Andrzej - ustaw dwa kolory takie same - i masz gradient wyłączony.
Andrzej1307
11.02.2006 - 22:42
bezsens :/ to przeszkadza jesli obrazek mamy niewpasowany
a nie łatwiej ustawić brak?
Yyy... - nie-jaki?
EDIT: LOL - nie zauważyłem opcji "Brak"
uwaman
11.02.2006 - 22:48
Dziękuję za tę wtyczkę
Teraz pytanie: Czy w późniejszych wersjach będzie wyeliminowane ucinanie nagłówków grup ze SprzątaczKi?
beosia
11.02.2006 - 22:54
Nie działa mi przycisk wybierania pliku graficznego, nie pojawia sie możliwość wyboru. Czy w obecnej wersji jedyną metodą jest wpisanie ręcznie ścieżki dostępu do pliku?
edit: okno wyboru jest dostępne dopiero po wpisaniu scieżki innej niż standardowo ustawiona czyli c:\
uwaman
11.02.2006 - 22:56
beosia, za pierwszym razem mnie również nie działał. Jak wpisałem ścieżkę ręcznie i załadowałem pierwszy obrazek, przy kolejnych przycisk już działał
Przycisk działa, ale dopiero po tym, jak wpiszemy coś ręcznie...
Andrzej1307
11.02.2006 - 22:57
mi na poczatku tez nie dzialalo ale zrestartowalem K i dziala
lhs - no chyba ze tak
Mi pochłania znaczek zapytania(pytajnik)
QUOTE(uwaman @ 11.02.2006 - 23:00)
beosia, za pierwszym razem mnie również nie działał. Jak wpisałem ścieżkę ręcznie i załadowałem pierwszy obrazek, przy kolejnych przycisk już działał :)
Państwo wybaczą, ale to samo występuje przy kIEview, wiec ot raczej problem K, a nie wtyczki TłoK.
Nie cytuj poprzedniego posta?:P
keeveek
11.02.2006 - 23:09
moge jakoś dostać Twój obrazek pod tło, GuZiK ?
pilchu87
11.02.2006 - 23:11
o czlowieku jestem dozgonnie wdzieczny za gradient
teraz moja lista jest praktycznie idealna
a co do obrazkow to przydaloby sie jakies autoskalowanie czy cos...
wizard3k
11.02.2006 - 23:16
Wszystko ładnie pięknie, tylko Tworzy mi się taka brzydka ramka wokół obrazka. Zaznaczona na czerwono. Wina tłoKu, czy Listy Kontaktów :>. I czy da się coś poradzić?
Olórin
11.02.2006 - 23:23
Raczej wina listy samej w sobie...
QUOTE(keeveek @ 11.02.2006 - 23:13)
moge jakoś dostać Twój obrazek pod tło, GuZiK ?
Miło :). Tło
Heavenly Butterfly.
Dodam, że możecie skorzystać z tła
(kur. dlaczego nie ma liczby mnogiej od "tło" ?:P) Do mirandy na specjalnym dziale na
wiadomosc.info.
Na dniach też powstanie taki dział w dziale Konnekta, aby umieszczać swoje prace ;).
Olórin
11.02.2006 - 23:28
Jest liczba mnoga -
teł
wiec tak na szybko bo jestem teraz zajety z moja kochana dziewczyna
jesli gina zapytajniki (czy co kolwiek innego) to znaczy ze TŁO (kolor) w ustawieniach "WYGLĄD"
jest ustawiony kolor identyczny z tym co GINIE
wiec ustawic na jakis neutralny kolor..
aby wylaczyc gradienta jest opcja BRAK.
nie wiem co jest grane z tym wyborem PLIKU u mnie jest Gitara.. nie wiem zobacze co jest grane...
wszystko ... ale jutro
dzieki za zainteresowanie
A czy jest planowana obsługa przeźroczystości? Jej brak wtykę dyskwalifikuje, jak dla mnie.
Olórin
11.02.2006 - 23:33
Co do wyboru pliku - jako wartość domyślną daj pusty string (""). Powinno pomóc
przezroczystosc CZEGO ??
a dodam jeszcze bo zapomnialem...
bedzie poprawka odnosnie Ksprzataczki czyli naglowki grup beda wyswietlane (przynajmnie jest taki zamiar)
jutro wszystko uaktualnie
badzcie cierpliwi....
Hm, gdyby wtyczka obsługiwała w pełni PNG i jakby tak dodać wywalanie ramek okna, o którym hao pisał, że jest całkiem proste to... ;]
btw. ofkoz działa, ale brakuje mi jednego ficzera - powtarzania obrazka
przezroczystosc CZEGO ??
Przeźroczystość wstawianej grafiki (żeby można ją było "wtopić" w listę). Chociaż - po chwili namysłu - jej brak można obejść, przygotowując sobie obrazek dwuwarstwowy. Warstwa dolna w kolorze tła listy kontaktów, warstwa górna - obrazek z przeźroczystością.
piotr.ek
11.02.2006 - 23:50
Byloby milo, gdyby zmiana jednej ze skladowych gradienta pozwalala wcisnac 'zastosuj' (tj. zeby nie trzeba bylo okna konfiguracji zmuszac do umozliwienia tego klikajac dla picu cokolwiek innego)
Jeszcze przyjemniej byloby, gdyby gradient dalo sie konfigurowac tak, jak w Wordzie na przyklad. (ukosne itp.), ale to juz marzenie.
Dzieki w kazdym razie, blagalem o te gradienty na forum juz tak dawno, ze nie pamietam
Edit: a, zeby nie bylo Trial, u mnie tez nie da sie wybrac pliku - po wcisnieciu buttona okno konfiguracji mruga i nic sie nie dzieje. Wpisanie recznie sciezki do pliku rowniez nic nie daje
Edit2: jeszcze z innej beczki - polskie "ł" w nazwie pliku wtyczki to na pewno dobry pomysl?
wtyczka fajna i mam nadzieje ze szybko pojdzie do przodu
jednak jst pewna rzecz przez ktora jak na razie nie moge korzystac z obrazka w tle (znaczy moge, ale brzydko to wyglada)
jak widac na obrazku tlo jest za paskami z opisu
oczywiscie gdy dam opis w jednej lini sprawa sie rozwiaze, ale wtedy moj K musialby pojsc w bok, a to by bylo juz za duze
EDIT:
Ustaw tło pod opisem na taki sam kolor jak tło listy.
A no faktycznie, przez chwile sie nad tym zastanawialem ale jakos w koncu nie zmienilem tego tla, dzieki Olorin
Olórin
12.02.2006 - 00:25
Ustaw tło pod opisem na taki sam kolor jak tło listy.
wychodza niedoskonałości ikonek :/
ale wspaniele wyglada mój konnekt z power armorem z fallouta
Może mały bonus jak tło dla każdej grupy?
keeveek
12.02.2006 - 09:44
wtyczka
upierdziela poziome linie oddzielające grupy i pozostają duuże brzydkie przerwy
zauważyłem że linię WIDAĆ, owszem, ale tylko przy scrollowaniu [miga]
EDIT2: Zauważyłem, że podczas przewijania szybkiego [klikania w tracking scrollbara] obrazek na chwilę znika i potem znowu się pojawia, takie troszke nieestetyczne
// Regulamin pkt 13.
arct!c
12.02.2006 - 10:11
Latając po zakładkach - to dopiero szopki z obrazkiem się robią... Mianowicie, rozszerza się zwęża...
To jets zależne od tego czy jest pasek przewijania...
// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
To chyba przez scrollbara z boku
edit:
Ah, Kuba mnie wyprzedził
arct!c
12.02.2006 - 10:35
Też tak podejrzewałem, ale warto by wspomnieć i to naprawić
. Ktoś wyżej wspomniał o możliwość ustawienia obrazka dla danej grupy - byłoby słodko.
misiekf
12.02.2006 - 14:16
Genialna wtyczka, gratuluje...
czekam na tła
keeveek
12.02.2006 - 14:36
warto wykorzystać póki co tła z mirandy.. :]
Hmm co za problem zrobić samemu tło? Bierzesz dowolną tapetkę i wycinasz prostokąt o rozmiarach takich jak Twoje okienko konnekta i po sprawie.
Ja czekam na alphe...
Najlepiej jak zgrała by się z przeźroczystością w K...
Dokładne to chodzi mi o pozostawienie samej listy kontaktów, a wlasciwie czcionki i ikonki kontaktu.
Jeden klik - ramka znika i zostają same kontakty jakby byly wklejone w tapete. Póniej włączenie w trayu "przeźroczystość" i łazienka z podjarki.
Zapewne każdy wie o co chodzi, bo pisaliście o tym.
Dzięki za wtykę. Naprwdę fajne urozmaicenie listy
A co do przezroczystości to włąśnie teraz specjalnie wyłączyłem Konnektową żeby "mini tapetka" lepiej wyglądała
Lista kont.
-> Trial: Prosiłbym o dodanie linka do wtyczki w pierwszym poscie bo nie za bardzo mi sie chce przeszukiwać teraz całe forum
propozycja: może dałoby się dać animowanego gifa na tło?
okiej dodam wszystko do pierwszego posta ale to juz nie siedzi w moim gescie jak narazie.
jest problem bo nie moge nic umieszczac
. te problemy z umieszczaniem czego kolwiek w tym forum jest conajmniej dziwne no ale jest jak jest
odnosnie animowanego gifa myslalem ale to bedzie troche roboty i troche przerost formy nad trescia
problem bylby z odrysowywaniem tla... ciagle musialo by byc uaktulniane .. co w tej wersji za dobrze nie wplywalo by na wyglad listy kontaktow...
ale kto wie moze sie jakos ladnie ominac problemy
pozdro... i dzieki jeszcze raz za zainteresowanie
Zróbmy głosowanie kto woli przeźroczystość pngów a kto animacje gifów ;p
Ta przeźroczystość jest realna? Czy możemy tylko pomarzyć?
Olórin
12.02.2006 - 20:07
Animacje będą sprawiać problemy, szczególnie na słabszych maszynach.
arct!c
12.02.2006 - 20:11
Najpierw niech dobrze obsługuje statyczne obrazki.... A i jeśli mógłbyś to podaj które z propozycji zgłoszonych przez nas użytkowników masz zamiar wdrążyć w życie.
Animacje będą sprawiać problemy, szczególnie na słabszych maszynach.
Wszelkie wodotryski na słabszych maszynach mogą sprawiać problemy ale dajmy ludziom wybór: kto chce używać - używa, kto nie chce nie używa.
Propozycja: skoro mozna wybrać tylko pliki graficzne (obecnie bmp) to w oknie wyboru plików nie powinno być widać innych typów plików poza graficznymi (uprosci to wyszukiwanie w katalogach z dużą liczbą różnych plików)
keeveek
12.02.2006 - 20:24
nie wyobrażam sobie odświeżania listy.. migające tło?
wdrĄze na pewno ... wiekszosc
jesli oczywiscie jest taka mozliwosc
(przynajmniej bede sie staral).
chocby to zeby zrobic przezroczystosc listy jest to bardziej realne do wykonania niz animacja Tła ... znaczy wszystko jest realne tylko co da pozadane efekty... z animacja jest babol bo trzeba by bylo odswiezac czesto konnekta.. wiec zajmowalby duzo czasu procesora.... a chyba komunikator nie sluzy do ogladania filmow
wiec przezroczystosc calosci badz calkowite wylaczenie okna i zostawienie tylko listy jest calkiem mozliwe i realne do wykonania...
i tak jak powiedziano wyzej lepiej dopracowac wszystko na cacy i pozniej zajac sie bajerami w stylu UFO na monitorze czy w ogole tanczace baby na pulpicie
(taka dygresja)
dobra ide pic piwo
arct!c
12.02.2006 - 20:30
Twoje zdrowie.
A ja chce Flasha na liście kontaktów i/lub avi. Ale najpierw toster, proszę.
A tak serio: dać palca a od razu chcą rękę. Niech kolega najpierw dopracuje na 105% dobrą obsługę obrazków - bo na razie dużo brakuje jej do perfekcji.
http://i1.tinypic.com/nnw7k7.jpg <oto i on debesciak
Teraz dobrze ? :]
QUOTE(Andre @ 12.02.2006 - 22:17)
http://i1.tinypic.com/nnw7k7.jpg <oto i on debesciak
Teraz dobrze ? :]
Hmm...
Obrałeś dobry kierunek
Mi zalezy na czyms takim ale zeby jeszcze pozbyc sie obramowania programu...
Wiem, że miranda to ma...
Olórin
12.02.2006 - 23:38
Kilkanaście lini kodu więcej i można zrobić cuda
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.