@dwiekopy, niektórzy nie maja dziewczyny, więc pozostaje im konnekt
emil_reg
24.05.2008 - 11:19
QUOTE(psota @ 23.05.2008 - 20:30)
@dwiekopy, niektórzy nie maja dziewczyny, więc pozostaje im konnekt
Mam dziewczyne i mam Konnekta
czemu by nie zakochać się w Konnekcie? Wyobraź sobie dziewczyne Konnekt, w każdej chwili może zmienić jej skórkę na lepszą bądź gorszą, to Ty decydujesz jaki jest status (Dostępna/Niedostępna), możesz w każdej chwili wyłączyć ją bądź dźwięki, a jeżeli brakuje jej jakiejś funkcji to piszesz jej wtyczkę
Nie wspominam już o nieograniczonej ilości gestów, wyrazów twarzy (emotikony), oraz zmianie szerokości i wysokości
Bandit
24.05.2008 - 11:21
Czasem jak czytam takie posty, brakuje mi na tym forum Gold Topic'u w którym umieszczało by się najlepsze posty ;]
//Trzymajmy się tematu... Sija obiecał coś napisać lada dzień... - Keleos
silver_limp
24.05.2008 - 12:46
trzymać się tematu :-D czekamy na info w sprawie konnekta
joj_sport
24.05.2008 - 13:06
jestem wierny K od 4 lat juz chyba
troche dolujace jest brak zmian jakichkolwiek, czy zamierajace forum. Ale lubie byc troszke inny - malo osob uzywa K, dlatego sie tym szczyce
naciagnalem juz na niego wielu znajomych i rowniez sa zadowoleni i nie narzekaja na brak nowych rzeczy :]
cierpliwosc zazwyczaj poplaca, wiec czekajmy na info od Siji. Skoro zabierze glos, wydaje mi sie, ze to bedzie jakas malutka rewolucja :>
szczeniak191
24.05.2008 - 20:10
(sorki z góry za uogólnienie i przepraszam tych których niechcący uraziłem)
Jeez
to jest tylko komunikator - głupi kawalek software'a a wszyscy się wypowiadacie jakby chodziło o sprawę państwowej wagi. Będzie to co będzie i tyle... Gdy będziecie się obrzucać błotem to niczego i tak nie przyśpieszycie
Prace trwają i kiedyś się skończą (może) czekajcie cierpliwie a jak tak wam przeszkadza obecna wersja konnekta - zawsze sa alternatywy... Sam zostałbym przy K gdyby nie to że przy mojej obecnej konfiguracji i użytych (potrzebnych) wtyczkach o stabilności K nie było mowy.
Bądźcie dobrej myśli... a pozatym - macie mnóstwo wolnego czasu - czemu nie machniecie jakiegoś stylu do kDuoView np
przynajmniej sami coś wniesiecie do projektu oprócz ciągłego narzekania
imho: To forum powoli schodzi na psy ... nie chce nikogo obrażać ale to juz nie to samo forum co kiedyś...
keeveek
24.05.2008 - 20:33
QUOTE(szczeniak191 @ 24.05.2008 - 21:10)
(sorki z góry za uogólnienie i przepraszam tych których niechcący uraziłem)
Jeez
to jest tylko komunikator - głupi kawalek software'a a wszyscy się wypowiadacie jakby chodziło o sprawę państwowej wagi.
Facet, jakbyś spojrzał na wyniki megapanelu i uptime dla użytkowników Konnekta to byś nie był pewny, czy niektórzy z ncih mają jakieś inne zajęcia...
szczeniak191
25.05.2008 - 06:19
Keeveek nie przesadzaj znow
Jakby polski urząd statystyczny zrobił badania w sprawie używania Konnekta to 65% odpowiedzi to byłoby "nie wiem"
Ciekawe czy ktoś odpala K o 5 rano, rozkłada dywanik i modli się do kompa "O Wielki K"
To jest tylko program.....
ps. a do tych zapaleńcow pytanie: nie myśleliście by może otworzyć Kościół Konnekta w Polsce ?
szpon5
25.05.2008 - 09:11
szczeniak191, skoro już są koszulki itp. to czemu by nie kościół
Opson6667
25.05.2008 - 13:28
Niektórzy tutaj to mają problemy, ale przecież wersja 0.6 naprawdę jest bardzo dojrzała i stabilna. Co prawda nie była rozwijana od 2005 roku - a jednak przetrwała Vistę - przetrwa wszystko bo jest po prostu porządnie zrobiona. I niech mi nikt tutaj o jakichś dzikich komunikatorach nie pisze - niby kwestia przyzwyczajenie, ale taka prawda że rozsądnej alternbatywy nawet nie ma co szukać
To co jest jest kozackie - a to co może być w 0.7 fenomenalne
I taka jest prawda
szczeniak191
25.05.2008 - 13:59
Co masz na myśli mówiąc "dziki komunikator" ? xD A czy K jest porządnie zrobiony to bym z tym polemizował.... nie zapominajmy ze K to nie tylko Core oznaczony numerkiem... to cała społecznośc tworząca wtyczki i dodatki... bez zdrowej spolecznosci K nie ma realnych szans się rozwijać bo wszystko zwalacie na jedną, dwie osoby a sami nie przyłożycie nawet palca.... i zaraz odezwą sie głosy "ale przynajmniej zapłaciłem". Z takim podejsciem K daleko nie zajedzie...
joj_sport
25.05.2008 - 15:08
tu nie chodzi o samo placenie.
Potrzeba programisow, a niestety (wg mnie) programming jest to trudne przedsiewziecie. Z tego co widze to kilku aktywnych programmerow opuscilo nas juz jakis czas temu
Nie pozostaje nic innego jak przekabacic pare osob znajacych sie na rzeczy, na strone K. Lub samemu zaczac sie uczyc C# || Delphi
szczeniak191
25.05.2008 - 15:10
nie trzeba być programistą - sam tworzyłem z wizardem k.faq - oczywiście administracji nie spodobał się layout i trzeba robić wszystko od nowa i założę się że projekt gdzieś przepadł.... a wszystko było skonczone tylko wrzucić na server...
joj_sport
25.05.2008 - 15:18
a propo tworzenia:
http://dhost.info/istil3k/projekt jednak nie zostal ukonczony jak widac. Bedzie/jest jakas nowa strona kPlug's ?
Ja w dalszym ciagu licze na serwer pod jabbera, FAQ to swoją drogą. Chyba nie trzeba z tym az czekac do wydania K 0.7.
2230093
25.05.2008 - 23:06
serwer jabbera mial byc dla wplacajacych wczesniej, tak zrozumialem a tu nadal echo serwer jest rejstracji nie ma a to juz byl by spory plus pomijajac cala wersje 0.7 tu rozumiem dlugosc prac i cala reszte. Serwer powinien byc udostepniony mysle ze korona by nikomu by nie spadla. a ja po "upadku"chrome (dosc "przebojowy" serwer) nawet nie szukam innego tylko czekam na naszego jabbera
keeveek
26.05.2008 - 06:11
Zwłaszcza, że jakby nie patrzeć, za ten serwer zapłaciliście. A kilka miesięcy abonamentu już przepadło
Keleos
26.05.2008 - 11:13
Jak zawsze przesadzasz.
Nic nie przepadło. Chodzi forum? CHODZI. Chodzi strona? CHODZI.
To raz, a dwa - developerzy potrzebowali miejsca na serwerze by dokonywać testów... serwer z pewnością jest używany właśnie do tego celu. Przecież nie da się testować takich aplikacji na darmowym hostingu...
silver_limp
26.05.2008 - 12:03
Co nie oznacza olewanie ludzi i brak informacji od paru tygodni ! Czy tak ciezko wejsc na forum i napisac w 2min co sie dzieje z projektem ?
Olewka i nikt mi nie powie ze jest inaczej..
Keleos
26.05.2008 - 12:30
Masz do Siji adres e-mail? MASZ.
Który z wielce narzekających odezwał się chociaż słowem do "głównych winowajców"?
To nie oni muszą codziennie czytać te narzekania i obsłuchiwać. Obrywa się mnie i pozostałym, którzy zostają przy projekcie. A męczcie go na e-maile. Co za problem?
Też mi się nie podoba zaistniała sytuacja, ale nie będę za to beształ np. silver_impa. Dlaczego? Bo on nie ma nic do gadania, tak jak nie mają do gadania nic moderatorzy forum. Zajrzyjcie do profili developerów i się z nimi kontaktujcie.
Forum dajcie odetchnąć...
joj_sport
26.05.2008 - 14:14
myslicie, ze ludzie maja czas tylko i wylacznie na ten projekt? zbliza sie sesja i niektorzy maja po kilka ciezkich examinow, ktore chca zaliczyc za pierweszym podejsciem. Nie wspomne nic o terazniejszych kolosach... a obowiazkach juz calkiem.
Troche cierpliwosci, bo ta poplaca. Czekalismy 3-4 lata to i teraz poczekamy pare miesiecy jak bedzie trzeba.
mac307
26.05.2008 - 14:20
już widzę jak któryś z deleveloperów odpisuje mi osobiście na maila skoro dla ogółu na forum nie może...
szczeniak191
26.05.2008 - 14:43
Nic nie przepadło. Chodzi forum? CHODZI. Chodzi strona? CHODZI.
To jakim cudem wczesniej jakos strona i forum chodziło ?
Apropo strony - zastój... wasze grono redaktorskie cos się opiernicza
Oddać władzę w ręce ludu !
silver_limp
26.05.2008 - 15:57
to niech ktos blizszy projektowi sie dowie co i jak..i egzaminy tu nie maja nic do tego..juz tak nie broncie..czlowiek sie 24/7 nie uczy a ktos pisal ze Ssija byl ponad miesiac temu na forum aktywny..wiec nawet nie czyta naszych "bzdur" obecnie ..
Ale co tu narzekac i tak nic to nie da..bardziej aktywny jest temat jak ustawic Mirande w HP na forum konnekta , pieknie :-)
A ja dzisiaj zainstalowałem AQQ i chyba zostanę przy nim. K używałem od lat, ale zarówno nabijanie ludzi w butelkę jak i wymarcie projektu skłania mnie do innego komunikatora.
ps. Jeżeli już ja się zastanawiam nad zmianą komunikatora to jest bardzo niedobrze z K.
Keleos
26.05.2008 - 17:54
silver_imp - przynajmniej byś nie powtarzał kłamliwych plotek, jeśli ich nie sprawdzisz wcześniej.
Sija: Ostatnio aktywny Dzisiaj, 12:05
Jest także jego post z 18 maja (w dziale niewidocznym dla "śmiertelników")
Tak więc słuchajcie dalej tych małomiejskich ploteczek a daleko zajedziecie ; )
keeveek
26.05.2008 - 20:46
No to jesli pisał posty w dziale "niewidocznym" i żal mu było napisać cokolwiek dla wszystkich, to tym bardziej SHAME ON HIM
szczeniak191
26.05.2008 - 21:33
Pewnie post wyglądał jak telegram z rosji:
"Witam stop prace stop konnekt stop serwer stop
"
Ale widocznie skoro napisał jakiegoś posta w dziale nie dla " smiertelnikow" to chce wam zrobić niespodzianke - a czy miłą
to się okaze
silver_limp
26.05.2008 - 22:47
jestem zaszczycony byc smiertelnikiem
ale nadal nie rozumiem brak informacji dla ludu..skoro widzi co sie dzieje na forum to tymbardziej powinien napisac 2 slowa o postepie a nie ukrywac..a skoro Ci "niesmiertelni" wiedza wiecej to zamiast narzekac na narzekajacych powinni slowko napisac..chyba po to jest forum
Bedzie co bedzie oby sie oplacilo czekanie na mila niespodzianke
Keleos
26.05.2008 - 23:03
Bo Konnekt to już jak religia - zobaczyć "niebiosa" (czyt. K 0.7) dane będzie tylko tym, którzy w nie(go) uwierzą i nie zejdą ze ścieżki (z)bawienia ; P
szczeniak191
27.05.2008 - 07:02
Zaprawdę powiadam wam: wierzcie głęboko, wpłacajcie kase na konto waszego guru a 0.7 będzie wam dane. A bedzie wam dane 0.7 gdy będziecie wierzyć głęboko i wpłacać kasę na konto waszego guru.
keeveek
27.05.2008 - 08:21
E tam, mnie ta konspiracja i tajemnica poliszynela śmieszy. Od 3 lat te same śpiewki, czyli niby coś się dzieje, ale Ty nie wiesz co, bo tylko nieliczni o tym wiedzą, a tak naprawdę g... się dzieje. Pewnie Sija jedynie dopisuje komentarze do kodu źródłowego, dlatego to tak szybko idzie
Ale nic, religia jak to religia, musi się zakorzenić
silver_limp
27.05.2008 - 09:17
I ludzie sie dziwia ze wiara w naszym kraju upada
Chyba Ssija nie uwaza sie za Boga hehe
Jak wyjdzie K to mam nadzieje ze nie bede musial sie wyspowiadac ze swoich grzechow przed uzyciem nowego projektu
sn0wman
27.05.2008 - 14:05
będziesz musiał. ale nie martw się ! będziesz mógł to zrobić w samym K, już się zabieram za pisanie wtyczki
KSpowiednik
keeveek
27.05.2008 - 15:20
ja poproszę jeszcze o BłogosławniK, coby można nas było oświecać światłem devów i ich nieustającej chwały
szczeniak191
27.05.2008 - 15:39
Poki co przydałby się WydawniK i NewsiK
silver_limp
27.05.2008 - 19:32
Wydawnik Newsik hahahah dobre
:D tylko to by byly wtyczki malo uzywane raczej..tak raz na pare lat wyjdzie info ze niedlugo powstanie nowa wersja xD
keeveek
27.05.2008 - 20:16
Minimalny interwał działania wtyczki to 4 lata.. hmm.. Musiałaby mieć kalendarz zaimplementowany co najmniej do 2030...
Opson6667
29.05.2008 - 03:03
To nie chodzi o to czy konnekt jest religią, czy czym
Jest po prostu kozackim appsem, który może być tylko lepszy i będzie
Od 2005 roku co prawda wiele się nie zmieniało, ale wersja 0.6 broni się sama i nie potrzebuje 0.7 tak koniecznie
Nie rozumiem czemy tak naciskacie, przecież macie najlepszy komunikator onboard
silver_limp
29.05.2008 - 08:47
kozackim byl kiedys..obecnie nawet serwery do laczenia sie z siecia GG sa nowe a konnekt posiada stare nieaktywne.Niedlugo w ogole sie nie polaczy z GG..bledy sa i nikt ich nie poprawia..A kazdy projekt musi byc rozwijany w kwesti bezpieczenstwa i stabilnosci.Nie ma idealnego projektu ktory przetrwa lata.Myslisz ze czemu ludzie nagle rezygnuja z konnekta skoro jest taki kozacki ?
Keleos
29.05.2008 - 09:06
Bo ich zniechęcają wieczne narzekania takich jak Ty ; )
Człowiek słyszy (czyta) codziennie jaki ten Konnekt jest niedobry i jak to developerzy "mają gdzieś" użytkowników, aż w końcu sam zaczyna w to wierzyć.
GG nie wydaje żadnych uaktualnień, sieknie nową wersję raz na kilka(naście) miesięcy i wszyscy są hepi. Jak Konnekt nie wydaje nic nowego przez kilka miesięcy (wtyczki jeszcze do niedawna były poprawiane, np. SMS co chwila jest modyfikowana) to już wielki lament się podnosi...
Wtyczek jest na tyle dużo (81?), ze nie z wszystkich trzeba korzystać. Wybiera się optymalną konfigurację i można bezproblemowo korzystać z komunikatora przez długie lata - ja tak mam.
joj_sport
29.05.2008 - 10:14
Bo ich zniechęcają wieczne narzekania takich jak Ty ; )
Człowiek słyszy (czyta) codziennie jaki ten Konnekt jest niedobry i jak to developerzy "mają gdzieś" użytkowników, aż w końcu sam zaczyna w to wierzyć.
dokladnie :/
do laczenia sie z siecia GG sa nowe a konnekt posiada stare nieaktywne.Niedlugo w ogole sie nie polaczy z GG
A tam, glupoty pieprzysz, zjebala mi sie plyta, odpalilem wczoraj starego kompa, na ktorym -o dziwo- mialem K i wszystko smiga bez problemu, i na pewno nie mam nowych serwerow dopisanych...
kazdy projekt musi byc rozwijany w kwesti bezpieczenstwa i stabilnosci
A czy K jest dziurawy? jeszcze nikt tego nie udowodnil i nie ma zamiaru. A wiesz dlaczego? bo to NASZ niekomercyjny IM, ktorego nikt nie ma powodow gnębić.
Jak Konnekt nie wydaje nic nowego przez kilka miesięcy to już wielki lament się podnosi...
bo ludzie sa przyzwyczajeni do starych czasow, gdzie co jakis czas wychodzila jakas wtyczka czy inny dodatek. Ale wymyslanie czegos nowego w nieskonczonosc jest niemozliwe. Fakt - niektore wtyki sa niedokonczone, ale dziekujmy autorom, ze w ogole zechcieli napisac, bo prawde mowiac, nawet niepoprawione zazwyczaj nie sprawiaja problemow. A narzekania to zazwyczaj tylko wasze niespelnione oczekiwania dodatkowych (czesto zbednych) mozliwosci
silver_limp
29.05.2008 - 11:47
pewnie ze odpala GG bo nie wszystkie adresy serwerow sa nowe..jeszcze troche i bys sie przekonal xD
jakich starych czasow ? hehe kazdy projekt jest aktulizowany co jakis czas i nie dziw sie ludziom ze sa przyzwyczajeni do tego..wyjatek Konnekt , te pare latek juz xD Ja mam nadzieje ze na wakacje wyjdzie lub po nich..chyba przepisanie konnekta nie zajmie rok ehh..
mariush
29.05.2008 - 12:29
pewnie ze odpala GG bo nie wszystkie adresy serwerow sa nowe..jeszcze troche i bys sie przekonal xD
Zapoznaj się definicją czegoś takiego jak HUB, a potem nie pisz już takich głupot.
krys_wm
29.05.2008 - 13:22
jedyne co wynika z ostatnich postów w tym temacie że sporo jest userów K, ja mam takie podejście do K 0.7 , jak będzie to będzie , tak naprawdę od kliku lat używam i mi w zupełności wystarcza, jeśli komuś mało to alternatyw jest mnóstwo... ale i tak ok 90 % wróci do K , bo po prostu jest dobry nawet ze swoimi wadami
, a i dla narzekaczy : więcej optymizmu , kiedyś zostanie wydana nowa wersja
Dexterxx
29.05.2008 - 15:11
kozackim byl kiedys..obecnie nawet serwery do laczenia sie z siecia GG sa nowe a konnekt posiada stare nieaktywne.Niedlugo w ogole sie nie polaczy z GG..bledy sa i nikt ich nie poprawia..A kazdy projekt musi byc rozwijany w kwesti bezpieczenstwa i stabilnosci.Nie ma idealnego projektu ktory przetrwa lata.Myslisz ze czemu ludzie nagle rezygnuja z konnekta skoro jest taki kozacki ?
Pomiatałeś, od tego masz okienko do wpisywania serwerów w ustawieniach wtyczki abyś sobie to już sam wpisał! Usuń wszystkie wpisy, zostaw jedna linijkę a adresy będą się aktualne pobierać z huba, proste?
2. 0.7 tak na prawdę e jest potrzebne. 0.6 wspaniale sobie do dziś radzi i jakoś nigdy nie narzekałem i nie będę. Owszem przydałby się nowy sposób zarządzania kontaktami (głównie chciałbym nowe możliwości sortowania) ale i bez tego da się obejść.
Wy ciągle narzekacie na problemy, jakie?! Sami ich nie umiecie rozwiązać? Skoro mi działa idealnie to chyba od odbiorcy zależy czemu to nawala.
Konrado
29.05.2008 - 15:52
QUOTE(krys_wm @ 29.05.2008 - 14:22)
jeśli komuś mało to alternatyw jest mnóstwo... ale i tak ok 90 % wróci do K
Ja już nie wróce na K wybrałem Mirande i dobrze mi z tym, a na forum zostaje z czystej sympati do ludzi których tu poznałem i z ktorymi nadal chcę utrzymywać kontakt
Keleos
29.05.2008 - 16:44
kazdy projekt jest aktulizowany co jakis czas i nie dziw sie ludziom ze sa przyzwyczajeni do tego..wyjatek Konnekt , te pare latek juz
Parę już latek? Parę już latek to nie zmieniał się Core, ale przecież dochodziły co chwila nowe wtyczki... czyli się projekt rozwijał.
Nie odliczajcie od momentu wyjścia 1szej wersji Konnekta, tylko od momentu wyjścia ostatniej poprawki do ostatniej wtyczki...
szczeniak191
29.05.2008 - 16:53
Ech a wy ciągle pod względem samej aplikacji - a czymże byłby K bez jego wiernych userów ?
Sypie się cała społeczność i w tym problem... pozatym oczywiście jest wiele rzeczy do poprawy - a czy zauwazyliście by ktoś się tym zajał ? Nowe wtyczki nie powstają bo autorzy nie mają albo czasu albo wyobrazni i pomysłow na nowe możliwości, a aktualizacje nie powstają bo K im się już znudził i tyle. Jesteśmy tylko ludzmi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.