Dawno już nic się tu nie działo, więc z pewnością będziecie zadowoleni słysząc, że przymierzamy się do przeniesienia k.info na nowy serwer
Teraz pewnie drogi kUżytkowniku myślisz sobie: phi! kolejna migracja - pozwól jednak, że wyprowadzę Cię z błędu
zaiste miło jest mi to robić (wyprowadzać Cię z błędu), ponieważ tak samo jak i Ciebie, cieszy mnie wszystko co posuwa ten projekt chociażby trochę do przodu, a to o czym zaraz powiem posunie go o wiele więcej; a więc, do rzeczy.
Jak wszyscy dobrze wiemy, inercja i marazm zagościły w szeregach a morale spadło poniżej kostek;
Powód takiego stanu rzeczy nie jest tajemnicą: żyjemy w świecie, gdzie pierwszeństwo ma śmierdzący pieniądz, który razem z czasem, zabiera najczęściej i chęci do tworzenia czegoś z pobudek czysto hobbystycznych. nie będę sie tu wdawał w szczegóły, temat został już wystarczająco przewałkowany w innych wątkach na forum (choć może nie wystarczająco głęboko).
Ale! nie oznacza to jednak, że projekt umarł.
Aktualnie, po cichu i po trochu, trwają prace nad wydaniem mitycznej wersji 0.7, a także nad kilkoma niespodziewajkami które dołącza do niej w nowej odsłonie.
Celowo nie zamierzam tu podawać żadnych dat, ponieważ prowadzi to tylko do zawiedzionych oczekiwań i bynajmniej nie pomaga nam przy pracy.
Wiem dobrze jak zapewne uczuleni jesteście w tej kwestii ale musicie zawierzyć mi na słowo i grzecznie poczekać (jeszcze trochę ).
Na fali planowanego zmartwychwstania planowana jest również rozbudowa platformy k.info, m.in.:
- dev.konnekt.info - ekosystem dla developerów (łącznie z hostowaniem wtyczek)
- scentralizowany system zgłaszania błędów w K i wtyczkach
- wiki dla każdego z pluginów
- SDK w wersji online
- przeglądarka kodu źródłowego (dla wtyczek na otwartych licencjach)
- repozytoria SVN
- scentralizowany system zgłaszania błędów w K i wtyczkach
- rozbudowa k.info
- strony developerów
- lepsza obsługa centralek
- statystyki użytkowania konta (pamiętacie system Beta ? )
- strony developerów
- KPlugins marketplace - miejsce gdzie użytkownicy będą mogli zgłosić zamówienie na wtyczkę, a developerzy się ich podjąć. stawka (lub jej brak), licencja i szczegóły dot. funkcjonalności wtyczki mogą być negocjowane przez obie strony.
wymienione punkty stanowią tylko część tego co mamy w planach, lubimy zaskakiwać
(Zrzuta na) nowy serwer:
(tutaj zaczyna się prośba o wsparcie)
aby zrealizować zamierzone plany, zdecydowaliśmy się wykupić dedykowany serwer, który jak się możecie domyślać tanim nie jest.
dokładniej rzecz biorąc wyniesie nas on 50 euro miesięcznie (+ kolejne 100 - tak, również euro - za setup).
od siebie dodam, że jest to (dla mnie) kwota niemała i nawet podzielona na kilka osób przeliczy się na realne, extra godziny pracy które będę musiał poświęcić aby móc w ogolę partycypować w tym przedsięwzięciu, mimo to ciągle uważam, iż warto i nie mam nic przeciwko temu
jednakże, jeżeli zależy wam na przyspieszeniu biegu wydarzeń, możecie zrobić w to najprostszy znany sposób, mianowicie: rzucając na tacę talara czy dwa ;>
równanie w tym wypadku jest proste: więcej talarów = mniej pracy = więcej czasu dla K.
zebrane w ten sposób pieniądze zostaną przeznaczone na opłacenie serwera na najbliższe lata.
e-taca na którą możecie rzucać co łaska:
Imię i nazwisko: Sijawusz Pur Rahnama
Adres: ul. Schroegera 40/3
01-822 Warszawa
Numer rachunku: 50102055581111149982700248
kod Swift: BPKOPLPW
Adres: ul. Schroegera 40/3
01-822 Warszawa
Numer rachunku: 50102055581111149982700248
kod Swift: BPKOPLPW
w tytule płatności prosiłbym o podawanie nicka z forum, bądź imienia i nazwiska abyśmy mieli co umieszczać na liście darczyńców ;>
(uprzedzając ew. pytania o reklamy w komunikatorze)
jaki jest jeden z powodów dla którego tak lubimy Konnekta ? myślę, że zgodzimy się z tym, że to BRAK ŚMIERDZĄCYCH REKLAM !
Konnekt nie splamił się nigdy tym, jakże niegodnym "ficzerem" i nie stanie się to również i teraz, howgh.
disclaimer: posty z pytaniami "kiedy zrobicie X ?", "dodajcie ficzera Y", etc. będą lądować w koszu
Sytuacja na froncie:
Stan kiesy wynosi: 1060 zł (+ 920 już spożytkowane) !
Wsparli nas:
Klocek, joshua, Zhvir, Trial, domek, zimaq, sasquacz, ved, kam104, bogdan89, Bo$s, Wizard, Lukas77, szus, neXen, lenrock, MNC, powicher, ughost, saCOOL, sn0wman, bone, Wron3k, Bialy663, eravion, corruo, zlecony, Versago, acti357, 2230093 aka R-aven, castus, zEB, Paweł Kruk, b4rt0, raf, rysi3k, Piotr 'tasia' Kaczor, anonimowy, kaczo, silvervenom, emichal, mRuk, ikari, qadrat, ph33r, CIA-Agent, k14, bgi, wodzu, dwiekopy, Wallenrod, kef, von_Marcus, Pirx, arct!c, thinker, Smiehu, arkadyjczyk, mpxplayer.pl, amnes, mariush, njakub, bywciu, myshol, twinsen, ralph, swift, GuZiK, korro, Case, tas, banan i ziziok.