dulek000
21.11.2006 - 22:19
Mucha: Przejrzyj topic, rozwi您anie by這 podawane kilka razy.
jest nowa wersja Tlok-a (w pierwszym poscie)
Mucha: bardzo znany problem i walkowany 1000 razy. nie da rady ze wzgledu na to ze Konnekt nie umozliwia rysowania tla w wlasciwy sposob.
Suchy: masz racje z tym kombinowaniem wygladzania czcionek - to pomaga. a dwa to jest problem Tlok-a.
rysi3k & manieKMP: sprobojcie teraz przetestowac (nowa wersja 0.5.4.0).
rysi3k
21.11.2006 - 22:22
Niestety to samo

żadnych zmian...
EDiT:
Już wiemy co jest nie tak, błąd występuje gdy mamy zadokowane okno konnekta na pulpicie. Po oddokowaniu już jest dobrze, teraz trzeba rozwiązać ten problem jakoś
Czy da這by si� wprowadzi� takie co�, aby K reagowa� te� na zmian� tapety??
manieKMP
21.11.2006 - 23:09
Potwierdzam, po wy陰czeniu dokowania lub (u mnie) te� prze陰czeniu na "Zintegrowane z pulpitem" t這 wy鈍ietla si� poprawnie.
aktualna wersja w pierwszym poscie
kilka jeszcze drobnych poprawek
78Pawel
22.11.2006 - 13:03
T這k 0.5.4.1 - P造nne przechwytywanie - t豉 pulpitu (fragment闚 kt鏎e dopasowuj� si� same do okna g堯wnego) - dzia豉 nad oknami aplikacji nieprzezroczystych - MEGA !! + pe軟a przezroczysto嗆 g堯wnego okna Konnekta - po prostu miodzio.
Mo瞠 pewne rzeczy przezywam jak - mr闚ka okres - ale Panowie - powiem kr鏒ko - robicie zar帳ist� robot�.
To si� nazywa pe軟a realizacja has豉 - M闚isz - Masz
KOSMOS
23.11.2006 - 17:29
gdzie jest to "P造nne przechwytywanie"?
bo nie mog� znale嗆
ciaastek
23.11.2006 - 17:43
hehehe... to nie jest opcja... to jest magia

Spr鏏uj przesun望 okno Konnekta to zobaczysz o co chodzi. (pami皻aj 瞠 to jest od wersji 0.5.4.1)
riddle
23.11.2006 - 19:38
Ja z wtyczki zadowolony jestem bardzo, ale prosi豚ym tylko o zachowywanie ustawie� gdzie�, gdzie nie znikn� po wgraniu nowej wersji. :-) Ten fioletowoniebieski gradient mnie troch� przerazi�. :]
saCOOL
24.11.2006 - 10:57
A ja to bym proponowa� screena w pierwszym po軼ie zmieni� na co� bardziej reprezentatywnego

.
Wtyczka wymiata! Genialna!
mcwolf
25.11.2006 - 01:44
Sledze ewolucje tloka od samego poczatku, caly czas czekalem na mozliwosc zastosowania calkowicie przezroczystego tla z pliku *.png lub przechwytywani tla z tapety.
Niestety, kiedy te opcje juz sie pojawily, nie dziala u mnie ani jedna, ani druga z nich...
Kiedy wrzuce jako tlo przezroczysty PNG, wtedy tlo konnekta ma kolor ityntyczny z tym jaki ustawiony jest pod Interfejs->Wyglad-> tlo listy kontaktow...

Przy ustawieniu przechwytywania tapety, efekt taki sam...

Gdzie popelnilem blad?
PelzaK1
29.11.2006 - 20:06
Nie wiem czy problem lezy po stronie t這Ka ale pojawi� si� kiedy zainstalowa貫m najnowsz� wersj�...
Kiedy naje盥瘸m mych� nad liste user闚 to konnekt zaczyna 穋e� 80% cpu i okienko TIP zaczyna zwalnia�.. jakby problem z odrysowywaniem. Problem pojawia si�, sam nie wiem kiedy... za kt鏎ym� razem

. restart konnekta naprawia b陰d.. ale do czasu - jakiego to na razie nie ustalilem
any ideas?
Raku85
30.11.2006 - 07:41
Mia貫m to samo, albo jaki� wyciek pami璚i albo gryzie si� z jak捷 inn� wtyczka, wystarczy w jakis spos鏏 od鈍ie篡� list� kontakt闚 i zn闚 wszystko wraca do normy, ale na jaki� czas niestety. Ja wr鏂i貫m do poprzedniej wersji.
malo szczegolow ....
ale domyslam sie czym to moze byc spowodowane

zobacze jak bede w domu...
prosze o bardziej konkretne wypowiedzi

Krytyk
Po zmniejszaniu okna po skosie z g鏎nego lewego rogu w d馧 pojawia mi si�
CODE
Wyst徙i� wyj徠ek krytyczny
Critical structured Exception "INT_DIVIDE_BY_ZERO" occured at adress 0x017A15F3 in the main Thread.
inIM: 10108(0x12d138 , 0x0)(30B) [kZmieniacz->wXP UI]
Stack trace:
.000015F3 [TloK_0.5.4.1]
Nast徙i zamkni璚ie programu!
archdevil
2.12.2006 - 09:46
mam wrazenie ze zacyzna zwalniac w momencie gdy korzystam z maxthona i ogladam stronki
Hmm w celu sprawdzenia tego (bug w najnowszej wersji ze spowalnianiem) pobawi貫m si� opcjami i zauwa篡貫m 瞠 kiedy ustawie opcje "Tapeta pultpitu jako t這" wszystko jest ok...kiedy j� wy陰czam i ustawiam jaki� sw鎩 obrazek z t貫m wtedy spowalnia... Mo瞠 to pomo瞠 w zlokalizowaniu b喚du.
Wracajac do mojego problemu z TloK'iem, wiem juz w czym lezy problem...
Konnekt, a co za tym idzie TloK i kilka innych wtyczek, nie dzialaja poprawnie na komputerze z 2 monitorami, kiedy okno glowne programu znajduje sie na drugim monitorze...
Po przerzuceniu okna programu na pierwszy monitor, wszystko dziala jak nalezy...
streets
7.01.2007 - 21:34
witam
mam problem z tlokiem taki ze po zainstalowaniu aktualizacji tloka rozjasnilo mi wszsytki obrazy jakie chce wczytac w liste kontaktow?? czym jest to spowodowane i jak to usunac??
1. @streets: prawdopodobnie chodzi o ustawienia przezroczystości wyświetlanego obrazka (ustawienia -> lista kontakt闚 -> tło -> ustawienia tła -> ustaw przezroczystość) w połączeniu z kolorem listy kontakt闚 (ustawienia -> interfejs -> wygląd -> lista kontakt闚 -> kontakt)
pobaw się przezroczystością
2. propozycja: zaznaczenie mogłoby się składać z dw鏂h plik闚 graficznych (lewego i prawego zakończenia) co przy zmianie rozmiaru listy kontakt闚 uchroniłoby niekt鏎e bardziej wymyślne zaznaczenia przed brzydkim rozciąganiem
Konrado
11.01.2007 - 19:54
Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale tylko ten przyeszedł mi do głowy

Chciałbym prosić o pomoc w dobraniu koloru czcionki do listy kontakt闚, zawsze mam problemy z jej doborem przy białym tle ;]

EDIT: Jakby była opcja dodania cienia do tekstu byłoby łatwiej
streets
11.01.2007 - 21:55
hmm przezroczystosc mam ustawiona na przykrywajacy :/ wiec niewiem od czego to zalezy:/
Wypas wtyczka !!! Brawo !!!
a da rade wylaczyc ramke okna torrenta?
tak zeby "same" kontakty na pulpicie byly
@up: Zainteresuj si� wtyczk� k+
Smiehu
13.02.2007 - 19:55
Witam,
Od pewnego czasu (nie wiem od jakiej wersji) wyst瘼uje u mnie co� takiego:
Je郵i kontakt闚 jest du穎 i pojawia si� pionowy pasek przewijania to przy ka盥ym zawiadomieniu
o zmianie statusu (K.notify) zaj皻o嗆 procka skacze do 100% i kompa przymula na chwile (g堯wnie na s豉bszych prockach). Dziej� si� tak po w陰czeniu wtyczki T這k i po pojawieniu si� pionowego paska przewijania. Jest to bardzo uci捫liwie dla mnie bo na laptopie gdzie uzywam Konnekta mam dosc s豉by procek (Celeron M 1.5 Ghz).
T這k: 0.5.4.2
K.notify: 0.4.7.2 (modyfikowany dla tabletki)
Pozdro,
Smiehu
BlackFalcon
6.03.2007 - 16:10
Czy ktos juz rozwiazal ten problem:
Jesli dam jpga pod kontaktami, widac go w kazdym ustawieniu poza "Dostosuj". Jesli dam "Dostosuj", obrazek znika i moge go przywrocic tylko zmieniajac to ustawienie.
Czy mam zrobic to: "Nie występuje też przy tym problem z wyświetlaniem tła pod kontaktami gdy ma się odznaczone w grupach "Zakładki w kilku linijkach" (problem pozostał w nowej wersji jeśli nie ustawi się "Tapeta pulpitu jako tło", tylko zapoda się obzazek). Problem przynajmniej u mnie występuje."?
ciaastek
8.03.2007 - 21:05
A nie mo瞠sz otworzy� tego obrazka chocia瘺y w paincie i zapisa� jako .png? Zamiast kombinowa� z wtyczk�. Wiem, 瞠 jest to obej軼ie problemu, ale przynajmniej nie trzeba wy陰cza� niekt鏎ych opcji.
BlackFalcon
9.03.2007 - 15:40
Moge, ale to nic nie poamga,a obrazke dalej znika od razu po daniu "Dopasuj".
Konrado
9.03.2007 - 16:13
Zawsze mo積a zrobi� obrazek z wymiarami okienka wewn徠rz listy i nie bedzie trzeba dawa� dopasuj.
BlackFalcon
10.03.2007 - 22:45
A jak zmienie wielkosc okienka, to zmieniac wielkosc obrazka za kazdym razem? ;P.
ciaastek
12.03.2007 - 23:30
Skoro z ka盥ym obrazkiem tak si� dzieje i tylko przy opcji dopasuj to spr鏏uj na nowo zainstalowa� wtyczk�.
BlackFalcon
13.03.2007 - 21:42
Juz to robilam, mam wersje 0.5.4.1 (beta), po powrocie do starszej wszystko gra...Ale sprobuje od nowa...
piotrek_g7
22.03.2007 - 10:42
mam dziwny problem z t� wtyczk� (to samo si� dzieje z innymi wersjami wtyczki) zamiast wyswietla� na liscie normalny obrazek to wy鈍ietla jakie� rozmazane t這, bawi貫m sie wszystkimi ustawieniami we wtyczce i nic!! wie ktos co jest grane??
bakerss
22.03.2007 - 14:43
Wl帷z g喚bie kolor闚 32bity
BlackFalcon
22.03.2007 - 17:47
QUOTE(piotrek_g7 @ 22.03.2007 - 10:42)

mam dziwny problem z tą wtyczką (to samo się dzieje z innymi wersjami wtyczki) zamiast wyswietlać na liscie normalny obrazek to wyświetla jakieś rozmazane tło, bawiłem sie wszystkimi ustawieniami we wtyczce i nic!! wie ktos co jest grane??
Ja mam tak samo, albo w ogole nie mam tla, albo jest tak, jak tam wyzej, a glebie mam dobrze ustawiona (chodzi o glebie monitora, czy jest to jeszcze gdzies w Konnekcie? ).
Konrado
22.03.2007 - 18:17
Tylko ustawie� monitora.
piotrek_g7
26.03.2007 - 15:35
mam w陰czon� g喚bie kolor闚 32 bity i nadal to samo si� dzieje, gradientowe t這 dzia豉 tylko obrazki nie chc� sie wyswietla� na liscie normalnie... ponowne instalowanie wtyczki tez nie pomaga
Jest jakis sposob na to, aby po dluzszym uzywaniu konnekta, lista kontaktow nie ciela sie niemilosiernie przy wlaczonym tloku? Bo jest to zdeka irytujace
znam jeden spos鏏: wymieni� procesor na nowszy
QUOTE(zhvir @ 6.06.2007 - 18:58)

znam jeden spos鏏: wymienić procesor na nowszy

Mam 2.8ghz z HT, to co, musze coreduo kupic czy jak zeby moc normalnie z konnekta korzystac? ;|
Mia貫m podobne jazdy (Athlon 3000 64bit)..z tego co sobie przypominam wyst瘼owa這 to na najnowszej wersji wtyczki. Spr鏏uj z wersj� 0.5.2.0. U mnie na niej chodzi wszystko ok.
Mmm. W og鏊e konnekt nie odczytuje mi tej wtyczki... Nie wiem co robie 幢e... 圭i庵am- Rozpakowywa貫m - Wrzuci貫m
do C:\Program Files\Konnekt - ustawienia - wtyczki! patrze nie ma TloK... OCB?!
Konrado
23.06.2007 - 07:31
Mo瞠 dlatego 瞠 wtyczki wrzuca si� do C:\Program Files\Konnekt\plugins

?
m鎩 b陰d. dz

Moja gafa polega豉 na tym 瞠 GGimage normalnie wrzuci貫m luzem i dzia豉這
fazi000
10.10.2007 - 12:33
mam pytanie! nie mam w ustawieniach takiego czegos jak tlo:/ i nie wiem jak dodac ten wyglad?
fazi - 軼i庵nij najpierw wtyczk� -
http://www.konnekt.info/forum/index.php?ac...ost&id=3922 wrzu� j� do folderu /program files/konnekt/plugins, wybierz j� w menu wtyczek i pojawi si� tutaj:
Po w豉czeiu wtyczki lista zaczyna sie ciac i migac. Co moze byc tego przyczyn�

?
ja natomiast mam taki problem beznadziejnie pokazuje mi statusy innych gdy jest wtyczka wlaczona ... czy ma ktos moze na to jakas rade ?

To jest wersja lo-fi g堯wnej zawarto軼i. Aby zobaczy� pe軟� wersj� z wi瘯sz� zawarto軼i�, obrazkami i formatowaniem prosz�
kliknij tutaj.