QUOTE(jareq)
Teraz przydało by się zrobić coś z KoreKtor'em albo go wywalić albo wsadzić wersję
0.0.3.0 którą to używam i nie powoduje mi żadnych błędów
shw wyraznie powiedzial, ze do czasu przebudowy kolejki wiadomosci prace nad KoreKtorem zostaly wstrzymane, wiec nie ma nad czym dyskutowac.
No ale do tego czasu z centralki można by było to wywalić bo dzisiaj aktualizowałem Konnekta i zapomniałem odznaczyć KoreKtor'a i mi go za aktualizowało do tej najnowszej wersji ale nie zauważyłem tego i tylko sie na wkurzałem bo po tej aktualizacji podczas uruchamiania Konnekt sie wieszał i zanim sie kapłem że to KoreKtor to normalnie :evil: :!: :twisted: :!: :evil: :twisted: :!:
undying
20.11.2004 - 14:42
Jak pisalem w innym poscie w kDodatkach v.0.8 (we wczesniejszych tez) nie dziala opcja "Wyłącz monitor", ktora byla dla mnie bardzo przydatna. Olórin jakby się dalo to prosze rozwiaz problemik
Dziex.
ps. problem wystepuje u mnie na WindowsXP z SP2
dulek000
20.11.2004 - 16:45
QUOTE(undying)
Jak pisalem w innym poscie w kDodatkach v.0.8 (we wczesniejszych tez) nie dziala opcja \"Wyłącz monitor\", ktora byla dla mnie bardzo przydatna. Olórin jakby się dalo to prosze rozwiaz problemik
Dziex.
ps. problem wystepuje u mnie na WindowsXP z SP2
Mi działa (nie mam SP2)
Olórin
20.11.2004 - 17:17
Bo w SP2 pewnie dodali ze jak progs chce wylaczyc monitor to musi sobie sam nadac do tego uprawnienia
albo cos takiego.
O ile pamiętam to u mnie na WinXP SP2 działało to poprawnie. Nie jestem w stanie sprawdzić, bo nie mam już WinXP.
undying
20.11.2004 - 21:50
Sprawdzalem na 3 komputerach z XPSP2 - wszedzie tak samo, nie dziala :-( Teraz ratuje sie programikiem PowerOff (inne aplikacje tego typu tez radzily sobie w wylaczaniu monitora) ale jakos do tej opcji w kD. przywyklem stad moje posty ;]
Wybranie opcji "Katalog" w menu głównym prowadzi do błędu 404.
KOSMOS
29.12.2004 - 17:31
Bo podany jest adres "http://www.konnekt.info/kweb/open.php?dirID=10" a poprawny jest "http://www.konnekt.info/open.php?dirID=10".
Olórin
29.12.2004 - 21:46
Jak sie wezme za kDodatki kiedyś (a nie nastąpi to szybko
) to poprawie
A nie jest to sprawa na kilka minut?? Wpisać nowy adres i przekompilować wtyczkę??
Olórin
30.12.2004 - 08:26
QUOTE(lhs)
A nie jest to sprawa na kilka minut?? Wpisać nowy adres i przekompilować wtyczkę??
Jak już mam coś tam robić to zrobić raz a porządnie, trzeba gruntownie, raz a dobrze przerobić ping i whois i wogóle nie chce mi sie zabierać za ten zabugowiony, brzydki kod :]
Nie mówie że projektu nie będe kontynuował! Poprostu musi poczekać na swoją kolej
piotr.ek
30.12.2004 - 17:36
Czekamy, czekamy - nie zapomnimy, hehe... (i pamietaj o przyciskach w oknie rozmowy
)
i chcemy rozbudowanych statystyk! wrecz tego rzadamy! [;
Jesli nasze prozby nie zostana spelnione no to .... NA PAL! ^^
piotr.ek
30.12.2004 - 20:07
QUOTE(arct!c)
i chcemy rozbudowanych statystyk! wrecz tego rzadamy! [;
W sumie, takie staty, jak dla konta beta na stronce (ilosc wyslanych/odebranych wiadomosci itp.) - czemu nie
ja mam pytanie czy jest możliwość by zrobić taki mailowy spam? wybieram sobie osoby do których chce wysłąć maila i otwiera mi się okno domyślnego programu pocztowego z osobami które zaznaczyłem.
Załącznik...
Czy tam nie powinno być 10:01:08 ?
mgr.Dlugi
26.02.2005 - 18:33
Czepiasz sie drobnostek i tak ta wtyczka jest swietna
A mi np. to przeszkadza...
I na początku - gdy to zobaczyłem - byłem bardzo zdezorientowany i trochę nie byłem pewien, czy wtyczka działa poprawnie...
QUOTE(mgr.Dlugi)
Nie czepiam się, tylko wyszukije ew. bugi, bo ja (i chyba nie tylko) wole jak cos jest dopracowane
mgr.Dlugi
28.02.2005 - 19:36
QUOTE(zimaq)
QUOTE(mgr.Dlugi)
Nie czepiam się, tylko wyszukije ew. bugi, bo ja (i chyba nie tylko) wole jak cos jest dopracowane
Ja tez lubie perfekcjonizm, ale developerzy i tak juz duzo zrobili
drivex
28.02.2005 - 21:06
to nie bug tylko tak zostalo napisane, po prostu formatowanie jest typu:
m:h:s -> 7:10:5
a powinno byc [ dla lepszego czytania ]
mm:hh:ss -> 07:10:05
Jak dla mnie to nie trzeba bardziej rozwijać wątku, wiadomo o co chodzi...tylko posty nabijacie
Jak wiadomo, kDodatki rozszrzają ilość pozycji w menu Konnekt.. pod "Beta testing" widzę dwa separatory.. to tak powinno być? :|
jiobel.
7.03.2005 - 18:14
U mnie jest tylko jeden... :|
Ja pod "Beta testing" mam "Zgłaszanie błędów / propozycji" (bez żadnego separatora pomiędzy), natomiast pod "Restart" mam dwa separatory...
jiobel.
7.03.2005 - 18:22
Tak, pod restart są dwa separatory.
No to wygrałem, bo ja mam i tu i tu
QUOTE(ridd1e)
No to wygrałem, bo ja mam i tu i tu
jak wlaczysz konto beta to na dole bedziesz mial jeden
hao zmodyfikował menu jakiś czas temu i nie poprawilem tego ;]
skolima
24.03.2005 - 22:48
Mam propozycję dalszego rozszerzenia.... Skoro kDodatki juz w dużym stopniu zastąpiły Inwigilatora z PGG (jak dla mnie to ich główna funkcjonalność), fajnie byłoby, gdyby wyciągać nimi jeszcze wersję klienta. Na gg z tego co wiem to żaden problem, a z innymi sieciami : bardzo fajnie działa coś takiego pod PSI (wersja golutka, "oficjana") - mi jak na razie rozpoznaje programy klientów bezblędnie. Nawet naszego drogiego K. identyfikuje :twisted:
Żebyście mnie nie spalili na stosie : PSI używam... bo pod linuchem K nie mogę uruchomić :evil: Slashbeast napisał, że owszem, udało mu się, ale już K. nie lubi i nie powie jak :evil:
Olórin
25.03.2005 - 07:56
Jeżeli K wrzucałby odpowiednie dane do odpowiednich zmiennych to czemu nie ;-) Ale narazie tego chyba nie robi ;-)
Moze bylo, a moze nie...
Wyciaganie linkow z opisow :wink:
undying
4.04.2005 - 00:24
Milo by bylo gdyby powstala wersja, ktora poprawi nie dzialajace obecnie funkcie kDodatkow (wylaczenie monitora itp:))
ps. Jest opcja "kopiuj opis" wiec juz linka to mozesz sobie sam potem przekleic ;]
QUOTE(undying)
ps. Jest opcja \"kopiuj opis\" wiec juz linka to mozesz sobie sam potem przekleic ;]
No co ty nie powiesz
bakerss
5.04.2005 - 16:07
W tlenie jest taki plugin tyle ze kopiuje sam wybrany adres www.
mi odpowiada opcja Więcej => i tam jest link z opisu do uruchomiania
Olórin
23.04.2005 - 12:01
Zmusiłem się troche do pogrzebania w kodzie:
- ping teraz nie powinien zapychać handles problem jest już chyba naprawde rozwiązany
- napisy w konfigu
- porządek w menu głównym....
Wszystko dostępne na becie (link w sygnaturce)
riddle
23.04.2005 - 12:07
Blech... teraz mam dwa separatory zamiast trzech w głównym menu.
Olórin
23.04.2005 - 12:17
Włącz sobie -debug i bedziesz mial okej ;d;d
riddle
23.04.2005 - 15:22
Ha-ha :] A czy ja się pomylę jak powiem:
"weź dołącz ten separator do if'a w dołączaniu pozycji Debug"?
Olórin
23.04.2005 - 15:38
Ale to raczej do hao ;-)
BTW, czeka Cie aktualizacja FAQ
Andrzej1307
1.06.2005 - 12:06
ja mam propozycje do kDodatkow
funkcja Statystyk pokazujaca ile kontaktow jest dostepnych, na zaraz wracam itd.
Dobrym rozwiązaniem byłoby dodanie statystyki wysłanych i odebranych bajtów przez K.
Andrzej1307
1.06.2005 - 14:21
tez moze byc. tak jak w ggstat bylo!
QUOTE(@ndy @ 1.06.2005 - 14:25)
Dobrym rozwiązaniem byłoby dodanie statystyki wysłanych i odebranych bajtów przez K.
To już musiałaby obsługiwać każda wtyczka sieciowa - inaczej nie da sie:]
EDIT:
Andrzej - A na co to komu ?
Andrzej1307
1.06.2005 - 15:32
Olórin = a co z moja propozycja?
CzEsTeR
3.06.2005 - 17:13
Hmm.. taki maly problemik (?).
Mianowice, jezeli mamy wtyczke checky i np skrypt sprawdzajacy pogode. To jezeli chcemy skopiowac opis za pomoca Kopiuj->Opis , to skopiuje sie tylko jego czesc, a nie calosc. Wiec stad moje pytanie, czy mozna to jakos poprawic, zeby kopiowalo calosc ?
( bo to taka mala, a wygodna rzecz
, a zdaje sie kDodatki jest odpowiedzialne za ta opcje o.O )
Możesz podać konkretne dane (na jakim opisie jest ten błąd), szczególnie interesują mnie łamania lini, itp.!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.