol roku, ale to mu nie wjezdza na ambicje, sprobuj czegos innego
Olórin
23.11.2004 - 14:57
QUOTE(hutu)
Ja go wyzywalem od leniuchow pol roku, ale to mu nie wjezdza na ambicje, sprobuj czegos innego
A jak...zawsze jak wchodzilem na irca to "nygus przyszedł"
mam pytanie czy da się ustawić sortowanie dal konkretnej grupy? Np: mam 2 grupy i chce by tylko w jednej mi sortowało
QUOTE(atol)
mam pytanie czy da się ustawić sortowanie dal konkretnej grupy? Np: mam 2 grupy i chce by tylko w jednej mi sortowało
nie.
a czy jest to możliwe do zmajstrowania... czy moge sobie odpuścić nadzieje :wink:
Olórin
25.11.2004 - 15:56
Było już mówione ze ustawienia dla sieci/grup będą nie prędzej niz w 0.7 :>>
Na bardzo dalekim horyzoncie
kurde niewiem co zje... ale jak mam nastawione w sprzataK 0.3
grupy kontaktow :siec
szortuj grupy :ronaco ;alfabetycznie
i niewiem czemu mi sie pokazuje u goru status zaraz wracam a nie dostepny
co moglem zwalic?
alberht
9.12.2004 - 21:53
zmień na malejąco liczbowo
Olórin
23.12.2004 - 16:25
Fanatyk
23.12.2004 - 18:09
A jest możliwość zmienienie kolejności?
Teraz mam pogrupowane tak:
tlen
żaber
gg
bez sieci
a można tą kolejność zmienićnp na: gg, żaber, o2, bez sieci ??
froger_mcs
23.12.2004 - 18:45
i jeszcze czy bylaby taka mozliwosc aby dodac podzial na transporty z jabbera (np. ICQ)
To już się da zrobić - klonujesz wtyczkę kjabber.dll, nazywasz ją np ICQ.dll, zakładasz nowe jabberowe konto (którego będziesz używał wyłącznie do obsługi transportu ICQ) - i gotowe.
froger_mcs
23.12.2004 - 18:55
heh no fakt, gdzies juz czytalem o tym klonowaniu
ale dzieki za info
Olórin
23.12.2004 - 19:24
QUOTE(Fanatyk)
A jest możliwość zmienienie kolejności?
Teraz mam pogrupowane tak:
tlen
żaber
gg
bez sieci
a można tą kolejność zmienićnp na: gg, żaber, o2, bez sieci ??
Masz opcje sortowania - Malejąco, Rosnąco oraz Liczbowo(w przypadku sieci po wartościach NET) i Alfabetycznie.
Fanatyk
23.12.2004 - 19:38
yyy.... gdzie? :>
Ustawienia | Interfejs | Lista kontaktów | Grupowanie.
Fanatyk
23.12.2004 - 19:45
ano fakt
Dzieki wielkie :]
Oops... w najnowszej wersji zamiast "Grupowanie" są "Panele".
Olórin
23.12.2004 - 20:56
QUOTE(lhs)
Oops... w najnowszej wersji zamiast \"Grupowanie\" są \"Panele\".
Zmieniłem nazewnictwo, bo sie myliło z grupami
Sam to miałem zaproponować, chociaż właściwie nie wiedziałem na co. "Panele" są OK
Po zainstalowaniu najnowszej wersji tej wtyczki zawsze po uruchomieniu Konnekta mam wyłączone 'buforowane wyświetlanie' chociaż wcześniej ustawiałem tą opcję jaką włączoną.
A jesłi chodzi o nazwe to mi bardziej odpowiadało "Grupowanie"
Olórin
25.12.2004 - 18:30
QUOTE(Spass)
Po zainstalowaniu najnowszej wersji tej wtyczki zawsze po uruchomieniu Konnekta mam wyłączone 'buforowane wyświetlanie' chociaż wcześniej ustawiałem tą opcję jaką włączoną.
A jesłi chodzi o nazwe to mi bardziej odpowiadało \"Grupowanie\"
Wtyczka wymusza wyłączone buforowanie - gryzie sie z nim
Grupowanie myliło sie z grupami
pielgrzym
25.12.2004 - 21:25
QUOTE(Olórin)
Grupowanie myliło sie z grupami
To może nazwać to po prostu "sortowanie"?
Olórin
25.12.2004 - 21:28
QUOTE(pielgrzym)
To może nazwać to po prostu \"sortowanie\"?
Ale to nie jest sortowanie :> Ze słownika synonimó ciekawszą propozycją były kompanie kontaktów ;-)
pielgrzym
25.12.2004 - 21:37
QUOTE(Olórin)
Ale to nie jest sortowanie :>
Ale pozwala na zmianę sortowania (ustawianie kontaktów wg. grup, statusów, alfabetycznie numerycznie itd. itp.) :> w zasadzie ma więcej wspólnego z sortowaniem niż z grupami (bo do samych grup odwołuje się tylko częśc opcji). ;>
QUOTE(Olórin)
Ze słownika synonimów ciekawszą propozycją były kompanie kontaktów ;-)
Hehe, spodobało mi się
może zrobimy specjalną wersje Konnekta dla erudytów?
przykładowo zamiast zwykłego statusu "Nie przeszkadzać" mogłoby być "Pochłonięty imponderabiliami", a zamiast "Pogadam" wstawilibyśmy "Chętny do konwersacji"
QUOTE(Olórin)
QUOTE(pielgrzym)
To może nazwać to po prostu \"sortowanie\"?
Ale to nie jest sortowanie :> Ze słownika synonimó ciekawszą propozycją były kompanie kontaktów ;-)
Może i nie jest to sortowanie, ale w tym wypadku pasuje.
dlaczego metakontakty nie dzialaja pod windowsem 2000 ? tzn. co stoi na przeszkodzie, ? :?:
Nie przesadziłeś z tym avatarem??
Olórin
27.12.2004 - 16:57
Patrz do sygnaturki, a jak nie pomoże to przeczytaj cały ten wątek.
Kto?? Ja??
Olórin
27.12.2004 - 17:24
lhs: To było do solixa
A z twoją uwagą odnośnie avatara się zgodze
nie da się zrobić żeby nie było na dole listy kontaktów dwóch pustych linijek :?: nie wygląda to fajnie...
PS - "sortowanie" pasuje dużo lepiej niż "panele" i nie myli się z grupami
Karool_Gda
28.12.2004 - 10:05
W moim wątku (
http://www.konnekt.info/forum/viewtopic.php?p=35848) znalazłem inne zastosowanie dla tych pustych dwóch linijek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.