fajne
moze dodac w konfiguracji, gdzie maja sie pojawiac lista statusow dla wszystkich. bo na przyklad nie pasi mi to, ze pojawia sie obok normalnych, ale w trayu to bym se zostawil.
personalizacje plizzz :wink:
poprawiona wersja pod tym samym linkiem
bakerss-i przycisk przeglądaj w oknie rozmowy z klanem
ta wersja juz wyłącza kompa ;p
undying
1.12.2003 - 21:53
fajny pomysl ze statusami, nie zebym sie czepial ale dwie takie same gwiazdki (od statusow i dodatkow) troche niefajnie wygladaja
ale to juz zmiany kosmetyczne ;]
Sahasrara
1.12.2003 - 21:58
Hm, mi ta zmiana statusów zawiesiła dwa razy Konnekta, ale o tym sza... Bo z tego co mówił Olórin całe to menu to rodzaj skrótu i to raczej wina dżabera. Konkretnie zawieszał się kiedy próbowałem zmienić status podczas łączenia, ale nie udało mi się uzyskać takiej sytuacji poza używaniem menu z dodatków.
QUOTE(undying)
fajny pomysl ze statusami, nie zebym sie czepial ale dwie takie same gwiazdki (od statusow i dodatkow) troche niefajnie wygladaja
ale to juz zmiany kosmetyczne ;]
a mi sie bardziej podobala wtyka bez tych statusow do wszystkichsieci :/ znaczy bez tych skrotow
bo teraz 2 gwiazdki... duzo mi miejsca zajmuje jakbym mogl to bym se wrocil do poprzedniej ale nadpisalem no i juz nic nie zrobie
(((
ale ogolnie kdodatki fajoskie
misiu98
1.12.2003 - 23:36
A nie ma na konnekt.info? tam jest chyba starsza nieco wersja? a jeśli chcesz, to mam jeszcze v3.2.0.0, mogę podesłać
QUOTE(misiu98)
A nie ma na konnekt.info? tam jest chyba starsza nieco wersja? a jeśli chcesz, to mam jeszcze v3.2.0.0, mogę podesłać
ee no faktycznie jest
i na gg3d tez jest
hehe dobra dzieki za podpowiedz
zawsze można tą ikonke wyłączyć w opcjach
, a gwiazdkę bede musial zmienic ;D
Teraz przy obu opcjach statusowych na "tak", moje menu w trayu wygląda następująco:
Jak widać, menu wszystkie jest x2. Może powinna być opcja wyboru co i gdzie? :)
nie da rady....ja we wtyce gg włączysz pełne menu w trayu to też tak jest
w katalogu i na gg3d jest nowa wersja
niewiem czy tam cos zmienilem specjalnego(chyba nic) poza zmniejszeniem rozmiaru pliku
zaraz bede szukał lepszych ikonek
moze kwiatek z icq??
Niee. Kwiatek sie będzie kojarzył z icq. Może światła sygnalizacyjne, tzn czerwone, żółte i zielone. NA, DND itd będą pokazywane za pomocą znaczków w rogu.
juz...ikonki by case
niektore moje na jego bazie, bo poszedl do szkoly i nie mialem jak sciagnac(wylaczyl kompa ;p) do pobrania na gg3d
hehe
jestem i koncze... 8)
Nie za czytelne te ikonki? :P
A może coś na bazie tej ikonki-gwiazdki?
jak chcesz zrób sam styl do kStyle
podaje id ikonek
takie ulatwienie dla leniwych
ALL 2228220 - to tez online
FFC 228122 (pogadam)
AWAY 228123
NA 228124
DND 228125
INV 228126
OFF 2228127
QUOTE(Olórin)
...a wyglada nastepujaco:
a moze dla roznych statusow zrobic slonku rozne oczka?
a i tak cube jest najlepszejszy!
beta na serwerze, pod stałym adresem
Wystapil blad podczas ladowania plugins/kDodatki.dll
ble ble ble
...
--------
Load Failed [1157] Jeden z plikow bibliotek potrzebnych do uruchomienia tej aplikacji nie moze zostac znaleziony.
Stalo mi sie to na drugim komputerze gdzie nie mam zainstlowanego praktycznie niczego
kompiluje to od kilku wersji z inną opcja, dzieki czemu plik jest mniejszy i musicie sciagnac bibloteki
chyba msvcrt.dll, msvc60.dll(czy jakos tak)
A mi działa, a nic nie musiałem ściągać.
Lukas77
16.12.2003 - 22:21
Taka mała propozycja... Miałem to zaproponować jako nową wtyczkę, ale w końcu stwierdziłem że kDodatki są odpowiednie a i któż inny jak nie Olórin mógłby zrobić coś takiego:
Ikonka na toolbarze o nazwie "Skróty" po kliknięciu wyświetlałaby zawartość folderu ze skrótami które sobie do niego wrzucimy i tak z zaśmieconego pulpitu mogłyby zniknąć skróty do aplikacji, których rzadziej używamy. Wiem że jest Menu Start, ale czasem, a szczególnie w XP trzeba się naklikać żeby tam wejść, a do tego katalogu możemy wrzucić co nam się podoba: Katalogi, które rozwijają kolejną podgrupę Menu i np. Możnaby wrzucić katalog Radio, w którym znalazłyby się ulubione Radia Internetowe itd...
Co o tym sądzicie i czy jest to w miarę proste do wykonania?
Pozdrawiam
misiu98
17.12.2003 - 01:37
Ja mam coś takiego jako pasek narzędzi u góry ekranu; schowany, a jakże. I faktycznie - małe, a cieszy. Zwłaszcza, jak nie chce się mieć zaśmieconego pulpitu.
I dzisiaj widziałem, że nawet programik do neostrady ma "Ulubiony Program"...
Wracając - kLinki w kDodatkach? jestem za
Wtedy może zniknie pasek u góry ekranu. Ale chyba lepiej byłoby, gdyby była to osobna wtyczka. Wtedy mogłaby pojawiać się ikonka w trayu, albo jako osobne okienko zadokowane gdzieś z boku / u góry.
Proponuję inne rozwiązanie...
- Dodajesz katalog jako toolbar na pasku zadań (albo wykorzystujesz do tego celu quick launch),
- tworzysz w nim kikla katalogów z potrzebnymi ci kategoriami,
- zmniejszasz go tak, że wystaje kilka najważniejszych ikonek (albo żadna)
- całe menu masz wtedy dostępne pod chevronem (podwójna strzałka na końcu)...
Nie ma co wynajdywać ameryki na nowo...
jankez
17.12.2003 - 14:28
Ja używam do tego celu programu '
true launch bar' 8)
Olórin
22.12.2003 - 18:39
tak wogóle to zapraszam tutaj
http://gg3d.com/index.php?s=&mod=catalog&rid=789&code=ridzmiany:
-uporządkowano w wieeeelllkkiiimmm stopniu obsługe okienka i hotkeyów
-okienko jest bardziej intuicyjne
-mamy 30 sekund na rozmyslenie sie przed wylaczeniem kompa
-co 30 sekund idzie sprawdzanie polaczenia(wczesniej co 60)
-nowa ikonka (by Milka)
-ping odbywa sie w oddzielnym wątku i nie blokuje glownego wątku Konnekta
-ikonka zmiany na wszystkich sieciach zmienia sie (narazie reaguje na zmiane na wszystkich sieciach, ale bedzie mozliwosc wyboru)
-skompilowane pod vc++ 7
-inne
duzo tego bylo i nie pamietam
dopisano
-przeniesiono tu blokowanie profilu i ukrywanie ikonek pilota
misiu98
22.12.2003 - 20:56
A ja protestuję! Dlaczemu kDodatki nie ściągnęły mi się z kUpdate-a? Buuuu :-((( strona gg3d działa straaaasznie powoli
vanmash
22.12.2003 - 22:00
QUOTE(Olórin)
tak wogóle to zapraszam tutaj
http://gg3d.com/index.php?s=&mod=catalog&rid=789&code=ridzmiany:
[...]
-nowa ikonka (by Milka)
[...]
-ping odbywa sie w oddzielnym wątku i nie blokuje glownego wątku Konnekta
[...]
Witam,
pociąłem troche....
1. można by wrzucać informacje uzyskane przez pinga do kNotify zamiast uzywac okienka z "OK"
2. interwal pingowania - dwie propozycje albo dodac okienko samodzielnego wprowadzenia albo jak jest polaczenia to nastepne sprawdzenie za 2 interwaly (za do np. 3 min.) a jak nie ma to kolejne za 30 sek.
2. ikonka fajna... ale za to nic nie pojawia sie w Knotify jesli "brak połaczenia" :cry:
3. w ustawieniach klikniecie na opis opcji nie zaznacza jej. [dobrze to dziala dla ustawien kNotes]
pozdrawiam
M.
PS pisalem do Ciebie na gg ale Twoj asystent mnie oplul... :evil:
Olórin
22.12.2003 - 23:11
ikonki poprawione
mozna wpisac czestotliwosc pingowania, spr. polaczenia moze byc w notify, ale z IMHO praktycznego punktu widzenia to ping zostanie tak jak jest
z opisami klikalnymi poprawie
ps. wystarczylo podac haslo... "Konnekt"
ps2. wystarczyło pomyslec, hasło jest napisane w tekscie ;p
Matzec
24.12.2003 - 23:13
Hmm, a ja przed chwilą bardzo dziwną rzecz zauważyłem... otóż miałem gg i jabbera na ukrytym, oczywiście ikonka "wszystkie" też była na "ukryty". I teraz: zmieniłem status jabbera na DND, i co się stało? Status "wszystkich" także zmienił się na DND! - jedynie z ikonki, bo gg pozostało na ukrytym.
KOSMOS
24.12.2003 - 23:49
Tak jest obojetnie jaki status się ustawi w obojetnie jakiej sieci.
Matzec
24.12.2003 - 23:54
No, w sumie tak, ale to jest bez sensu moim zdaniem.
Co innego gdyby wtyczka reagowała w przypadku gdy we wszystkich sieciach jakich używamy ustawimy taki sam status (lub chociaż odpowiadający, bo jak wiadomo w gg statusów jest mniej niż w j.)
Olórin
25.12.2003 - 09:18
zmienia sie tylko ikonka
ew. moge wywalic reagowanie na zmiany statusu(jako opcja), i zrobic liste sieci na które ma reagowac
Olórin
28.12.2003 - 18:06
Nowa wersja
kDodatków jest dostępna do pobrania. Pojawiły się następujące zmiany:
[list]
[*]Wybieramy na jakie sieci ma reagować ikonka wszystkich sieci
[*]Dodano usługę WhoIS
[*]Jednoczesna zmiana opisu na sieci GG i kLan
[*]Dodano kopiowanie właściowści kontaktu(UID,Opis,Ip,Telefon,Mail) do schowka
[*]Przeniesiono opcje kontaktu do podmenu
[*]Można zaprogramować wyłączanie WinAmp'a (i foobara przy użyciu wtyczki Winamp Api Emulator)
[*]Inne pomniejsze zmiany i poprawki[/list:u]
Pobierz: kDodatki 0.4.2
foxtwo
28.12.2003 - 19:26
dobre i przydatne jest to kopiowanie wlasciwosci kontaktu do schowka (szczegolnie opisu)
yeah - jak to wszystko preznie sie rozwija... :wink:
piotr.ek
28.12.2003 - 19:38
No to zaczynam uzywac tej wtyczki
Przydaloby sie jeszcze lepiej sformatowac okienko z wynikiem whois, bo obecnie jest za male wzgledem czcionki (pogrubionej zreszta)
I jeszcze jedno - po kliknieciu na ta mala ikonke w trayu informujaca o efektach komendy whois nie znika informacja od K.Notify. Efekt jest taki, ze jak zamkniemy okienko otworzone z ikonki, po kliknieciu na info z K.Notify otwiera sie jeszcze jedno okno - puste
foxtwo
28.12.2003 - 19:52
QUOTE(piotr.ek)
I jeszcze jedno - po kliknieciu na ta mala ikonke w trayu informujaca o efektach komendy whois nie znika informacja od K.Notify. Efekt jest taki, ze jak zamkniemy okienko otworzone z ikonki, po kliknieciu na info z K.Notify otwiera sie jeszcze jedno okno - puste
Hmm... u mnie okienko znika od razu po kliknieciu
Olórin
28.12.2003 - 20:14
heh...poprawie to notify pozniej
a co odnośnie okienka z wynikami to wykorzystuje typowe z K dla wiadomości od serwera, tak jest poprostu łatwiej mi to zrobić i pokazuje sie tylko 1 okienko (z przyciskiem następny)
ps.w funckcji zamieniaj najpierw na ip chodzi o to czy whois ma pytać serwer o ip tego co wpiszemy w okienko czy o nazwę hosta
czasami są różne odpowiedzi (np. odnośnie onet.pl:). dla kontaktów nie ma to znaczenia , bo i tak mają one wpisane samo ip
Olórin
28.12.2003 - 20:34
Poprawiłem to knotify
do pobrania pod tym samym adresem
ps. podobają sie opisy na lanie?
piotr.ek
28.12.2003 - 21:02
QUOTE(Olórin)
Poprawiłem to knotify
do pobrania pod tym samym adresem
Dziala, dzieki
Olórin
28.12.2003 - 21:15
Uppsss....opcja zmiany serwera nei działa
poprawie zaraz.
ps. Opcje zamieniaj najpierw na ip proponuje wylaczyc
nie stwarza problemów, ale moze nam inne wyniki podac serwer
piotr.ek
28.12.2003 - 23:24
Gdybym sie mial jeszcze czegos w tym momencie przyczepic (nie liczac tego okienka whois), to troche zabawnie wygladaja czasy podawane w statystyce - np "1:5:41"
Pewnie kwestia formatu, ale jakos mnie to rozbawilo, jak pierwszy raz zobaczylem
ano to wina formatowania
Olórin
30.12.2003 - 15:44
poprawiona wersja na serwerze
poprawiono:
-zmienianie serwera whois
-teraz komp się wyłącza
Olórin
10.01.2004 - 17:52
Nowa wersja 0.4.3
Zmiany:
-Okna są tworzone bardziej poprawnie
-Nowe okno zmiany opisu na wszystkich sieciach*
-inne poprawki
*obsługa entera w tym okienku będzie w następnej wersji[chyba ;p]
Pobierz: kDodatki 0.4.3
Sahasrara
10.01.2004 - 18:16
1. Czemu okienko ze statusami wyskakuje w takim egzotycznym miejscu? (w lewym górnym rogu)
2. Proszę, daj opcję żeby to okienko wyskakiwało od razu po wciśnięciu w ikonkę zmiany statusu wszystkich sieci! Liczba klików będize taka sama a będzie wygodniej!
edit: a właściwie czemu nie możnaby podpiąć pod tą zmianę satusów opisów na jabberze?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.