tu nie chodzi o przyzwyczajenie, K jest po prostu dobry i prosty
No więc chyba jednak, bo dla mnie to on nie jest ani dobry, ani prosty.
Przez dobry rozumiem stabilny i bezbłędny, lub posiadający niewielką ilość błędów, a Konnekt tymi cechami pochwalić się niestety nie może. Pół biedy, jeśli bugi dotyczyłyby jakiś dodatków extra... ale błędy utrudniają podstawowa funkcję konnekta, czyli komunikację!
Takie np. GG... nieraz wyświetla nieaktualny opis userów tej sieci, nie mówiąc o tym, ze zdjęty przeze mnie mój opis, czasem nadal się u innych wyświetlał. Wtyczka błędnie pokazuje stan kontaktów, są niedostępni na mojej liście, pomimo tego, ze oni maja ustawiony status dostepny.
Nie działa przesyłanie plików do GG 7 a przesyłanie obrazków raz działa raz nie. Wiadomości często nie dochodzą. Dodatkowo wraz z wejściem GG 8, Konnekt prawdopodobnie w ogóle przestanie obsługiwać siec GG.
A to jest przecież samo GG, które w dodatku jest najlepiej obsługiwanym w Konnekcie protokołem... o obsłudze Tlenu czy Jabbera nawet nie wspominam.
Prosty? A co w nim takiego prostego... ja na początku miałem spore trudności z ogarnięciem aplikacji. Jest to akurat cecha wszystkich aplikacji wtyczkowych (niespójność sposobu obsługi/konfiguracji poszczególnych opcji) i osobiście nie uważam tego za wadę, jednak na pewno nie zaliczę Konnekta do aplikacji prostych. Proste, to jest GG albo Stefan (od biedy Tlen), ale na pewno nie Konnekt.
Jeśli chcesz sie przekonać, to posadź przy Konnekcie osobę, która do tej pory używala tylko aplikacji pokroju GG, Tlen, Stefan, AQQ - zobaczysz jakie będą efekty.