Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przenosiny na nowy serwer + garść informacji
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
2230093
za każdego posta nie wnoszącego nic do tematu powinniście płacić po 100 zika.
i myślę ze oprócz tych % zabieranych przez peypala chyba ważna tez jest idea. ze sa ludzie tak związani z projektem dev jak i users ze sa wstanie wspierać projekt pieniążkami, a to już świadczy o chęci przetrwania projektu. jak bedzie trzeba to i różaniec będziemy odmawiać świeczki świecić i przebijać szpilami laleczki.
blink.gif
silvervenom
QUOTE(2230093 @ 18.02.2008 - 20:04) *

za każdego posta nie wnoszącego nic do tematu powinniście płacić po 100 zika.
i myślę ze oprócz tych % zabieranych przez peypala chyba ważna tez jest idea. ze sa ludzie tak związani z projektem dev jak i users ze sa wstanie wspierać projekt pieniążkami, a to już świadczy o chęci przetrwania projektu. jak bedzie trzeba to i różaniec będziemy odmawiać świeczki świecić i przebijać szpilami laleczki.
blink.gif

Ewentualnie możemy zrobić demonstracje i spalić jakąś kukłę pod którymś ministerstwem smile.gif
emichal
QUOTE(ved @ 18.02.2008 - 19:16) *

BTW: co to takiego "ftw!"?? Fuck The What?biggrin.gif

for the win!
Keleos
Free the Whales?

Włączam tryb 'upierdliwy' (by Stranded) - od teraz każdy post nie na temat premiowany warnem. Ten temat jest na tyle ważny, że nie można pozwolić na flamewary.
Sija
stranded: jak juz wyjasnilem innemu sceptycznemu userowi kilka stron wczesniej, nikt Cie do zmusza do zrzutki ani wiary w to, ze v0.7 wyjdzie. nikt Cie nawet nie zmusza do korzystania z tego programu, jesli wiec nie masz ochoty robic jakiejkolwiek z tych rzeczy, to poprostu tego nie rob, ale kazda proba wszczynania flamewar-ow z powodu swoich wlasnych uprzedzen bedzie premiowana warnem jak zapowiedzial keleos - i do czego ma swiete prawo, bo od tego sa moderatorzy na kazdym forum. howgh.
Sija
male info z placu boju:

nauczeni doswiadczeniem, tym razem trzymajac sie zasady "Release early, release often" planujemy wypuszczenie nowej wersji partiami. pierwszy rzut strategiczny zawierac bedzie wersje developerska ktora sluzyc ma glownie tworcom istniejacych wtyczek, do jak najbardziej gladkiego przejscia na nowa wersje Core-a. chcemy takze wylapac tak duzo bledow jak tylko sie da, zatem kazdy chetny do testow rowniez znajdzie cos dla siebie smile.gif dla zwyklego usera bedzie ona raczej nieprzydatna ze wzgledu na mala ilosc dzialajacych wtyczek i niewielkie zmiany w dzialaniu i wygladzie. kolejne wersje przynosic beda poprawki i bardziej widoczne zmiany a do wersji finalnej dolaczymy wisienke ;>

developerzy moga zaczac juz zapoznawac sie z nowym API dostepnym w repozytorium SVN pod adresem svn://konnekt.info/konnekt/branches/api_0.7.
JarekMk
100 euro za setup? A jaka dystrybucją będzie na serwerze? Może pomogę w instalacji i konfiguracji smile.gif Zawsze to taniej...

pzdr!
Wirone
Heh, wsparłbym chętnie, ale nie mam dochodów, a wydatki spore (spotkanie z dziewczyną kosztuje mnie 60 pln), więc chwilowo przykro mi, ale na mnie nie liczcie... A szkoda, bo Konnekta używam od dawna i uważam że wart jest dorzucenia się.

Gdy tylko będę miał jakieś wolne pieniądze to przelew pójdzie smile.gif
LooL
mala ilosc dzialajacych wtyczek

Mozesz to wyjaśnic ?
Tzn. że niktóre wtyczki przestaną działac pod nową wersją ? dry.gif

EDIT

Dzięki psota wink.gif
Ale kto się tym zajmie ? Jak autorzy nie będą mieć czasu?
psota
@Sija: Ten post troche tu ginie...

EDIT: @UP:Wszystkie wtyczki przestaną, będą musiały być przekompilowane wink.gif
mariush
@Sija: Ten post troche tu ginie...
Dokładnie, może założyć nowy temat w ogłoszeniach?
ikari
Jezu, jak ten temat szybko się rozwija... Albo ja tak rzadko zaglądam, ostatnio miał 2-3 strony wink.gif
W każdym razie w miarę możliwości dorzuciłem swoje trzy grosze i trzymam kciuki... (mimo, że ostatnio troszkę zdradzam Konnekta z Mirandą ;P)
LooL
QUOTE(mariush @ 19.02.2008 - 22:12) *

Dokładnie, może założyć nowy temat w ogłoszeniach?

Mała wzmianka na konnekt.info chyba nie zaszkodzi wink.gif
bogdan89
a mozna wiedziec w jakim mniej wiecej tempie ida prace? i kiedy mozna spodziewac sie wersji 0.7 obslugujacej protokol GG...??
Dexterxx
Ja tu widzie inny problem.. Jak wyjdzie 0.7 to co z wtyczko pisarzami którzy już się nie udzielają + źródła wtyczek nie udostępnili?
LooL
Bogdan gg juz dawno jest obsługiwane, a na przesyłanie plików do userów gg 7 nie ma co liczyc.

@Dexterxx
to samo miałem na mysli pisząc posta wyzej...
adrian_007
na przesyłanie plików do userów gg 7 nie ma co liczyc

bo?
ZenitH
Nie wiem czy wtyczko pisarze to problem. Wyjdzie 0.7 to i znajdą się wtyczko pisarze
Nazgul20
QUOTE(adrian_007 @ 24.02.2008 - 17:55) *

bo?

...bo nie mamy źródeł wtyczki gg, a k.transfer choć ma udostępnione źródła to znany błąd leży odłogiem i nikt go nie poprawia.
ph33r
Przelew poleciał, góry złote to nie są ale grosz do grosza wink.gif
Sija
serwer zamowiony, dotychczas zebralismy juz ponad 1/3 kwoty za caly rok, jeszcze raz serdecznie dziekujemy ! smile.gif
CIA-Agent
No i ja sie dozucam smile.gif choc od niedawna przesiadlem sie na mirke smile.gif ale konekt na pendraku nadal dziala smile.gif
Czekam na postepy smile.gif szkoda ze kodowac nie umiem sad.gif
bgi
dorzuciłem coś od siebie, mam nadzieję, że chociaż w małym stopniu pomoże to w powstawaniu konnekta;) pozdrawiam i powodzenia;)
dwiekopy
I ja również się dorzucam. Powodzenia!
hao
No i serwer działa... Chociaż jeszcze tego nie widzicie, bo musimy sprawdzić konfigurację. Poprzedni serwer zaczął się sypać, więc rzutem na taśmę udało się to przerzucić.
W piątek rano serwer został zamówiony, po południu był już dostępny. Milka przed wyjazdem na weekend zdążył zrobić tyle, żebym mógł przerzucić stronę i voilla!

Dzięki za wsparcie i obdarzenie Siję zaufaniem wink.gif Jak ktoś słusznie zauważył, Sija przejął inicjatywę, nowy, w pełni NASZ serwer ma pomóc w realizowaniu jego wizji smile.gif

A poza tym limity transferu są na tyle szerokie, że spokojnie obędziemy się bez mirrorowania smile.gif
LooL
Hoho, ładnie wszystko śmiaga smile.gif
czekamy na dalsze efekty.
EmiLio
Jak miło było to zobaczyć smile.gif
ZenitH
No i co najważniejsze w końcu aktualizacje działają. Brawo:)
Keleos
"Zła suma kontrolna pliku" .. z tą działającą aktualizacją to chyba zbytni huraoptymizm ; )
ZenitH
Dzisiaj sciagalem i jeszcze bylo ok:)
LooL
Są juz jakies pomysły na dalsze utrzymanie serwera ?
Sija
na razie bardziej nas zajmuje wypuszczanie v0.7 niz kwestia na przemyslenie ktorej mamy rok czasu...
Keleos
oo, czyli wniosek - 0.7 wyjdzie w ciągu najbliższych 12 miesięcy, ha! ; )

Czyli już termin mamy, mniej lub więcej ; )
Bandit
Czytałem kiedyś taki wykład jakiegoś tam znanego amerykańskiego doktora, o wybieganiu myśla dalej niż 3 miesiące, ponoć jeśli nie jest to konieczne, lepiej unikać, jest nie zdrowe i przytłacza mózg :-)
jareq
Coś źle zrozumieliście. Siji chodziło o rok przemyśleń nad opłatą za serwer...

Przyznam się bez bicia, że nie wiem co mnie skusiło aby tutaj zajrzeć, ale chyba miałem jakieś przeczucie i ku mojej radości zobaczyłem owy temat. Konnekt zmartwychwstał! Szczerze mówiąc to już w to wszystko przestałem wierzyć i przesiadłem się na Mirandę. Mam nadzieję, że nowa wersja mile nas zaskoczy innowacyjnymi rozwiązaniami smile.gif
Jak wezmę wypłatę postaram się dosypać do sakwy.

Dzięki chłopaki (twórcy) za przywrócenie Konnekta do życia smile.gif
Powodzenia!
szpon5
W takim tempie to konnekt na pewno nie rozwinie się
Raf
Daj spokój z tymi mongolskimi teoriami. K idzie do przodu.
szpon5
W porządku, ale jak widzę inne komunikatory które szybko do przodu się pną min. AQQ/Tlen to dużo myśli przychodzi do głowy.
WRON3k
"szybko do przodu się pną min. AQQ/Tlen"

bleheheh , one dopiero doganiają Konnekta tongue.gif
Raf
Szybkość nie idzie w parze z jakością w ich przypadku. Poczekaj na nową wersję K. Cierpliwości, ona będzie. smile.gif
kef
Nareszcie jakieś informacje o projekcie!
Kasa poszła. Jeśli obecne tempo wpłat się utrzyma wystarczy ogłaszanie zbiórki raz do roku.
A może założycie organizację pożytku publicznego? 1% procent podatku przekażę z przyjemnością smile.gif
LooL
QUOTE(szpon5 @ 15.03.2008 - 11:39) *

W porządku, ale jak widzę inne komunikatory które szybko do przodu się pną min. AQQ/Tlen to dużo myśli przychodzi do głowy.

Nie zapominaj ze Konnekt i wszystko co z nim związane robią ludzie z dobrej woli ( czyt. nie czerpią z tego zadnych korzyści majątkowych )
jaremilus
Przyznam się bez bicia, że nie wiem co mnie skusiło aby tutaj zajrzeć, ale chyba miałem jakieś przeczucie i ku mojej radości zobaczyłem owy temat.

no dokładnie - mnie też podkusiło - w każdym razie używam konnekta prawie od początku i mimo tego że nie było większej aktualizacji od 2 lat? to jestem pełen podziwu dla osób go tworzących - rzadko który program działa tak długo bez większych zmian wink.gif bez zwisów i co najważniejsze bez reklam...

Brawo panowie - 28 będzie wypłata to cosik przeleje smile.gif
GugSik
mnie tez przyznam sie strasznie zalezy na konnekcie wiec prosze wszystkich od ktorych zalezy jego dalszy rozwoj ...NIE PODDAWAJCIE SIE

konnekt do tej pory jest dla mnie najlepszy komunikatorkiem , martwi tylko brak mozliwosci wysylania plikow do sieci gg - ale mimo tego nie moge patrzec na zwykle gg i dlatego tez jestem wierny konnektowi

Pozdrawiam!
Pirx
To i ja sie postanowilem dolozyc. Powodzenia zycze i trzymam kciuki. Juz sie tej mitycznej wersji doczekac nie potrafie smile.gif
ZeuS_85
Ja również zacznę sie aktywnie udzielać smile.gif
Co do konnetka to postaram sie o wyśmienitą reklamę. Zresztą od 2005 roku zarażam coraz więcej osób tym właśnie komunikatorem smile.gif

Co do pieniędzy, to może warto by zrobić jakiś "kLUB VIP" do którego będzie się można zapisać, mieć dodatkowe udogodnienia itd i przy okazji uczestnik takiego klubu uiszczał by opłatę powiedzmy 2zł na miesiąc.
Byłby to dodatkowy zysk na realizacje projektu.

W moim mniemaniu, jeżeli upadnie komunikator konnekt to tak jak by upadł całkowicie sposób takiej komunikacji w sieci. Poza konnektem w miarę toleruje aqq i nic poza tym smile.gif

P.S.Pasowało by się wreszcie zając czymś konkretnym w życiu i ogromnie by mnie cieszył udział w rozwoju tego projektu. Zaczynając od styli które opierają się na CSS po jakąś grafikę i w miarę możliwości wchodzić coraz głębiej smile.gif
2230093
uiszczanie oplaty przez pewna grupe userow w zamian za jakis bonus na serwerze lub usluge bardziej rozbudowana albo dla samej idei ale z wikeszym wyroznikiem niz lista dobroczyncow nie jest az taka zla. moze by pasek na forum przy userze jakis ranking finansowego udzialu w utrzymaniu. nie wiem kombinujscie szukajcie macajcie. ja popieram
ZeuS_85
No tak, tylko mi się wydaję ze taki klub vipa może przyciągnąć więcej osób.

mając do wybory pasek lub jakieś elitarne grono sądzę ze większość by wolała być wyróżniona.

A może moja uczelnia za sponsoruje <lol>
W końcu to uczelnia informatyczna i nie byle jaka xD
Trzeba będzie tylko dobrą reklamę zrobić na forum.
Póki co staram się kompatybilne dobrać wtyczki poustawiać je i zrobić z tego porządną paczkę, doda sie opis wszystkich wtyczek + parę linków i coś z tego wyjdzie tongue.gif
ved
Juz widze te koszulki z napisem: "KONNEKTed V.I.P." biggrin.gif
nowako84
Jak tylko wezme wypłate to zrzuce sie na projekt konnekta, słowo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.