Olórin
31.03.2004 - 18:48
QUOTE(duch-x)
tylko dziwne jest to ze pierwsza linijka to: host nie zostal znaleziony, ale pozniej wszystko o tym ip podaje
I tak dzieki za pomoc
Prawdopodobnie host nie ma revdns (z ip na nazwę hosta).
czy jest mozliwosc w przyszlosci
zrobienie czegos takiego, ze K.Dodatki beda pingowac wczesniej wybrane przez nas osoby w okreslonym odstepie czasu, no i zeby nie wyswietlac komunikatu o bledzie albo zrobic to w k.notify?
Olórin
11.04.2004 - 13:59
Można wiedzieć jakie jest zastosowanie takiego bajeru?
no wlasnie zapomnialem napisac tam wczesniej
chodzi o sprawdzenie kto jest dostepny, a sie ukrywa
i ew. zmiana ikony kontaktu
Nie zawsze dostaniesz odpowiedź z pinga... czasami jest zablokowane przez fw...
wiem
ale nie kazdy ma fw
a dlatego napisalem zeby nie zwracac bledow albo wyswietlac podsumowanie w k.notify
--edit---
w stylu:
dostepnych (ukrywajacych sie) {n} {nick}
za NATem {n} {nick}
nie ma cie na liscie {n} {nick}
niedostepnych {n}
to by bylo ciekawe moim zdaniem
????
Olórin
11.04.2004 - 18:17
Nie zawsze dostaniesz odpowiedź z pinga... czasami jest zablokowane przez fw...
albo za nat'em, wtedy dostaniesz odpowieć routera
piotr.ek
12.04.2004 - 23:19
QUOTE(Olórin)
albo za nat'em, wtedy dostaniesz odpowieć routera
O wlasnie - i to jest zdradliwe niestety
Olórin - widze, ze zmieniles formatowanie czasu w 'statystyce' (a wiec jest 15:05:03, a nie 15:5:3
), ale czy probowales zrobic to, o czym juz kiedys pisalem, mianowicie zmienic formatowanie opcji 'whois'? Albo dac mozliwosc wyboru innej czcionki, bo ta obecna jest wielka, gruba i w ogole paskudna
Olórin
13.04.2004 - 17:16
QUOTE(piotr.ek)
Olórin - widze, ze zmieniles formatowanie czasu w 'statystyce' (a wiec jest 15:05:03, a nie 15:5:3
), ale czy probowales zrobic to, o czym juz kiedys pisalem, mianowicie zmienic formatowanie opcji 'whois'? Albo dac mozliwosc wyboru innej czcionki, bo ta obecna jest wielka, gruba i w ogole paskudna
To standardowe okno Konnekta "Informacja od serwera", własnego nie chce mi się robić
) Może kiedyś
piotr.ek
9.05.2004 - 22:13
A daloby sie wstawic opcje (kopiowanie opisu, uid itd., ping i reszta), ktore dodaja kDodatki do okna rozmowy?
undying
24.05.2004 - 20:36
Olórin moglbys wrzucic przy kolejnej aktualizacji K.Dodatkow link do
http://www.kplugins.net tam w menu Konnekt /ikonka z wtyczka/ gdzie sa linki do katalogu, strony k. itp ??
Centralka nie pokazuje wszystkich pluginow z tej stronki (wogole ostatnio cos mi miga caly czas ze nowosci sa
)
Heja,
ja tak myśle że można dodać tracert, niewczytywałem się w cały wątek więc niewiem czy to już było poruszane
Pozdro Slash
Olórin
25.05.2004 - 18:48
QUOTE(daten)
Heja,
ja tak myśle że można dodać tracert, niewczytywałem się w cały wątek więc niewiem czy to już było poruszane
Pozdro Slash
Myślałem kiedyś o tym....
Widziałem gdzieś przykład odpalał program konsolowy ktorego wyjście było przekierowane do okienka przykładowego programu. Jak już to tak to zrobie, ale raczej w bliżej nie określonej przyszłości
można tez znaleść jakiez zródło..
może coś na msdn będzie..??
itsonlyme
27.05.2004 - 15:24
czy ktos wie czemu ostatnio Dodatki zaczely mi wywalac K przy robieniu WhoIs?
wczesniej dzialalo all dobrze
moze z jakas wtyczka cos sie gryzie?
QUOTE(nox_)
czy ktos wie czemu ostatnio Dodatki zaczely mi wywalac K przy robieniu WhoIs?
wczesniej dzialalo all dobrze
moze z jakas wtyczka cos sie gryzie?
olórin mowil, ze to wina ksound... :?
niestety u mnie tez wywala K po whois - dzieje sie to po ostatniej akutalizacji beta K :/
potwierdzam. czekam na jakies usprawnienie
pozdro
Mnie też wywala z K po whois
no i mi też. to rzeczywiscie przez kSound, jak wylaczylem juz dziala ladnie.
lucas_mcs
9.06.2004 - 08:33
mi tez niedziala :cry:
Nie przez kSound, a przez kDodatki! We wstawianej wiadomości zmienna ext jest równa 0, a powinna być (choćby pustym) char * !
QUOTE(hao)
Nie przez kSound, a przez kDodatki! We wstawianej wiadomości zmienna ext jest równa 0, a powinna być (choćby pustym) char * !
Dzięki
))) Może jeszcze dziś poprawię :]
Olórin
10.06.2004 - 12:25
Sorki, Olórin, ale mi teraz w ogóle whois nie chodzi. Żadnych błędów, nic. Po prostu tak jakby ignorowało polecenie.
mi tez whois nie działa po aktualizacji
foxtwo
10.06.2004 - 15:04
eeee... powiem tak: moze nie ma jush wywalania K, ale po nacisnieciu na WHOIS nic sie nie dzieje :?
Mi dziala dziwnie. Jak dałem whois to od samego mnie doszła mi wiadomość o kontakcie.
a u mnie działa tylko w menu na toolbarze wtyczek i to jakoś dziwnie bo dałem www.google.pl do whois i pokazało mi że nie ma informacji dla podanego IP :\
Olórin
10.06.2004 - 16:53
QUOTE(gilek)
a u mnie działa tylko w menu na toolbarze wtyczek i to jakoś dziwnie bo dałem www.google.pl do whois i pokazało mi że nie ma informacji dla podanego IP :\
Bo nie ma hosta o domenie www.google.pl, na whoisie są tylko informacje o google.pl :]
A faktycznie to od kontaktu nie działa
))
No dobra, widzę, że błąd został stwierdzony, ale co dalej?
2230093
16.06.2004 - 17:47
miało być tu wiec jest
Wystąpił wyjątek krytyczny
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x7C0024B9 in the main Thread.
Ex parameters: [0x00] [0x00]
inIM: 200(0xe4 , 0x5511e38)(30B) [Sound Events->CORE]
Stack trace:
.000024B9 strlen+0x00000026 [MSVCR70_7.0.9466.0]
Nastąpi zamknięcie programu!
Olórin
16.06.2004 - 18:04
A nie mozna przeczytać pare postów wyżej ?
2230093
16.06.2004 - 22:41
QUOTE(Olórin)
A nie mozna przeczytać pare postów wyżej ?
a czy ktoś wyżej podal dane po wysypaniu (moze wyslali raport normalnie ale u mnie niestert raport nie chial sie wyslac)
Nie chce mi się przeczesywać całego tematu. Ale to było na forum beta
http://konnekt.info/forum/viewtopic.php?t=2084
cougar
17.07.2004 - 17:56
witam!
u mnie po uzyciu Whois , wystepuje nastepujaca akcja .... :?
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x7C0024B9 in the main Thread.
Ex parameters: [0x00] [0x00]
i konnekt sie zamyka... jest jakies na to lekarstwo ????
.nomis
17.07.2004 - 18:53
To już było parę razy... Widocznie masz starą wersję. W nowej (6.0.0.1) nie ma już tego błedu
piotr.ek
17.07.2004 - 19:41
QUOTE(.nomis)
To już było parę razy... Widocznie masz starą wersję. W nowej (6.0.0.1) nie ma już tego błedu
Wedle strony KPlugins najnowsza to 0.7... A to ciekawe, bo mialem wersje 0.6 z marca - centralka oczywiscie nic nie zglaszala :x
Ps.
http://www.kplugins.net/downloads.kdodatki.xml
.nomis
17.07.2004 - 19:49
! No to co ja nic nie wiem
. Dzięki.
cougar
18.07.2004 - 03:01
QUOTE(.nomis)
Dzieki, sciagnalem ver. 7 i jest ok
to i ja miałbym jedna propozycje dodatku
zawsze jak eksportowalem ustawienie i kontakty to wszytsko było ok a gdy sobie pozmieialem ustaienia konnekta to pliki dtb sie wysypały t
Po tym wszystkim zrobiłem sobie plik .bat dodany do autostartu ktory pakuje mi te pliki za pomoca winrara i tworzy plik zawierajacy dzisiejsza date w nazwie. Moze dla czegos podobnego znalazło by sie miejsce w kDodatkach ?
ZenOm swietny pomysł popieram....
lucas_mcs
24.07.2004 - 10:08
taki auto backup przy kazdym zamykaniu/właczaniu konnekta (do wyboru, bo niektorym sie wysypuje i wtedy zle zamyka) popieram, sam obecnie uzywam programu FolderClone, ktory co 3h robi mi synchronizacje na drugi dysk
Olórin
27.08.2004 - 13:29
WOW!! Nowe menu główne robi wrażenie (zwłaszcza "Folder profilu")!! Tylko po co "Folder logów"??
EDIT: Coś jest znowu nie tak z autoupdatem lub z centralkami - po instalacji chce mi znowu sciągać kDodatki JEDNOCZEŚNIE z wiadomosc.info (w wersji 0.8 ) i z KPlugins (w wersji 6.0.0.1 - !!!!!!!!) - właściwie to jaki jest prawidłowy numer ostatniej wersji - 0.8 czy 8.0.0.0 (jak podaje menu "Wtyczki")??
Olórin
27.08.2004 - 19:17
0.8, ale gdzieś kiedyś wpisałem w nagłówki pliku .dll wersję bez zera na początku i muszę taką numerację kontynuować, bo kUpdate nie będzie informowało o aktualizacjach... A na wrzucenie pliku na centralke kplugins muszę poczekać aż zjawi się milka :]
Po co folder logów ? Mi jest potrzebny ;p
8) Mi tez potrzebny. Tylko, że ja go zazwyczaj włączam jak wywali konnekta :wink:
arkadyjczyk
30.08.2004 - 09:33
A mi pod Win98 po kliknieciu w te foldery zawsze otwiera się dysk C.
sleesh
30.08.2004 - 10:51
@ arkadyjczyk: Czas na przesiadke na XP ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.